- 31 Ekim 2013
- 296
- 447
- 103
bende hem ayırdım kazancımı tek kurusunua dokunmuyoruum..herşeyi ödesin bakalım nasıl olacak enim eşimm öderim zannediyorr yarın bir gün katkı ihtiyaç kredisi gelince görecek bakaım gününü..Yazdiklarinizi okuyunca kendimi gordum. bendr bi yillik evliyim ve aynen anlattiginiz gibi esimin ailedi surekli bizi somuruyor ve ihtiyaclari olmadigi halde somuruyor. Ve tipki anlattiginiz gibi bazen benden gizli yapiyor. bize maddi anlamda yardimda etmediler. Bu arada meslektasiz. ben o kadar bunaldim o kadar tartismalar yasadimki ama bi turlu cozum bulamadim ama bu ay karar verdim artik esimle kazancimi ayirdim. bu ay esime tek kurus vermedim vermiycem. bazilari beni anlamayabilir ama ihtiyaclari yokken ve bizim ihtiyacimiz varken somurmeleri o kadar zoruma gittiki anlatamam
olayları hep tek taraflı dinliyoruz(hep bunu yazmayı istemiştim)anlatılanların arka yüzü vardır belki
evet ayne söylemeliymişim eşimle donduk kaldık zatenn..madem onlar böle yapar bende ayak atmam bak o zaman nasıl anlarlar hoş anlamazlarsa kendileri bilir..benim adım kötüü lur varsın olsun ben kendimi biliyoruumm..arkasim yeri gelmisken lafi soyleyecektin bence neden sustun insanlar bu kadar bencilken sen nden susuyorsun esinde bisey demiyormus onlar bilemez sizin borcunuzu bilsede bilmek istemez siz surekli sikayet edeceksinizki akillarina kazinsin.onlar sizin suan rahat oldugunuzu dusunuyorladir ee cocukta yok ne yapiyor bunlar parayi diyolardir eminim cocuk tedavisindende haberleri yoktur. Siz bunlsri anlattiktan sonra eger hala bir seyler beklemeye calissalardi siz hakliydiniz ama su anda isterseniz hic gorusmeyin onlar bunun nedenini yine anlamayacaklardir anlattigiiza goe ince dusuncelu insanlar degiller anlamazlar hayatta kafalarini bir guzel sisirmek gerekiyor iste ben boyle yspiyorum valla bi basliyorum evlendigimden beri borc oduyorumdan gerisi geliyor kurus isteyemezler klay kolay size de tavsiye ederim kusup kenara cekilmek olmaz esinle kotu olma lafini soyle gec rahatla..
Her evlat ailesine mutlaka yardım eder, etmelidir. Rakam on olur beş olur ama etmelidir yani, ana babasının hakkını nasıl öder yoksa insan?
Ama aynı şekilde aile de evladına düğününde çeyizinde yardım eder. Durumları varsa tabi. Durumları vardı da etmedilerse o ayıp olmuş size. Ama o anda yoktuysa, ayıplamamak lazım.
Yurt parası da, kız yeğeni filan olsaydı, bi nebze o kadar ödeme fazla olabilirdi. Ama kardeş yahu. Ben kardeşim için canımı bile veririm. Durumum varsa, her şeyimi de. Eşim de bunu garipsemez.
Ha ama, ortada bi doğmamış bebek var. Onun rızkı söz konusu. Birikim yapmanız gerekiyor, bu şartlar dolayısıyla o yurt parasını yarı yarıya bölüşebilir eşiniz, daha ılımlı olur.
