- 17 Aralık 2015
- 26.442
- 48.140
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Erkeklerde ayar problemi var o yüzden. Kadınlar o dengeyi sağlayabiliyor da erkekler çoğu zaman denge sağlayamıyorlar. Erkek tarafının aileleri de bu yüzden çok sorun oluyor evliliklerde. Çocukların her zaman masum davrandıklarını ben de düşünmüyorum, o ayrı bir konu. Ama konu sahibinin anlattıklarında da bir şey göremedim ben. Öne oturması, pasta istemesi, oyuncak aldırması filan o kadar da anormal durumlar değil, çocuk denilip geçilebilir şeyler.Ayıramam belkide ama evladım farklıdır gıbıme gelıyor bende kardesımle cok yakınım ama dedıgım gıbı yegenım olmadıgından belkıde. Bıde ben eşimin yegenınden gercekten bosanma noktasına geldım oyuzden anpati duyuyorum boyle olaylara kayıtsız kalamıyorum. Mesela benım cocugum aynı tavrı gosterecek olsa cok sert bı sekılde yalnızken cocugumu uyarırdım herkes yerını bılmelı karı koca arası bozulmasın dıyerekten ben cok cektım cunku. Dısardan on yasında masum bı cocuk gıbı gorunuyo evet ama ne yapabılır o yastakı cocuk dedıysem kat kat fazlasını yasadım ben bu konuda ağzı yananlardanım
Benımkıde boyle baslamıstı oyuzden masum goremedım. Kadın sustukca sankı erkegın yaptıklarını onaylıyomus bı sorum yokmus gıbı algılanıp daha da artarak yapmaya devam edıyolar. Esımı yoksayar mıyım kırılır mı dıye dusunemıyorum. Pekala esınde fıkrı alınsa orta yol bulunabılırdı. Mesela yegenı one oturdugunda problem yoksa esı de one oturdugunda problem olmamalı kavga burdan alevlenıyo. Bence esler bırlıkte oturmalı cocuklarda arkaya. Yada dayı dıyebılırdı annen pasta yapmıs tatlı alalım pasta olmadıgı bı gunde pasta alırız dıye. Esı ısteyınce alınmamıs yegen ısteyınce alınmıs oyuzden konu sahıbesı takılmıs hep esler yuzunden denge problemlerı var gercekten. Yoksa pastaydı oyuncaktı degıldır mevzuErkeklerde ayar problemi var o yüzden. Kadınlar o dengeyi sağlayabiliyor da erkekler çoğu zaman denge sağlayamıyorlar. Erkek tarafının aileleri de bu yüzden çok sorun oluyor evliliklerde. Çocukların her zaman masum davrandıklarını ben de düşünmüyorum, o ayrı bir konu. Ama konu sahibinin anlattıklarında da bir şey göremedim ben. Öne oturması, pasta istemesi, oyuncak aldırması filan o kadar da anormal durumlar değil, çocuk denilip geçilebilir şeyler.
Sizin olay bambaşka bir boyutta.Sana söyşe söyleyeyim belki için rahatlar
eşimin iki yeğeni var
ablası boşanmış ve eşimle aynı evde yasıyorlardı abla ve iki yeğen
eşim evlenirken o yeğenler ablası ve annesi eşime tavır aldılar ve senelerce hala da yeğenleri kullanırlar her muhabbette
babaları terk etmiş cocukları ve gorumcemi
eşime sürekli sen evlendin gittin bu cocuklar babalarından cok sana kırgınlar derler
eşime kv ve görümcem iki yegenın var cocugu ne yapacaksın demeye getirirler
her telefonda ama her telefonda biz evleneli 5 sene bitecek hala bu cocuklar sana çok kırgın dayılarııııı derler
çocukların ıkısının de elinde en ıyı cep telefonları bir kere olsun dayılarını dayıcım nasılsın dıye 5 sene içinde aramadılar
ama bir araya gelelim gorumcem ve kvdem sürekli çocuklar cok sevındı dayıları gozlerınde tutuyordu ayy nasıl mutlular vs vs sürekli bir yıkama yağlama derdindeler eşimi
oysa ıkı cocuk da en fazla bizimle 5 dakıka falan oturur sonrasında odalarına gecer ya kıtap okurlar ya oyun oynarlar
ben bıktım artık
ilk tanıstıgımızda ıkı cocugu da cok severdım üzülürdüm de babasız buyuduler dıye ama artık sinir oluyorum
yanlarına gittiğimizde sürekli cocukları dayınızın aklı burda, dayınızın kalbi sizinle , dayınız uzakta da olsa bizimle vs vs diye konusur dururlar.
yeğen sevgisi başka evet benmım de 1 yasında minnak yegenım va aşırı seviyorum ama annesı babası bana boyle psikolojik baskı yapsa sogurdum heralde.
gorumcem süreklı cocukların resımlerını ceker atar
dayılarıııı bak bu cocukların boynu bükük, sen yoksun
bu cocukların babası sen sayılırsın falan diye sacmasapan konusur
benım yerımde olsan ne yapacaksın
o bakımdan cok takılma
en azından eşin yegenını gercekten sevıyor ve bunu sömürü haline getren ailesi yok
bizde sürekli duygu sömürüsü var
Ne alakası var? 200 lirayla mutlu olmuyor,oyuncakla mutlu oluyor. Parayla mutlu olan çocuk gidip pasta,oyuncak mı ister allah aşkına?
