Eşimle bitmek bilmeyen kavgalar

Cafede uyarı gelince eşi yapılması gerekeni yanihayır hiç bi yere gitmiyorum demiş rahat rahat takılıp yemeğine devam etmiş konu sahibide kalk gidelim demiş kriz gelirse o cafeye rezil olmamak için çocuk kalkmayınca masayı terketmiş ama sahilde krize girip zibilyon tane insanı başına dikmiş.

Ben tam tersi ciddi bir fiziki hastalıktan şüphelendiğimde bile telaşlanmasın diye tahlil sonuçlarım vs belli olana kadar söylememiştim. Bu sizin fikriniz ben kendimi, nasıl bi insan olduğumu biliyorum. Yaptıklarımın normal olmadığının, destek almam gerektiğinin de farkındayım. Bilerek yapıyor olsam zaten doktora gidip destek almaya çalışmazdım. Şu anda doktor araştırıyor da olmazdım. Bu da sizin yanlış düşünceniz olsun, zaten baskıcı, bilip bilmeden yargılayıcı bir toplumda yaşadığımızı her geçen gün daha iyi anlıyorum

Size belli ki rahatlık batıyor..

Sizin, psikolojiniz bozuk eşinizin ki değil.

Allah eşinize yardım etsin inşallah adamın başını belaya sokmadan boşanırsınız..

Olaki boşanmadınız sakın çocuk dünyaya getirmeye kalkmayın.

Hayır sadece sarıldı yanağımdan öptü. Eşim tamam diyip benden uzaklaştı bu da bana kendimi çok kötü hissettirdi.
Sadece bu durum için mi kriz geçirip sahili başıniza topladiniz uyarı gelmiş adam olay uzamasin diye kapatmış konuyu. Garsona ne diyecek o da ekmeğinin peşinde olan bir emir kulu. Hangi sahil şehri bu "yanaktan öpmeyi sikayet ediyorlar" çok merak ettim.

+ 10000000

Mutlaka adam sizin yüzünüzden kriz geçirmiştir..

İyi de eşin ne zamana kadar çekecek böyle seni.Sen normal kavgaları harbe çeviriyorsun anlaşılan.
Acil şifalar diliyorum, birbirinize zarar vermeden tedavinizi tamamlarsınız umarım

Adamların ödlerini koparıyorsunuz. Ayrıca sizden soğur ne aşk kalır ne sevgi. Yüz göz olduğunuzla kalırsınız

olay büyümesin diye ben masadan kalkıp kafeden ayrıldım.
Varan 1.

Ya bu çok saçma bir davranış. 2 kişi masada otururken masayı tek başınıza terk etmek olayı büyütür, sizin de amacınız olayın büyümesini engellemek değil, böyle davranışlarla ilgi görmek istemek.
Fakat ilaçlarım yan etki yaptığı için tedavimi de yarım bırakmak durumunda kaldım
Varan 2.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Kafanıza göre teşhis koyup ilaç bırakırsanız iyileşemezsiniz. Doktorlar müneccim değil, görüşme sonucunda en uygun olduğunu düşündüğümüz tedaviye başlarız ve 2 hafta sonra kontrole çağırırız, ki yan etki profili- fayda görme vb durumları tayin edip , tedavinin gidişatına karar verebilelim. Doktorunuza yan etkilerden bahsetseydiniz size en uygun tedaviyi birlikte bulabilirdiniz.
Eşim beni aradığında telefonda var sesimle bağırdım
Varan 3.

Kusura bakmayın bu davranışlarınızı depresyonla açıklayamazsınız.
Ben sinirlendikçe ve hakim olamadıkça kendi alnıma, kafama vurmaya başladım
Ben kendime zarar vermeye devam ettim.
Eşime bu defa bana kötü davranarak beni hastanelik ettin, iyi misin diye bile sormadın diye saldırmaya başladım. Birkaç kez ittim omzuna falan vurdum.
Varan 4.
Halbuki sadece sarılsaydı belki anında yatışıp duracaktım. Sonra da ne halin varsa gör diyip beni kendi halime bıraktı.
Varan 5.

