Eşimin yeğenini kıskanıyorum

Hani 2 gruptan da değildin office sen neden soruyu üstlendin o zaman? :)

Senin sormana gerek yok kendimden örnek vererek dilediğimi yazıyorum. Sonuçta ben de bir anneyim. Araya serpiştirmek hoşuma gidiyor demek ki. Tarz meselesi.. :KK66:
"Sorduk mu?" tarzı bir üslup hiç yakışmamış sana :olamaz:

Sen ikiye ayirinca dedim bu ilk grup nerede? Baktim baktim yok bir sorayim dedim :) uslup sikinti degil eser ya,” sen nasil seviyorsan beni baglamaz” icin yerindeydi ama kabul et :) bu arada bir grup turedi buralarda, cocuklar gik dese de simarik diye yapistirsak diye.. 25 yasinda on koltuk, altin kavgasi yapan kadinlar 10 yasindaki cocugun istedigi oyuncak icin simarik diyorlar ve ayni tipteki kadinlar bizim zamanimizda boyle degildi diyorsa demek ki simarikligin cocuklarin istedigini alip almamakla ilgisi yok.. belki de butun mesele ruhu tatmin etmektir :)

Siz esinizin harcadigi paradan rahatsizlik duymus olabilir misiniz bana biraz oyle geldi yoksa 10 yasinda cocugu kiskanabileceginizi dusunmuyorum
ve inşallah konu sahibinin de çocuğu olunca abla da aynı şekilde sever / yapar

yoksa çok takacak gibi konu sahibi
konu sahibi etmeyin yaaa yeğen de pek seviliyor :)
hee eşiniz masraf konusunda abartıyorsa uyarabilirsiniz veya sizde yeğenlerinize yapabilirsiniz

Cocuga gerekli gereksiz para harcanmasina bozuluyor konu sahibi bence

Demek ki kocanin parasi var canim
Parasi olmayan adam yegen megen dinlemez alamaz her istedigini

Bence takilma
Sen de kendine ve kendi yegenlerine al

Al ama acima kocana ve parasina
Al.
Aman ne gerek var para gitmesin deme
Sonucta kendi ailesine harciyir parasi var

Cok haklisiniz ayni mesaji iki kere yazmisim sinirden. Okurken gercekten rahatsizlik duydum bu nasil kiskanclik anlamadim. Baba yerine koyma olayini bu sekilde abartmalari cok yanlis. Esiniz rahatsiz olmuyor mu bu durumdan
eşimin yapısı çok mülayim
ve onlar da çok etkileyiciler
bazen ben bile kendimi sorunlu görüyorum bir araya gelince:)

rahatsız olsa da ses edeceğini sanmıyorum farklı şehirde oldugumuz için

biz burda konuşup duruyoruz da konu sahibi konu açıp gitmiş
heyyy konunuzla ilgilenin konu sahibi hdkc hdkc

Kardes sahibi degilim, dolayisiyla yegen olayini bilemiyorum. Esimin 5 tane yegeni var. Dogum gunlerinde filan birseyler aliriz o kadar. Oyle evlat yerine koymalar, asiri bir sevgi gosterileri filan gormedim hic esimden...

Keske diger konularini da okusaydim bosuna bu kadar yazmazdim konu sahibi.. ciddi sorunlariniz var cocuk falan yapmadan once bir uzmanla gorusun bari ona da yazik olmasin..

Evliligin ilk yilinda insan asiri kiskanc ve sahiplenici oluyor, ben de oyleydim. Hatta cocugumuzla bile esimi paylasmamak icin ilk 2 yil anne olmayi falan asla istemedim dusunmedim. Ama sonra normal duzeye iniyor kiskanclik. Yeterki krize cevirmeyin. Kendi cocugunuz olunca zaten esinizin en sevdigi cocuk kendi cocugu olacak.

Valla ben geçen bir cafede oturuyordum yanımda da 10-13 yaş skalasında çocuklar. Bu kadar şımarıkça hareketler bağırmalar çağırmalar saygısızca davranış görmedim. Ki ben 25 yaşındayım. Olaya bak. O kadar şaşırdım ki. Bu çocuklara ne olmuş böyle. Peki bu çocukları bu hale getiren ne? Ebeveynler...

