• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiniz ve para mevzusu

merhaba arkadaşlar, bu çok merak ettiğim bir konu çünkü erkeğin harcadığı para benim için verdiği değeri ve ona güvenebilceğimi temsil ediyor.

• siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
  • ayrı hesaplarınız var mı?
  • bir sen bir ben ödiyeyim mi?
  • ortak hesaptan beraber harcama mı?
  • evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
  • eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?

hatta bu sorulara ilaveten ev işlerini siz mi yapıyorsunuz yardım ediyorlar mı bunu da eklerseniz çok mutlu olurum :)

bana göre evi erkek geçindirmeli. kadının parasına paraya sıkışıldığında, acil durumlarda yada erkeğin parası az kalınca dokunulmalı. bir yere gidildiğinde erkek ödemeli. parası yoksa bile evde baska zaman benden istesin dışarda gene o ödüyor gözüksün isterim. sebebi sanırım korumacı tavrını görmek istemem.

sevgillilik dönemi için de erkeklerin değer verdikleri kadına para harcadıgını gördükten sonra cimri olanlardan direk vazgeciyorum. dediğim paranın miktarıyla alakalı da değil. illa lüks bi yere götürsün de istemem. simit yeriz sahilde otururuz ne olacak yani ama kadından para istemeleri yada ödetmeleri çok itici geliyor.

not 1: bazılarımız sinirlenebililr dediklerime belki ama benim görüşlerim sizin görüşlerinizi veya uygulayıp yaşadıklarınızı da duymak istiyorum. :)

not 2: varlıklı bi aileden geldiğimi söyleyebilirim (allaha şükrediyorum, şükredelim her ne durumda olursak olalım..) olmasalardı bile (allah korusun) mezun olunca mesleğim en çok kazandıranlardan biri dolayısıyla böyle bir sıkıntım yoktu umarım da olmayacak.. mevzum parayla değil de paranın insanların davranışına yansıma biçimiyle daha çok..

ay başında ödemeleri çıkarıyoruz hepsini ödeyip kalan parayı paylaşıyoruz, eşim daha çok kazanıyor ama bir fark yaratmıyor aramızda. kimin parası biterse öbüründen istiyor. kullandığımız kredi kartı ortak. bana göre evi erkek geçindirmeli olayı yanlış hayatı ortak sırtlanmalıyız. erkek para getiren bir işte çalışıyorsa sen de ona göre ev işlerini yüklenirsin. biz birlikte çalıştığımız içn ev işlerini de birlikte yapıyoruz, hatta aramızda tartışmaya sebep oluyor diye ev işlerini bölüştük herkesin işi belli. hesabı görünürde eşim ödüyor ama ne farkk eder? gelir gider ortak sonuçta.. bazen onun işi oluyor lavaboya gidiyor bebeğimizi tutuyor gidip ben ödüyorum :) itici gelmiyor.

Bütün cevaplarını okudum sihirli küreme de baktım. Evlenebilirsen kötü bir evliliğin olacak. Sihirli küre bu yalan söylemez...

Ya ataerkil bir adamla evleneceksin sırf hesap ödüyor, parana dokunmuyor diye. Ataerkil adamdan ev işine yardım bekleyemezsin, kadını kölesi olarak görür. Kısıtlar, kural koyar. Kısacası sahibin olur ama parana dokunmaz. Tam senin istediğin şey.

Ya da bütün hesapların ayrı olduğu, herkesin kendi parasını harcadığı diğerine beş kuruş yedirmediği bir evliliğin olacak. Evlilikte para birliği önemlidir. O olmazsa gönül bağı da bir yerden sonra kopar. O evlilik olur sana ev arkadaşlığı. Sonra gelsin aldatmalar ayrılıklar.

Ha ola ki tam istediğin gibi bir adam buldun. Onun da gözü açılır bir yerden sonra. Ulan ben enayi miyim, dışarda bundan daha güzel, daha zeki, daha ılımlı, beni kullanmaya çalışmayan bir sürü kadın var deyip çeker gider.

Müneccim vino bildirdi.

İkimizin ortak hesabı ama kontrolü eşim bana devir etti.

