eşiniz ve para mevzusu

eger insan evliyle tabiki cogunlukla erkek ödemeli cünkü erkeklere hicccccccccccccc güven yok burda senelerde melek olan erkek bile ya aldatıyo ya anasını kuzusu cıkıyo ille kadın parasız kalıyo o yuzden kadın calısıyosada kendine para atmalı calısmıyosada catır catır yemeli kocasının parasını

Evlenince bir ben ödeyeyim bir o ödesin ne demek ola ki?

O an kimin durumu ödeme yapmaya müsait ise o ödemeli diye düsünenlerdenim...

Sevgiliyken de böyle düsünürdüm fakat o bunu hic bir zaman kabul etmezdi , benim cüzdanimi cikarmama bile müsade etmezdi...

Su anda Evliyim mezunum fakat calismiyorum , tabiri caizse eşim çalisiyor ben yiyorum...

Ev islerinde de herseyde yardimci oluyor...

İstedigim her ne ise aliyorum veya yapiyorum sikinti yok...

Ama bunlari ögrenince ne olacak merak ettim dogrusu her erkek bir degildir...

Ahahha, ceo'lar da sıraya girmiş seni bekliyordu. Hastabakıcıya varmazsın inşallah, ne diyelim

Esimle ortak hesabimiz yok. Herkesin kendi maas hesabi ve banka karti kendinde duruyor. Evin elzem kira fatura vs vs seyleri esimdedir. O takip eder. Eve fatura geldi mi gelmedi mi cok takip etmem ben. Ikimizde eve gelirken alisveris mutfak acil seyleri aliriz. Ayda bir de buyuk alisverise cikariz esim oder.Genelde pazari ben cikar alirim. Giyim vs gibi daha keyfi seyleri ben alirim. Hem esime hem kendime. Para mevzusu ben su kadar harcadim sen su kadar harcadin diye hic konusulmaz evde. Cogu ihtiyaci esim karsiladigi icin ara ara hesabinda ne kadar kaldigini sorarim. Duruma göre hesabimdan esime havale yaparim. Esimde nakit param yoksa mutlaka cuzdanima koyar benden gizli. En sonda eger artan olmussa maas gunu gecen aydan kalani yatirim hesabina atarim.

Sizin bu soyledikleriniz evlilik degil ev arkadasligi. Cevrenizde boyle yapan evlilikler varsa cikara dayalidir. Siz bekarsiniz ve bi araştırma yapıyorsunuz sanirim ancak her evlilik kendine ozeldir.

Ben sizin niyetinizi meraktan cok ders icin yapilan sosyal bi calisma olarak gordum. Sordugunuz sorular insanlari cekmek istediginiz nokta illa bi cevap arayisi himmmm meraktan ötesi var konunuzda.

Bu konuda benim doğrum bu saygi duyulmasi gerek diyen biri hele ki uni de okuyor belli bir yasta ee kendi dogrulari olusmustur artik demi. Iyi calismalar

Konunun neresi dert ? İnsan ortada eş adayı yada nişanlı yokken hesap kitap işlerine neden girer ? Konu sahibi bu kadar akıllı,zeki,güzel,zengin olmayı nerden öğrendi ? Kimin parası kiminse benim param kimindir ?

Fabrikatör kızı iken köy öğretmeni karısı olan bir arkadaş var burda.Hayat denen olgu varken bu tip hesaplar bana çok saçma geliyo..Mal varlığı dediğin bugün varsa yarın yok ama vicdansız adam herdem vicdansız.

oha ben ayrılırdım baya net... hepsini ödemesin tamam ama böyle zoraki yapıyorsa çalışmasına rağmen bi laf ederdim baksana sen çalışıyorsun ama ben çalışmazken bile bize bakıyorum hahaha kikiki falan diye aradan laf sokardım... içimde kalırdı valla yoksa........[/QUOTE]

Ayrılacağım zaten sınavından sonra nişan yaparız atanınca da evleniriz diyor. O kadar kendimi kaybetmedim. Sadece şu süreçte daha fazla problem istemiyorum.
İnan dedim.. Kavga ediyorduk nasıl kendine yakıştırıyorsun dedim hiçbir şey demedi.. Sesi çıkmadı. Yanıma gelmek istiyordu. Param yok sınav için 420 tl yatırıcam gelme şimdi falan bahane ettim, gene hiçbir şey demedi :)

Ben çalışmıyorum haliyle evi esim gecindirir.
Ama evin alis veris pazar vs dahil tum isini ben yaparım.

