Eşimle bitmek bilmeyen kavgalar

Ben 5 yıl öfke problemi olan otizmli çocuklarla çalıştım hepsini sevgiyle iyileştirdim. Zorbalık yapan öğretmenlerin tedavi etmeye çalıştığı öğrenciler günden güne daha kötü oldular. Daha önce bu konuda başkalarına tedavi uygulamış biri olarak konuşuyorum. Ama terzi kendi söküğünü dikemiyor maalesef.

Sinir krizi geçiren Firdevs hanıma da matmazel tokat atmisti. Belki kendine gelmen için attı. Çünkü o sırada sende çığrından çıkmışsın. Esin sarilamazdi orada üzgünüm ya gözün dönüp ona zarar verseydin. Ya adam sana kendine gelmen için vuracakti ya da başka odaya gidecekti. Ya da ambulans aranacakti ki aranmış. Esinizde suç bulmayin ne yaoacagini sasirmis ama böyle giderse ayrılırsiniz. Ben kadın olarak eşim böyle olsa boşanmak isterdim çünkü zapt edilmesi zor Br durum.

Absürt mü? Canımı yakması normal olan ama sarılması mı absürt. Bence siz de tedavi olmalısınız. Biri yanlış bir davranış yapıyor diye diğeri onun canını yakmak zorunda değil ! Üstelik ona bir zararım olmadığı kendime zarar verdiğim halde.
Canınızı yaktığı için bu hale düşmemissiniz ki, karşısın da saatlerdir sakinleşmeyen, kendine zarar veren biri varken o da ne yapacagini sasirmis olabilir. Tedavi olun

Ne yapmasını beklerdiniz kendini kaybeden biri karşısında, hem bilinçli yapmıyorsanız sarılınca geçecegini nasil dusunuyorsanız o anda ?
Sormak istediğim soruyu sormuşsunuz. Benn de merak ediyorum kabus görmüş gibi oluyorum dediniz bilincim olmuyor dediniz peki o esnada 'sadece sarılması'nın iyi geleceğini nerden biliyorsunuz ? Yanlış anlamayın ama bana da ilgi deliliğinden yapıyormuşsunuz gibi geldi. Kocanızın psikolojisini de siz bozmuş bile olabilirsiniz. Başka bir adam olsa herhalde on kere babasının evine bırakırdı. Kocam böyle olsa baba evine bile götürmeye gücüm yetmeyebilirdi. Destek alıp düzelirsiniz umarım.

Aslında evlenmeden önce ikimiz de gayet normal ve fazlasıyla sessiz sakin insanlardık. Ne olduysa evlendikten sonra oldu, biz bu noktaya nasıl geldik hiç anlamıyorum.
Sizin yüzünüzden işte. Adamda bişey yok. Hala anlamıyorum diyorsunuz. Eşiniz iyi kriz geçirmiyor sizin sacmalamalarınıza

Gecmisinizde taciz, kaybolma, cok sevdiginiz birinin ani kaybi gibi agir travmalariniz var mi?

Lutfen sorularimi gecistirmeyin, size yardimci olmaya calisiyorum.

Hanımefendi kendinize vururken bileklerinizi tutmuş adam. Eşiniz bileklerinizi tutarken siz armut toplamadıysanız elinizi çekmeye çalıştınız muhtemelen bu da can yakıcı bi şey. Canınızı yakan sizsiniz, eşiniz değil.

Ayrıca tedavi olmak, psikolojik sorunu olmak o kadar normal bi şey ki, ben de oldum zamanında siz beni dert etmeyin
Tutmadı var olan tüm gücüyle sıktı. Sadece tutsaydı yine sakinleşirdim belki de. Ben öfke problemi olan çocuklara tedavi uyguladım zamanında şimdi işimi yapamaz duruma geldim orası ayrı mesele ama bu alanda uzman biriyim. Bu gibi durumlarla nasıl baş edileceğini biliyorum ama çözüm kesinlikle şiddet değil.

Ben eşinizi suçlu bulamadım yargilamiyorum ama onun tarafından da bakın ben kendi adıma bir süre dayanırım ama sonrasında benimde tepkilerin sert olur ve bu süreç beni bunaltır. Eşiniz uzun süreli sizin tepkilerinizden dolayı zamanla bu hale gelmiş gibi hissettim

Tutmadı var olan tüm gücüyle sıktı. Sadece tutsaydı yine sakinleşirdim belki de. Ben öfke problemi olan çocuklara tedavi uyguladım zamanında şimdi işimi yapamaz duruma geldim orası ayrı mesele ama bu alanda uzman biriyim. Bu gibi durumlarla nasıl baş edileceğini biliyorum ama çözüm kesinlikle şiddet değil.
Bu durumlarla nasıl baş edebileceğinizi biliyorsanız , gösterdiğiniz tepkilerin hiç normal olmadığını ve tedavinin şart olduğunu da biliyor olmalısınız değil mi?

