- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.653
- 798
- Konu Sahibi meraklikiz
Sağolun.Bu model olabilir diğer türlü sömürü Allah bozmasın maşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağolun.Bu model olabilir diğer türlü sömürü Allah bozmasın maşallah
kimin evliliği çöker bilemeyiz bence böyle bi laf etme allah getirip senin başına verir.. kimse için etme. baştan beri dediğim gibi evlenmeyebilirim de mantıklı gelmezse mükemmel birini bulamazsam ben mükemmelliyetçiyim. kendim de çok mutlu bi hayat sürebilirim ama birisi eşim olcaksa en mükemmeli olmalı. tiple olcak bişey değil bu karakteriyle zekasıyla..eee erkek de önce bir bakayım fedakar biri mi diye düşünürse ya da erkek de ya kadın benim paramı yerse diye düşünürse ne olacak?
kusura bakma, böyle bir karakterden iyi bir eş çıkmaz.
senin evliliğin kısa sürede çöker.
bizim 14 senedir hiç olmadı bu, dersanede tanıştık, öğrenci harçlıkları ile bir hamburgeri bölüştüğümüz oldu, sonra o 20 yaşında göreve başladı ben öğrenci idim, o harcardı çoğu kez ama ben gene de bugün de ben ısmarlayayım derdim, oturup hiç konuşmadık bunu, taraflar birbirini kese olarak hiç görmedi, ben 2 sene ücretsiz izin aldım, sadece 2 seneyi tolore edebilir miyiz 1 sene mi alsam diye konuştuk, çünkü ev kredimiz vardı, ama küçük bir ildeydik hadi dedik 2 sene olsun bizi sarsmaz, bunlar konuşulur ama eşler arasında, hayat zor, adam eşi hayat arkadaşı dururken kiminle konuşacak varı yoğu, sütten ağzın yanmış anlıyorum ama hayata lütfen böyle bakma
bu bakış açısı önünde sonunda erkeğe, insana diyim ehhhh yeter be dedirtir
7. sayfaya kadar olan yorumları sıkılmadan okudum.
Bence egoist falan değilsin, gayette seni haklı buldum. Erkek kadından bir adım önde olmalı. Kadın da kazanmalı, getirmeli harcamalı. Ama erkek bir adım daha önde olmalı bence.
Ama evliliklerde senin paran, benim param olayına çok karşıyım.
Evet o koruma lafı beni de rahatsız etti, doktor adayı bir kadına yakıştıramadım, tabir-i caizse kaymak tabaka bir hayat sürecek bir kadın, ne demek koruma, maddiyatla ilişkisi ne ki hem korumanın, ha maaşlı koruma tutarsın o zaman maddi bir ilişki kurulur
Kesinlikle erkek önde olmalı.bizde tüm parasal işlerle eşim ilgilenir yani şöyle ki.mesela ben kirayı veririm o ev sahibine verir.boyle....yine para ortak ama hesaplar ondan bu arada benden çok maaş alır eşya Kredimiz biterse insallahh eve gireceğiz o yüzden bizde herşeyi eşim karşılayamaz. Ben de istemem böyle bişeyi. Çünkü bende iyi kazanıyorum yani çok şükür....eşim kadar kazanıyorum
asla söyletmezKardeşiniz laf söyletirmi eşine genelde böyle erkekler biraz eşci olurlar
Sana paran sorulmadan paradan bahsetmen hiç hoş değil. Asil insanlar paralardan bahsetmezler. Hayat öyle 3+5=8 filan gibi işleyen bir matematik denklemi de değil. Ben doktorum bu arada. SAna da tavsiye; o kadar ince eleyip sık dokursan, evlenemeyen kadın doktorlar kervanına sen de katilirsin. Ki etrafımda cooook fazla bayan doktor yaşları ileri olmasına rağmen bekar. Çünkü doktorlugun egosunu karşı cins ile ilişkilerine karıştırırsan çok itici oluyor, tecrübeyle sabit. Erkek doktorlar da şişman bir egoya sahip doktor kadınlarla evlenmektense, öğretmen ya da başka meslek ya da ev hanımı kadınlarla evleniyorlar... etrafımda cooook örneği var bunun da...
