eşiniz ve para mevzusu

ay başında ödemeleri çıkarıyoruz hepsini ödeyip kalan parayı paylaşıyoruz, eşim daha çok kazanıyor ama bir fark yaratmıyor aramızda. kimin parası biterse öbüründen istiyor. kullandığımız kredi kartı ortak. bana göre evi erkek geçindirmeli olayı yanlış hayatı ortak sırtlanmalıyız. erkek para getiren bir işte çalışıyorsa sen de ona göre ev işlerini yüklenirsin. biz birlikte çalıştığımız içn ev işlerini de birlikte yapıyoruz, hatta aramızda tartışmaya sebep oluyor diye ev işlerini bölüştük herkesin işi belli. hesabı görünürde eşim ödüyor ama ne farkk eder? gelir gider ortak sonuçta.. bazen onun işi oluyor lavaboya gidiyor bebeğimizi tutuyor gidip ben ödüyorum :) itici gelmiyor.

Bütün cevaplarını okudum sihirli küreme de baktım. Evlenebilirsen kötü bir evliliğin olacak. Sihirli küre bu yalan söylemez...

Ya ataerkil bir adamla evleneceksin sırf hesap ödüyor, parana dokunmuyor diye. Ataerkil adamdan ev işine yardım bekleyemezsin, kadını kölesi olarak görür. Kısıtlar, kural koyar. Kısacası sahibin olur ama parana dokunmaz. Tam senin istediğin şey.

Ya da bütün hesapların ayrı olduğu, herkesin kendi parasını harcadığı diğerine beş kuruş yedirmediği bir evliliğin olacak. Evlilikte para birliği önemlidir. O olmazsa gönül bağı da bir yerden sonra kopar. O evlilik olur sana ev arkadaşlığı. Sonra gelsin aldatmalar ayrılıklar.

Ha ola ki tam istediğin gibi bir adam buldun. Onun da gözü açılır bir yerden sonra. Ulan ben enayi miyim, dışarda bundan daha güzel, daha zeki, daha ılımlı, beni kullanmaya çalışmayan bir sürü kadın var deyip çeker gider.

Müneccim vino bildirdi.

İkimizin ortak hesabı ama kontrolü eşim bana devir etti.

Evlilikte paranın lafı olmamalı,birlikte o yuvaya emek verilmeli..dengelenmeli

evlilik öncesi ya da sonra ailenden kalanlar senin kişisel malın, ev araba şu bu, ama bunlardan elde edeceğin gelirler ortak bildiğim kadarıyla

ömür boyu ordan aa
İyi hoş da artık hayat çok pahalı, sürekli hesap ödetmeyen sevgilinin multimilyoner falan olması gerek

Böyle erkek bulursan bize de haber et ortaklaşıp hep beraber girelim

hahhahaahahhahhaa güldüm multimilyonerin gözü dışarda olur istemem normal olsun gözü bende olsun öyle olsa zaten sıkıntı etmez para dert değil para bulunur tavrı iyi olsun karıcım var bende desin bitince bende az kaldı karıcım da senden harcayalım mı desin sorun yok bunlarda zaten

evlilik öncesi ya da sonra ailenden kalanlar senin kişisel malın, ev araba şu bu, ama bunlardan elde edeceğin gelirler ortak bildiğim kadarıyla

ömür boyu ordan alacağım gelir ortaksa sıkıntı hukuki şeyler araştırrmak lazım evlencek olursam kapsamlı bi araştırma yaparım

çok hoşmuş sizinki de baya yani siz boşa harcamıyorsanız o da iyiyse problemsiz :))

tabi ki ayıp değil de hani bi usul vardır yani nezaket vardır erkeğin bi rolü vardır ne biliyim bu sefer de sen öde çok kötü zaten kaç sefer olmuş da ben ödiyeyim ?!? olmuştum bi şok geçirmiştim zaten hiç utanmadan sıkılmadan kankasıymışım gibi ne rahat dedi diye şaşırmıştm ya .. tabi ben kafede oturmak zorundayız da demem ki lüks şart değil ama düşüncelilik şart.. o pos olayında utandım valla ya garson erkeğe uzatıp benim diyince şaşırınca bide çok sevmiyorum para işleriyle meşgul olmayı aslında biri ödesin ben toplu ödemeyi ona yaparım en kötü uğraşasım gelmiyor

