• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiniz ve para mevzusu

Kız eşinizle sevgilinizle para muhabbeti demişsin zengin ceolardan multimilyonerlerden çıkmışsın. Burç muhabbeti olunca dayanamadım banane ben de yazıcam :KK53: başak zaten uzun vadeli planlar yapar her şeyi kafaya takar ve çok cimridir :KK48: akrep de cimri olur :KK48: yani para senden çıkmasın diye ataerkil muhabbeti yapıyorsun yok koruyucu olsun bilmem ne ama yemezler :KK59:
Eşinden gizli bir hesabın da olmalı bence :KK66: adamdan gizli gizli paraları oraya yığarsın ne de olsa çok zengin olacaksın :KK70:

Maaş kartına el koyan bir hanzoyla ama çok aşığım diye diye evlenmezse ben de vino değilim... :KK48:

evli değilim bi kaç sayfa önce açıkladım hem sevgili olayından hem erkeklerin tip tip olabilceğini gördüğümden hem ailemden ötürü ve karakterimden ötürü sömürülme aldatılma sadakatsizlik fedakar olmama gibi durumları kaldıramayacağımdan hem de böyle insanların nasıl yaşadığını merak etmemden dolayı açtım bu konuyu :)

hahhah sizinki sorunsuzmuş baya zaten benim dediğimin ve beklediğimin ötesinde.. :KK70:
Baya afaki konuşuyoruz yani anladım. Öyle bir anlatmışsınız ki evlisiniz,eşiniz size ödetiyor hesabı sandım :-)

türkiyenin en iyi 3 tıp fakültesinden birinde okuyorum sanırım doktorluk ve özgüven eksikliği yan yana koyulcak şeyler değil :)
belki gördüklerimden ötürü işte erkeklerde parasını harcamama eğilimi olunca otomatikman bencillik olarak yorumluyorum yada çok değer vermeme. istediğinde çıkartıp ödemek problem değil de eşinin senden çıkart öde diye beklemesi ne biliyim cidden garip gelmiyor mu ufacık bile?

sizinkisi de çok hoş nazar değmesin maşallah :) bi ömür mutlu geçirirsiniz umarım :)
Oncelikle tip bayramin kutlu olsun.
Meslektasim olarak bu dusuncelere sahip oldugun icin cok saskinim.
Doktorsun ama ayaklarin yere bir turlu saglam basamamis maalesef.
Sanirim henuz ilk yillarindasin tip'in.
Umarim yillar ilerledikce dusunce yapin da ilerler.

türkiyenin en iyi 3 tıp fakültesinden birinde okuyorum sanırım doktorluk ve özgüven eksikliği yan yana koyulcak şeyler değil :)
belki gördüklerimden ötürü işte erkeklerde parasını harcamama eğilimi olunca otomatikman bencillik olarak yorumluyorum yada çok değer vermeme. istediğinde çıkartıp ödemek problem değil de eşinin senden çıkart öde diye beklemesi ne biliyim cidden garip gelmiyor mu ufacık bile?

sizinkisi de çok hoş nazar değmesin maşallah :) bi ömür mutlu geçirirsiniz umarım :)
Özgüvenle tıp fakültesinin ne alakası var, sanki harbiye açık havada yüzlerce kişinin karşısına çıkıyorsunuz:KK73:

Ayrıca benim param benim param, kocamın parası zaten benim param diyorsanız ev işlerine de yardım/görev paylaşımı beklememelisiniz. Adam da bu dünyaya sizi finanse etmeye gelmedi herhalde.

merhaba arkadaşlar, bu çok merak ettiğim bir konu çünkü erkeğin harcadığı para benim için verdiği değeri ve ona güvenebilceğimi temsil ediyor.

• siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
  • ayrı hesaplarınız var mı?
  • bir sen bir ben ödiyeyim mi?
  • ortak hesaptan beraber harcama mı?
  • evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
  • eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?

hatta bu sorulara ilaveten ev işlerini siz mi yapıyorsunuz yardım ediyorlar mı bunu da eklerseniz çok mutlu olurum :)

bana göre evi erkek geçindirmeli. kadının parasına paraya sıkışıldığında, acil durumlarda yada erkeğin parası az kalınca dokunulmalı. bir yere gidildiğinde erkek ödemeli. parası yoksa bile evde baska zaman benden istesin dışarda gene o ödüyor gözüksün isterim. sebebi sanırım korumacı tavrını görmek istemem.

