Eşimle bitmek bilmeyen kavgalar

kendimce ben de kendimi ayakta tutmak için daha sağlıklı bir hayatım olsun diye bilinçlenmeye çalışıyorum bu konularda

Doktor hanim, artik hastaneye intihar vakasi olarak gelen hastalara sadece sakinlestirici igne yapılıp, polis ifade aldiktan sonra sikayetim yok derse olayin pesi birakiliyor mu?

Benim bildigim prosedur biraz daha farkliydi sanki?
Ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum..

Harikasınızz gerçekten, konu sahibine siz hasta değilsiniz patolojik bi vakasınız diyesim gelmişti benimde o kadar olay yeri ve vaka sonucunda anlattığı profile hiç uymuyor

Doktor hanim, hastaneye intihar vakasi olarak gelen hastalara sadece sakinlestirici igne yapılıp, polis ifade aldiktan sonra sikayetim yok derse olayin pesi birakiliyor mu?

Vaka bence intihar olarak değil konversiyon olarak gitti o yüzden sakinleştici diye narkotik değil basit ilaç yapıldı( eve gelince çıldırmasını açıklıyor narkotik alsa kendine gelemez) polisler aile içi tartışma diye değerlendirmiştir ben kendimi atacaktım dediğini hiç sanmıyorum

Doktor hanim, hastaneye intihar vakasi olarak gelen hastalara sadece sakinlestirici igne yapılıp, polis ifade aldiktan sonra sikayetim yok derse olayin pesi birakiliyor mu?

şöyle, detaylı ruhsal durum muayenesi yaparız, yakınlarıyla konuşuruz, geçmiş kayıtlarına bakarız, eğer gerçekten aktif suisidal düşünceleri varsa yatış veririz. psikiyatri yatış konusunda biraz özel haklara sahip bir branş. başka hiçbir tıbbi durumda hasta veya yakını onay vermedikçe yatış yapılamazken, psikiyatristler hasta ve yakını onay versin-vermesin, gerekli görürse zorunlu yatış verebilme hakkına sahipler.

eğer kişinin suisid düşünce-söylemleri varsa ve bu durum majör depresyondan kaynaklanıyorsa, hasta istediği kadar ortalığı yıksın, gözümü kırpmadan yatış veririm.

ama şimdi bu olay bazında konuşursak, hastamı sakinleştikten sonra yeniden muayene ederim, eğer 2. muayenemde hastamın gerçek anlamda suisid düşüncelerinin olmadığını, söylemlerinin sinir krizinden kaynaklandığını ve majör depresyon sebebiyle olmadığını görürsem, bahsettiğim prosedürü uygularım genelde. bir süre sonra gerçek bir suisid düşüncesiyle konversif olanı ayırt edebilir hale geliyor insan. ama dediğim gibi aklımda 'en ufak' bir acaba? kalırsa, hiç riske atmam doğrudan yatırırım. benim alıntıladığınız yorumumda bahsettiğim şeyler ' histeri krizi' için geçerli.

intihar düşüncesiyle gelirse polise ifade verme durumu olmuyor, eğer intihar girişiminde bulunduysa polis devreye giriyor. ( aile içi şiddet vb durumlardan bahsetmiyorum, hastanedeyken biz hekimleri ilgilendiren kısımdan bahsediyorum )

( konudaki tüm yorumları okuyamadım, konu sahibinin de birkaç yorumunu okuyabildim, eğer gördüğümden farklı bir durum yoksa, yorumum bu şekilde olacaktır )

Son düzenleme:
Konu sahibi yazdığına göre intihar amaçlı cama çıkmış ,bunu polisler de ambulans da görmüş . Peki bu durumda polisler ifade almadan bırakır mı?

Oncelikle tesekkur ediyorum

Uyenin anlattiklarindan anladigim balkon demirinin üstünden esi tarafindan iceri cekilmek suretiyle kurtarılmis, bu esnada asagida polis ve ambulans varmis.(gerci bu konuyu birkac farkli sekilde anlatıyor hangisi dogru emin de değilim)

Konu sahibi yazdığına göre intihar amaçlı cama çıkmış ,bunu polisler de ambulans da görmüş . Peki bu durumda polisler ifade almadan bırakır mı?
şimdi şöyle söyleyeyim, olay adli vaka olarak intikal ederse evet ifade alınır ama bizlerin hastanede şahit olduğumuz kısımla ilgili yorum yapmam daha doğru olur çünkü görmediğim veya prosedürün bizi ilgilendirmeyen kısmıyla ilgili bir şey söylersem, yanlış bilgi vermiş olabilirim. ( hukuk bilgim de yorum yapacak kadar yeterli değil)

öncelikle her psikiyatrinin kapı acili yok, çoğu genel acilde konsültasyon usülüyle çalışıyor. bizler de / benim çalıştığım hastanede de öyleyiz. gelen hasta acil servisin hastası , yani acil hekiminin hastasıdır resmiyette, biz ,bize konsülte edildiğinde,danışıldığında gidip muayenemizi yapıyoruz.

suisid söylemi nedeniyle hastaneye getirilen hastanın ( girişimde bulunmamış hasta) yatış -taburculuk kararını verdikten sonra bizler kalanını resmiyette hastanın doktoru olan acil hekimine bırakırız. ( notumuzda hastanın yatışı uygundur veya yatış endikasyonu yoktur şeklinde belirtiriz)

suisid girişiminden sonra ( örnek vermemek için eylem gerçekleştiyse diyeyim) bizlere danışıldıysa, yoğun bakımda veya ilgili birimde ( ortopedi vb ) tedavisi tamamlandıktan sonra bizlere danışıldığı anlamına gelir ki , hastanın polis ifadesi vb de bizlerden önce gerçekleşir.