Evlilikte paranın lafı olmamalı,birlikte o yuvaya emek verilmeli..dengelenmeli

evlilik öncesi ya da sonra ailenden kalanlar senin kişisel malın, ev araba şu bu, ama bunlardan elde edeceğin gelirler ortak bildiğim kadarıyla

ömür boyu ordan aa
İyi hoş da artık hayat çok pahalı, sürekli hesap ödetmeyen sevgilinin multimilyoner falan olması gerek:deli:

Böyle erkek bulursan bize de haber et ortaklaşıp hep beraber girelim:deli::deli:

hahhahaahahhahhaa güldüm :D multimilyonerin gözü dışarda olur istemem :D normal olsun gözü bende olsun öyle olsa zaten sıkıntı etmez para dert değil para bulunur tavrı iyi olsun karıcım var bende desin bitince bende az kaldı karıcım da senden harcayalım mı desin sorun yok bunlarda zaten

evlilik öncesi ya da sonra ailenden kalanlar senin kişisel malın, ev araba şu bu, ama bunlardan elde edeceğin gelirler ortak bildiğim kadarıyla

ömür boyu ordan alacağım gelir ortaksa sıkıntı :D hukuki şeyler araştırrmak lazım evlencek olursam kapsamlı bi araştırma yaparım :D

beş yıllık evliyim, ikimizde meslektaşız çalışıyoruz maaşlarda aynı... alışverişdi faturaydı aidattı vs. hep eşim halleder şunu sen bunu ben yapayım yok, aynı evde olunca ayrı hesap çok saçma geliyor haaa bende harcarım ama benimki keyfidir, bir şey alacağım zaman mutlaka söylerim hatta onun kredi kartını kullanırım:KK14:ama eşimde saçma sapan şeyler yapmayacağımı bilir, birde gönlüme göre bir ev almayı çok istiyorum onun için biriktirdiğimi de bilir. birikim amaçlı bikaç hesabımız var eşimin ısrarı üzerine onlarda benim üzerime:KK53: ev işlerine pek yardımı olmaz ama mutfağa benden çok girer, kahvaltı akşam yemeği genelde eşim hazırlar çok da beceriklidir:KK45:gerçi eve gidince kızımla ilgilenmekten vakit de bulamıyorum o da var:anne:bizde durum bu çok şükür bi sıkıntı sorun yaşamadık...

çok hoşmuş sizinki de baya yani siz boşa harcamıyorsanız o da iyiyse problemsiz :))

Hmm anladım. Bunu bilemedim ya şimdiye kadar hayatima giren hiçbir erkek şu anki de dahil bu sefer sen öde demedi bana. Hep ben kendim teklif ediyorum veya hesabı alıyorum ondan önce. Ben kendim de diyemem mesela sen öde diye. Yanımda para yoksa kartla bir şekilde öderim. Cebinde parası olmayan da cafelerde oturmasin kafasindayim. Iki taraf için de geçerli.
Bir de şeyi anlamadım sen hesap ödemekten neden utaniyorsun? Yani ödemek derken garsona parayı bizzat vermenden bahsediyorum. Niye erkeğe vereyim o ödesin düşüncen var? Hesap ödemek ayıp mı?

tabi ki ayıp değil de hani bi usul vardır yani nezaket vardır erkeğin bi rolü vardır ne biliyim :D bu sefer de sen öde çok kötü zaten kaç sefer olmuş da ben ödiyeyim ?!? olmuştum bi şok geçirmiştim zaten hiç utanmadan sıkılmadan kankasıymışım gibi ne rahat dedi diye şaşırmıştm ya .. tabi ben kafede oturmak zorundayız da demem ki lüks şart değil ama düşüncelilik şart.. o pos olayında utandım valla ya garson erkeğe uzatıp benim diyince şaşırınca :D bide çok sevmiyorum para işleriyle meşgul olmayı aslında biri ödesin ben toplu ödemeyi ona yaparım en kötü uğraşasım gelmiyor :D

evli değilim bi kaç sayfa önce açıkladım hem sevgili olayından hem erkeklerin tip tip olabilceğini gördüğümden hem ailemden ötürü ve karakterimden ötürü sömürülme aldatılma sadakatsizlik fedakar olmama gibi durumları kaldıramayacağımdan hem de böyle insanların nasıl yaşadığını merak etmemden dolayı açtım bu konuyu :)