sevgillilik dönemi için de erkeklerin değer verdikleri kadına para harcadıgını gördükten sonra cimri olanlardan direk vazgeciyorum. dediğim paranın miktarıyla alakalı da değil. illa lüks bi yere götürsün de istemem. simit yeriz sahilde otururuz ne olacak yani ama kadından para istemeleri yada ödetmeleri çok itici geliyor.

not 1: bazılarımız sinirlenebililr dediklerime belki ama benim görüşlerim sizin görüşlerinizi veya uygulayıp yaşadıklarınızı da duymak istiyorum. :)

not 2: varlıklı bi aileden geldiğimi söyleyebilirim (allaha şükrediyorum, şükredelim her ne durumda olursak olalım..) olmasalardı bile (allah korusun) mezun olunca mesleğim en çok kazandıranlardan biri dolayısıyla böyle bir sıkıntım yoktu umarım da olmayacak.. mevzum parayla değil de paranın insanların davranışına yansıma biçimiyle daha çok..

Bizde gelirler giderler ortaktır ve ev işlerini de beraber yaparız.
Bunun faydalarını söyleyeyim size. Sanırım doktor ya da o ayarda iyi bir mesleğiniz var. Eşinizde bu şekilde olursa. Sadece eşinizin maaşı ile geçinebilirsiniz. Ama ikinizde maaşlarınızı ortaya koyarsanız, daha iyi bir evde oturabilir, daha organik şeyler yiyebilir her sene türkiyede değil uzakdoğuda tatil yapabilirsiniz. Ben bunlardan bahsetmiyorum demeyin. Evin gideri dediğiniz nedir ki? Evin kirası, eve alınan malzemeler birlikte çıkılan tatiller.

M meraklikiz
Bence bu arkadaşın sorduğu önemli birşey
Bu ilişki biçimleri erkeğin kişiliğine göre değişiyor çoğu zaman

Bence ortak hesap olsa dahi kadının her daim bir miktarı olmalı kıyıda köşede. Niye bilmiyorum ama erkeklere genel olarak güvenim az. Eşimden önce çok bencil bir erkek arkadasım vardı. İyki onunla evlenmedim dedirtecek kadar. Eşim çok paylaşımcı biri ve iyi kazanıyor. Buna güvenerek iyi kazandığım başka şehirdeki işimden geciçi/ücretsiz izinli ayrılıp buraya geldim mesela. Bencil olsa hayatta yapmazdım; onun gesabından adıma ikinci kredi kartı çıkardık ve ben kullanıyorum.bu durumda yuvayı erkek kus yapmış gibi oldu

Ama mesela bana çok zor geldi Bu durum onu söyliyim. Karışmaz ne alındığına ama iyi kazanan biri olarak harcamalarımı düşürdüm doğal olarak:deli:

Şindi yurtdışında bir senelik çok iyi bir iş buldum hem yurtdışında maaş alacağımve tr de epey yüksek maas yatacak.tr deki maaş kartını onda kalmasına karar verdik döviz vs yatırım yapabilsin diye.ama başta huylandım niye para yönetimi onda diye hala da huylanıyorum:)))yani düğünden kalan bir kısım para ve altın da ortak hesapta. Ama o daha ilgili. Ayrıca onun birikmiş parası vardı epey o para hakkında hep ikimizin parası der ve ne yaptıysa hep hesap verir. Yani sen kazanmışsın senin paran deyince bozuluyor.bu yıllardır yalnız olmamla çok ilgili bence, güven duymak gerekiyor evlilik için.ama karşıdakinin de güven sağlaması kazım. O evlenmeden önceki birikimi hakkında daha kişisel davransa ben de daha bencil olabilirdim

Ama işim geçici ve beni tedirgin eden tek şey bu.yani bence bi kadın çalışmıyorsa bir kısım onu güvenceye alacak miktarı olmalı; kavga edip çıkıp gitsen ana evine mi gidicen gece gece de mi. Bi otele gider kalırsan 10/15 gun gerekirse.erkekler sokakta kalsa da oluyor barda sabahlasa da

Yani ortaklık ve güven iyidir ama bir miktar kenarda kösede bulunmalı kafasıdayım ben. Yediğim kazıklardan gördüğüm ayrılmalardan dolayı

herşeyde hayat müşterek demeyi biliyoruz da para konusunda niye erkeğin parasi harcanir kadininkine dokunulmaz?
bana ters evlilik hayati ortak paylasmaktir.ömrünüzü paylastiginiz adamla senin paran benim param mevzusuna girilirse bana göre gerçek bir evlilik olmaz.
ayrica henüz bekarmissiniz o yüzden şaşırmadım yazdıklarıniza..
tasarruf edilecekse zaten yine ortak paradanda edilir.yada karar verilir seninkini direk ayiralim denir.ama bu sartlara bağlı olmalı.kadınının parası olduğu için değil..benim fikrim

ayrı hesaplarımız yok, o an kimin yanında varsa o öder ,bunun lafı bile olmaz, olmamalı
ortak hesabımız yok ama ev için çektiğimiz kredimiz var, yani herşeyi beraberce öderiz,
ev işlerinde de herşeyde yardım eder, çünkü ben de çalışıyorum ve hafta içi onun kadar yoruluyorum