Doktorunuzu değiştirin 🙏benim annem de psikiyatri ve psikolojik tedavi görüyor ,psikiyatri ilaçlarının faydasının olma süreci bile en az 1 ay diyorlar,annem ilk psikiyatri doktorundan 3 ay tedavi aldı ilaçlar yan etki yapıyor diyorum beni sallamıyor doktor ,hatta kendisi o zaman yurtdışındaydı en sonki mesajıma tatilde olduğu için cevap bile vermemişti,hasta takibi konusunda bana göre duyarsızdı ..Geçen Sene seans başı 2500 alıyordu.Sonra baktım böyle olmayacak psikiyatri doktoru araştırdım ve Şuan başka bir psikiyatri doktorundan tedavi görüyor annem.

Aynı şekilde psikoloğu da 2 ayda bir seans veriyordu bana anlamsız geliyordu çünkü annemin daha sık aralıkta alması gerekiyordu.psikolog tanıdığım sağolsun arkadaşını önerdi şimdi haftada bir Seans alıyor annem.

İlaç tedavi süreci biraz zor ama sonu güzel,siz doktorunuzu değiştirin ,ilaçları kendiniz bırakmaya çalışmayın seanslara sık aralıklarla gidilir ilk zamanlar,çünkü ilacın takibi yapılır.Siz önce bu sürecinize önem verin gerisini kendiniz düzeltebilecek güce gelirsiniz 🌺çok geçmiş olsun.

Sormak istediğiniz bir şey olursa mesaj atabilirsiniz.

Özel bir isteğim yok sadece kendisi de bir keresinde öfke krizi geçirmişti ben sarılarak teselli ederek sakinleştirmeye çalışmıştım. Aynısını eşimden de bekledim bu çok doğal değil mi? Ayrıca kendimi camdan atmak istememin eşimle bir ilgisi yok bu ruh haliyle uzun süredir mücadele ettiğim için dayanamayıp ölmek istedim.
Bu tepkiyi veriyorsanız yatarak tedavi görmeniz gerekiyor. İlaç almazsınız , terapi almazsınız neyle tedavi olacaksınız ? Toplumun sağlığı ve güvenliği için intihara meyilli kişiler denetim altında tedavi görür

Bir sağlık problemim varmış yazmışsın ama diyeceğim şeyler var

Şimdi annemiz babamız dışında kimse çekmez aşk meşk bir yere kadar 1 yaparsın 2 yaparsın 3. de adam yeter artık der. Çözümü tedavi olmak

Anlamadığım mesele sahilde öpmüş uyarı gelmiş sonrasında neden eşinize yükseldiniz o kısmı anlamadım mesela ne güzel öpmüş işte. Aradığında neden bağırdınız bu kısmı hiç anlamadım.

Ben hala pencere olayında kaldım.
Ayağı kaysa ya da dengesini kaybedip düşse adam zan altında kalacak 😳
Evet adam öldürmüş olacak. Konu başlığı ve başta konuyu anlatış şekliyle sanırsınız ki kocası suçlu ve ortada ciddi bir kavga var. Üzgünüm ama ortada kavga falan yok hanımefendi. Kendiniz çalmışsınız kendiniz oynamışsınız. Çıldırıp ağlamış zırlamışsınız sahilde bile insanlar sizi sakinleştirmeye çalışmış kendinizi dövmüşsünüz. Sonradan da bizden tepki görünce ortaya yok vurdu diye atıyorsunuz. Ne yazık ki tarafınızda olmak ve empati yapmak çok zor çünkü tüm suç sizde gibi görünüyor. Eşiniz çok sabırlıymış yerinizde olsam kaybetmemek için elimden geleni yaparım çünkü çekip gitmesi bana kalırsa an meselesi.

Ne yapmasını beklerdiniz kendini kaybeden biri karşısında, hem bilinçli yapmıyorsanız sarılınca geçecegini nasil dusunuyorsanız o anda ?
Sonradan bilincine varıyorum, olaylar bittikten sonra. Sevgiyle iyileşmeyecek, aynı şekilde davranmaya devam edecek bir insan değilim. Eşim de beni tanıyor herhalde sokaktan geçen bir yabancı kendini kaybettiğinde korkarsınız ne tepki vereceğinizi bilemezsiniz ama eşiniz, ailenizden herhangi biri aynı durumdayken tepkiler farklı olmalıdır

Öfke problemi olan çocuklarla calismissiniz ama eğitim almamissiniz bence. Zaten beş sene çalıştım diyorsunuz yaşınız 25 öyle yazıyor.

Öfke problemi olan kişiyi şefkatli davranırsanız davranışı pekiştirmiş olursunuz. Zaten öfke nöbetinde kendinize zarar gelmemesi için kişiden uzaklaşmanız gerekir ayy yazık seveyim derseniz size zarar verir üstelik davranışı olumlu pekiştirecle odullendirmis olursunuz. Kendine zarar verme noktasına gelince bunu önlemek lazim tabi şefkatle değil. Şefkat ne zaman olur derseniz. Öfke krizi geçince sarilinilir davranış üzerine konuşulur opusulur artık nasil olursa. Yanlış yapmışsınız.

X