hahhah sizinki sorunsuzmuş baya zaten benim dediğimin ve beklediğimin ötesinde.. :KK70:
Arayıp bulmak lazım :) Müzelik zaten benimki. Bana çok sevgilim oldu diye kızıyorlar bazen ama cidden her şeyi bir arada bulmak çok zor oluyor :) Zaten kimse dört dörtlük olamaz. Ben hiç değilim. Eşim de değil tabii ki. Yani mesele şu, her noktada anlaşabileceğin birini bulmak. Yapılarımız kültürümüz uymaz diye sakın düşünme. Eğitim seviyesi senden yüksek olduğu müddetçe sıkıntı olmaz. Bizim ailelerimiz ve yetişme tarzlarımız çok farklı ama eşim çok uyumlu olduğu için sorun yaşamıyoruz.

Bütün cevaplarını okudum sihirli küreme de baktım. Evlenebilirsen kötü bir evliliğin olacak. Sihirli küre bu yalan söylemez...

Ya ataerkil bir adamla evleneceksin sırf hesap ödüyor, parana dokunmuyor diye. Ataerkil adamdan ev işine yardım bekleyemezsin, kadını kölesi olarak görür. Kısıtlar, kural koyar. Kısacası sahibin olur ama parana dokunmaz. Tam senin istediğin şey.

Ya da bütün hesapların ayrı olduğu, herkesin kendi parasını harcadığı diğerine beş kuruş yedirmediği bir evliliğin olacak. Evlilikte para birliği önemlidir. O olmazsa gönül bağı da bir yerden sonra kopar. O evlilik olur sana ev arkadaşlığı. Sonra gelsin aldatmalar ayrılıklar.

Ha ola ki tam istediğin gibi bir adam buldun. Onun da gözü açılır bir yerden sonra. Ulan ben enayi miyim, dışarda bundan daha güzel, daha zeki, daha ılımlı, beni kullanmaya çalışmayan bir sürü kadın var deyip çeker gider.

Müneccim vino bildirdi.

ortaya karışık yapamıyor muyuz :D Ataerkilin modern evrimleşmiş hali mesela :D bakayım bi sevgilim mezun olsun da oturup enine boyuna konuşurum en kötü bak derim ortak olsun derim ama bir gıdım parayı kenara ayırmak da yok habersiz harcamak da yok haber ver gene istediğini al ben de aynı şekilde derim. büyük ihtimal ayrılmazsak böyle olur gibi :D
bütün hesaplar ayrı hoş değil zaten ya güvenebildiğim hiç boşanmayacağımdan emin oldugum biriyle olmak isterim zaten.. evlilik bana göre tek bi sefer yapılmalı ( umarım) ve evet ev arkadaşlığı anca seksin ortaklaşa olması olur ki hiç ilgimi çekmiyor ben eşte ilk dostluğu ararım sanırım en iyi arkadaşım olur mu diye..
sihirli küre falan ne bu arada güldüm :D
istediğime yakın biri var da işte belki ikimiz de kazanıp ortak yaparsak iyi olabilir sen ben kalmazsa yani ortaktan harcanırsa.. kullanma değil aslında dediğim gibi paradan çok davranış şekli benim olayım yoksa annem babam saolsun hiç çalışmasam bile geçinebilirim..
bi de bence giderse o kişi pişman olup döner ya :D beni kullanmaya çalışmayacak zannettiği tek seferde dolandırır bırakır.. üniversiteden sonra insanlara güvenmek zor bence.. ama kötü olduğumu düşünmüyorum ya güzellik olarak kendimi yüzde yüz beğenmesem de doktorlar arasında kıyaslanırsam iyi kesimdeyim yani :D manken fiziğine boy hariç sahip olabilirim kafaya takınca kilo veriyorum hızlı. ılımlılık soru işareti kapsamına bağlı ama doğal halimde iyiyim neşeliyim. sivri dilim hariç kötü değilimdir ya valla bak :P :D başak burcuyum onu da katsak ya yoruma :D bide sanırım akrep yükselenim :D

Daha olmamış bir şeyin planını kuruyorsunuz. Kader sizden önce plan kurar unutmayın. Evlendiğinizde anlarsınız zaten nasıl bir hesap kitap yapacağınızı.
Evlendiğin kişiye dersin böyle böyle. Zaten ikiniz de doktorsanız birbirinizi biraz zor görürsünüz, gördüğünüzde de aklınıza bunları konuşmak gelmez bence.
Hayatı akışına bırakmak en güzeli.