Çocukların her istediğini yapmak zorunda değiliz. Var dan yoktan anlamaları lazım. Çocuklar kullanmayı çok iyi bilir. Ne derseniz diyin bu böyle :) Kim alıyorsa kim yapıyorsa sonuna kadar ona gider istediğini yaptırmaya çalışır.

Yeğen sevilir tabiki. Dayı sürekli orda değiller diye her istediğini yapmaya çalışıyor ama bu yanlış. Oyuncak zaten götürülmüşse tekrar 200 liralık oyuncak almak bana da abes geldi. Ki 200 lirayla 4 kere pazar gören insanlar var.

Öne oturma konusunda çocuklar öne oturmamalı zaten. Hamle yaptığında yanına gidip tatlım çocuklar öne oturmamalı bu çok tehlikeli falan fistan açıklayın arkaya geçsin.

Bunun dışında diğer üyelerin de yazdığı gibi siZinki çocuktan bağımsız bir durum. Eşiniz size değer verdiğini hissettiremiyor sanırım. Yeğeni değil bir başkası da olsa aynı şey olacaktı. Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum. Aman sakın maaş kartı verme durumu olmasın da . Çok okudum burda. Ama evliliğiniz daha çok yeni. Yani birbirinizi tanıma alışma aşamasındasınız. Bu yüzden bence eşinize duygularınızdan bahsedebilirsiniz. Önemsenmediğinizi hissediyorsanız eğer. Konuşa konuşa çözülecek meseleler bunlar.

Araba konusunda ben de yeni gelin adayı olarak kimseyi eşimin yanına oturtmam. Çocuksa çocukluğunu bilsin.

İkincisi de her istediğini çocuk için yapmayın zaten. 100 200 lira az para değil. Bazı şeylere "hayır" denmeli. Eşinize hak veremiyorum. Aile de yanlış bir tutum içinde. Giderken bir tane hediye alın çocuklara ve geçin. Siz pasta alırken filan ne diye karışıyor mesela? Şımarıklık ve can çekmesi farklı mevzular.

Ben 1 hafta çekemezdim hatta bu kadar izin de vermezdim. Eşinizle konuşun yapmasın.

Hayretle okuyorum şaşkınlıkla algılamaya çalışıyorum. İnsanlar başkalarına izin verip vermeme hakkını nasıl kendinde buluyor nasıl böyle despot bi tavır takınıp çocukla çocuk olabiliyor aklım almıyor.

Çocuk yahu çocuk ön koltukmuş yeni gelinmiş şu yeni gelin kafalarını hiç anlamıyorum 4 aylık gelin olarak. Benim eşimde çocuklara çok düşkün bir dediklerini iki etmez bu konuda ben çok mutluyum çok çok iyi baba olabileceğini görebiliyorum.

Şu ön koltuk olayına bu kadar kafa yoran değişik anlamlar yükleyip sahiplenen bu kafaları gerçekten anlamayacağım.

Gerçekten Allah sabır versin valla. Babaları nerde ki? Konudan saptık ama merak ettim eşiniz ne diyor bu tavırlarına?
Babaları da aynı şehirde
başka bir kadınla aldatmış görümcemi
görümcem de hıncını cocuklardan cıkartıp babalarını kötülemiş sürekli onlara
çocuklar babaya kin dolu.
eşim birşey demiyor dinliyor sadece:)

Sana söyşe söyleyeyim belki için rahatlar
eşimin iki yeğeni var
ablası boşanmış ve eşimle aynı evde yasıyorlardı abla ve iki yeğen

eşim evlenirken o yeğenler ablası ve annesi eşime tavır aldılar ve senelerce hala da yeğenleri kullanırlar her muhabbette
babaları terk etmiş cocukları ve gorumcemi

eşime sürekli sen evlendin gittin bu cocuklar babalarından cok sana kırgınlar derler
eşime kv ve görümcem iki yegenın var cocugu ne yapacaksın demeye getirirler
her telefonda ama her telefonda biz evleneli 5 sene bitecek hala bu cocuklar sana çok kırgın dayılarııııı derler