Siz önce bir kendi paranızı kazanın da ondan sonra hesabını yaparsinız
harcadiginiz babanızın parası olunca konuşmak kolay geliyor
her ne kadar aranızda evlilik de olsa sonuçta koca kişisi elalem evin ortak ihtiyaçları hariç kendi özel ihtiyaçların için birinden para istemek hiç bana göre değil
kocam calissin bana baksin bakmak zorunda dusuncesinin kadınları farklı bir yere koyduğunu düşünüyorum
dediğim gibi bir kaç gündür uyumadım ( 0 uyku ciddi anlamda dikkatim iyi değil ondan suan) yoksa doktorun ne aldığını siz ne kadar biliyorsanız ben de o kadar biliyorum öğrenciyim şuanda bu kadar kazanmıyorum. ki allah izin verirse daha çok çalışıp daha iyi bi doktor olup daha da çok kaznamayı planlıyorum belki sizi rahatsız eder bu da ama çalışmayı seviyorumYok arkadaş konunun bi yerinde parasını söylemeyi kafaya koymuş sanırım. Senin sorunu görünce atladı
Siz söylersiniz manasında değil kendide söylemez daha bir kıymetli oluyor böyle olanlar amannnn benimde erkek kardeşim var ama geçinsin sevsinler birbirlerini ne yaparlarsa yapsınlar modundayim evlenene kadar da değişmem sanırım: -) çünkü ben hiç sevmem kendime karisilmasiniasla söyletmez
biz de söylemeyiz zaten
kendı kendıme sinir olsam da ,içimde tutarım karısmam asla.
kıymet versin zaten eşine de , kardesım çok yoruluyor hep o yukun altında ben ona uzuluyorum.Siz söylersiniz manasında değil kendide söylemez daha bir kıymetli oluyor böyle olanlar amannnn benimde erkek kardeşim var ama geçinsin sevsinler birbirlerini ne yaparlarsa yapsınlar modundayim evlenene kadar da değişmem sanırım: -) çünkü ben hiç sevmem kendime karisilmasini
Ama bunu sevgiliyken yapmayın kızlar. Ayrıldıktan sonra paramı yedi diyor pislik olanlar......
Babam gibi olsun demişsin fakat annemden hiç bahsetmemissin.Belki annen baban için kimbili ne fedakarlıklar yaptı,sizler için eşi için kimbilir neler yaptı.Babanda anne ne layık olduğu gibi davrandı.Hicbir şeyini esirgemedi.Bence her durum kendi içinde değerlendirilmeli.Doktor olduğunda gece gündüz çalışacaksın eve yorgun geleceksin.Evlendigin kişi de aynı şekilde.. .Bu durumda kimse kimse için kazanmaz yani.Ya bireysel harcanir yada ortak bana göre.Bizde ailecek iyi gelire sahibiz ve herşeyimizi ortak.Ev işlerinde yardımı çok değildir.
bu en son ki pos cihazı olayına bir örnek vermek istiyorum:kimin evliliği çöker bilemeyiz bence böyle bi laf etme allah getirip senin başına verir.. kimse için etme. baştan beri dediğim gibi evlenmeyebilirim de mantıklı gelmezse mükemmel birini bulamazsam ben mükemmelliyetçiyim. kendim de çok mutlu bi hayat sürebilirim ama birisi eşim olcaksa en mükemmeli olmalı. tiple olcak bişey değil bu karakteriyle zekasıyla..
bunlar benim kendi içimde hesapladıklarım tarttıklarım daha çok ya bakayım böyle misin demiyorum :) insanların davranışlarını seyretmeyi incelemeyi seviyorum. ondan en ufak hareketine dikkat ediyorum doğru bi eş olamayacaksa da çok zaman harcamak istemiyorum.. kardeşimle aramda çok yaş farkı var zaten ben büyütmüş kadar oldum onndan evleneyim çocuğum olsun hevesm hiç yok valla
teşekkür ederim ben de severek herkese cevap vermeye calısıyorum herkesin düşüncesi değerli :) katılıyorum ayrıca ama demek istediklerimi yanlış ifade etmişim sanırım ondan..
