• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiniz ve para mevzusu

3 yildir evliyim ikimizin maasi ortak hesaba giriyor ikimizdede karti var. Ben 2 aydir calismiyorum düzen ayni. hep o ortak hesapdan öderiz faturalari alisverisi falan, ikimizde isdedigimiz an gidip para cekebiliriz senin benim param diye bisey yok. Ev islerine gelirsek elinden geldigince yardim etmeye calisir tabi kendiliginden düsünmez örnek canim camasiri asarmisin desem yapar yani. Yemegi de siraliyoruz ben cok yorgun falan olursam hic düsünmeden kendisi girer mutfaga girisir :)

Sevgililikte senin para benim param olur da evlilikte olmaz bence. Evlilikte araya bu tarz konular girince o evliligin bitmesi kacinilmaz olur.
Ayrica evlilik en iyisini arayip bulma isi degil kismet isi. Aksi olsa kotu evlilik,mutsuz kadin olmazdi sanirim. Simdiden bunlari dert etmeyin. Okulu bitirmeye odaklanin bence.

Mecburi hizmette doktor olarakçalışıyorum.öyle rahat rahat harcıcak kadar param olmadı hiç.nişanlım da doktor.uzmanlık eğitimi alıyor ama ödemelere yetişemediğizden olsa gerek hiç böyle konulara fırsat kalmıyor. M meraklikiz periferde psikiyatri şartlarını görene kadar ben de psikiyatri istiyordum.hani böyle hastalara bakmanın az olduğu diyorsun ya işte o psikiyatri değil.biyokimya falan belki

biyokimya rahat diyolar evet ama ben seviyorum baya psikiyatriyi. rahatlık ve paraya bakarsam sadece radyoloji kasardım sanırım :D bir de tus zor baya tabi ama (umarımki) yapabilirsem bakırköy yada erenköy olmasını istiyorum :) umarım ama bakalım..

Benim çalıştığım yerde bi hasta psikiyatri doktoruna saldırmıştı. Yani tabi hastanın sağlık çalışanına saldırması vakayı adiye den oldu da, yine de aklıma geldi, söyliyim dedim :)

psikiyatri değil ki sırf doktor kimliği insanların saldırması için yeterli ne yazık ki..

saldırma diyince aklıma geldi sizle paylasayım. ileride umarm hastam olacak insanlara gercekten cok saygı duyuyorum başlıca şizofreni ve bipolarlara. başlıktan da anlaşılacağı gibi zaten farklı düşünüş şekilleri çok hoşuma gidiyor onlara farklı oldukları için -deli- sıfatını veriyoruz ve cok yanlış bu bence... neyse bu kısaca söyleyecegim olay onların deli değil çok farklı algıları oldugunu ortaya koyuyor bence..

arkadasımın arkadası psikiyatri rotasyonundayken yasamış bunu şizofren bi adamla konuşuyorlarmış. adam bir anda bagırmaya baslamıs burnun kanıyor diye bu arkadas da bakmış bi şey yok siniri bozulmuş neyse cıkmış sonra akşam ders calıscagınca burnu bi garip olmuş banyoya gitmiş noluyo diye bir yıldır kanamayan burnu kanamış....
çok ilginç ya bence..

bir de split filmini izlemediyseniz izleyin çok hoş..

Bende bir evde senin paran benim param olmamalı bizde yok ben çalışıyordum ayrıldım ama hala maaş kartları bende herşeyi ben yapıyorum esime parayida ben veriyorum oda günlük 5 lira çünkü askeri personel gerek olmuyor sabah 8 de evden çıkıyor akşam 5 te geliyor disardada ben ödüyorum kredi kartimiz yok bu arada ev işlerine çok yardım eder ve benden hiç bişey beklemez is anlamında utusunu yapar temizlik te suburur siler ben toz alirim camasir beraber sereriz bu hafta 3 gün evde yoktu asla is yapma dedi ye iç üst ben gelince yapcaz yorulma dedi para ile alakalı fazla düşünmeyin bence

Konu beni oldukca sasirtti.
Baslardaki birkac yoruma goz attimda.
Yani simdiden hesap kitaba girmek garip,ustelik ortada aday yok.

