• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden böyleyiz?

okudugum kadariyla gözümde esinden sevgi ve ilgi dilenen bi kadin canlandi. Yapmayin bunu kendinize, mis gibi 2 tane evladiniz var, size yol arkadasi olarak yeter de artar bile. Öncelikle kocanizdan beklentinizi kesin, cocuklari alin disari cikin, alistirin disarda onlarla takilmaya, yiyip icip gezin, sosyal ortamlara sokun cocuklari, bu size de iyi gelir.

Bu erkekler çocukları ileride kadın ondan boşanamasın diye istiyor herhalde. Ne zaman benzer konu görsem çocukları ile tehdit ediyorlar ama ilgi, alaka sıfır. Babalık görevini yerine getiriyor mu? hayır. Sırf karısına hayatı zehir etmek için çabalıyorlar. Doğru korunsaydınız ikinci olmazdı keşke daha dikkatli olsaydınız çünkü eşiniz başından beri işini yürütemeyen batıp çıkan biri. Onunla bir gelecek çok zor. Kaldı ki size karşı sevgisi kalmadığı gibi saygısı da kalmamış. Tehditlerine kanıp hayatınızı onunla geçirerek her gün depresyona girmeyin çocuklarınız küçük olduğu için eşiniz öyle kolay alamaz. Bence boşanın. Bunun dışında söylenebilecek bir şey yok maalesef.

hani imkansızdır demiyorum ama

bunlar daha hiç çocuk yokken, kadın çalışıyorken bile adam işsiz kaldığı anda, o saniye daha kürtaj parası bulamayan bir çift (evlenirken düğün de yapmamalarına rağmen ortada para yok, kenara bi para atalım demeden evlenmişler, 3 kuruş biriktirmeden de gebe kalmış sanırım)
şu anda kadın zaten çalışamıyordur + 2 çocuk, adam iş kurmuş bağkurunu yatıramıyor

kumarı hangi parayla oynayacak ki?

yok adam aslında kazanıyor da kumarda yiyorsa bilemeyiz tabi de
anladığım adam yetemiyor madden, yetmediği için de iyice cılkı çıkmış işin, ki en başta işsiz kaldığı an adam depresyona girmiş, kadın sürekli depresyonda, 2 depresif karakterle tüm bu değişikliğin olması normal değil mi?
Ben daha evlenmeden kumar veya benzeri bir batak durumu oldugunu dusundum aslinda, adam muhtemelen bir noktaya kadar kisa sureli yukselisler (kazanc) yasadi, o sirada depresyondaki sevgilisinin yanında yuruyen duzgun biriydi. Evlilik ve ustune gelen surpriz gebelikle "erkeklik(!)" kodlari depresip daha cok oynayip daha agir batti ve herseyden sorumlu tuttugu durup durup gebe kalan karisini suclama evresine gecti (ee bu halti yiyorsan korun madem be adam derler ama kumarbaz niye kendini suclasin ki? Adamin elinde suclamak icin hazir gerekçeside var "kisirlik") ve sonuc karisinin yuzune bakmayan sorumsuz, para yetistiremeyen, yetistiremedikce daha beter bataga dusen bir adam.

Ee simdi kadin issiz, eline bakan iki yavrucak var ve adamin kafasinda tum bunlarin gunah kecisi kadin. O da genlerine islenmis seyi uyguluyor ve kadini zorbaliyor iste.

Ortada 3 kurban var, 2 bebek bir kadin.

Kadin nikah oncesi yukseltilip, yuceltilip kandirilmis, sonra herseyini bu adama yagdirmis, nikah oncesi musmutlu olan iliskisine de dayanarak (surpriz ya da degil) gebe kalmis.

Adam bir noktada kumar (vb) sorununu paylassa belki kadin hic cocugu olmadan aksiyon alip bosanacakti ya da 2.cocugu yapmayacakti, bilemiyorum. Tek gordugum secim haklari elinden alınmış bir kadin...

Ekleme: evet dedigin gibi daha henuz ilk gebelikte dahi kurtaj parasi bulamayacak hale dusmeleri gibi doneler beni kumar vb bir batak oldugunu dusunmeye itti.