Bu söylediklerinizle topa tutulacaksınız muhtemelen.. Fakat çok iyi bir ebeveynsiniz,bilin istedim. :)İfşa olmak adına söyleyeceğim: Benim eşim yeğenime tahta at yaptı götürdü (adam emekli olunca içinden marangoz çıktı), bu sene buraya gelirlerken de sürpriz olarak bahçeye bildiğin salıncak yaptı. Maliyetleri söylemeyeceğim burada topa tutulurum muhtemelen.
Geçen sene dayısı kızıma 1 senelik sınırsız temapark kartı almıştı. Ki kızım toplasan 1 hafta oradaydı. Aslında gereksizdi ama sırf kendilerinde var diye ona da almış.
O zaman benim gelin de kıyamet kopartsın, "16 yaşında eşek kadar kıza üstelik de kullanamayacağı karta niye bu kadar para verdin?" diye? Oysa tam tersi, doğumundan bu yana alınanlarda onun da ne kadar katkısı olduğunu bilirim.
Şunu da ekleyeyim; bu kadar varlık, bu kadar oyuncak, bu kadar ilgi-alaka içinde her iki çocuk da asla şımarık değil. Durmaları gereken noktayı bilirler. 3 yaşındaki de bilir, 16 yaşındaki de...
5 senedir bir kere bayram seyran aramayan yeğenlerin vefalı olacağını sanmıyorumSizin olay bambaşka bir boyutta.
Sizinki sevgi değil kullanılma boyutuna geçmiş. En sinir olduğumdur insanların zaaflarının bir başkası tarafından kullanılması.
Resim göndersin, iyi güzel de altına "acıların çocuğu" mesajları atmak nedir?
Sizin işiniz zor, Allah kolaylık versin. Buna verecek cevabım yok. Umarım yeğenleri dayılarının kıymetini bilirler ve vefalı olurlar büyüyünce.
Madem topa tutulacağım, çıtayı yükselteyim.Bu söylediklerinizle topa tutulacaksınız muhtemelen.. Fakat çok iyi bir ebeveynsiniz,bilin istedim. :)
Gerçekten üzüldüm.5 senedir bir kere bayram seyran aramayan yeğenlerin vefalı olacağını sanmıyorum
Zaten sinir olduğum bu
Merhaba. Oncelikle esimin yegenini kiskaniyorum diye baslik gorunce yok daha neler dedim ama icerigi okuyunca bu anormal bir durum. Benim esimin de yegenleri var. Biz de cok seviyoruz onlari ama sevmek ayri sey şimartmak ayri şey. Bazen kucuk sinirlari gecmesine izin verip masumca şimartmak farkli şey,terbiyesizlik yapmasina goz yummak farkli sey. Sizinkiler ikinci secenek.Ben esimin yegenlerine davranislarinda cok yon veririm. Ogretmen oldugum icin de soylediklerimi dikkate alir. Bence siz de ufak ufak uyarin. Öne oturmak ne demek ya buyukler varken. O kadar pahali oyuncaklar... Hepsi tuhaf. Ayrica o yastaki kiz hala oyuncak mi oynuyor?? O da tuhaf..Hediyeleşmenin de bir adabı vardıŕ. Anlattiklariniza gore karakteri oturmamis,kisiliksiz,ileride cevresinden arkadaşlarindan da ayni davranislari bekleyecek. Yapilmayinca da hircinlasip,uyum problemi yasayacak bir kiz yetistiriyorlar. Hayirli olsun. Cocuk 10 yasindayken oyuncak araba ister. 20 sine gelince de gercegini ister. Maddi durum yerinde olsa bile.cocuklar bazi seylerden mahrum kalmalilar. Yoksa ilerde ciddi problemler ve doyumsuzluklar yaşarlar.intihar vakalari hep bu yuzden. Artik hicbir seyden zevk alamama.Ben cok farkli boyuttan ele aldim ama bundan girerek esinize cocuga boyle davranmayalim,yanlis tarzi konusarak ikna edebilirsiniz. Sinir bozucu bir durum.Merhaba kızlar. Birşey danışmak istiyorum.
