anlattıklarınız gözlerim yaşlı yaşlı okudum. şuan kızım 3 yaşını bitirecek. eşim sizinki kadar arsız değildi. çocuk konusunda özellikle çok yardımcı oldu ama lohusalıktan sonraki dönemde onun da benden soğuduğu bir dönem oldu bunu kendi ağzıyla söyledi hatta. hala daha yüzüne vururum sen benim en dip dönemimde bana bunları söyledin şuan çok iyiyiz ama o lafları ölene kadar unutmam diye. ben destek almadığıma çok pişman oldum çünkü net bir şekilde postpartum depresyon belirtileri gösteriyordum siz mutlaka almaya başlayın/devam edin.
size şu tavsiyeyi verebilirim. eşinizi en iyi siz tanırsınız. değişebileceğini düşünüyorsanız, kurtarmak için çabalayın derim. aile terapisi bu işin ilk adımı.
ve inanın bana bu çocukların şuan en dertsiz olduğu dönemler o yaş grubu. eğer kocanızın ilerleyen yaşlarda da çocukların hayatlarıyla ilgili sorumluluk almayacağını düşünüyorsanız hiiiiiiç uzatmayın direkt boşanma davası açın. çocuklar zaten anneye verilir o yaş grubunda boş laflar onlar kim kimin çocuğunu alabilir ekstrem durum olmadıkça?
zaten kreş yaşlarına gelmiş çocuklar yavaş yavaş 2,5 yaşındaki çocuğu bu eylülde kreşe verirsiniz, 1,5 yaşındaki çocuk da 2 yaşına gelir. o zamana kadar zaten memeden kesilmiş oluyorlar tuvalet alışkanlığını da verdiniz mi bu iş tamamdır.
ailenizle durumlar nasıl bilmiyorum ama eğer bakarlarsa büyüğü kreşe küçüğü annenize bırakırsınız. bakamazlarsa eğer ikisini de kreşe verirsiniz belediyelerin oluyor. siz de hemen bir işe girersiniz. bu şekilde sizin depresyonunuz da azalacak. izin günlerinizde beraber dışarı çıkıp gezdikçe çocuklarınız sizin arkadaşlarınız haline gelicek. biz şuan kızımla beraber kahve içmeye gidiyoruz başka kimseye ihtiyacım olmuyor
az daha dayanın. iki tane sağlıklı çocuk doğurmuşsunuz. siz çok güçlü bir annesiniz. başlarda çooook yorulacaksınız, mahfolacaksınız ama çocuklar büyüdükçe o zorlukların hiçbiri aklınıza gelmeyecek. o gurur size yetecek