Canım senin durumun çok farklı konu sahibinin durumu çok farklı..Sen babasızlığın acısını çekmişsin baba evin direğidir...Fakat konu sahibinin kayınbaba tarafı bunları sürekli kullanmaya çalışıyor zamanında yemişler kenara koymamışlar,çoluk çocuk ne olur dememişler..Ama gelinden oğlandan ne koparsak kardır modundalar ama kız tarafıda çocuğum mutlu olsun diye çabalamış sence bu reva mı?
ben senin ailen hakkında tek kelime etmedim ki,nereden çıkardın bunusizin anlattıklarınızı okudum hepp benim durumummu anlamadınızz..arka yüzü vardır demişinizz şöle anlatayım..nişanlanırken iliyorduk durumlarını ve hiç zorlamadık ne aldıysa eşim aldı zaten yüzük küpe saat kıyafett..ailemden hiçkise şu alının bu alınsın demedii hiç zorlamadık..çünküü ben gerçekten zorlamak istemiyorduuumm.. düğün olacak ailesi gelip gidiyor şöle yapacaz böle yapacaz demiyoor..başkalarının düğünü knuşuluyoor bizim düğün yook ortada..en sonunda annem dedii nasıl olacak düğün diyee..dediler diğer geline bilezik aldık düğünde takıla altınları aldık onlarla bileziği ödedik annem dedii ben buna fazla yapın demiyorum hak yenmesin ona ne olduysa kızıma da o olsuun..ben onlara yatırım olur diye düşünüyom ilerde ev araba alırlarr kimin için çalışıyoruuz diyor..kp de bizde öle düşünüyoruz ev alırken de yardım edecezz diyoorr..tamam dediimm ben ona öle yapılmış bize de öle yapılsuıın..ama onun düğününü kaynanmgil yapıyor ve gelin kaynanası ile ..dedim durumları yook zaten biz kendimiz yaparız ve hiiç gocunmamıştıımm işimizi hallediyoruz diye seviniyorduumm..düğün oldu erkek tarfı erkek tarafının takılarını aldıı bilezikleri ödedii..bende anneme dediim sen de bana hiçbirini vermee anne sen de bilezik taktıınn ..ben bekarken bilezik almıştıımm onları tajtı annemler...neysee annem e sadece kardşlerimin okul parasını verdiim okul açılıyprduu kıyafet filan..gerisini ban verdii ben dokunmam kimsenin hakkını yemem ev alırken kullanırsın dursun dedii..neyseee borç ödüyoruuz hepp eşim dedii gel kınada takılan dolr mark bozalım krdiyi erken kapatalım.kınadakilerde kız tarafının hep...ilk yook dediimm sonra konuştuk tamam borçları bitirip ev için para biriktirecez diye tama dediim..5 milyar etmiştii galiba kredi erken bitsin diye yatırdıkk..sonra 2 şer ödemeye başladık krediyii..sonra araa alınca tabii 2 ödeme durduu ona da para ayrılmalıydıı ama bu ay ayırdım ben parayı..yanii diğer taraf demişin ya benim ailem o tarafı hiç zorlamadı bende bunu savunurduumm..ve onlar rahatça rahat davrandılarrr..bana bir kere sağol kızım demedileeerrr..oturup çook düşündüm ben acaba yanlış mı düşünüyorum ama kendimde azıcık sen haksızsın kelimesini söyleyemiyorum..
günaydın hanımlarr bende 1 yıllık evliyim eşimin ailesi ile görüşmeme kararı aldımm en azından benim kızdığını bilene kadar bilmezlerse de dvamı gelecekk..bayanlar uzun olacak ama anlatayım..eşimle nişanlı idik askere gidecekti askere gitmeden bir hfta kadardı herhalde ailesine 20 milyar para çektii neyse dediimm onu çok zor oldu ama sindirdimmçünküü askere gidecektii kavga etsem ne olacaktıı.ailesi çiftçii para etmemiş ürünlerr .....askerden gelince konuştuk dedim böle bişeye kalkışacaksan evlenmeyelim ben öle bişeyi asla kabul etmem