Arayıp bulmak lazım :) Müzelik zaten benimki. Bana çok sevgilim oldu diye kızıyorlar bazen ama cidden her şeyi bir arada bulmak çok zor oluyor :) Zaten kimse dört dörtlük olamaz. Ben hiç değilim. Eşim de değil tabii ki. Yani mesele şu, her noktada anlaşabileceğin birini bulmak. Yapılarımız kültürümüz uymaz diye sakın düşünme. Eğitim seviyesi senden yüksek olduğu müddetçe sıkıntı olmaz. Bizim ailelerimiz ve yetişme tarzlarımız çok farklı ama eşim çok uyumlu olduğu için sorun yaşamıyoruz.

eğitim seviyesi yüksek daha ne bulayım harvard mı bulayım ki o da bence benzerdir zaten ekol ama şimdi o da gerçi :D ahah anca benzer bulurum işte de zeki düzgün adam önemli. iki kadına kanmayacak zekada olmalı..
ve evet mükemmel olmak lazım değil aynı kusurlara sahip olmak çok daha hoş bile :) ama mükemmele yakınlık iyidir :D

Daha olmamış bir şeyin planını kuruyorsunuz. Kader sizden önce plan kurar unutmayın. Evlendiğinizde anlarsınız zaten nasıl bir hesap kitap yapacağınızı.
Evlendiğin kişiye dersin böyle böyle. Zaten ikiniz dr doktorsanız birbirinizi biraz zor görürsünüz, gördüğünüzde de aklınıza bunları konuşmak gelmez bence.
Hayatı akışına bırakmak en güzeli.

tabi haklısınz bakalım ben psikiyatri istiyorum aslında bu da eleştirilir şimdi baya ama :D nöbetleri aşırı değil diye biliyorum da bazı dalların nöbetleri iyi yok pek yani cerrahi branşlar zor.. kader kısmet tabi sadece çok düşünen biriyim öyle önceden beynimi her koşula hzırlıyorum :D

Ben de çalışıyorum, ayrı hesaplarımız var doğal olarak. Evin tüm ihtiyaçları, benim harçlığım, kıyafet, mutfak, bebeğimizin ihtiyaçları vs aklına gelebilecek tüm ihtiyaçlar eşimin maaşı ile karşılanıyor. Eğer eksik kalırsa benimkinden takviye yapıyoruz. Yetiyorsa, benimkini birikim yapıyoruz.

Eğer o ay faturaları benim hesaptaki para ile ödediysek,eşim hemen bana yollar tekrar. Birikimi benim hesabımda yapıyoruz. Eşim de hiç, aç bakalım hesabını ne var ne yok demez. Güven problemimiz yok çok şükür.

Benim kendime ait kredi kartım da var. Eşimin kartı yanımda olmadığında kendi kartımı kullanıyorum ama onu da eşim ödüyor.

Ev işlerinde de, sofra kur- kaldır, çamaşır serip toplama, balkon yıkama, arada da süpürge işlerine yardım eder :)

Eşimin maaşı benden yüksek. Aksi olsaydı da fark etmezdi.

Sevgililik dönemimizde de eşim bana hiç para harcatmamıştır. Hatta maaşım olmasına rağmen bana sık sık lazım olur diye para vermiştir, sağolsun.

Benim eşimin maaşı iyi çok şükür ama eğer daha düşük gelire sahip olsaydık ben, hesap ödemekten falan asla gocunmam. Eşime de hep destek olurum.

Ha bir de evde istesin ama dışarıda hesabi o ödesin demişsin ya, çok basit düşünüyorsun. Mesela biz dışarıda yemek yediğimizde, kart bende olduğunda eşim kasada espri yapar, aşkım ödüyor bugün. Ne şanslıyım param cebimde kaldı vs vs. Yani o ödeyince gövde gösterisi yapmıyor :) veya o oğlumuzu alıyor, hesabı ben ödüyorum. Bunun lafı bile kesinlikle olmaz.