Off, kusura bakmayın ama resmen histriyonik kişiliksiniz , sizdeki asıl sorun primer bir psikopatoloji ( örneğin majör depresyon) değil, resmen “tıptaki adıyla” ( asla hakaret amacıyla söylemiyorum) kişilik bozukluğu/ ikinci eksen kişilik özellikleri. Depresyon varsa da zaten var olan duruma eşlik ediyor diyebiliriz.

Eylemleriniz, davranışlarınız , acile başvurma şikayetiniz vb o kadar tipik ki, hep ben - merkezci davranan, olayları abartan,daima kendini mağdur ve haklı gören, haksız olsa da hep geçerli bir bahanesi olan, karşı tarafın daima hatalı olduğunu düşünen, sürekli ilgi isteyen ve ilgi göremediğinde kontrolü kaybedip konversif öfke nöbetleri geçiren , yani dört dörtlük bir histriyonik kb .

İşin kötü tarafı, B kümesi yani kişilik bozuklukları, tedavisi ilaç olan durumlar değildir, çünkü bunlar birer hastalık değil. Patolojik mizaç diyebiliriz basitçe.

Etrafınızla sağlıklı bir ilişki kurmak istiyorsanız kendinize çekidüzen vermeniz gerekiyor, çünkü bu etrafınızdakiler için öyle zor bir durum ki. Zannetmeyin ki sonsuz krediniz var , eğer çaba göstermezseniz yalnız kalırsınız.

Sizin gibi binlerce hastam oldu, maalesef ilaçlar belli başlı ve sınırlı noktalarda işe yaradı çünkü dediğim gibi sizin durumunuz bir hastalık değil.

Bir an önce psikoterapi + psikiyatri desteği almaya başlayın ve iradenizi kullanın, çünkü davranışlarınızı değiştirmezseniz ömür boyu böyle sağlıksız ilişkileriniz olacak.

Not : bir psikiyatrist olarak elbette şu kadarcık yazıyla ve sizi muayene etmeden tanı koyamam ve bu doğru da olmaz ama okuduklarım doğrultusunda naçizane görüşüm sizin dört dörtlük bir histriyonik kişilik olduğunuz yönündedir.

Saygılar.

Bu kadar gözünüz dönmüşken,bu kadar kendinden geçmişken her şeyi en ince ayrıntısına kadar nasıl hatırlıyorsun. Cinnet geçiren böyle hatırlamaz

Othera bilmiyordum psikiyatris
Bilmiyordum psikiyatrist olduğunuzu çok saygı duyuyorum bu meslek dalına ve psikologlara..Başarılarınızın devamını dilerim

Histeri krizine ne yapılacaktı? Acil nöbetlerimde sizin gibi histeri kriziyle gelen bir sürü hastayla karşılaşıyorum, adı üstünde ACİL SERVİS olduğu için kimse size orada psikoterapi yapamaz. Yapmak zorunda da değil. Size orada yapılabilecek MAKSİMUM tedavi ve uygulama , mahal güvenliğini sağlayıp, vitallerinizi stabil hale getirip , biraz rahatlayabilmeniz için bir trankilizan ajan uygulayıp taburculuk sonrasında polikliniğe yönlendirmek olacaktır.

Madem çok önemsiyorsunuz ruh sağlığınızı, o zaman “ ilaçlar yan etki yaptı o yüzden bıraktım” demeyeceksiniz, bir zahmet poliklinik kontrollerinize düzenli gidip, her şeyi ilaçlar ve başkalarından beklemeyerek iradenizi kullanıp kendinizi kontrol edeceksiniz. Acil servisler acil durumlarda acil müdaheleler içindir, uzun soluklu tedaviler için değil.

Kusura bakmayın ama ben sizi haklı göremedim. Davranışlarınız hiç normal gelmedi bana, ortada hiçbir şey yokken saçma bir kavgaya tutuşmuşsunuz. Yerinizde olsam acilen tedavime devam ederdim ve varsa çocuk düşünceniz, uzun bir süre o fikri silip atardım. Kirmak da istemiyorum sizi ama iki yetişkin insanın sergileyeceği davranışlar değil bunlar.

Doktor hanim, hastaneye intihar vakasi olarak gelen hastalara sadece sakinlestirici igne yapılıp, polis ifade aldiktan sonra sikayetim yok derse olayin pesi birakiliyor mu?

Benim bildigim prosedur biraz daha farkliydi sanki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…