bi dahaatamma olmayacak dedii....vee erkk tarfıı bzim eve kaç kere geldiler ama hiç düğün meselesini açmadılarrr o yüzden de çok kızgındım onlara..neyse evlendikk evlenirken de 20 daha kredi çektii iğeden ipliğe herşe,n, kendimiz aldııkk tek kuruşları yookk evimde..1 sene olduu borç harç ödüyoruz çok şükür ikimizde çalışıyoruz ..borçların çoğu bitince araba aldık kendi annemden borç para aldık krdi çekmeyelim sana ödeyelim dedik..tamma dedii verdi sağolsun anneme de babasından ev parası gelmişti sağolsun mayıs a kadar ödeyecez diye aldıkk..ben eşimin ailesinden maddi manevi hiç destek görmedim ödediğimiz kredi için de sağolun düğününüzü kendiniz yaptınız kredi çektiniz bize de demedileeerr hatta kimsenin hakkını yemedikk dediileerrr.kaynanm dedii kimsenin hakkını yemedik diyee..daha 2 ya da 3 aylık evliydikk ben kalakaldım ama hiçbir şey diyemedim şimdiki aklım olaydıı söylerdiim doğruyu niye söylemiyon diye...geçen senede iyi para kazandılar bizim düğünden sonra ama 5 kuruş paralarını görmedim alın da şu borcunuzu yatırın diyee.....bu yıl da fazla para kazanamamışlar görümcem var üni de özel yurtta kalıyor devlet yurdu çıkmadığı için ayda 500 onun parasını veriyoorr..8 ay boyunca verecekmiş eşim..bayramda ben 2 gün ordaydım benim yanımda muhabbetini açmıyolarr eşim daha önceden demişti böle böle ödeyeyim dedim ben diye kavga etmiştiikk sölee ödeyemem ben demiştim tamma demiştii..bayramda gititikk ben 2 gün ordaydım benim yanımda hiiç konuşmadılar ben zaten eşim yok diyecek diye iliyorum ..ben anneme gidince lafı açoıyolarr eşim diyorr beni beklemeyin ödeyin diyee..annesii babanda para kalmadıı bunu da iidare ett diyor eşin razı mı diyoorr benimki de razı razıı diyoorrr..sonra konu kapanıyorr eve gelince eşime soruyorum böle böle olduu duurmları yokmuş biz ödeyelim zart zurt..öle bi kavga ettikk küs durdukk ..tabii bu durumdan ailesinin hiiç haberii yokk....benim arkamdan iş çeviriyorlarr diye o kadra kızgınım kii..vee benm dünya borcumm varr arabayı da bebek istiyorduk olmuyorr hastane işleri için aldıkk hem de çook lazımmış arabaa..ben eşime dedim ailene gidip gelmeyecem sen git gell beni de sorralarsa kızdığımı söleyeceksin diyee..bu h-konuda siz olsanız ne yapardınız.......
günaydın hanımlarr bende 1 yıllık evliyim eşimin ailesi ile görüşmeme kararı aldımm en azından benim kızdığını bilene kadar bilmezlerse de dvamı gelecekk..bayanlar uzun olacak ama anlatayım..eşimle nişanlı idik askere gidecekti askere gitmeden bir hfta kadardı herhalde ailesine 20 milyar para çektii neyse dediimm onu çok zor oldu ama sindirdimmçünküü askere gidecektii kavga etsem ne olacaktıı.ailesi çiftçii para etmemiş ürünlerr .....askerden gelince konuştuk dedim böle bişeye kalkışacaksan evlenmeyelim ben öle bişeyi asla kabul etmem bi dahaatamma olmayacak dedii....vee erkk tarfıı bzim eve kaç kere geldiler ama hiç düğün meselesini açmadılarrr o yüzden de çok kızgındım onlara..neyse evlendikk evlenirken de 20 daha kredi çektii iğeden ipliğe herşe,n, kendimiz aldııkk tek kuruşları yookk evimde..1 sene olduu borç harç ödüyoruz çok şükür ikimizde çalışıyoruz ..borçların çoğu bitince araba aldık kendi annemden borç para aldık krdi çekmeyelim sana