Ben esimden yuksek aliyorum.ama birkez bile hesabi ben odemedim ustelik memur kendisi. Ev isi olayindada ikimizde cok sewmeyiz o yuzden yardimci aliyoruz. Hani siz evlendiginizdede mutlaka ewe hergun gelen hatta yatili yardimciniz olur.dert etmeyin simdiden.
Birde demissiniz ya yurtdisina cikiyorum bol bol, yani yaninizda sewdiceginiz olmadan nasil zevk aliyorsunuzki.sahsrn ben bekarken gezdiklerimi artik saymiyorum.

Para mevzusundan cok evlilikte nasil mutlu olurum beraber nerelere gideriz falan gibi hayaller daha sevimli ve masumane geliyor.

Maddi durumu sizden iyi olan bir eș bularak tum bu sorunlari cozebilirsiniz.

Belli ki kafaya taktiginiz hususlar bu yazdiklariniz. Sizin dusunceniz boyleyse bunlara uyan birisini bulmak en iyi cozum.

Yoksa karşinizdaki sizin saygi duyma kriterlerinizin altinda kalir ve mutsuz olursunuz

Siz zenginsiniz aileniz zengin. Ayni bu sekilde bir aile cikarsa ancak sorununuz cozulur. Herkes hayata bakis açisina gore birini bulmali yoksa mutsuz olmak kacinilmaz.

2 yillik evliyim 2 yildir calismiyorum.. 15 aylik kizimiz var. Esim calisiyo. Kazancini getirir cuzdanima koyar. Cuzdanim ortaliktadir ihtiyac oldukca aliriz.. ara ara kenara bi 200 filan atar unuturuz ama ihtiyac olur o da gider :) meslegi ascilik,izin gunlerinde evde yemegimizi yapar ben arkasndan toplarim bulasik vs bana... yemek yapma haricinde bi isten anlamaz.. bazen gaza gelip ortaligi toplar iyi niyetle yapar ama hicbiseyin yerini bilmedigi icin ben arkasindan duzenleme yapmak zorunda kalirim.. ciktigimizda da o oder tabiiki..

Aylık 100bin lira kazanan doktorlarda sizdeki kadar ego yok bunu belirteyim.
Okulun kapısından girerken ne veriyolar size istisnasız yürüyen egolara dönüşüyosunuz ki buna benim kardeşim de dahil.
Keşke kazanacağınız paradan çok doktor ünvanının verdiği havadan çok insanları düşünen idealist biri olsaydınız da mesela bi kadın doğum uzmanı olup herhangi bi ilçede insanların 7/24 ulaşabişeceği şekilde çalışacak olsaydınız.
İnsanların sizin egolarınıza değil doktorluğunuza ihtiyacı var.
Bu arada şuan çok minik bi ilçede ikamet ediyoruz oğlumun doktoru hacettepe mezunu.
Hayaller hayatlar diyeyim ;)

eşine göre durum değişir. karşı taraf savurgansa ortak hesabın bir anlamı olmuyor. belli ödemelri yaptıktan sonra herkes kendi maaşıyla takılsın modundayım.

bu arada bütün maaşımı bir erkeğe heba edecek kadarda gözü kör aşık değilim. bu kadar eşine güvenenlere hayret ediyorum.

Bence siz birisi ile eş olmaya,hayatı paylaşmaya ve o kişiye güvenmeye hazır değilsiniz
Garanticilik sizi çok yıpratır dikkatli olun..

Kartım eşimde bir tane kredi kartı bende istediğim gibi alışveriş yaparım diğer tüm sorumluluklar onda.

merhaba arkadaşlar, bu çok merak ettiğim bir konu çünkü erkeğin harcadığı para benim için verdiği değeri ve ona güvenebilceğimi temsil ediyor.

• siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
  • ayrı hesaplarınız var mı?
  • bir sen bir ben ödiyeyim mi?
  • ortak hesaptan beraber harcama mı?
  • evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
  • eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?

hatta bu sorulara ilaveten ev işlerini siz mi yapıyorsunuz yardım ediyorlar mı bunu da eklerseniz çok mutlu olurum :)

bana göre evi erkek geçindirmeli. kadının parasına paraya sıkışıldığında, acil durumlarda yada erkeğin parası az kalınca dokunulmalı. bir yere gidildiğinde erkek ödemeli. parası yoksa bile evde baska zaman benden istesin dışarda gene o ödüyor gözüksün isterim. sebebi sanırım korumacı tavrını görmek istemem.

sevgillilik dönemi için de erkeklerin değer verdikleri kadına para harcadıgını gördükten sonra cimri olanlardan direk vazgeciyorum. dediğim paranın miktarıyla alakalı da değil. illa lüks bi yere götürsün de istemem. simit yeriz sahilde otururuz ne olacak yani ama kadından para istemeleri yada ödetmeleri çok itici geliyor.

not 1: bazılarımız sinirlenebililr dediklerime belki ama benim görüşlerim sizin görüşlerinizi veya uygulayıp yaşadıklarınızı da duymak istiyorum. :)

not 2: varlıklı bi aileden geldiğimi söyleyebilirim (allaha şükrediyorum, şükredelim her ne durumda olursak olalım..) olmasalardı bile (allah korusun) mezun olunca mesleğim en çok kazandıranlardan biri dolayısıyla böyle bir sıkıntım yoktu umarım da olmayacak.. mevzum parayla değil de paranın insanların davranışına yansıma biçimiyle daha çok..
Ben ve eşim öğretmeniz. 4 çocuğumuz var . 10 yıldan fazla oldu evliyiz.
Evlendiğim günden itibaren maaş kartım eşimde. Hiç de kendimi eksik eşime mecbur hissetmiyorum .Biliyorum ki evliligimizde birşeyler ters gitse o kartı ondan almam çok kolay. Ve kendime yetecek kadar para kazanabiliyorsam is başa düşünce o parayı yönetmeyi de bilirim.
Ama şimdi ne kadar borcumuz var elimizde kaç TL kaldı bilmem. Bilmek de istemem.
Neye ihtiyacım varsa söylerim alır. Kendime, çocuklarıma birşey istersem beni alışverişe çıkarır. İstediğim mağazalara götürür. Beğenirim alırım. Fiyat etiketine hiç bakmam . Beğendiğim olması önemli.
Eşimin bir kredi kartı ben de . Kendime biraz harçlık alırım . İnternet alışverişini de severim oradan alış veriş yaparım. Eşime de alırım çocuklara da . Ne aldın diye sormaz eşim. Ama ihtiyacım kadar harcarım müsrif değilim .

Yemek genellikle evde temiz ve sağlıklı yapmaya çalışıyorum. Esim hergün eve gelirken arar " birşey lazım mı? " diye sorar ben de söylerim. İndirimleri takip eder evin eksiğini benden iyi bilir.
Birikim olarak ailelerimiz maddi durumu kendi yaglarinda kavruluyorlar. Bize hiç destekleri olmadı düğün de ev eşyası da. Borçlandık ödedik. Butcemize göre uygun evimiz arabamız var.
Yaz tatili ve yarıyıl tatillerimiz çok tatilde çok geziyoruz . Ayrıca yarım gün çalışıyoruz . Para çok olsa tam kıskanılası meslek .:KK70:
Tatillerde pansiyonda kalırız 5 yıldızlı otelde değil.
Birşey canımız istese eşim alabilecekse alır. Bazen sonra der bazen de almaz.Paramıza göre davranır. Hiç de bana değer vermedi diye düşünmem. Çünkü eşim önce bana ve çocuklarımıza kıyafet alır bizim karnımızı doyurur. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılar. Parası kalırsa kendine de alır. Ve parası varsa bizi üzmez. Biz de babamızı üzmeyiz.

Yani bana değer veren adam esim .:KK37: masallah .Dışarda yemek parasını ödemekle ya da benim parama el sürmemekle hissetmiyorum bunu. Bizim bir tane su alacak paramız varsa bir tane su alıyor. Ama bana ben susmadım sen iç diyor . Ben de kendimi degerli hissediyorum . Paramız varken tandır kebabı yemeye götüreyim mi der. Daha az ise gelin İskender yiyelim der . Çok az ise tavuk döner veya lahmacun alır. Paramiz yoksa ben tokum siz yiyin der .