Evet zaten kadın acizdir, para pul işinden hiç anlamaz, erkek yedirmeli,içirmeli, gezdirmeli, erkek kadına bakmalı. Parası olsa da olmasa da bakmak erkeğin görevi çünkü bizler korunmaya muhtaç, kendi ayakları üzerinde duramayan zavallı mahluklarız. Ya da adamları enayi yerine koymayı çok seviyoruz.

garson hesabı getirdiğinde eşim, ben değil patron ödeyecek der. genelde ben öderim eşimin ek kartıyla. çalışmıyorum ama herşey ortaktır. senin benim yoktur aramızda. ben öğrenciyken onun işsiz kaldığı bir dönemde burs kartlarımdan birini vermiştim ona. yani ikimizin bakış açısı aynı. bu yüzden hiç sorun yaşamadık. senin benim yapınca o ilişki nasıl ilerler, nasıl güven oturur ben anlamıyorum. hep ben dersek biz demeyi, olmayı başaramayız bence.

Evli degilim ancak haftanin 3 4 gunu beraber kaliyoruz. Ayda 1 ben alisveris yapiyorum 100 tl yi gecmez. Et, balik almak, fatura odemek onda. Bunun disinda her hafta hediye alir, hediye yoksa cicek aliyor. Hediye illa pahali bisey olmak zorunda degil mesela bi hafta bot aldi, oteki hafta kalem onemli olan biseyi gorup sevgilim bunu begenir demesi benim için.

Ev isine gelince o yemek yapar, ben bulasik toplarim. Herkes kendi daginikligini toplar, o supurur ben silerim. Camasiri bazen o yikar bazen ben. İkimizde ütü yapmiyoruz arada annesi memleketten gelince utu yapiyor o kadar.

Sen sıyırmışsın cimri erkek sevmiyorum yazip da senin gibi cimrilik yapani da ilk defa görüyorum. Devam et boyle hayatin boyunca kendi parani harcarsin bu mantikla :)

Tıp fakültesinde okumak güzel. Herkes bi mutlu gelecekten umutlu. Kızlaf mesela topuklu ayakkabılar güzel süslü kıyafetler üzerine bembeyaz önlük giyiyorlar. Saçlarını yapıp gidiyorlar okula. Çok havalı oluyorlar.
Neden çünkü henüz ülkenin bilmem neresine mecburi hizmete gitmemişler, asistan olup hocanın kıdemlinin altında ezilmemişler.
Afedersiniz kan balgam idrar gayta ile haşır neşir olmamışlar.
10 gündür banyo yapmayan, atleti kararmış yer yer idrardan sararmış atleti kaldırıp sırtını dinlememişler.
Yatalak hastaların kemiğine kadar inmiş kötü kokan yaralarına ellerini sokmamışlar.

O yüzden bir havalar bir havalar.

Doktor olup 6bin- 7bin alırsın.
En iyi 3 üniversiteden birisinde okumak mezun olunca en iyi doktor olacağın anlamına gelmez.

Konuyla ilgisi yok ama söylemeden edemedim.

Meslek hayatında başarılar dilerim.
Gün aşırı nöbetlerden fırsat bulursan evlilikte ödemeleri nasıl yaptığından bahset bize.

Evli degilim ancak haftanin 3 4 gunu beraber kaliyoruz. Ayda 1 ben alisveris yapiyorum 100 tl yi gecmez. Et, balik almak, fatura odemek onda. Bunun disinda her hafta hediye alir, hediye yoksa cicek aliyor. Hediye illa pahali bisey olmak zorunda degil mesela bi hafta bot aldi, oteki hafta kalem onemli olan biseyi gorup sevgilim bunu begenir demesi benim için.

Ev isine gelince o yemek yapar, ben bulasik toplarim. Herkes kendi daginikligini toplar, o supurur ben silerim. Camasiri bazen o yikar bazen ben. İkimizde ütü yapmiyoruz arada annesi memleketten gelince utu yapiyor o kadar.