ödeyelim dedik..tamma dedii verdi sağolsun anneme de babasından ev parası gelmişti sağolsun mayıs a kadar ödeyecez diye aldıkk..ben eşimin ailesinden maddi manevi hiç destek görmedim ödediğimiz kredi için de sağolun düğününüzü kendiniz yaptınız kredi çektiniz bize de demedileeerr hatta kimsenin hakkını yemedikk dediileerrr.kaynanm dedii kimsenin hakkını yemedik diyee..daha 2 ya da 3 aylık evliydikk ben kalakaldım ama hiçbir şey diyemedim şimdiki aklım olaydıı söylerdiim doğruyu niye söylemiyon diye...geçen senede iyi para kazandılar bizim düğünden sonra ama 5 kuruş paralarını görmedim alın da şu borcunuzu yatırın diyee.....bu yıl da fazla para kazanamamışlar görümcem var üni de özel yurtta kalıyor devlet yurdu çıkmadığı için ayda 500 onun parasını veriyoorr..8 ay boyunca verecekmiş eşim..bayramda ben 2 gün ordaydım benim yanımda muhabbetini açmıyolarr eşim daha önceden demişti böle böle ödeyeyim dedim ben diye kavga etmiştiikk sölee ödeyemem ben demiştim tamma demiştii..bayramda gititikk ben 2 gün ordaydım benim yanımda hiiç konuşmadılar ben zaten eşim yok diyecek diye iliyorum ..ben anneme gidince lafı açoıyolarr eşim diyorr beni beklemeyin ödeyin diyee..annesii babanda para kalmadıı bunu da iidare ett diyor eşin razı mı diyoorr benimki de razı razıı diyoorrr..sonra konu kapanıyorr eve gelince eşime soruyorum böle böle olduu duurmları yokmuş biz ödeyelim zart zurt..öle bi kavga ettikk küs durdukk ..tabii bu durumdan ailesinin hiiç haberii yokk....benim arkamdan iş çeviriyorlarr diye o kadra kızgınım kii..vee benm dünya borcumm varr arabayı da bebek istiyorduk olmuyorr hastane işleri için aldıkk hem de çook lazımmış arabaa..ben eşime dedim ailene gidip gelmeyecem sen git gell beni de sorralarsa kızdığımı söleyeceksin diyee..bu h-konuda siz olsanız ne yapardınız.......
bu para mevzuları çok canlar yakar. Dünyadaki tüm savaşların tek nedeni para.günaydın hanımlarr bende 1 yıllık evliyim eşimin ailesi ile görüşmeme kararı aldımm en azından benim kızdığını bilene kadar bilmezlerse de dvamı gelecekk..bayanlar uzun olacak ama anlatayım..eşimle nişanlı idik askere gidecekti askere gitmeden bir hfta kadardı herhalde ailesine 20 milyar para çektii neyse dediimm onu çok zor oldu ama sindirdimmçünküü askere gidecektii kavga etsem ne olacaktıı.ailesi çiftçii para etmemiş ürünlerr .....askerden gelince konuştuk dedim böle bişeye kalkışacaksan evlenmeyelim ben öle bişeyi asla kabul etmem bi dahaatamma olmayacak dedii....vee erkk tarfıı bzim eve kaç kere geldiler ama hiç düğün meselesini açmadılarrr o yüzden de çok kızgındım onlara..neyse evlendikk evlenirken de 20 daha kredi çektii iğeden ipliğe herşe,n, kendimiz aldııkk tek kuruşları yookk evimde..1 sene olduu borç harç ödüyoruz çok şükür ikimizde çalışıyoruz ..borçların çoğu bitince araba aldık kendi annemden borç para aldık krdi çekmeyelim sana ödeyelim dedik..tamma dedii verdi sağolsun anneme de babasından ev parası gelmişti sağolsun mayıs a kadar ödeyecez diye aldıkk..ben eşimin ailesinden maddi manevi hiç destek görmedim ödediğimiz kredi için de sağolun düğününüzü kendiniz yaptınız kredi çektiniz bize de demedileeerr hatta kimsenin hakkını yemedikk dediileerrr.kaynanm dedii kimsenin