eşimn ailesiiiii

size yardım etmeyerek ayıp etmişler
şimdi neyin karşılıgını bekliyorlar
gitme bir süre hatalarını anlasınlar
umarım en kısa zamanda evlat sahibi olursunuz
aynne öle yapacamm teşekkür ediyoruumm..inşALALHH RABBİM İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİİİİN...

olayları hep tek taraflı dinliyoruz(hep bunu yazmayı istemiştim)anlatılanların arka yüzü vardır belki

bu mesajnızdan dolayı yazmıştım arka yüzü derken neyi kasdettiniz..

Siz çok sert bakıyorsunuz konuya.tabii ki okuduğumumu anlıyorum ben.sadece ailesinin ihtiyacı varken napabilir yardım etmiş eşinin ailesinin durumunu kullanmış gibi düşünmüyorum ama eşi öyle düşünüyorsa biz burda ne desek boş ozaman bayan ailesini uzak tutmalı maddi konularda. Ben aileler arası maddi Yardımlaşma gözüyle bakıyorum olaya.burda tek yanlış eşinin ailesi ciftciymis ve kazanç elde ettiklerinde bir yararının dokunmaması. Yani kötüyken alınıyorsa ıyiken de biraz verilmeli ki gönül olsun.onun dışında ben üzülüyorum maddi acidan desteğe ihtiyaç varsa kimin ailesi olursa olsun paylaşılmalı gibi geliyor bana.o yüzden size konuya sert bakıyorsunuz dedim

fazla beklentilere giriyosun da ondan
eşin o krediyi çekerken annem babam ellerine para geçince ödeyecekler dedi mi
öyle bir söz verildi mi ona bak önce
söz verildiyse kızabilirsin sözlerinde durmadılar diye

kardeş olayında çok sömürüldüğünü düşünüyorsan
eve yaptığın katkıyı çekersin
eşin zaten yardım edemez bu durumda
az önce de dediğim gibi senin kazancın konusunda özgürsün...

eşimin ailesii lafta yardım edecez diyorlarr bizim için.. ..şunu yaptık bunu yaptık çalıştık diyorlar canım ama borçlarını eşimle bereber bende ödüyorum onu hiiç dile getirmiyorlarr..ben bir kere sağol kızım lafını duymadıımm üstelik hiç hakk yemedik dendii...ben zaten maaş kartmı rafa kaldırdıım ..mayısa kadar annemin borcunu ödeyeceemm..gerisini de eşim halletsin bakalım nasıl yapacaakk...

hak geçirmedik dediklerinde
haklık bir durum olmadı deyip yapıştırsaydın keşke lafı :)
kardeşine yardım konuları sömürme gibi ise
maaş kartını rafa kaldırman mantıklı
herşeye evet dememeyi öğrenir
ben senin konuda en çok nişanlı iken çekilen paraya takıldım
ailesidir yardım edilebilir, sonra da ödenmez olabilir
ama kardeşi konusunda da ailesi rahat davranıyorsa senin kazandığına güvenip
o zaman iş değişir tabi...

EVET ORDA BENİM SALAKLIĞım deseydim niye öle diyorsun ne demek hak yemedik deseydiim keşkeee..
canımm kredi meselesini ben çok zor sindirmiştim ve tamamen unutmuştum ama bu olay gündeme getirdi tekrardann.çünkü hala ödüyoruz ve ödeyecez dee..askere gidenbir adama gelince de düğün yapacaksa ve kendi yapacaksa kredi çektirilmeezz..ve yapılıyorsa da teşekkür edilirr eline para geçince borcunun birazını kapat denirr..ben bunları görmediiimm hiiçç..vee yazmıştım daha önce eşim atandığı zaman da 10 milyar çekiyoorr onu ödüyorr sonra 20 milyar ve bunlar hiç konuşulmuyoorr hiç bahsii olmuyooorr..bundan sonrası ben ailesine yaptıklarının yanlış olduğunu anlatacamm gitmeyecem onlar anlayacaklardır sonuç ta ne olursa artııkk..

sen böyle ayrıntılı yazınca daha bir anlaşılır oldu
olmadı eşine bigün işten çıkmayı düşünüyorum de :)
hayırdır derse "çok yoruluyorum hayatım.. e sende de para bol nasılsa
kardeşine falan bu kadar gönüllü göründüğüne göre para yardımı konusunda
benim parama da ihtiyacın yok demek ki" deyiver
ama laf sokmadan tatlı tatlı :)

sen ve eşin beraber çalışıp kazancınızın bir kısmı ile de eşinin ailesini finanse etmek zorunda değilsiniz.
kk da bu tür konular çok saptırılır aa hemen olur mu tabiki yardım edeceksin filan denilir,herkes melek kesilir.
ama ben böyle düşünmüyorum.
senin de emeğin sömürülüyor onu gören yok.
eşinin ailesi aç değil açıkta değilmiş.kendi başlarının çaresine de baksınlar bi zahmet.
zor durumda olur aile o zaman amenna,hiçbirimiz sırtımızı dönmeyiz,dönemeyiz.
ama böyle mecburiymiş gibi aylık ödemeye bağlamak ta çok vicdansızlık.
tepkini koy maaşını da ayır dediğin gibi.
eşinin aklı başına gelsin.
sonuçta siz de bir gelecek kuracaksınız,ev bark sahibi olacak,çoluk çocuğa karışacaksınız.
sizi çift maaşlı görüp te kazancınıza göz dikmek te neyin nesi.
böyle ailelere ben çok kzıarım kimse kusura bakmasın.