hahahah maaşlı koruma. bi üstteki yorumlarda yazılmış baba figürü şeklinde ona bağlı biraz koruma-sahiplenme-değer verme bunlar etkiliyor gerçekten. yani bazı arkadaşlarım da var sevgilisi ağır bişi götürcek olur işim var der vs parayla ölçülcek bişey değil bu da bi ölçüm değeri benim için mesela.. işim var (???) gerçekten önemli işin olur tamam ama hani kendi keyfi şeyi olunca hoş değil..
bu örneği de çok sevdim! demek istediklerimden biri de buydu parayı gene ben ödiyeyim ama benden alsın ev sahibine restorana markete o versin. sanırım kimse yaşamadı ya pos olayını diğer yorumlarda anlattığım. benim kartı uzatınca şifre için erkeğe posu uzattılar afalladılar bi benim kart diyince falan. taksimde olmuştu bu işlek bir yerde istiklalin direk üzerinde öyle diyim..
kimin evliliği çöker bilemeyiz bence böyle bi laf etme allah getirip senin başına verir.. kimse için etme. baştan beri dediğim gibi evlenmeyebilirim de mantıklı gelmezse mükemmel birini bulamazsam ben mükemmelliyetçiyim. kendim de çok mutlu bi hayat sürebilirim ama birisi eşim olcaksa en mükemmeli olmalı. tiple olcak bişey değil bu karakteriyle zekasıyla..
Hmm anladım. Bunu bilemedim ya şimdiye kadar hayatima giren hiçbir erkek şu anki de dahil bu sefer sen öde demedi bana. Hep ben kendim teklif ediyorum veya hesabı alıyorum ondan önce. Ben kendim de diyemem mesela sen öde diye. Yanımda para yoksa kartla bir şekilde öderim. Cebinde parası olmayan da cafelerde oturmasin kafasindayim. Iki taraf için de geçerli.valla uykusuzluktan yarım yumalak oldu direk aklıma geleni yazdım da işte sohbet ede ede açılıyorum
evet aynen o tavrı görmek istiyorum beni düşündüğünü..
Bu arada hepimiz meslegimize emek veriyoruz burda karşısındakinin ne iş yaptığını da bilmiyorsun ne emeklerle o noktaya geldiğini de.- -- herkesin mesleği değerli diye belirttim önceki yorumlarda :) baya kötü anlaşılmışım valla
neden yaptığını bilmiyorum allah rahmet eylesin babası çok küçükken ölmüş belki bu bi faktör olabilir. ailemin durumu bi faktör olabilir ama cidden garibime gidiyor yani ..
benim az yiyip o ödicekken onun sallamaması düşüncesizlik bence.. sen öde olayı da gerçekten parası olmuyor bazen onlar da ödüyorum bazen harcamak istemiyor ama. sen ödersin dimi diyor bazen evet diyorum bazen çok harcadığım zaman benim de limitim doluyor marketten alalım ben yaparım diyorum ( yemek yapmayı da severim öyle hizmet etmeyecek biri de değilim..) o zaman bazen neyse diyip ödeeyebiliyor vs ama bankada annesiyle biriktirdikleri çok yüksek bi meblağ olmasa da bi meblağ var yani öyle diyim ben de tamamen parası bitiyor sanıyordum al burdan ödersin kredi kartını diye veriyordum bazen para da o birikmişi öğrenince vazgeçtim.. hiç yok zannediyordum çünkü gayet varmış da dokunmak istemiyormuş.. faize yatırdım ben de paramı ondan haahahah artık bende de yok kart harici hahaha...
hahah ya tamamen haksızsınız diyemem dürüst olayım ama gerçekten çok zor yani herkesin mesleği zordur kabul ediyorum ama ezberlenen binlerce sayfa pratik yönler vs zeki bi insandan üstününü gerektiriyor yani gerçekten insanlık dışı bir şey doktorluk bence ondan insan bi yerden sonra ego olmasa da saygı görmek istiyor en azından - saygılı davranılmasını- çünkü kendi hayatımızı çok kişinin hayatını kurtarmak için mahvettiğimizi açık ve net söyleyebilirim. bunu biz istedik kabul ama saygıyı da hakettiğimizi düşünüyorum. dokuz eylül tıptan intihar edenler cerrahpaşa tıptan 24 saat mi kaç saattiyse oturup hiç kalkmamaktan emboli atıp ölen kız vs.. bunlar oluyor ve dediğim gibi hala da uyumadım bi kaç gündür.. dolayısıyla insan bi nebze saygı ve kıymet bilme arıyor ve bunu bulunca da çok mutlu oluyor bi teyze saol evladım allah razı olsun diyince..