hakkını yemedik diyee..daha 2 ya da 3 aylık evliydikk ben kalakaldım ama hiçbir şey diyemedim şimdiki aklım olaydıı söylerdiim doğruyu niye söylemiyon diye...geçen senede iyi para kazandılar bizim düğünden sonra ama 5 kuruş paralarını görmedim alın da şu borcunuzu yatırın diyee.....bu yıl da fazla para kazanamamışlar görümcem var üni de özel yurtta kalıyor devlet yurdu çıkmadığı için ayda 500 onun parasını veriyoorr..8 ay boyunca verecekmiş eşim..bayramda ben 2 gün ordaydım benim yanımda muhabbetini açmıyolarr eşim daha önceden demişti böle böle ödeyeyim dedim ben diye kavga etmiştiikk sölee ödeyemem ben demiştim tamma demiştii..bayramda gititikk ben 2 gün ordaydım benim yanımda hiiç konuşmadılar ben zaten eşim yok diyecek diye iliyorum ..ben anneme gidince lafı açoıyolarr eşim diyorr beni beklemeyin ödeyin diyee..annesii babanda para kalmadıı bunu da iidare ett diyor eşin razı mı diyoorr benimki de razı razıı diyoorrr..sonra konu kapanıyorr eve gelince eşime soruyorum böle böle olduu duurmları yokmuş biz ödeyelim zart zurt..öle bi kavga ettikk küs durdukk ..tabii bu durumdan ailesinin hiiç haberii yokk....benim arkamdan iş çeviriyorlarr diye o kadra kızgınım kii..vee benm dünya borcumm varr arabayı da bebek istiyorduk olmuyorr hastane işleri için aldıkk hem de çook lazımmış arabaa..ben eşime dedim ailene gidip gelmeyecem sen git gell beni de sorralarsa kızdığımı söleyeceksin diyee..bu h-konuda siz olsanız ne yapardınız.......
Aile demek ne demektir bilmeyen insanlarla burada tartışamam. Zor zamanda yanında olmak demek. İnsan akrabasına hayır yapmaz, zor durumunda yanında olur. Ama taş kalpli olan insan anlamaz bundan sizin de anlayacağınızı düşünmüyorum. Allah sizi ıslah etsin.Ya arkadasim sanane elalemin kazandigi paradan yatarak kazaniyomus babanda kazansin o zaman kazanabiliyomu bakalim milletin parasi cok diye dagitmak zorundami adam hayirsever degil bu kadar basit size ya da baskalarina bunu elestirmek dusmez. Tamam gorusmek istemezsiz ama burda suclu sen olursun ne alaka yani amcam bana para vermedi kustum oldu canim bizde butun zengin akrabalarimizla gorusmeyelim o zaman bize bilrzik vermiyorlar kendilerinin bir suru bilezigi var diye boyle sacmalik varmi ya biraz mantikli dusunun bence cok duygusal bakiyorsunuz olaylara babanda gul gibi okutmus iste sizi bununla ovunun birakin baskalarinin paralarini konusmayi..
Ben kimsenin parası yüzünden plan yapmıyorum arkadaşım, sadece duştugumuz zor durumda tanımadığımız insanlardan yardım görüp de kendi ailenin seni görmezden gelmesi. Ben de ailesini hiçe sahanları karaktersiz buluyorum o zaman. Allah taş kalp vermiş başka paranız pulunuz olsa kaç yazar. Ayrıca ben hangi mesajımda amcamdan para istedim el açtım demişim? Önce doğru duzgun okumayı ogrenin onca okul okumuşsunuz. Beni 4 yıl arayıp sormayan adamı da arayıp sormak mecburiyetinde değilim.İnsanlarin bileziklerini sayacaginiza çalışın arkadaşım... biz de hem okuduk hem çalıştık elhamdulillah kimseye de el acmadik allaha şükür...amcan dayın ninen yengen ablan abin arabası var, evi var, bilezigi var diye parasını sana vermek zorunda değil... başkalarının parası üzerinden plan yapanları cok karaktersiz buluyorum...