Arayıp bulmak lazım :) Müzelik zaten benimki. Bana çok sevgilim oldu diye kızıyorlar bazen ama cidden her şeyi bir arada bulmak çok zor oluyor :) Zaten kimse dört dörtlük olamaz. Ben hiç değilim. Eşim de değil tabii ki. Yani mesele şu, her noktada anlaşabileceğin birini bulmak. Yapılarımız kültürümüz uymaz diye sakın düşünme. Eğitim seviyesi senden yüksek olduğu müddetçe sıkıntı olmaz. Bizim ailelerimiz ve yetişme tarzlarımız çok farklı ama eşim çok uyumlu olduğu için sorun yaşamıyoruz.

ortaya karışık yapamıyor muyuz Ataerkilin modern evrimleşmiş hali mesela bakayım bi sevgilim mezun olsun da oturup enine boyuna konuşurum en kötü bak derim ortak olsun derim ama bir gıdım parayı kenara ayırmak da yok habersiz harcamak da yok haber ver gene istediğini al ben de aynı şekilde derim. büyük ihtimal ayrılmazsak böyle olur gibi
bütün hesaplar ayrı hoş değil zaten ya güvenebildiğim hiç boşanmayacağımdan emin oldugum biriyle olmak isterim zaten.. evlilik bana göre tek bi sefer yapılmalı ( umarım) ve evet ev arkadaşlığı anca seksin ortaklaşa olması olur ki hiç ilgimi çekmiyor ben eşte ilk dostluğu ararım sanırım en iyi arkadaşım olur mu diye..
sihirli küre falan ne bu arada güldüm
istediğime yakın biri var da işte belki ikimiz de kazanıp ortak yaparsak iyi olabilir sen ben kalmazsa yani ortaktan harcanırsa.. kullanma değil aslında dediğim gibi paradan çok davranış şekli benim olayım yoksa annem babam saolsun hiç çalışmasam bile geçinebilirim..
bi de bence giderse o kişi pişman olup döner ya beni kullanmaya çalışmayacak zannettiği tek seferde dolandırır bırakır.. üniversiteden sonra insanlara güvenmek zor bence.. ama kötü olduğumu düşünmüyorum ya güzellik olarak kendimi yüzde yüz beğenmesem de doktorlar arasında kıyaslanırsam iyi kesimdeyim yani manken fiziğine boy hariç sahip olabilirim kafaya takınca kilo veriyorum hızlı. ılımlılık soru işareti kapsamına bağlı ama doğal halimde iyiyim neşeliyim. sivri dilim hariç kötü değilimdir ya valla bak başak burcuyum onu da katsak ya yoruma bide sanırım akrep yükselenim

Daha olmamış bir şeyin planını kuruyorsunuz. Kader sizden önce plan kurar unutmayın. Evlendiğinizde anlarsınız zaten nasıl bir hesap kitap yapacağınızı.
Evlendiğin kişiye dersin böyle böyle. Zaten ikiniz de doktorsanız birbirinizi biraz zor görürsünüz, gördüğünüzde de aklınıza bunları konuşmak gelmez bence.
Hayatı akışına bırakmak en güzeli.

eğitim seviyesi yüksek daha ne bulayım harvard mı bulayım ki o da bence benzerdir zaten ekol ama şimdi o da gerçi ahah anca benzer bulurum işte de zeki düzgün adam önemli. iki kadına kanmayacak zekada olmalı..
ve evet mükemmel olmak lazım değil aynı kusurlara sahip olmak çok daha hoş bile :) ama mükemmele yakınlık iyidir

tabi haklısınz bakalım ben psikiyatri istiyorum aslında bu da eleştirilir şimdi baya ama nöbetleri aşırı değil diye biliyorum da bazı dalların nöbetleri iyi yok pek yani cerrahi branşlar zor.. kader kısmet tabi sadece çok düşünen biriyim öyle önceden beynimi her koşula hzırlıyorum

Ben de çalışıyorum, ayrı hesaplarımız var doğal olarak. Evin tüm ihtiyaçları, benim harçlığım, kıyafet, mutfak, bebeğimizin ihtiyaçları vs aklına gelebilecek tüm ihtiyaçlar eşimin maaşı ile karşılanıyor. Eğer eksik kalırsa benimkinden takviye yapıyoruz. Yetiyorsa, benimkini birikim yapıyoruz.

