- 30 Mayıs 2024
- 135
- -308
- 25
-
- Konu Sahibi beyazkuguu1
Evet adam öldürmüş olacak. Konu başlığı ve başta konuyu anlatış şekliyle sanırsınız ki kocası suçlu ve ortada ciddi bir kavga var. Üzgünüm ama ortada kavga falan yok hanımefendi. Kendiniz çalmışsınız kendiniz oynamışsınız. Çıldırıp ağlamış zırlamışsınız sahilde bile insanlar sizi sakinleştirmeye çalışmış kendinizi dövmüşsünüz. Sonradan da bizden tepki görünce ortaya yok vurdu diye atıyorsunuz. Ne yazık ki tarafınızda olmak ve empati yapmak çok zor çünkü tüm suç sizde gibi görünüyor. Eşiniz çok sabırlıymış yerinizde olsam kaybetmemek için elimden geleni yaparım çünkü çekip gitmesi bana kalırsa an meselesi.
Öfke problemi olan çocuklarla calismissiniz ama eğitim almamissiniz bence. Zaten beş sene çalıştım diyorsunuz yaşınız 25 öyle yazıyor.
Öfke problemi olan kişiyi şefkatli davranırsanız davranışı pekiştirmiş olursunuz. Zaten öfke nöbetinde kendinize zarar gelmemesi için kişiden uzaklaşmanız gerekir ayy yazık seveyim derseniz size zarar verir üstelik davranışı olumlu pekiştirecle odullendirmis olursunuz. Kendine zarar verme noktasına gelince bunu önlemek lazim tabi şefkatle değil. Şefkat ne zaman olur derseniz. Öfke krizi geçince sarilinilir davranış üzerine konuşulur opusulur artık nasil olursa. Yanlış yapmışsınız.
Sevgiyle iyileşmek nedir, Samanyolu dizisinde miyiz?Sonradan bilincine varıyorum, olaylar bittikten sonra. Sevgiyle iyileşmeyecek, aynı şekilde davranmaya devam edecek bir insan değilim. Eşim de beni tanıyor herhalde sokaktan geçen bir yabancı kendini kaybettiğinde korkarsınız ne tepki vereceğinizi bilemezsiniz ama eşiniz, ailenizden herhangi biri aynı durumdayken tepkiler farklı olmalıdır
Siz çok dizi izlediniz herhalde ben iyileştirdiğim örnekler üzerinden konuştumSevgiyle iyileşmek nedir, Samanyolu dizisinde miyiz?
Bu hayatta kendi ayaklarımızın üzerinde durmak zorundayız,önce biz sağlamalıyız anne baba eş kardeş değil..o yüzden önce tedavinize önem verin tekrar başlayın.
Dün camdan atliyordunz ve iki serum takildiktan sonra şuan evdesiniz? Hiç inandırıcı değilsiniz ayrıca fazlaca şımarıkEşim beni arkamdan hızlıca kavradı yapma aşağı in dedi. Aşağıdaki polisler ve insanlar da sakin olmamı bana yardımcı olmak istediklerini söylediler. Ben o sırada atlamak için yeltendim eşim de hızla beni içeriye çekti. Yerde yarı baygın ve titreyerek kalakaldım. Sonrasını hatırlamıyorum zaten gözümü hastanede açtım. Polisler ifademi aldı eşimden şikayetçi olup olmadığımı beni darp edip etmediğini sordular. Ben de şikayetçi olmadım tedavimi olup eşimle eve döndüm.