Arabamız var . İşe gidip gelirken bende durur. Kendisi bakımını yapar . Yıkar yağını suyunu kontrol eder . Benzinini koyar.
Ev işleri konusunda biraz dağınık. Sıkıya gelemiyor. Genelde yük ben de ama bana kıyamaz aşağı düşersin der camları o siler .
Ben yemekleri hazırlarım. O da çayımızı koyar. Çok güzel yemekler yapar. Antep li de. Ama mutfağı pis bırakır. Olsun .
Çocukları uyut dersen uyutur. Sesi yanıktır. Bir türkü söyler 4ü birden uyur. :KK68:
Alt değişir. Ödevlerine yardım eder. İyi bir babadır. :KK69:
Çok gezer illallah ettirir. Dag yuruyusu , kayak, futbol , masa tenisi ,bovling .
Balik tutmaya gider tutamadan gelir . Mantar toplamaya gider toplamadan gelir.Beni de gezdirir ama artık yetişemiyorum hızına
Aman beğenmiştim ki almışım. İsteklerimiz, ihtiyaçlarımız örtüşüyor.

merhaba arkadaşlar, bu çok merak ettiğim bir konu çünkü erkeğin harcadığı para benim için verdiği değeri ve ona güvenebilceğimi temsil ediyor.

• siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
  • ayrı hesaplarınız var mı?
  • bir sen bir ben ödiyeyim mi?
  • ortak hesaptan beraber harcama mı?
  • evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
  • eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?

hatta bu sorulara ilaveten ev işlerini siz mi yapıyorsunuz yardım ediyorlar mı bunu da eklerseniz çok mutlu olurum :)

bana göre evi erkek geçindirmeli. kadının parasına paraya sıkışıldığında, acil durumlarda yada erkeğin parası az kalınca dokunulmalı. bir yere gidildiğinde erkek ödemeli. parası yoksa bile evde baska zaman benden istesin dışarda gene o ödüyor gözüksün isterim. sebebi sanırım korumacı tavrını görmek istemem.

sevgillilik dönemi için de erkeklerin değer verdikleri kadına para harcadıgını gördükten sonra cimri olanlardan direk vazgeciyorum. dediğim paranın miktarıyla alakalı da değil. illa lüks bi yere götürsün de istemem. simit yeriz sahilde otururuz ne olacak yani ama kadından para istemeleri yada ödetmeleri çok itici geliyor.

not 1: bazılarımız sinirlenebililr dediklerime belki ama benim görüşlerim sizin görüşlerinizi veya uygulayıp yaşadıklarınızı da duymak istiyorum. :)

not 2: varlıklı bi aileden geldiğimi söyleyebilirim (allaha şükrediyorum, şükredelim her ne durumda olursak olalım..) olmasalardı bile (allah korusun) mezun olunca mesleğim en çok kazandıranlardan biri dolayısıyla böyle bir sıkıntım yoktu umarım da olmayacak.. mevzum parayla değil de paranın insanların davranışına yansıma biçimiyle daha çok..
Ben öğrenciyim, çalışmıyorum . Çalışınca tabiki masrafları bolusecegim (eşim buna pek müsade etmez ama ) .hicbirsey yapamazsam kıyafet ve gezme masraflarını üstlenirim. Ev işi konusuna gelince , cocuklarimiz olduğu ve öğrenci olmam sebebiyle çok yardımcı olur .bazen çocukları alıp beni yalnız bırakır ,kafa dinleyeyim diye .evdeyken de farklı bir odada onlarla oynar ve yine bir ferahlık olur benim için. Söylediğin kriterler ataerkil bir aile mensubu olduğuna delalet :) öyle gördüğün için bunu istiyorsun . Bence hayat müşterek derken maddi yaşam da giriyor bunun içine . Tek başına bir mücadele değil bu . Kimileri için gerçekten çok hayatî bir çaba kimileri için de zorunluluk dışı fakat paylasmanin mutluluğu .psikolojik yük hafifletme ..yanındayım ,arkandayım , elini uzattığın yerde elim var ,düşmekten korkma gibi birşey ...sorumluluğu bir tarafın üstüne yüklersek ,yorgunluklar kendini hayalkirikliklari ve bezginliklere bırakır .kırılmalar, kopmalar, tasiyamamalar,tek taraflı mücadelenin çırpınışları, bir kavga sonra biraz daha büyük bir kavga sonra çok büyük bir kavga ...sonuç : anlaşamıyoruz, boşanalım. .egoların fiyatına paha bicilemiyor bazen . Madem iyi bir gelirin olacak ,ne yapmayı planliyorsun? Çeyiz yerine küp götüreceksin herhalde evlenince .malum paraları gömmek için lazım olur . Savurgan olma ama cimri hiç olma .mesela esin evi geçindirir, sen de ona bir araba alırsın olmaz mı ? O da kullanıldığını düşünmez, eşim beni seviyor der .

