merhaba arkadaşlar, bu çok merak ettiğim bir konu çünkü erkeğin harcadığı para benim için
verdiği değeri ve ona güvenebilceğimi temsil ediyor.
- siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
- ayrı hesaplarınız var mı?
- bir sen bir ben ödiyeyim mi?
- ortak hesaptan beraber harcama mı?
- evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
- eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?
hatta bu sorulara ilaveten ev işlerini siz mi yapıyorsunuz yardım ediyorlar mı bunu da eklerseniz çok mutlu olurum :) bana göre
evi erkek geçindirmeli. kadının parasına paraya sıkışıldığında,
acil durumlarda yada erkeğin parası az kalınca dokunulmalı. bir yere gidildiğinde erkek ödemeli. parası yoksa bile evde baska zaman benden istesin dışarda gene o ödüyor gözüksün isterim. sebebi sanırım korumacı tavrını görmek istemem.
sevgillilik dönemi için de erkeklerin değer verdikleri kadına para harcadıgını gördükten sonra cimri olanlardan direk vazgeciyorum. dediğim paranın miktarıyla alakalı da değil. illa lüks bi yere götürsün de istemem. simit yeriz sahilde otururuz ne olacak yani ama kadından para istemeleri yada ödetmeleri çok itici geliyor.
not 1: bazılarımız sinirlenebililr dediklerime belki ama benim görüşlerim sizin görüşlerinizi veya uygulayıp yaşadıklarınızı da duymak istiyorum. :)
not 2: varlıklı bi aileden geldiğimi söyleyebilirim (allaha şükrediyorum, şükredelim her ne durumda olursak olalım..) olmasalardı bile (allah korusun) mezun olunca mesleğim en çok kazandıranlardan biri dolayısıyla böyle bir sıkıntım yoktu umarım da olmayacak.. mevzum parayla değil de paranın insanların davranışına yansıma biçimiyle daha çok..
Ben ve eşim öğretmeniz. 4 çocuğumuz var . 10 yıldan fazla oldu evliyiz.
Evlendiğim günden itibaren maaş kartım eşimde. Hiç de kendimi eksik eşime mecbur hissetmiyorum .Biliyorum ki evliligimizde birşeyler ters gitse o kartı ondan almam çok kolay. Ve kendime yetecek kadar para kazanabiliyorsam is başa düşünce o parayı yönetmeyi de bilirim.
Ama şimdi ne kadar borcumuz var elimizde kaç TL kaldı bilmem. Bilmek de istemem.
Neye ihtiyacım varsa söylerim alır. Kendime, çocuklarıma birşey istersem beni alışverişe çıkarır. İstediğim mağazalara götürür. Beğenirim alırım. Fiyat etiketine hiç bakmam . Beğendiğim olması önemli.
Eşimin bir kredi kartı ben de . Kendime biraz harçlık alırım . İnternet alışverişini de severim oradan alış veriş yaparım. Eşime de alırım çocuklara da . Ne aldın diye sormaz eşim. Ama ihtiyacım kadar harcarım müsrif değilim .
Yemek genellikle evde temiz ve sağlıklı yapmaya çalışıyorum. Esim hergün eve gelirken arar " birşey lazım mı? " diye sorar ben de söylerim. İndirimleri takip eder evin eksiğini benden iyi bilir.
Birikim olarak ailelerimiz maddi durumu kendi yaglarinda kavruluyorlar. Bize hiç destekleri olmadı düğün de ev eşyası da. Borçlandık ödedik. Butcemize göre uygun evimiz arabamız var.
Yaz tatili ve yarıyıl tatillerimiz çok tatilde çok geziyoruz . Ayrıca yarım gün çalışıyoruz . Para çok olsa tam kıskanılası meslek .
Tatillerde pansiyonda kalırız 5 yıldızlı otelde değil.
Birşey canımız istese eşim alabilecekse alır. Bazen sonra der bazen de almaz.Paramıza göre davranır. Hiç de bana değer vermedi diye düşünmem. Çünkü eşim önce bana ve çocuklarımıza kıyafet alır bizim karnımızı doyurur. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılar. Parası kalırsa kendine de alır. Ve parası varsa bizi üzmez. Biz de babamızı üzmeyiz.
Yani bana değer veren adam esim .
masallah .Dışarda yemek parasını ödemekle ya da benim parama el sürmemekle hissetmiyorum bunu. Bizim bir tane su alacak paramız varsa bir tane su alıyor. Ama bana ben susmadım sen iç diyor . Ben de kendimi degerli hissediyorum . Paramız varken tandır kebabı yemeye götüreyim mi der. Daha az ise gelin İskender yiyelim der . Çok az ise tavuk döner veya lahmacun alır. Paramiz yoksa ben tokum siz yiyin der .
Arabamız var . İşe gidip gelirken bende durur. Kendisi bakımını yapar . Yıkar yağını suyunu kontrol eder . Benzinini koyar.
Ev işleri konusunda biraz dağınık. Sıkıya gelemiyor. Genelde yük ben de ama bana kıyamaz aşağı düşersin der camları o siler .
Ben yemekleri hazırlarım. O da çayımızı koyar. Çok güzel yemekler yapar. Antep li de. Ama mutfağı pis bırakır. Olsun .
Çocukları uyut dersen uyutur. Sesi yanıktır. Bir türkü söyler 4ü birden uyur.
Alt değişir. Ödevlerine yardım eder. İyi bir babadır.
Çok gezer illallah ettirir. Dag yuruyusu , kayak, futbol , masa tenisi ,bovling .
Balik tutmaya gider tutamadan gelir . Mantar toplamaya gider toplamadan gelir.Beni de gezdirir ama artık yetişemiyorum hızına
Aman beğenmiştim ki almışım. İsteklerimiz, ihtiyaçlarımız örtüşüyor.