Ne özgüven senin zannettiğin bir şey ne de zeka.
Çok yetenekli doktorlar varken mecburiyetten gidilen doktorlar da var.Her meslekte böyle.
Ayrıyeten eşin senin miras payın üzerinde hak ıddia edemez bu konuda endişen olmasın.
kıymet versin zaten eşine de , kardesım çok yoruluyor hep o yukun altında ben ona uzuluyorum.
ama bir yandan da koca adam banane kendısı dusunsun dıyorum
evet sürekli eşine acır, çok yoruluyor , yazık şöyşe böyşe hep ona yazık der hep yazzık :)
burda bır konum vardı hata kardesımle ılgılı herkes benı taslamıstı bı ara oku ıstersen :)
Bakıcam mutlaka ama bir erkek tarafından kıymet görmek çok başka şanslı biri gelininiz oda kıymet bilir insallahhkıymet versin zaten eşine de , kardesım çok yoruluyor hep o yukun altında ben ona uzuluyorum.
ama bir yandan da koca adam banane kendısı dusunsun dıyorum
evet sürekli eşine acır, çok yoruluyor , yazık şöyşe böyşe hep ona yazık der hep yazzık :)
burda bır konum vardı hata kardesımle ılgılı herkes benı taslamıstı bı ara oku ıstersen :)
edilebiliyor yaa ben de merak ediyodum bunu sevgilimin de bilmesi üzerine şok geçirdim sen nerden biliyon ya dedim kısaca kendimi fazla detaycı sanırdım ama erkeklr de az değilmiş. ki yani en iyi aday diyebilceğimdir bu sevgilim dediğim gibi aldatmayacağından emin olabilceğim biri olmasına rağmen.. evlendikten sonra geçen malların hepsi ortak oluyor evlenmeden önce miras kalırsa sana kalıyor.. ama yanlışım da olabilri araştırmak lazım evlencek olursam araştırırırm babamın kazandıklarına saygım var sadece ekmek yediği çok günlük olmuş duyunca çok üzülüyorum kendi harcadıklarımı görüp. hep o günleri yaşadığı için en iyisini yaşatmaya çalışıyor bize zaten
merak ettim sınavım var yarın onu atlatayım baştan aşağı okurum bi link atabilir misin rica etsem :)
Tabii daha yaşın genç kafa bir karış havada istersin en mükemmelini de sen mükemmel misin?
böyle çöpsüz üzüm arayan senin gibi tipler 30'undan sonra buralarda evlenemedim diye ağlıyor haberin olsun.
en mükemmeli olmalıymış.. mükemmel adam da bayılırdı senin gibi bencil birine para yedirmeye
genellikle eşim ödüyor. Ama onun para durumunu da az çok bildiğim için az kaldığını düşünüyorsam ben de ödeyebiliyorum. Veya bazen hadi gel sana yemek ısmarlayım diyorum, öyle durumlarda da ben ödüyorum ve bundan gocunmuyorum. evlenmişiz zaten ev ortak, eşyalar ortak, harcanan para da ortak doğal olarak.
- siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
Maaş aldığımız bankalar sebebiyle hesaplarımız da ayrı ve hiç birleştirsek mi diye düşünmedik, gerek de duymadık. Güvenip evlendiğim adamın beni sömürme ihtimali olduğunu zaten düşünmem. Hayatımda böyle bir erkek de oldu ama onunla evlenmedim mesela, eşimle evlendim :)
- ayrı hesaplarınız var mı?
Evlilikte sıraya koyduğumuz tek şey, dışarı çıktığımızda nereye yemek yemeye gideceğimizi seçme konusu. İkimiz de çok kararsızız o yüzden sırayla bir o seçiyor bir ben. Onun dışında hiç birşey için aramızda sıra söz konusu değil, olamaz da.
- bir sen bir ben ödiyeyim mi?