Sert bakma sebebim sizin tespitinizle ilgili aslında.

Ailelere ihtiyaç doğrultusunda maddi destek verilebilir kesinlikle ama bu gibi durumlarda suistimal ayrımı yapılmazsa insanlar kullanılmış olur sadece. Söylediğiniz gibi durumları düzeldiğinde de onlar yardım etseydi durum farklı olurdu. Şu an cidden ihtiyaçları olduğunda dahi konu sahibine samimi gelmez bu durum çünkü ortada bir kullanılma durumu var. Kaldı ki bu aile de borç içinde, refah içerisinde yüzüyor falan değil ki.

evet yazmıştıım daha öncekii çektiği krediyi dee olaya bakarmısın üst üste habire bişeylerr..valla laf sokuyorum zatenn maaşından verirsin sıkıştığımda diyorr sende para bolll yaa yetiştir banane diyorum artıık...hayırlısı bakalıımm..

ağzına sağlıkk canıııııımm beniim..

eşin senin maaşınla kendi ailesine bonkörlük yapacak sen de eline tıkır tıkır saymaya devam edeceksin öyle mi:))
ailesine çok üzülüyorsa eşine söyle bi işe daha girsin ek gelir yapsın,onla da ailesine baksın bi zahmet.
karısının parasına güvenip aileye para saçmak kolay tabi.

EVET BEN EŞİMİ ZORa sokmadım hiiçç senin paran benim param dememiştim ama o benden habersiizz yardım etmelere kalkıyoorr..bakalım nasılmışş zora girince anlayacakk artııkk..ohh bee gönül rahatlığı ile gitmiyoruuumm ne derlerse de verecek cevabım oluyoorrr....

bu mesajnızdan dolayı yazmıştım arka yüzü derken neyi kasdettiniz..
Abiden bahsettim.okumamıştır,haylazdır.iş düzeni yoktur.bir de beraber çalışıyorlarmış.

Abiden bahsettim.okumamıştır,haylazdır.iş düzeni yoktur.bir de beraber çalışıyorlarmış.
hee tamma kusura bakmaaşimdi olduu..evet okumamışş asii sorumsuzz ..bir işe girmemiş babası ile çiftçlik yapıyorr...ama o kadar sorumsuzunu görmedim ben kimse bşey diyemiyor onaa.onca iş arayan var abisinde tık yokk benim gördüğüm. yapacak olana iş varr..

Haylaz olmayiversin.

Ben kendimi bildim bileli tabiri caizse k. Gibi ders calistim. Ailemin hemen hemen tek kirus harcamak zorunda kalmadi bana okurken. Hepsini kendim kazandim elh. Herkes benim gibi olmayabilir, ama mesela ben boyleyim diye sorumsuz gununu gun etmis bir insanin maddi olarak cekmek zorunda deyilim bence. O zaman sorumluluk sahibi olmak suc oluyor.

Gerci hirsizin dolandiricinin onlari yakalayan polisleri iceri tiktigi bir ulkede ne beklersiniz.

Bu arada kayinpeder zamaninda iyi maas almis, ama kardeslerine yedirmis hep, dogru duzgun bir birikim yapmamis, zavalli kayinvalidem cok cekmis ( ki en kucuk ve diyer kardeslerin durumu iyi, bizimkilerden iyiler). Simdi kendi cocuklarina yarari yok ve cok pisman. Cunku kullanmislar resmen. Biz destek oluyoruz zamani gelince. Tamam yapiyoruz ama eyer o oyle yapmasaydi bizim kendi cocugumuza yapicagimiz yatirimi boyle seylere harcamak zorunda kalmazdik.

Helal olsun benden yana, ama bu normalde dogru deyil, dogru bir aliskanlik deyil.

Konu sahibi yanlış anlaşıldın, çünkü hızlı yazdığın için anlaşılır yazmıyorsun. Kelimeleri doğru yaz, noktalama işaretlerini doğru kullan ve cümleleri düzgün kurarak yaz. Sanırım öğretmensin, zaten biliyorsun kuralları. Burada birbirimizi anlamamızın tek yolu yazdıklarımızın anlaşılır olması.

Umarım bu durum eşinle aranda soruna yol açmaz. Ailesi ile ilgili olumsuz şeyler söyleme ama kendi maaşını da bir süre ayır bakalım. Yetebiliyor mu herkese görsün kendisi de.

Bir de bir daha asla ailenden maddi destek alma.

Ben iki aileye de eşit destek olunmasından yanayım. Bir tarafın ihtiyacı yoksa elbette verilmez ama bu durumda da bir tarafa yardım edip, diğer taraftan yardım alınmaz.

Zaten haylaz ve sorumsuz çocuğa daha fazla değil daha az yardım yapılmalıdır.

Çalışkan insanları çalışkanlar diye cezalandırsınlar oldu olacak.

Benim tas kalpli olup olmadigimi siz bilemezsiniz ben size yardim etmemesini dogru buldugumu soylemedim sizin ondan boyle bir beklentiniz olmasi ve yengenize kadar elestirmenizi dogru bulmadigimi anlatmak istedim beni bile tanimadan etmeden yardim edip etmedigimi bilmeden boyle seyler soyleyebiliyorsaniz onlar hakkinda dediklerinize sasmamak gerek. Sizin gibilere neden kiziyorum biliyormusunuz cunku bu yardmlari yapanlari buna mecburmus gibi zannedip nankorluk etmeniz insan boylelerine yardim edip pisman olacagima hic tanimadigim birine edeyimde bunlari gormeyeyim diyor maalesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…