Şuan eşimle ablasında izmirdeyiz. Ablasını çok severim, sayarım. 5 aylık evliyiz. Ablasının iki çocuğu var büyüğü 10 yaşında kız. Ve eşimin ilk yeğeni. O yüzden çok düşkün. Tüm aile düşkün gerçi. Bu yüzden çok çok şımarık bir kız. Her istediği yapılmış bu zamana kadar. Özellikle eşim tarafından. Bazen onu kıskandırınız hissediyorum. Daha doğrusu eşimi kıskanıyorum. Paylaşamıyor gibi hissediyorum. Mesela bir haftadır burdayız bir kaç kez araba da öne oturdu bana sormadan. Bişey demedim çocuk diye. Annesi kızdı sonra oturmadı. Eşim hiç bişey demedi yengen otursun filan. Mesela oyuncak istiyor 100-200 liralık eşim ikiletmeden alıyor. Onu alacağına düzgün bişey alalım giyecek filan diyorum olsun alsın benim yeğenim diyor. Ki bende buraya gelmeden bir sürü şey getirdim. Dün mesela tatlı almaya gittik ben pasta alalım dedim eşim ne gerek var Ablam yapmış dedi. Yeğeni de yanımızdaydı dayı pasta alalım diyince tamam kızım dedi hem pasta aldı hem tatlı... evlendiğimizden beri de aldığı oyuncaklar cabası. Hiç biri de ucuz değil. Benimde çok düşkün olduğum bir yeğenim var ama evlendiğimden beri bizi zorlayacak şeyler almıyorum yapmıyorum ona...
Bazen kendimi kötü hissediyorum böyle düşündüğüm için ama bazende kafaya takıyorum. Ben mi abartıyorum... Lütfen acımasız yorumlar yapmayın. Şimdiden teşekkürler.
Alamam kizim degil. Evde zaten tatli yapildi. Bu fazla olur. Cocuga tutumlu olmak ogretilmeli. Gorgu kurallari ogretilmeli. Cocuk sadece sevgiye dayali egitimsiz bir sekilde simartilmamali.Evde zaten tatli varken pasta alinmasi gereksiz. Baska zaman alinabilir. Yegenine olan davranisi normal degil.Yeğenlerim canımı istesinler veririm bırakın tatlıyı pastayı. Pasta isteyen çocuğa ne desin dayısı, alamam kızım mı desin? Veya kalk oraya yengen oturacak mı desin? Yeğenine davranışı fazlasıyla normal ama size olan ilgisinde eksiklik var ona yapıyor bana neden yapmıyor modundasınız kendi ilişkinizi sorgulayın
Merhaba. Oncelikle esimin yegenini kiskaniyorum diye baslik gorunce yok daha neler dedim ama icerigi okuyunca bu anormal bir durum. Benim esimin de yegenleri var. Biz de cok seviyoruz onlari ama sevmek ayri sey şimartmak ayri şey. Bazen kucuk sinirlari gecmesine izin verip masumca şimartmak farkli şey,terbiyesizlik yapmasina goz yummak farkli sey. Sizinkiler ikinci secenek.Ben esimin yegenlerine davranislarinda cok yon veririm. Ogretmen oldugum icin de soylediklerimi dikkate alir. Bence siz de ufak ufak uyarin. Öne oturmak ne demek ya buyukler varken. O kadar pahali oyuncaklar... Hepsi tuhaf. Ayrica o yastaki kiz hala oyuncak mi oynuyor?? O da tuhaf..Hediyeleşmenin de bir adabı vardıŕ. Anlattiklariniza gore karakteri oturmamis,kisiliksiz,ileride cevresinden arkadaşlarindan da ayni davranislari bekleyecek. Yapilmayinca da hircinlasip,uyum problemi yasayacak bir kiz yetistiriyorlar. Hayirli olsun. Cocuk 10 yasindayken oyuncak araba ister. 20 sine gelince de gercegini ister. Maddi durum yerinde olsa bile.cocuklar bazi seylerden mahrum kalmalilar. Yoksa ilerde ciddi problemler ve doyumsuzluklar yaşarlar.intihar vakalari hep bu yuzden. Artik hicbir seyden zevk alamama.Ben cok farkli boyuttan ele aldim ama bundan girerek esinize cocuga boyle davranmayalim,yanlis tarzi konusarak ikna edebilirsiniz. Sinir bozucu bir durum.
Alıırşırsınız .Benim kardeşim de çocuklarıma çok düşkün .Saçma sapan rakamlara hediyeler alır. Evlendin artık sorun olur dedim . Ayın 12 si ufaklığın doğumgünüydü . İki hediye kendisi bir tane de eşi almış. Ben o paraya çocuğun o ay tüm sosyal faaliyetlerinin parasını öderdim .Ve Asla kıyafet almaz .
Bir de büyütmeyin bunları bu kadar .