Eşten para isteyememek

Evliyken direkt kart iste. Kredi ek kart. Ondan harcama yap. Çalıştığım halde bizde sistem bu

Evliyken direkt kart iste. Kredi ek kart. Ondan harcama yap. Çalıştığım halde bizde sistem bu

Bunca yıl hiç birikim yapmamış olmanıza çok şaştım kaldım ben. 18 yıl anne evinde kalmak yani kira yemek şu bu yok peki her ay maaşınızı sadece harcadınız mı yoksa araba vs alabildiniz mi?
çalıştığım hayatım boyunca maaşımı aileme verirdim çeyizimi de kendim yaptım. annemin şuan oturduğu evi ve kardeşimin evini biz bütün aile bütün paramızı koyarak aldık. ben paramı har vurup harman savuran biri hiç olmadım.

teşekkür ederim anlayışınız için. sanırım herkes asgari ücreti çok büyük bir para sanıyorlar galiba ben ilk işe başladığımda asgariücretl 250 tl idi
mıllet karı koca çalışıp para kavgasını bitiremıyor . sen asgari ücretle bi anneyle başbaşa ne güzel düğününe hazırlanmışsın annene yük olmadan . Yurt dışına gidince anne ne olacak ?

mıllet karı koca çalışıp para kavgasını bitiremıyor . sen asgari ücretle bi anneyle başbaşa ne güzel düğününe hazırlanmışsın annene yük olmadan . Yurt dışına gidince anne ne olacak ?
annem tek kalacak ama kardeşlerim türkiyede olacaklar. farklı şehirde de olsa. benim içimi yakanda o zaten annemi geride bırakmak zorunda kalacağım. bari masraflarımı bırakmayayım diye düşündüm. çok zor olacak ayrılmam

annem tek kalacak ama kardeşlerim türkiyede olacaklar. farklı şehirde de olsa. benim içimi yakanda o zaten annemi geride bırakmak zorunda kalacağım. bari masraflarımı bırakmayayım diye düşündüm. çok zor olacak ayrılmam
Maşallah rabbım size de sizin gibi düşünceli hayırlı evlat nasıp etsın

Geçici bir iş bakabilirsiniz mağaza vs. part time da olur çağrı merkezi falanda olur. 3 ay çalışırsınız

Hemen hemen her iş yeri BES yapıyor onu kontrol ettiniz mi belki içeride paranız vardır.

çok yorulmuştum. 18 yıldır hastane gibi bir ortamda çalışmaktan yurtdışına gitmeden biraz dinleneyim annemle vakit geçireyim dedim. çünkü daha sonra gidince ne zaman geleceğim belli değil.
Benzeri süreçten geçtim ama işten çıkmadım. Annemle de evlendikten sonra da vakit geçirdim 5 ay önce çıkmak biraz fazla değil mi? Artık yapacak bir şey yok ya nişanlınızdan isteyin ya da farklı bir işyerine söylemeden işe girin deneme süresinde işten ayrılın bari 2 ay daha maaş alırsınız. Eşim demeyin bence şu an anladığım kadarıyla kağıt üzerinde nikah var sadece düğüne kadar nişanlı sayılırsınız. Bana kalırsa son ana kadar çalışıp artanı da kendinize euro yapabilirdiniz ama olan olmuş.

Benzeri süreçten geçtim ama işten çıkmadım. Annemle de evlendikten sonra da vakit geçirdim 5 ay önce çıkmak biraz fazla değil mi? Artık yapacak bir şey yok ya nişanlınızdan isteyin ya da farklı bir işyerine söylemeden işe girin deneme süresinde işten ayrılın bari 2 ay daha maaş alırsınız. Eşim demeyin bence şu an anladığım kadarıyla kağıt üzerinde nikah var sadece düğüne kadar nişanlı sayılırsınız. Bana kalırsa son ana kadar çalışıp artanı da kendinize euro yapabilirdiniz ama olan olmuş.
tesekkür ederim yorumlarınız için

Merhabalar..
Bence bu konuyu direkt ihtiyaçlarınız için nakit ister gibi değil de, şöyle çözebilirsiniz;
"Aşkımmm tazminatım bitti, kuaför ile anlaşmaya gideceğim yarın, 10.000 TL tutuyor, gönderebilir misin?"
"Gelin ayakkabımı seçtim, şu kadar tutuyor, hesabıma atar mısın?" "Kına için fotoğrafçı tutuldu kaporası şu kadar hayatım, ibanı da bu, gönderebilir misin?" gibi halledebilirsin...
Bunlar senin kendi başına yaptığın harcamalar değil, birlikte bir yuva kurmak için yaptığın harcamalar.
Çok rahat bir şekilde kapora tutarı/iban adresi olarak ilerle... :halay:

Onun dışında yine ev için alacağın ufak tefek çeyizlik şeyler varsa ve bütçen yoksa,
Hayatım trendyoldan almam gereken şeyler var sepetimin tutarı bu, senin kartın müsaitse kullanabilir miyim?
Bilgileri alır siparişini verirsin... Hiç çekinilecek bir şey yok. Hayat müşterek...
Yarın o da birden işsiz kalıp çalışamayıp sadece sen çalışabilirsin, o zaman da sen anlayış göstermelisin...
Mutluluklar :KK68:

Ek olarak diyelim ki trendyoldan alman gereken 25.000 TL'lik bir sepetin var,
Eşine sordun. "Müsait misin?" diye kibarca.
Cevap olarak müsaitim de diyebilir, müsait değilim de diyebilir, iki türlü de kırılma.
Müsaitim derse alırsın, bende de yok müsait değilim derse de; tamamdır hayatım o zaman bu ihtiyaçlarımızı düğün sonrası takılar ile alırız, her şeyimiz tam olmasın canımız sağolsun dersiniz... Kibarlıkla güzellikle halledersiniz... :KK200:

merhabalar aranıza yeni katılmış biri olarak bir derdim var. 5 aylık evliyim. düğünüm daha olmadı. eşim yurtdışında. 18 yıl boyunca çalıştım. 1 aydır işimden istifa ettim. tazminatımı aldım. düğün borçları masraflar derken para bitti. ve şimdi paraya ihtiyacım olsa nasıl isteyeceğim. istemem uygun olurmu. ben ailemden bile isteyemiyorum. bana yardımcı olurmusunuz. tesekkür ederim.
Eşin sormuyor mu hiç paraya ihtiyacın var mı yok mu diye?
İşten ayrıldığını bilmiyor mu?

Back
X