Önemli olan karşıdakinin seni yolunacak kaz olarak görüp görmediğidir.

eğitim seviyesi yüksek daha ne bulayım harvard mı bulayım ki o da bence benzerdir zaten ekol ama şimdi o da gerçi :KK70: ahah anca benzer bulurum işte de zeki düzgün adam önemli. iki kadına kanmayacak zekada olmalı..
ve evet mükemmel olmak lazım değil aynı kusurlara sahip olmak çok daha hoş bile :) ama mükemmele yakınlık iyidir :KK70:
İyidir tabi. Ama mütevazi de olmalı. Mesela eşim hiç mütevazi değildir. Çok zeki erkek de iyi olmuyor ayrıca. Oynadığım oyunların heyecanı kaçıyor bazen. Sürekli ben zekiyim diyor eşim. Ben de ben zekiyim çünkü seninle evlendim, sen safsın benle evlenip intihar ettin diyorum. Zeki erkek çok akıllı bir kadınla evlenmemeli bence. Eşim saf kadınları sevmiyor. Ama zeki kadın yorar. Erkek de. Hiç bir film çeviremiyorsun. Cok zeki demiyorum bakın, dikkat edin, eğitim seviyesi yüksek diyorum. Sen lisans mezunuysan o yüksek lisans mezunu olsun mesela...

tabi haklısınz bakalım ben psikiyatri istiyorum aslında bu da eleştirilir şimdi baya ama :KK70: nöbetleri aşırı değil diye biliyorum da bazı dalların nöbetleri iyi yok pek yani cerrahi branşlar zor.. kader kısmet tabi sadece çok düşünen biriyim öyle önceden beynimi her koşula hzırlıyorum :KK70:
Ben hiç böyle şeyleri düşünmedim. Ahlakı düzgün olsun kaba olmasın diye eşimi seçtim. Ama mesela böyle çok inçe düşünüp asıl olması gerekenleri geri plana atan tanıdıklarım oldu, maalesef eşleri pek iyi çıkmadı. Bir erkekte Onur, medeniyet ve vicdan arayın.
Erkekleri gözlemleyeceksiniz evlenmeden önce, beyninizde hesabı o ödesin bunu o yapsın diye kurarsanız mantıksız olur. Bi hesap ne ki sonuçta? Ha bizde de hesabı hep eşim öder ama bekarken "muhakkak hesabı erkek ödemeli" dememişimdir hiç. İnsan evlendiğinde eşine güvenmesi gerektiğini bilmeli ha tabi yalancı bir insan değilse.
Yani uzun lafın kısası her şey bir düzene oturuyor çok da beyninizi bununla kemirmeyin derim.

ömür boyu ordan aa

hahhahaahahhahhaa güldüm :KK70: multimilyonerin gözü dışarda olur istemem :KK70: normal olsun gözü bende olsun öyle olsa zaten sıkıntı etmez para dert değil para bulunur tavrı iyi olsun karıcım var bende desin bitince bende az kaldı karıcım da senden harcayalım mı desin sorun yok bunlarda zaten

ömür boyu ordan alacağım gelir ortaksa sıkıntı :KK70: hukuki şeyler araştırrmak lazım evlencek olursam kapsamlı bi araştırma yaparım :KK70:

çok hoşmuş sizinki de baya yani siz boşa harcamıyorsanız o da iyiyse problemsiz :))

tabi ki ayıp değil de hani bi usul vardır yani nezaket vardır erkeğin bi rolü vardır ne biliyim :KK70: bu sefer de sen öde çok kötü zaten kaç sefer olmuş da ben ödiyeyim ?!? olmuştum bi şok geçirmiştim zaten hiç utanmadan sıkılmadan kankasıymışım gibi ne rahat dedi diye şaşırmıştm ya .. tabi ben kafede oturmak zorundayız da demem ki lüks şart değil ama düşüncelilik şart.. o pos olayında utandım valla ya garson erkeğe uzatıp benim diyince şaşırınca :KK70: bide çok sevmiyorum para işleriyle meşgul olmayı aslında biri ödesin ben toplu ödemeyi ona yaparım en kötü uğraşasım gelmiyor :KK70:

mal ayrılığı rejimi sözleşmesi yaparsınız evlenirken böylece eşiniz hak iddia edemez
daha şimdiden bunların hesabını yaparsanız ohooo
herhalde babanız Karun

ortaya karışık yapamıyor muyuz :KK70: Ataerkilin modern evrimleşmiş hali mesela :KK70: bakayım bi sevgilim mezun olsun da oturup enine boyuna konuşurum en kötü bak derim ortak olsun derim ama bir gıdım parayı kenara ayırmak da yok habersiz harcamak da yok haber ver gene istediğini al ben de aynı şekilde derim. büyük ihtimal ayrılmazsak böyle olur gibi :KK70:
bütün hesaplar ayrı hoş değil zaten ya güvenebildiğim hiç boşanmayacağımdan emin oldugum biriyle olmak isterim zaten.. evlilik bana göre tek bi sefer yapılmalı ( umarım) ve evet ev arkadaşlığı anca seksin ortaklaşa olması olur ki hiç ilgimi çekmiyor ben eşte ilk dostluğu ararım sanırım en iyi arkadaşım olur mu diye..
sihirli küre falan ne bu arada güldüm :KK70:
istediğime yakın biri var da işte belki ikimiz de kazanıp ortak yaparsak iyi olabilir sen ben kalmazsa yani ortaktan harcanırsa.. kullanma değil aslında dediğim gibi paradan çok davranış şekli benim olayım yoksa annem babam saolsun hiç çalışmasam bile geçinebilirim..
bi de bence giderse o kişi pişman olup döner ya :KK70: beni kullanmaya çalışmayacak zannettiği tek seferde dolandırır bırakır.. üniversiteden sonra insanlara güvenmek zor bence.. ama kötü olduğumu düşünmüyorum ya güzellik olarak kendimi yüzde yüz beğenmesem de doktorlar arasında kıyaslanırsam iyi kesimdeyim yani :KK70: manken fiziğine boy hariç sahip olabilirim kafaya takınca kilo veriyorum hızlı. ılımlılık soru işareti kapsamına bağlı ama doğal halimde iyiyim neşeliyim. sivri dilim hariç kötü değilimdir ya valla bak :p :KK70: başak burcuyum onu da katsak ya yoruma :KK70: bide sanırım akrep yükselenim :KK70:

Valla pek ihtimal vermiyorum aradığın gibi birini bulacağına. Gelen de ya oaran için ya babanın parası için gelecektir bu şartlarda.

Aklı başında bir genç kadın beni seven, sevebileceğim biriyle, mutlu huzurlu bir evliliğim olsun der. Sen mesleği benimle denk, bütün parasını bana harcayacak aynı zamanda ev işine de yardım edecek, öküz değil romantik olacak bir adam arıyorsun. Kriterlerin fazla sığ. Ve sığ adamlar düşecek bahtına. :KK53:

Burçlardan anlamam sihirli küreciyim ben. Burçlar için Brunella Brunella ya danışınız.

İyidir tabi. Ama mütevazi de olmalı. Mesela eşim hiç mütevazi değildir. Çok zeki erkek de iyi olmuyor ayrıca. Oynadığım oyunların heyecanı kaçıyor bazen. Sürekli ben zekiyim diyor eşim. Ben de ben zekiyim çünkü seninle evlendim, sen safsın benle evlenip intihar ettin diyorum. Zeki erkek çok akıllı bir kadınla evlenmemeli bence. Eşim saf kadınları sevmiyor. Ama zeki kadın yorar. Erkek de. Hiç bir film çeviremiyorsun. Cok zeki demiyorum bakın, dikkat edin, eğitim seviyesi yüksek diyorum. Sen lisans mezunuysan o yüksek lisans mezunu olsun mesela...