Ortak hesap çok mantıklı gelmiyor bana. Her iki birey de çalışıyorsa herkes kendi hesabından harcama yapabilir. Yetmediği durumlarda zaten birbirlerine destek olmalıdır eşler. evlenecek kadar güvendiğim bir adamla para konusunda bu kadar basit hesaplar yapamam.
- ortak hesaptan beraber harcama mı?
Çalışıyorum. Allah bana iş nasip ettiği sürece de çalışmaya devam edeceğim. Ve bunu eşim evi geçindirmesin diye değil, mesleğimi sevdiğim için yapacağım. Birkaç ay önce işle ilgili bir sıkıntı yaşadığımda eşim istediğin zaman işten çıkabilirsin, çalışmak zorunda değilsin dedi. Yani o da beni geçim kaynağı olarak görmüyor.
- evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
Ben daha çok kazanıyorum. Hatta şöyle söyleyeyim ben mimarım, eşim 1 haftadır işsiz ama öncesinde bir fabrikada işçi olarak çalışıyordu. Ne öğrenciyken ne de mezun olduktan sonra ben mimarım bana da mimar ya da mühendis yakışır demedim. Beni sevsin, bana güvensin, beni kısıtlamasın, ortak bir hayat yaşayabilelim, mutlu olalım, değer göreyim istedim. Şükür eşimde tüm bu saydıklarım fazlasıyla var. İlla mühendis olacak, denk olacağız birbirimize evimize onlarca bin lira para girecek diye düşünerek bu saydığım ve hatta fazlası özelliklerden birinden bile fedakarlık edemezdim.
- eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?
Bu kadar net kadın erkek ayrımlarınız varsa eğer, sanırım yemek yapmak - temizlik yapmak kadının görevi diye de düşünüyorsunuzdur siz. He yok hem eşim bana bakmakla sorumlu olacak bana para harcatmayacak, benden tek kuruş para istemeyecek diye ataerkil bir düşünce yapısında olup hem de ev işlerinde de bana yardımcı olsun diye bir düşünce içerisindeyseniz, sanırım daha çok beklersiniz.
Evli misiniz bilmiyorum ama lütfen büyük konuşmayın. Bakın aynen sizin gibi düşünüyordum. Değer veren bir erkek sevdiğinden parasını sakınmaz diye. Arkadaşlarıma da bu konuda ithamlar ederdim ki bir sevgilim var. Ben öğrenciyim, o memur bunun yanında Extra işlerler de uğraşıyor. Yani 1.5 seneden beri görüşüyoruz daha çok oldu sanırım. Ben ona 3 kez hediye aldım bir kere benim söylemem sonucu aldı oda. Hesap gayrette sen ısmarla diyebiliyo. Bi yere gideceğiz biletleri kendimiz alıyoruz yani herkes kendinin. Kaldı ki ben öğrenciyim. Benim ailemde varlıklı sağolsunlar para konularında asla sıkıntı yaşamadım. Ama çok zoruma gidiyor. Belki de büyük konuştuğum için.
Belirteyim evlilikte sizin gibi düşünmüyorum ortak bir bütçe olmalı, kadında elini taşın altına koymalı
Ne var ki sen hallet demekte? İnanın anlamadım. Eşim bahşiş ,kart ,şifre vs uğraşmak istemez,cüzdanını bile ben taşıyorum haliyle sen hallet deyip çıkıyor uğraşmamak için. İlk zamanlar cüzdanını uzatırdım hesap ödeneceğinde,sen hallet diye diye alıştırdı beni,artık elimi cüzdanıma atıyorum direkt.
Alışveriş konusunda eşimi desteklerim,asla fiyatından dolayı alma demedim çünkü işi ve konumu gereği iyi giyinmesi gerekiyor,çoğu zaman alisverişede üşenir ben sürüklerim bak bu cekette iyiymiş,şu da yakışır sana diyerek. Destekçiyim yani oda bana aynı duruştadır,kendine alırken gel sanada bakalım der. Ben sormam şunu alayım mı diye,aldım nasıl der gösteririm yada kuaföre gidiyorum der giderim ki eşim istemez zaten izin alır gibi davranmamı. Söyle sadece gidiyorum diye der,gerisine karışmaz.
Ha maddi sıkıntı olur,bir taraf sürekli gelirini aşan harcamalar yapıyordur tabiki sorun olabilir ama imkanlar dahilinde bu tip şeylere laf edilmesini doğru bulmuyorum. Çalışan bir kadına yada adama alma,kuaföre gitme vs demek hoş değil.