çocukların ıkısının de elinde en ıyı cep telefonları bir kere olsun dayılarını dayıcım nasılsın dıye 5 sene içinde aramadılar
ama bir araya gelelim gorumcem ve kvdem sürekli çocuklar cok sevındı dayıları gozlerınde tutuyordu ayy nasıl mutlular vs vs sürekli bir yıkama yağlama derdindeler eşimi
oysa ıkı cocuk da en fazla bizimle 5 dakıka falan oturur sonrasında odalarına gecer ya kıtap okurlar ya oyun oynarlar

ben bıktım artık
ilk tanıstıgımızda ıkı cocugu da cok severdım üzülürdüm de babasız buyuduler dıye ama artık sinir oluyorum
yanlarına gittiğimizde sürekli cocukları dayınızın aklı burda, dayınızın kalbi sizinle , dayınız uzakta da olsa bizimle vs vs diye konusur dururlar.

yeğen sevgisi başka evet benmım de 1 yasında minnak yegenım va aşırı seviyorum ama annesı babası bana boyle psikolojik baskı yapsa sogurdum heralde.

gorumcem süreklı cocukların resımlerını ceker atar
dayılarıııı bak bu cocukların boynu bükük, sen yoksun
bu cocukların babası sen sayılırsın falan diye sacmasapan konusur

benım yerımde olsan ne yapacaksın

o bakımdan cok takılma
en azından eşin yegenını gercekten sevıyor ve bunu sömürü haline getren ailesi yok
bizde sürekli duygu sömürüsü var
Ay inanamıyorum. Allahım okurken darlandım. Allah sabır versin

Gereksiz şeylere 100- 200 tl verme olayına bende çok kızıyorum bu nedenle eşimin yeğenine hediyeleri ben alirim ama ihtiyacı olan şeyleri ve makbule geçtiğini düşünüyorum..Eşimde yeğenine düşkündür yeğeni de ona asla kıskanmam çocuk sonuçta, beni de sever..Sendemibrutus yenge diye dolanır etrafımda..Ben neye kızarım biliyor musun ilerde birgun bir evlâdım olur örneğin eşim yeğenine davrandığı gibi davranmaz, ona yaptığının 3/1 'ni yapmaz hah ben ona kızarım net.Abartilacak bir durum yok.Sonucta aileyede yeni girmissiniz. Normal şeyler.

Tabi ki aynı düşünmek zorunda değiliz.
Daha gençsiniz, ön koltuğa oturmakla eş yanında olunmuyor. O ancak fiziksel yakınlık olur. Bu da benim görüşüm.
Bu konudan okuduğumuz kadarıyla çocuğun her istediği yapılıyor anlamı çıkmaz. Anne baba verir terbiyesini, büyükanneler, dayılar, amcalar da arada şımartır. O kadar da olacak, robot değiller ya.

Konu sahibinin açıklamasına göre yorum yaptım. Zaten onun da sorunu farklıymış, geçmiş konularına bakarken gördüm. Adam hep eşine karşı mesafeli biriymiş.

Fiziksel yakınlık da benim için önemli. Ben varken başka biri olsa yanında kendimi kötü hissederim. Birinin eşi varken sen arkaya geç, ben buraya oturacağım demem. Mesela sofrada, fotoğraf çekiminde, arkadaşla eğlenirken insanlar eşi ile durur. Bu da öyle benim için. Neyse herkesin kendi bileceği iş. :))

Benim annem de yeğenlerine hasta. Çok seviyor çok gözetiyor . Alıyor,yediriyor,giydiriyor, para veriyor, daima her zaman onları savunuyor. Toz kondurmuyor. Onlar her zaman hakli. Hani kendi cocuklarindan zerre miktari ayırmıyor. Annecimle gurur duyuyorum. Kuzenlerim de halalarına kiymet veriyor. Allah daha çok sevdirsib insallah.
Aynen öyle.
Çocuk sevindirmek gibisi var mı yahu? 10 yaşındaki çocuğu kıskanıyorlar.

X