Eğer o ay faturaları benim hesaptaki para ile ödediysek,eşim hemen bana yollar tekrar. Birikimi benim hesabımda yapıyoruz. Eşim de hiç, aç bakalım hesabını ne var ne yok demez. Güven problemimiz yok çok şükür.

Benim kendime ait kredi kartım da var. Eşimin kartı yanımda olmadığında kendi kartımı kullanıyorum ama onu da eşim ödüyor.

Ev işlerinde de, sofra kur- kaldır, çamaşır serip toplama, balkon yıkama, arada da süpürge işlerine yardım eder :)

Eşimin maaşı benden yüksek. Aksi olsaydı da fark etmezdi.

Sevgililik dönemimizde de eşim bana hiç para harcatmamıştır. Hatta maaşım olmasına rağmen bana sık sık lazım olur diye para vermiştir, sağolsun.

Benim eşimin maaşı iyi çok şükür ama eğer daha düşük gelire sahip olsaydık ben, hesap ödemekten falan asla gocunmam. Eşime de hep destek olurum.

Ha bir de evde istesin ama dışarıda hesabi o ödesin demişsin ya, çok basit düşünüyorsun. Mesela biz dışarıda yemek yediğimizde, kart bende olduğunda eşim kasada espri yapar, aşkım ödüyor bugün. Ne şanslıyım param cebimde kaldı vs vs. Yani o ödeyince gövde gösterisi yapmıyor :) veya o oğlumuzu alıyor, hesabı ben ödüyorum. Bunun lafı bile kesinlikle olmaz.

Önemli olan karşıdakinin seni yolunacak kaz olarak görüp görmediğidir.

İyidir tabi. Ama mütevazi de olmalı. Mesela eşim hiç mütevazi değildir. Çok zeki erkek de iyi olmuyor ayrıca. Oynadığım oyunların heyecanı kaçıyor bazen. Sürekli ben zekiyim diyor eşim. Ben de ben zekiyim çünkü seninle evlendim, sen safsın benle evlenip intihar ettin diyorum. Zeki erkek çok akıllı bir kadınla evlenmemeli bence. Eşim saf kadınları sevmiyor. Ama zeki kadın yorar. Erkek de. Hiç bir film çeviremiyorsun. Cok zeki demiyorum bakın, dikkat edin, eğitim seviyesi yüksek diyorum. Sen lisans mezunuysan o yüksek lisans mezunu olsun mesela...

Ben hiç böyle şeyleri düşünmedim. Ahlakı düzgün olsun kaba olmasın diye eşimi seçtim. Ama mesela böyle çok inçe düşünüp asıl olması gerekenleri geri plana atan tanıdıklarım oldu, maalesef eşleri pek iyi çıkmadı. Bir erkekte Onur, medeniyet ve vicdan arayın.
Erkekleri gözlemleyeceksiniz evlenmeden önce, beyninizde hesabı o ödesin bunu o yapsın diye kurarsanız mantıksız olur. Bi hesap ne ki sonuçta? Ha bizde de hesabı hep eşim öder ama bekarken "muhakkak hesabı erkek ödemeli" dememişimdir hiç. İnsan evlendiğinde eşine güvenmesi gerektiğini bilmeli ha tabi yalancı bir insan değilse.
Yani uzun lafın kısası her şey bir düzene oturuyor çok da beyninizi bununla kemirmeyin derim.

mal ayrılığı rejimi sözleşmesi yaparsınız evlenirken böylece eşiniz hak iddia edemez
daha şimdiden bunların hesabını yaparsanız ohooo
herhalde babanız Karun

Valla pek ihtimal vermiyorum aradığın gibi birini bulacağına. Gelen de ya oaran için ya babanın parası için gelecektir bu şartlarda.