Eşiniz müsrif mi geliyor size, maddi sıkıntıya mı düşüyorsunuz yoksa gereksiz mi buluyorsunuz size sormadan aldıklarını? Muhakkak altında yatan bir sebep vardır diye düşünüyorum
Ben evlendiğimden beri çalışmıyorum.Yazın başlayacağım inşallah. Bütün giderleri eşim karşılıyor haliyle. Ev işlerini, kızımızın bakımını da ortak hallediyoruz, yani o da ev işi yapıyor. Ama çalışırsam evin giderlerine katkıda bulunmam sanırım. Daha çok eşime hediye falan alırım. Eşimin maaşımdan harcamayacağını, bunu kabul etmeyeceğini biliyorum. Kadından para almayı hoş bulmuyor. Ama kendine lüks hediyeler alınmasına da ses çıkarmaz. Giyinmeyi çok sevdiği için ona hediye almama veya istediğim gibi harcamama bir şey demez. Zaten eşimin parasını da istediğim gibi harcıyorum. Kredi kartları da bende. Ben evin ihtiyaçlarını, kendi ihtiyaçlarımı alıyorum kredi kartlarından. O da kendi ihtiyaçlarını kendi alıyor. Ortak paramız var düğün takılarını bozdurmuştuk, birikimlerimizi falan. Onlar da benim hesabımda. Bazen döviz bazen altın alıyorum. Sürekli para kaybediyorum. En fazla dalga geçiyor :) Kızmıyor yani. Ama bunu evlenmeden önce konuşmak lazım. Cidden ben hemen her konuyu eşimle konuştum evlenmeden önce. Sevgiliyken çoğunlukla hesabı ben öderdim çalıştığım için, ikimizde öğrenciydik ama ben çalışıyordum da. Çok zoruna giderdi buluşmak istemezdi. Kayınvalidem de çalışırsan paranı verme diyor. O vermiyormuş kayınpederime :) Kızım tek torunu, ona harcıyor zaten aldığını. Bence ihtiyaç varsa ne bileyim bir ev araba falan aldıysanız verebilirsiniz. Sonuçta ikinizin olacak. Ama normal ev kirasıymış gıdaymış ödemem sanırım ben ya.
merhaba arkadaşlar, bu çok merak ettiğim bir konu çünkü erkeğin harcadığı para benim için verdiği değeri ve ona güvenebilceğimi temsil ediyor.
- siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
- ayrı hesaplarınız var mı?
- bir sen bir ben ödiyeyim mi?
- ortak hesaptan beraber harcama mı?
- evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
- eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?
hatta bu sorulara ilaveten ev işlerini siz mi yapıyorsunuz yardım ediyorlar mı bunu da eklerseniz çok mutlu olurum :)
bana göre evi erkek geçindirmeli. kadının parasına paraya sıkışıldığında, acil durumlarda yada erkeğin parası az kalınca dokunulmalı. bir yere gidildiğinde erkek ödemeli. parası yoksa bile evde baska zaman benden istesin dışarda gene o ödüyor gözüksün isterim. sebebi sanırım korumacı tavrını görmek istemem.
sevgillilik dönemi için de erkeklerin değer verdikleri kadına para harcadıgını gördükten sonra cimri olanlardan direk vazgeciyorum. dediğim paranın miktarıyla alakalı da değil. illa lüks bi yere götürsün de istemem. simit yeriz sahilde otururuz ne olacak yani ama kadından para istemeleri yada ödetmeleri çok itici geliyor.
not 1: bazılarımız sinirlenebililr dediklerime belki ama benim görüşlerim sizin görüşlerinizi veya uygulayıp yaşadıklarınızı da duymak istiyorum. :)
not 2: varlıklı bi aileden geldiğimi söyleyebilirim (allaha şükrediyorum, şükredelim her ne durumda olursak olalım..) olmasalardı bile (allah korusun) mezun olunca mesleğim en çok kazandıranlardan biri dolayısıyla böyle bir sıkıntım yoktu umarım da olmayacak.. mevzum parayla değil de paranın insanların davranışına yansıma biçimiyle daha çok..