darp edilme vb bizlerin yetki /ilgi/ müdahele alanına girmiyor, bizim önceliğimiz hastanın ölüm düşüncesi var mı yok mu onu anlamak. ölüm düşüncesi varsa hastayı yatırırız, eğer biz yatış vermeden önce hasta polisle görüşmediyse, hastane yatışı esnasında görüşmesi de uygun olmadığından, hasta taburcu olduktan sonra görüşme sağlanır. bu süreçte hasta yakınıyla polis arasında geçen kısım da bizlerin alanına girmiyor.

tekrar edeyim benim çalıştığım kurumda bu şekilde uygulama, adli psikiyatri derin ve detaylı bir alan ve henüz bunun rotasyonuna gitmediğim için ( bitirmeye yakın alınıyor) uygulanan kısmın dışında prosedürde neler var, tam olarak hakim olmayabilirim. ancak genel hatlarıyla bu şekilde :)

etrafım biraz kalabalık, cümlelerimde anlam karmaşası vb olduysa affola

Öpünce sarilinca rahatsız olan aileler dönüşünce alkismi tutacak burası garip şifa lazımda nasıl Ayrilmaninizi öneriyorum zaten boşanacak siniz gücünüz yoksa okumayin .Devamim şu bakın ikinizde psikolojik olarak sağlıklı değilsiniz bu zamanla fiziksel hastalıkları tetikler depresyonun türü ne bilemiyorum kroniklestiyse çok köklü uzun bir tedavi süreci gerek .Eşinize yazdığınız hastalık içinse önünde canını sıkan tetikleyici sizinki gibi ağlamalı vurmalı biri olmaması gerek gözünün önünde.Bu iki psikolojik rahatsızlık içinde pim gibisiniz bomba birbirinize .Bir süre ayrı yaşayın ve tedavilerinizi ayrı ayrı tamamlayın.Ozel iyi bir uzman eşliğinde hipnoz terapi ilaç tedavisi ne gerekiyorsa .Yazdıklarınızın sonu kötü ciddi manada endişe verici bir gün birinize geri dönüş olmayacak şekilde bir saldiri olabilir bunları doktorunuza anlattinizmi.Gelse sarilsa bitecek demeniz bunların tekrarlamayacaginin garantisi değil .Kısaca biriniz bir digerinin boğazına ciddi manada sarılmadan bunu yapın fikrim bu

Bu ne şimdi? Doktorsunuz diye size gelmemiş bir hastaya üstelik de bir internet forumunda hakaretle eş görerek ve öyle ifade ederek tanı mı koyuyorsunuz? Bu yaptığınız bana etik anlamda doğru gelmediği için konuyu araştıracağım ve böyle bir hak var ise sizi şikayet edeceğim.
Hastaysa, kişilik bozukluğu da olsa kimseyi böyle değerlendiremez, umutsuzluğa itemezsiniz kendinize gelin. size muayeneye gelmiş olsa bile şu yorumu yapmazdınız ama internette zorbalık yapmak güzel herhalde.

Senin acil çok iyi bir hocaya gidip kendinize baktırman gerekeyior kıskananlar büyü felan da yaptırmışolabilirler büyük ihtimalle de üzerinizde büyü vardır acil çok iyi bir hocaya gitmelisiniz

Okuduğunu anlamak çok önemli, bir kere daha görmüş olduk

Buyrun, dilediğinizi yapabilirsiniz, benim içim rahat, polemiğe girmek istemiyorum, iyi geceler

Sizi de yıpratmak istemiyorum ama konuyu okurken çok rahatsız oldum. Eşinizin de hataları var ama %60 siz hatalısınız. Böyle kriz geçiren sokaklarda çığlıklar atan camlardan atlamaya çalışan birine sarılsa da sarılmasa da sonuç değişmez haliyle uzak durmaya çalışıyor sizden. Bence siz de öyle bir durumda karşınızdaki insandan uzak dururdunuz. Lütfen tedavinizi tamamlayın ve çocuk yapmayın bu aşamada

Bir, iki, üç değil bin kere de çekti belki, ben de binlerce kere onun yanlışlarını çektim tolere ettim sonuç olarak ikimiz de gitmedik birbirimizi bırakmadık. Sağlıksız bir birliktelik olabilir ama bu tedaviyle sağlıklı hale gelebilir. Sizin de yol göstermek yardımcı olmak yerine başkalarının evlilikleri ve problemleri hakkında böyle kesin hüküm vermeniz ne kadar doğru? Kınadığınız şeyler başınızı bulmaz umarım bence siz de bu keskin tavırlarınızdan vazgeçin. Bu sitedeki tüm yargı memurları için söylediklerim kişisel algılamayın.

Uzman bir psikiyatrist olan Otrera size yazdı. Sizin niyetiniz ilgi çekmek değil iyileşmek olsa ona sorular sorardınız. Bakın elinizin altında şu an psikiyatrist var
Kusura bakmayın ama böyle bağırma çağırma ağlama intihar tehditleriyle ilgi çekip sevgi koparamazsınız.

Nasıl yani anlamadım
Boşverin ben anladım da sevgi bunların söylediği kadar basit bişey olsaydı etrafta birbirini seven bir tane insan kalmazdı. Kusursuz insan yok çünkü, herkes hata yapabilir hasta da olabilir. Ödünü koparıp uzaklaşmak yerine aklı olan bunu çözmeye bakar siz kafanızı fazla yormayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…