her şeyi birlikte ödüyoruz, eşimden fazla kazanıyorum, ancak evi erkek geçindirmeli gibi ataerkil bir düşünceyle yaşamadığım için size bir faydam olacağını sanmıyorum.
her insan kendini geçindirebilmeli. cinsiyetin hayatı idame ettirmekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Hesabımız prtak maaşlar oraya artarılıyor ödemeler ortak paradan yapıldıktan sonra kimin ne kadar iihtiyacı varsa çekip harcıyoruz.
Erkek te damızlık mı ayrıca? Şu eski kafalardan çıkın artık. Korumacı tavrını hörmek istediğiniz erkeler kadınları ne hallere getiriyor yahu görmüyormusunuz?

Bizde aynj evde yasadigimiz donemden gelen aliskanliklar devam ediyor. İkimizin de arabasi var ve evimiz var sukur. O yuzden birlikte bir borc durumu yok. Esim benim maasimi bile bilmez ben de onunkini. Her ay kendi maasimiza gore bi hesapta biriktiriyoruz( o benden daha cok koyuyor hesaba)Sonra gerisi kendimizn. Cogu seyi ikiye boluyoruz. Esim cok iyidir hesap kitap isinde. Ben sunu aldim verdim derim hemen yazar o da ayni sekilde. Ay sonu kim ne kadar harcamis bakariz, ya sonraki ay oburu daha az verir ya da o parayi ona verir. Baskalarina tuhaf geliyor ama ben paramin hesabini vermedigim icin cok mutluyum. Kuafore gidip 200 liraya boya ve bakim yaptirinca ya da nemlendirici kreme 150 lira verince ' neeeeeee?' Diye yikmiyor ortaligi. Ama eve alincak buyuk seyler veya tadilat vs yi esim daha cok veriyor( 70 e 30 gibi cunku maasini tam bilmesem de benim uc katima yakin aliyor).
Yani demem o ki her ciftin dinamigi farkli. Bunu anlattigim cogu arkadasim burun kivirdi. Ne oyle ev arkadasi gibi dediler ama biz mutluyuz:)

Konu beni oldukca sasirtti.
Baslardaki birkac yoruma goz attimda.
Yani simdiden hesap kitaba girmek garip,ustelik ortada aday yok.

Ben esimden yuksek aliyorum.ama birkez bile hesabi ben odemedim ustelik memur kendisi. Ev isi olayindada ikimizde cok sewmeyiz o yuzden yardimci aliyoruz. Hani siz evlendiginizdede mutlaka ewe hergun gelen hatta yatili yardimciniz olur.dert etmeyin simdiden.
Birde demissiniz ya yurtdisina cikiyorum bol bol, yani yaninizda sewdiceginiz olmadan nasil zevk aliyorsunuzki.sahsrn ben bekarken gezdiklerimi artik saymiyorum.

Para mevzusundan cok evlilikte nasil mutlu olurum beraber nerelere gideriz falan gibi hayaller daha sevimli ve masumane geliyor.
Neden bekarken gezdiklerinizi saymiyorsunuz ki? Evlenince mi tam insan oldunuz? Hani artik daha guzel gezmeler sevgilimleyken demenizi anlarim da onlari yok saymaniz bana garip geldi. Evlenmeden once de bireydik hala da oyleyiz unutmayin lutfen.