Bukonuda herkesin dogrusu farklıdır benim gibi calismadigi halde evin alis veris fatura gibi isleriylede hic ilgilenmeyen tanidiklarim da çok.

Iki kisi calisiyorsa masraflara ortak katilmali diye dusunuyorum.
Nasıl ki erkeğin ev isinde esine yardimci olmasi gerekteigini savunuyorsak bu konudada kadin esine destek olmali diye dusunuyorum.

Senin paran benim param, benim param yine benim param . dusuncesindesiniz galiba.

karı koca çalışıyoruz maaşlarımız aynı meblağ ve aynı günlerde alıyoruz ödemeleri kısaca bir aylık harcamalarımızı benim maaş dan yapıyoruz. kalırsa ortak hesabımız vr ki kalıyor çok şükür ona atıyoruz. eşimin maaşına hiç dokunmadan onu da ortak hesaba atıyor. hem kontrolü hem tasarruf u elden bırakmıyoruz.
sonuç da evliyiz yani sen ben olmaz .
1 yıl öncesine kadar çalışmıyordum eşimin maaşıyla geçiniyorduk. arada bahçe işlerine gidersem ben aldığımı direk eşime veriyordum o da hesaba atıyordu . ihtiyacımız olan herşeyi de alıyoruz yani.. 2 yıllık evlim şimdiye kadar hiç bu konuyla ilgili bı sıkıntı mutsuzluk yaşamadım.

Bu arada kadere kısmetse karşı gelinemez şunu arıyorum bunu arıyorum deme asla deme....büyük lokma ye büyük konuşmayın bence.sarisin istiyorum dedim esmerle evlendim aşk bu biranda aşık oluyorsun...mesleğine bakıp aaaa bu doktor evet ben buna aşık olmalıyım diyen bir kadınsan eğer seninle evlenecek adama üzülürüm.......

Birde bekarken birkaç doktorla görüştüm...hepsi mi para göz olur yaşadıkları gezdikleri sıfırdı..yani parası olup bu parayı kullanmayan birine de denk gelmezsin umarm

By hafta bir şans oyunu oynadım, büyük ikramiye çıkarsa planım 3+1 ev almak, sonra eşime kiraya vericem. Sonuçta evi geçindirmesi gereken o, kirayı ödesin diye düşünüyorum.
Ama ondan aldığım parayı da çocuklara falan harcarım, zira o kadar kira ödeyince beli bükülecek herifcanın, çocuklardan kısacak.

Ayrı ayrı hesaplarımız var,genel herşeyi eşim ödüyor. Faturalar kredi kartı aidat kredi vs.. büyük harcama varsa ben destek çıkıyorum. Genelde benim parama dokunmamaya çalışıyoruz,biriktiriyoruz. Bişey alacağımız zaman peşinat olarak kullanıyoruz. İkimizde ortalama olarak aynı kazanıyoruz sayılır,bazen değişken olabiliyor benden dolayı. Para mevzusu konu olmaz bizim evde.

Bende şu karnım doysun ama pastam dursun kafasını anlamıyorum.harcamalar yapılır kalanda birikim olup değerlendirilir bu kadar basit

Kız eşinizle sevgilinizle para muhabbeti demişsin zengin ceolardan multimilyonerlerden çıkmışsın. Burç muhabbeti olunca dayanamadım banane ben de yazıcam başak zaten uzun vadeli planlar yapar her şeyi kafaya takar ve çok cimridir akrep de cimri olur yani para senden çıkmasın diye ataerkil muhabbeti yapıyorsun yok koruyucu olsun bilmem ne ama yemezler
Eşinden gizli bir hesabın da olmalı bence adamdan gizli gizli paraları oraya yığarsın ne de olsa çok zengin olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…