Akademiyeslik yapmam herhalde doçent bulurum o zaman yok ya o cok farketmez ama doktor yada ceo tercihim sanırım hani doktor hic bi yolla olmuyorsa ceo Kader kısmet ama cidden ya bilemez insan

Ben de çalışıyorum, ayrı hesaplarımız var doğal olarak. Evin tüm ihtiyaçları, benim harçlığım, kıyafet, mutfak, bebeğimizin ihtiyaçları vs aklına gelebilecek tüm ihtiyaçlar eşimin maaşı ile karşılanıyor. Eğer eksik kalırsa benimkinden takviye yapıyoruz. Yetiyorsa, benimkini birikim yapıyoruz.

Eğer o ay faturaları benim hesaptaki para ile ödediysek,eşim hemen bana yollar tekrar. Birikimi benim hesabımda yapıyoruz. Eşim de hiç, aç bakalım hesabını ne var ne yok demez. Güven problemimiz yok çok şükür.

Benim kendime ait kredi kartım da var. Eşimin kartı yanımda olmadığında kendi kartımı kullanıyorum ama onu da eşim ödüyor.

Ev işlerinde de, sofra kur- kaldır, çamaşır serip toplama, balkon yıkama, arada da süpürge işlerine yardım eder :)

Eşimin maaşı benden yüksek. Aksi olsaydı da fark etmezdi.

Sevgililik dönemimizde de eşim bana hiç para harcatmamıştır. Hatta maaşım olmasına rağmen bana sık sık lazım olur diye para vermiştir, sağolsun.

Benim eşimin maaşı iyi çok şükür ama eğer daha düşük gelire sahip olsaydık ben, hesap ödemekten falan asla gocunmam. Eşime de hep destek olurum.

Ha bir de evde istesin ama dışarıda hesabi o ödesin demişsin ya, çok basit düşünüyorsun. Mesela biz dışarıda yemek yediğimizde, kart bende olduğunda eşim kasada espri yapar, aşkım ödüyor bugün. Ne şanslıyım param cebimde kaldı vs vs. Yani o ödeyince gövde gösterisi yapmıyor :) veya o oğlumuzu alıyor, hesabı ben ödüyorum. Bunun lafı bile kesinlikle olmaz.

Önemli olan karşıdakinin seni yolunacak kaz olarak görüp görmediğidir.

Tam böyle arıyorum ya bisi farketmiyo aslında ortak birikimin olunca tabi de ..

Akademiyeslik yapmam herhalde doçent bulurum o zaman yok ya o cok farketmez ama doktor yada ceo tercihim sanırım hani doktor hic bi yolla olmuyorsa ceo Kader kısmet ama cidden ya bilemez insan

Tam böyle arıyorum ya bisi farketmiyo aslında ortak birikimin olunca tabi de ..
Nasip bu işler. Çok a şartlandırma kendini :)

evlenmemek kötü bir şey mi yani? komiksiniz. :KK70:
ayrıca sorulmamasına rağmen değil alıntılar genelde benim yorumuma olduğu için farketmedim 2-3 gündür uyumuyorum o da üstüne eklenince dikkatimin pek iyi olduğu söylenemez bugün uyuyacaktım yorumlara yetişmek adına gene uyumuyorum :))
paradan bahsetmeyi de ayıp gördüğümü söyleyemem aslında ama bulan vardır bulamayan vardır ondan pek bahsetmek istemezdim de ağır eleştiriler oldu yoksa en baştaki yorumda iyi kazandıran bir meslek olarak geçirmiştim sadece..

aslında ben de başarılı olduğumdan dolayı burs alıyorum bu da bir nevi kazanmaya girer bence :)))