M meraklikiz
Bence bu arkadaşın sorduğu önemli birşey
Bu ilişki biçimleri erkeğin kişiliğine göre değişiyor çoğu zaman

Bence ortak hesap olsa dahi kadının her daim bir miktarı olmalı kıyıda köşede. Niye bilmiyorum ama erkeklere genel olarak güvenim az. Eşimden önce çok bencil bir erkek arkadasım vardı. İyki onunla evlenmedim dedirtecek kadar. Eşim çok paylaşımcı biri ve iyi kazanıyor. Buna güvenerek iyi kazandığım başka şehirdeki işimden geciçi/ücretsiz izinli ayrılıp buraya geldim mesela. Bencil olsa hayatta yapmazdım; onun gesabından adıma ikinci kredi kartı çıkardık ve ben kullanıyorum.bu durumda yuvayı erkek kus yapmış gibi oldu

Ama mesela bana çok zor geldi Bu durum onu söyliyim. Karışmaz ne alındığına ama iyi kazanan biri olarak harcamalarımı düşürdüm doğal olarak:deli:

Şindi yurtdışında bir senelik çok iyi bir iş buldum hem yurtdışında maaş alacağımve tr de epey yüksek maas yatacak.tr deki maaş kartını onda kalmasına karar verdik döviz vs yatırım yapabilsin diye.ama başta huylandım niye para yönetimi onda diye hala da huylanıyorum:)))yani düğünden kalan bir kısım para ve altın da ortak hesapta. Ama o daha ilgili. Ayrıca onun birikmiş parası vardı epey o para hakkında hep ikimizin parası der ve ne yaptıysa hep hesap verir. Yani sen kazanmışsın senin paran deyince bozuluyor.bu yıllardır yalnız olmamla çok ilgili bence, güven duymak gerekiyor evlilik için.ama karşıdakinin de güven sağlaması kazım. O evlenmeden önceki birikimi hakkında daha kişisel davransa ben de daha bencil olabilirdim

Ama işim geçici ve beni tedirgin eden tek şey bu.yani bence bi kadın çalışmıyorsa bir kısım onu güvenceye alacak miktarı olmalı; kavga edip çıkıp gitsen ana evine mi gidicen gece gece de mi. Bi otele gider kalırsan 10/15 gun gerekirse.erkekler sokakta kalsa da oluyor barda sabahlasa da

Yani ortaklık ve güven iyidir ama bir miktar kenarda kösede bulunmalı kafasıdayım ben. Yediğim kazıklardan gördüğüm ayrılmalardan dolayı
Ayni fikirdeyim. Benim esimin de evlenmeden once biriktirdigi parayi katmadim hesabimiza. O senin paran olum kalim hastalik olursa kullaniriz ama onda benim hakkim yok ayri dursun dedim. kendim de ayriyeten kenara atmaya calisiyorum ortaktan ayri. Kadinin da parasi olmasi sart kendine ait. Ve benim de erkeklere guvenim az. Zamaninda cok seviyorum diye elimde avcumda ne varsa paylastigim erkek arkadasimdan yedigim kazik burda. Marsa varirdi herhalde. Onun yuzunden 5 senede kurus biriktiremedim. Arabam var az bbiraz param olsun e maasim da var. Ayrilirsak ( allah korusun ama )kopekleri bana biraksin baska sey istemem :)

Benim amcam da doktor.ne aldığını bilmem.cerrahpasa mezunu.bir kere bile ağzından para bul lafı çıkmadı. Yılların doktoru.eminim çok kazanıyor....birçok evi var.agzindan daha benim suyum var demedi.koyde yaşıyor babaannem.amcamda mutlaka köye gelir.hatta köye gittiğinde sanki ordan hiç çıkmamış hala o köyüncocugu gibi davranır. Sizin egonuz tavan yapmış.....ben anlayamadım bu nasıl bişey.yenj nesil böyle sanırım...m.meslek sahibi olunca kendini bişey sanıyor.....

gelir de ortak gider de tüm para bir hesapta toplanir harcama birikim ne lazımsa

İsteyen de istediğini alir

İkimiz de saçma sapan gereksiz harcamalar yapmayız istediğimizi de alırız ama dönüp de o ne, niye onu aldın, o kaç para demeyiz

Bu kadar basit aslında

Back