İşte her baba bir değil, benim babamın sabit bir maaşı yoktu yeri geldi 3 ay iş yapamadı ve zaten gelip babama biri para vermeye kalksa imkanı yok almazdı. Benim tek derdim ilgi alaka. 4 senede hiçbirimizi arayıp sormadılar şimdi mezun olduk bizim peşimize duştuler. Ve herkes de bizi onların okuttugunu düşünüyormuş. Burda bazıları gozumu para burudugunu dusunse de öyle değil. Anlamışsınızdır umarım.Konu sahibi haksız değil bence ihtiyaçları olsa elbet o da yardım edecektir fakat özellikle belirtmiş ihtiyaçları yok diye niye bu kadar üstelemiş bazı üyeler onu anlamadım . benim babamda üç çocuk okuttu üniversitede aynı anda biri yurt dışında olmak üzere buna rağmen kimseye sitem etmedik yardım etmedi diye ederse eder kendi insafına kalmış ama etmezse yapacak bişey yok. Konu sahibi de uyarısını yapmış bide eşine bi daha olmasın diye sonra ailesinin eline para geçtiği halde yardım etmemişler . ki kira gelirleri de varmış bunları da düşünmek lazım.
tamma tamma nedir yaaa yazı da biraz özen lütfen
artı ailesi sana düğün yapmak zorunda değil
nişanlıyken çektiği para da seni ilgilendirmez
ben nişanlın yerinde olsam paragöz gözüyle bakardım sana
kardeşine para vermek hususunda kendi maaşından versin
seninkine dokunmasın istemedikten sonra
ama okuyan insan için bu kadar MERHAMETSİZ olmaya gerek yok...
evet aynne ölee annemden borç alarak hata etmişiiimm..aynen ailesi para koparMa derdindeee..benim yanımda konuşmuyolar benim razılığımı almadılar arkamdan iş çevirdilerr..eşim onlara benim için razı diyoorr..ama durum öle değil..bende tavır koyuyorum anlasınlar diye ..aile ziyaretine gittiğimizde ilk onlara gider sonra anneme gecerdiimm..1 senedir böleydii şimdii giitiğimizde onlara hiiç uğramayacam anlarlar herhalde..Siz kendi annenizden borç alarak hata etmişsiniz. Anneniz resmen elinizi rahatlatmış araba konusunda. Ama eşinizin ailesi durmadan para koparma derdindeler. Anladığım kadarıyla eşiiniz ailesine "yok" diyemiyor. O zaman siz söyleyeceksiniz. Evimin rızkını zaten borca yatırıyorum daha da para istemeyin, hakka giriyorsunuz benim rızam yok diyeceksiniz. Susarsanız kaybedersiniz. Bende maddi olarak bazı şeyler yaşadım, eşimin ailesi yüzünden, evlenirken eşime şart koydum ailene 5 lira yedirtmem diye. Şimdi maaşda bizim, hesapta bizim, kitapta bizim. Ailesinin haberi yok demişsin, adam ailesine yansıtmamış ki. Siz evinizde tartışmışsınız. Bence eşinizin ailesine açık açık siz söyleyin.
evet canım kiradayıızz ..ben bir an önce borcumuz bitsin masrafllar çoğalmadan ev alalım derdinde idimm ailesi habire borç açıyoor başıma benim de canıma tak dedii artık..bakalım bundan sonra isteyecekler mii..Allah kolaylık versin. Yorum yapanların bir de sizin açınızdan bakması lazım. Çocuk sahibi olmak istiyorsunuz, masraflarınız var, araba borcu ödüyorsunuz annenize, başka konunuzdan kirada olduğunuzu gördüm, kendi evinizi de geçindireceksiniz, sonuçta elinize kalan paradan 500 TL başkasına yardım yapacak kadar kalacak mı bakalım? Kaldı ki insan çocuğunun geleceği için de yatırım yapmak ister ve belki çocuğunuz olunca çalışmak istemeyebilirsiniz? Bu hayatta insanlar biraz başkalarını kullanmaktan vazgeçip başının çaresine bakmayı öğrenmeli. Ben de okurken kredi aldım, okul bitince çalıştım ödedim. Kimin öğrenciliği bir eli yağda bir eli balda geçiyor ki durumu çok iyi olanlar dışında? Hayatta zorluklarda başaçıkmayı öğrenmek lazım.
aynne öleee adım kötüü gelin olacaktırr valla yüzüm ak istediklerini desinlerr....ihtiyacı varsa elbette destek çıkılır aile bu yani
ama keyfi bir şekilde siz borç ödeyip onlarda habire sizi tırtıklıyorsa
buna birinin dur deme zamanı gelmiştir
kötü gelin olma pahasına dur deyin olaylara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?