dediğim gibi bir kaç gündür uyumadım ( 0 uyku ciddi anlamda dikkatim iyi değil ondan suan) yoksa doktorun ne aldığını siz ne kadar biliyorsanız ben de o kadar biliyorum öğrenciyim şuanda bu kadar kazanmıyorum. ki allah izin verirse daha çok çalışıp daha iyi bi doktor olup daha da çok kaznamayı planlıyorum belki sizi rahatsız eder bu da ama çalışmayı seviyorum :KK66:
Evlenmemek kötü değil canım tabi de; evlenmek isteyip de evlenememek kötü. Ha sen zaten evlenmek istemiyorsan ve bunu onemsemiyorsan, senin bileceğin iş. Allah izin versin de daha çok çalış daha iyi doktor ol, niye rahatsız olayım? Ben de daha çok çalıştım; şu an asistan hekimim mesela, bu da seni rahatsız etmiyordur zaten :KK39: ha bi de bizim meslekte iyi para kazanildigini düşünmüyorum ben. Hayatımızı adadigimiz için aldığımız para hiçbir şey degil. Bu kadar eforu başka meslek için sarfetsek milyarder filan oluruz sanırım. Para için de yapılacak iş değil, gönül işi. Sağlık Bakanlığı mecburiyi bitirmeden asistan olmanın önüne engel getirmeye çalışıyor, bu senin mezun olduğun zamana denk gelirse ve türkiyenin son 3 ilinden birinin aciline filan atanıp çalışırsan ne demek istediğimi anlarsın:-) tabi babanın zenginliği atanacagin yeri bile belirleyebiliyorsa, ona bişey diyemem...

Evlilikte senin paran benim param dusuncesi sacma geliyor bana evet erkek ev gecindirmekle yukumlu toplumumuzda bu boyle kabul gormus fakat kadinda calisiyorsa bu bnm param diye ayrim yapmamali evlilikte gelirde giderde ortaktir bence

Kocamin parasi benim param
Benim param yine benim param
Kocam oyle diyo
Ben bilmem eşim bilir:deli:

Evlenmemek kötü değil canım tabi de; evlenmek isteyip de evlenememek kötü. Ha sen zaten evlenmek istemiyorsan ve bunu onemsemiyorsan, senin bileceğin iş. Allah izin versin de daha çok çalış daha iyi doktor ol, niye rahatsız olayım? Ben de daha çok çalıştım; şu an asistan hekimim mesela, bu da seni rahatsız etmiyordur zaten :KK39: ha bi de bizim meslekte iyi para kazanildigini düşünmüyorum ben. Hayatımızı adadigimiz için aldığımız para hiçbir şey degil. Bu kadar eforu başka meslek için sarfetsek milyarder filan oluruz sanırım. Para için de yapılacak iş değil, gönül işi. Sağlık Bakanlığı mecburiyi bitirmeden asistan olmanın önüne engel getirmeye çalışıyor, bu senin mezun olduğun zamana denk gelirse ve türkiyenin son 3 ilinden birinin aciline filan atanıp çalışırsan ne demek istediğimi anlarsın:-) tabi babanın zenginliği atanacagin yeri bile belirleyebiliyorsa, ona bişey diyemem...

Efor konusunda evet belki ama psikiyatrist olursam sanırım baya severek yaparım ya yani değdi diyeceğimi düşünüyorum çok ilgimi çekiyor ama bakalım tabi. Olabilir ya sağlık bakanlığı zaten yorumsuz.. arkadaşlarımdan duydugum sarıyere vs atanan da cok var ama onlar da torpilden olabilir cok emin değilim hahaha :D öyle bi durumda zor olur gerçekten de nolur nolmaz diye seçimlerimi yapcağımda amasra samsun antalya civarı ilk yazmayı düşünüyorum umarım onlardan olur.. allah kolaylık versin orada çalışanlara istanbul dışı bile çok sıkıcı hele ki zor bölgede calısmak keyif kısmına girilmeyecek kadar zorlayıcı. Ama bazı arkadaşlarım da nöbetleri blok benzeri yapıyor max 15 günde tüm nöbetlerini tutup 15 gün 1 ay rahat ediyorlar o da güzel :) . Evlenip aynı yere atanma olayı da sanırım daha sıkıntılı bölgeye atanma tarzında mı oluyordu? Bi olumsuzluklar vardı onda da bakalım hepsinin hayırlısı . Para konusunda da psikiyatrist olursam iyi kazanırım gibi geliyor ilaç yaz gönderlerden olmam cok ilgimi çekiyor cunku ondan iyi yaparım mesleğimi diye umuyorum.. bu olmazsa ilaç firmalarına kayarım herhalde Her şeyi düşündüğüm için işte.... bakalm asla yada kesin olurum demiyorum küçükken annemden ötürü asla doktor olmam diyordum cunku sonuc ortada kesin hic bir zaman konusmamak gerek

Back