Aklı başında bir genç kadın beni seven, sevebileceğim biriyle, mutlu huzurlu bir evliliğim olsun der. Sen mesleği benimle denk, bütün parasını bana harcayacak aynı zamanda ev işine de yardım edecek, öküz değil romantik olacak bir adam arıyorsun. Kriterlerin fazla sığ. Ve sığ adamlar düşecek bahtına.

Burçlardan anlamam sihirli küreciyim ben. Burçlar için Brunella ya danışınız.

Akademiyeslik yapmam herhalde doçent bulurum o zaman yok ya o cok farketmez ama doktor yada ceo tercihim sanırım hani doktor hic bi yolla olmuyorsa ceo Kader kısmet ama cidden ya bilemez insan

Tam böyle arıyorum ya bisi farketmiyo aslında ortak birikimin olunca tabi de ..

Nasip bu işler. Çok a şartlandırma kendini :)

Evlenmemek kötü değil canım tabi de; evlenmek isteyip de evlenememek kötü. Ha sen zaten evlenmek istemiyorsan ve bunu onemsemiyorsan, senin bileceğin iş. Allah izin versin de daha çok çalış daha iyi doktor ol, niye rahatsız olayım? Ben de daha çok çalıştım; şu an asistan hekimim mesela, bu da seni rahatsız etmiyordur zaten ha bi de bizim meslekte iyi para kazanildigini düşünmüyorum ben. Hayatımızı adadigimiz için aldığımız para hiçbir şey degil. Bu kadar eforu başka meslek için sarfetsek milyarder filan oluruz sanırım. Para için de yapılacak iş değil, gönül işi. Sağlık Bakanlığı mecburiyi bitirmeden asistan olmanın önüne engel getirmeye çalışıyor, bu senin mezun olduğun zamana denk gelirse ve türkiyenin son 3 ilinden birinin aciline filan atanıp çalışırsan ne demek istediğimi anlarsın tabi babanın zenginliği atanacagin yeri bile belirleyebiliyorsa, ona bişey diyemem...

Evlilikte senin paran benim param dusuncesi sacma geliyor bana evet erkek ev gecindirmekle yukumlu toplumumuzda bu boyle kabul gormus fakat kadinda calisiyorsa bu bnm param diye ayrim yapmamali evlilikte gelirde giderde ortaktir bence

Kocamin parasi benim param
Benim param yine benim param
Kocam oyle diyo
Ben bilmem eşim bilir

Efor konusunda evet belki ama psikiyatrist olursam sanırım baya severek yaparım ya yani değdi diyeceğimi düşünüyorum çok ilgimi çekiyor ama bakalım tabi. Olabilir ya sağlık bakanlığı zaten yorumsuz.. arkadaşlarımdan duydugum sarıyere vs atanan da cok var ama onlar da torpilden olabilir cok emin değilim hahaha öyle bi durumda zor olur gerçekten de nolur nolmaz diye seçimlerimi yapcağımda amasra samsun antalya civarı ilk yazmayı düşünüyorum umarım onlardan olur.. allah kolaylık versin orada çalışanlara istanbul dışı bile çok sıkıcı hele ki zor bölgede calısmak keyif kısmına girilmeyecek kadar zorlayıcı. Ama bazı arkadaşlarım da nöbetleri blok benzeri yapıyor max 15 günde tüm nöbetlerini tutup 15 gün 1 ay rahat ediyorlar o da güzel :) . Evlenip aynı yere atanma olayı da sanırım daha sıkıntılı bölgeye atanma tarzında mı oluyordu? Bi olumsuzluklar vardı onda da bakalım hepsinin hayırlısı . Para konusunda da psikiyatrist olursam iyi kazanırım gibi geliyor ilaç yaz gönderlerden olmam cok ilgimi çekiyor cunku ondan iyi yaparım mesleğimi diye umuyorum.. bu olmazsa ilaç firmalarına kayarım herhalde Her şeyi düşündüğüm için işte.... bakalm asla yada kesin olurum demiyorum küçükken annemden ötürü asla doktor olmam diyordum cunku sonuc ortada kesin hic bir zaman konusmamak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…