Cok düşünceliymiş nazar değmesin maşallah :))

Tıp fakültesinde okumak güzel. Herkes bi mutlu gelecekten umutlu. Kızlaf mesela topuklu ayakkabılar güzel süslü kıyafetler üzerine bembeyaz önlük giyiyorlar. Saçlarını yapıp gidiyorlar okula. Çok havalı oluyorlar.
Neden çünkü henüz ülkenin bilmem neresine mecburi hizmete gitmemişler, asistan olup hocanın kıdemlinin altında ezilmemişler.
10 gündür banyo yapmayan, atleti kararmış yer yer idrardan sararmış atleti kaldırıp sırtını dinlememişler.
Yatalak hastaların kemiğine kadar inmiş kötü kokan yaralarına ellerini sokmamışlar.

En iyi 3 üniversiteden birisinde okumak mezun olunca en iyi doktor olacağın anlamına gelmez.

Gün aşırı nöbetlerden fırsat bulursan evlilikte ödemeleri nasıl yaptığından bahset bize.

Bu yüzden zorunlu harici bunlarla uğraşmamın en minimum olabilceği bir dal seçeceğim..

Sen sıyırmışsın cimri erkek sevmiyorum yazip da senin gibi cimrilik yapani da ilk defa görüyorum. Devam et boyle hayatin boyunca kendi parani harcarsin bu mantikla :)

Hiç kimse ilk 5-10 sayfayı okumadıgından anlamıyor demek istediklerimi sanırım konuşma ilerledikçe daha da açıkladım bakarsanız görürsünüz :) evlenmek zoruda değilim yalnız da cok mutluyum çoğu kişinin aksine kendi başıma bi yer gezmeyi bir şey yapmayı cok severim. Böyle bi problemim yok ama evlenceksem ikinci bi evlilik yapmak istemeyeceğimden en düşüncelisi en iyisini arıyorum. Bu demek değil ki hiç bir zaman ödemeyeceğim tüm para ben de kalcak vs. Erkeğin direk sen öde demesi garibime gidiyor ilk onun fedakarlığını görmeden bir şey yapmak da istemeyeceğim anlamına geliyor. Paranın miktarıyla da alakalı değil bu düşüncelilikle alakalı sevdiği insana iyi bi hayat yaşatmak için çalışan biriyle alakalı. Böyle birini bulduktan sonra insan zaten ne yapsam nasıl yardım etsem diye bakar.
Neyse daha da başka bir şekilde kendi paramı harcamamla ilgili bi sıkıntı yok ama erkeğin yüzsüzce fazla xlarge tavırlarıyla yada benim paramı yemeye çalışma ihtimaliyle bi sıkıntım var. Bu faktörleri elimine etmenin ilk ve en kolay yolu da erkeğin fedakarlığını görüp emin olmam şeklinde görüyorum. Bencil biri değilim ama bencil olan insana ondan bin kat daha bencil olabilirim. İnsanına göre davranıyorum kısaca kim ne hakediyorsa o şekilde..

herhalde durum bundan iyi özetlenemezdi.not : mecburi hizmette bir doktor

Mecburi hizmette doktor olarakçalışıyorum.öyle rahat rahat harcıcak kadar param olmadı hiç.nişanlım da doktor.uzmanlık eğitimi alıyor ama ödemelere yetişemediğizden olsa gerek hiç böyle konulara fırsat kalmıyor. M meraklikiz periferde psikiyatri şartlarını görene kadar ben de psikiyatri istiyordum.hani böyle hastalara bakmanın az olduğu diyorsun ya işte o psikiyatri değil.biyokimya falan belki

tek hesap tek harcama... ikimizde çalışıyoruz. genel harcamayı eşim ortak paradan yapar. ben aylık bir miktar alırım yanıma. kredi kartından harcarım istediğim gibi.

Mecburi hizmette doktor olarakçalışıyorum.öyle rahat rahat harcıcak kadar param olmadı hiç.nişanlım da doktor.uzmanlık eğitimi alıyor ama ödemelere yetişemediğizden olsa gerek hiç böyle konulara fırsat kalmıyor. M meraklikiz periferde psikiyatri şartlarını görene kadar ben de psikiyatri istiyordum.hani böyle hastalara bakmanın az olduğu diyorsun ya işte o psikiyatri değil.biyokimya falan belki
Benim çalıştığım yerde bi hasta psikiyatri doktoruna saldırmıştı. Yani tabi hastanın sağlık çalışanına saldırması vakayı adiye den oldu da, yine de aklıma geldi, söyliyim dedim :)

Back