Eşten para isteyememek

Normal günlük yaşantınız için para istemeniz hoş karşılanmayabilir. Çünkü nikah yaptıktan sonra düğün olana kadar bizim toplumumuz sizi nişanlı olarak kabul eder,evli gözüyle bakmaz size. O sebeple ailenizle yaşadığınız sürece geçiminizi aileniz sağlamalı. Bu benim fikrim değil bakın,toplumun fikri 😊
Düğünle ilgili masrafları da nasıl anlaştıysanız o şekilde karşılamalı /bölüşmeli/yardımlaşmalısınız.

hayatı boyunca çalışıp, bir anda birinin eline bakınca böyle oluyor. Eşinizin bunu düşünüp zaten siz istemeden size göndermesi gerekir.
evet tamda böyle oldu. teşekkür ederim

yurtdışına gideceğim bahsettiğim masfralar kına için düğün salonu, kuaförler, dürü masrafları, damat alışverişleri ve annem için sigorta falan yaptırdım. şuan annemin evindeyim agustosta düğünüm olacak
Anladım. Aslında eşinin sorması lazım sana paraya ihtiyacın varmı diye, hatta sormadan yollaması lazım. Ama düşünemiyor demekki. Yada tazminat kalan paran var sanıyordur. Sen söyle açıkça, hayatım bana biraz para atarmisin hiç harçlığım kalmadı de. Ayıp birşey değil kocan o senin.

Anladım. Aslında eşinin sorması lazım sana paraya ihtiyacın varmı diye, hatta sormadan yollaması lazım. Ama düşünemiyor demekki. Yada tazminat kalan paran var sanıyordur. Sen söyle açıkça, hayatım bana biraz para atarmisin hiç harçlığım kalmadı de. Ayıp birşey değil kocan o senin.
teşekkür ederim

yurtdışına gideceğim bahsettiğim masfralar kına için düğün salonu, kuaförler, dürü masrafları, damat alışverişleri ve annem için sigorta falan yaptırdım. şuan annemin evindeyim agustosta düğünüm olacak
Normalde de o masraflar size ait olması gerekir. Eş ya da nişanlı olması ile alakalı değil. Kına için salon kuaför çeyiz masrafları damatlık vb. kız tarafının karşılaması gerekenler. Siz ve ailenizin üstlenmesi gerekenler. Onun burada ya da uzakta olması da farketmez.
Yanlış anlamayın oğlum da yok doğal olarak gelinim de. Bir kızım vardı. Onu evlendirirken kızımın yetmediği yerde ben bende yoksa bile gerekirse borç aldım buldum ben yaptım. Sizin aileniz ne yapıyor?

Normalde de o masraflar size ait olması gerekir. Eş ya da nişanlı olması ile alakalı değil. Kına için salon kuaför çeyiz masrafları damatlık vb. kız tarafının karşılaması gerekenler. Siz ve ailenizin üstlenmesi gerekenler. Onun burada ya da uzakta olması da farketmez.
Yanlış anlamayın oğlum da yok doğal olarak gelinim de. Bir kızım vardı. Onu evlendirirken kızımın yetmediği yerde ben bende yoksa bile gerekirse borç aldım buldum ben yaptım. Sizin aileniz ne yapıyor?
benim babam vefat etti bende anneme yük olmamak için gereken masrafları ben karşıladım annem tek maaşla sıkıntıya sokmak istemedim. O yüzden herseyi tazminatımla yapıyorum. ki ben gittiğimde annem skınıtı çekmesin yoksa benimde annem bulur buluşturur yapardı.

merhabalar aranıza yeni katılmış biri olarak bir derdim var. 5 aylık evliyim. düğünüm daha olmadı. eşim yurtdışında. 18 yıl boyunca çalıştım. 1 aydır işimden istifa ettim. tazminatımı aldım. düğün borçları masraflar derken para bitti. ve şimdi paraya ihtiyacım olsa nasıl isteyeceğim. istemem uygun olurmu. ben ailemden bile isteyemiyorum. bana yardımcı olurmusunuz. tesekkür ederim.
Bence isteyebilirsin böyle şeylerden çekinme isteyenler daha kıymetli oluyor emin ol

Evet aman zararım olmasın aman masraf olmasın aman ayıptır şudur budur diyenlerin bi kıymeti olmuyor maalesef kendimden biliyorum ama masrafa sokan sürekli bişeyler isteyenler herşeyin en iyisini aldıranlar daha kıymetli oluyor
inanırmısınız ben hep böyle dediğiniz gibi düşünüyordum. teşekkür ederim yorumlarını için

5 aydır evliysenız ve size hıc para konusu açmamış para gönderme teklifinde bulunmamışsa istemeyın . Adam sizi muhtemelen yurt dışına cıkarabılme işlemleri için nıkahına almış şu durumda daha sorumluluğunuzu üstlendiğini o bile düşünmezken, siz nie isteyesiniz ki ?

5 aydır evliysenız ve size hıc para konusu açmamış para gönderme teklifinde bulunmamışsa istemeyın . Adam sizi muhtemelen yurt dışına cıkarabılme işlemleri için nıkahına almış şu durumda daha sorumluluğunuzu üstlendiğini o bile düşünmezken, siz nie isteyesiniz ki ?
valla bu da doğru.

Back
X