Kendinizi mi şartladınız naptınız ? Kriz geçiricem ama sarılırsa düzelicem mi diyorsunuz içten içe? Bunu nasıl biliyorsunuz. Kriz anı ciddi bir bilinç dışı hal değil mi yoksa siz mi yanlış anlattınız? Ben sizin söylediklerinizden yola çıkarak bir çıkar yol arıyorum aslında sinirlenmenize gerek yok. Bilgisayar başında bir kriz daha geçirmenizi hiçbirimiz istemeyiz. Bu sefer eşiniz bile zaptedemeyebilir.Sonradan bilincine varıyorum, olaylar bittikten sonra. Sevgiyle iyileşmeyecek, aynı şekilde davranmaya devam edecek bir insan değilim. Eşim de beni tanıyor herhalde sokaktan geçen bir yabancı kendini kaybettiğinde korkarsınız ne tepki vereceğinizi bilemezsiniz ama eşiniz, ailenizden herhangi biri aynı durumdayken tepkiler farklı olmalıdır
Kendinizi mi şartladınız naptınız ? Kriz geçiricem ama sarılırsa düzelicem mi diyorsunuz içten içe? Bunu nasıl biliyorsunuz. Kriz anı ciddi bir bilinç dışı hal değil mi yoksa siz mi yanlış anlattınız? Ben sizin söylediklerinizden yola çıkarak bir çıkar yol arıyorum aslında sinirlenmenize gerek yok. Bilgisayar başında bir kriz daha geçirmenizi hiçbirimiz istemeyiz. Bu sefer eşiniz bile zaptedemeyebilir.
Hanımefendi intihara teşebbüs vakaları hiçbir zaman “sarılsaydı geçerdi” ile bitmez siz ölmeyi bayılmak zannediyosunuz heralde. Klasik ilgi krizleri bunlar.Siz çok dizi izlediniz herhalde ben iyileştirdiğim örnekler üzerinden konuştum
İyileştirdiğiniz örnekler çocuk. Siz yetişkin bi kadınsınız. Ayrıca iddianıza göre majör depresyondasınız. 1 seans bile terapi aldıysanız dopaminden, serotoninden, norepinefrinden haberdarsınızdır. Sevgi bunları da düzeltiyor mu?Siz çok dizi izlediniz herhalde ben iyileştirdiğim örnekler üzerinden konuştum
Ruh sağlığı problemlerimiz çok önemli biz onu çözersek hayatta çok güçlü olup her şeyi çözebiliriz ,ertelemeyin olur mu.Sonra süreci değerlendirirsiniz bu süreçte sakin olmaya çalışın her duruma karşı,elinizden geleni yapmaya çalışın .
Söylediklerimde bir yargılama yok ne yazık ki ben sadece soru soruyorum. Belki siz sinir krizi zannediyorsunuz ama bilinçaltınızda bile isteye özellikle yapıyorsunuz ? Çok fazla sorulacak soru var ne yazık ki. Evlenmeden önce normalken evlendikten sonra kocanız naptıda siz böyle oldunuz mesela ?Eşimin zaptetmesine kalsaydım şu an ölüydüm zaten orası ayrı mesele ama madem bilgisayar başında bir kriz daha geçirmemi istemeyecek kadar duyarlısınız o halde bu derece hasta biriyle bu üslupla konuşmamanız gerektiğini de bilecek kadar duyarlı olmanız gerekirdi. Yargılayıcı olmayın yardımcı olmak istemiyorsanız yorum yapmayın diye defalarca yazdım üstelik.
Ekipler camda gördüyse kendileri bildirirdi zaten görmediyseler eşide demediyse onu değerlendirmemişlerdir ama camdan atlayacaktı içeri aldı vs hikayesi anlattığı gibi olmaz bu beyanla acile giderse ilgili kişilere kons atılır, hastaneden çıkıp bileklerini kesse, ben intihar edicektim beni ciddiye almadılar dese hastane suçlu duruma düşer, hiçbir doktorda bin tane iş arasında mu mesuliyeti almazDün camdan atliyordunz ve iki serum takildiktan sonra şuan evdesiniz? Hiç inandırıcı değilsiniz ayrıca fazlaca şımarık
Aynen öyle yapıldı ama sakinleştirici vurup gönderdiler ve adli kayıt bile açmadılar. İlgilenmediler. Ayrıca bu Drama queenlik gibi ergen safsatalarına inanmıyorum. Herkesin davranışlarının altında yatan bir psikolojik neden vardır kimse durduk yere kendi kendine eziyet etmek istemez.