Ozur duzeltmesi: Arkadaslar ciddi boyutta hastayim (dusuk tansiyon sorunu yaşıyorum 3-4 gundur) o sebeple daginik yaziyor olabilirim, okuyanlardan ozurdilerim 💓

Ne diyeceğimi bilemedim. Soğumuş sizden ama düzen bozmak da istemiyor. Soğumanın altında büyük ihtimalle size maddi manevi borçlanmış olması var. Çok zor durumdasınız. Çalışmaya başlamanız lazım. Böylece hem havanız değişir hem hayata tutunursunuz, böylece belki boşanmak için de güç toplarsınız. Gerekirse çocukları iş yerine onun başına atıp gidin o terapiye. Boşanmaya kalkarsanız size bırakmayacağı çocuklara 2 saat bakabilecek mi bakalım.
Bakamaz kesinlikle. Bu arada soğumakta değil aramızda olan şey. Yani soğuyan insan arzulamaz. Bazen öyle mesajlar atıyor ki benim eşim bu değil diyorum. Her yolu denedim, kavga ettim, konuştum, küstüm , görmezden geldim. Maddi değil ama evet manevi borcu çok bence bana. Bu arada işi öyle dükkanlı falan değil. Aktif geziyor motorla. Çocukları bırakamam. Dürüst olayım bakıcıya da ben güvenemiyorum. Zaten 1.5 yaşında ve 2.5 yaşındalar

Kendimi gördüm kısmen sizde lohusa depresyonuna girmissiniz doğumdan sonra insan eski vücuduna 2 yıl sonra dönermis ve siz 2 yıl olmadan ikinciye hamile kalmışsınız ve yine depresyon lohusa depresyonu da gelmiş üstüne eşinde isinden dolayı girmiş depresyona baktığında işin zor dışarı çıkıp hava almak için de olsa en azından ailenizden falan destek alin
Kendi ailem uzakta. Eşimin aileside destek olmaya çalışıyor ama herkes aktif çalışıyor ne kadar olabilir yani. Kaldı ki bana eşim hayat arkadaşı oldu bunun sözünü bana o verdi. Benim beklentim ondan

Muhtemelen artık seni beğenmiyor maalesef. Yaşadıklarının da umrunda olduğunu sanmıyorum. Boşan desek boşanmazsın. Allah yardımcın olsun. Birde nolur gerçekten korunun gerekirse hem spiral hem prezervatif kullanın çift dikiş korunun
Aşkım ben hep + prezervatif ile korunuyordum. Sanırım o dönemde ablama gitmiştik bir hafta annemle tahmini olarak onun dönüşünde hamile kaldım. Prezervatif + hap vardı ama yinede hamile kaldım. Hatta doğum yapana kadar regl olmaya da devam ettim

İki çocuk olduğunu okudum. En azından bir hedef koyar kendine, 2 yaştan sonra belediye kreşlerinden falan faydalanır. Neden olmasın ki. Böyle çok mutsuz. Belki öyle daha iyi hisseder, kendine gelir.
Gerçekten mutsuzum, evde biri var ama kim. Hani anlamıyorum neden böyleyiz. Oysaki o kadar güzeldik ki...

Niyetim incitmek değil ama adamın gönlü geçmiş sizden.. Eşinizi kısır biliyordunuz hadi ilk çocuk sürpriz oldu keşke ikinci de korunsaydınız. Çünkü gördünüz yani oluyor çocuğunuz.
Evin içinde size resmen psikolojik baskı uyguluyor. Gözden çıkarmış, belli.
Zaten erkekler maşallah aşırı kırılgan bir iş batırırlar sonra artık 10 sene bunu bahane edip evdekine eziyet.
Önceden çalışıyormuşsunuz anladığım kadarıyla mesleğiniz var, aileniz ne der boşanma işine? Arkanızda dururlar mı? En azından kreş zamanına kadar anneniz çocuk bakımına destek olur mu mesela?
Korunmadığımı nerden çıkardınız? Cahil birisi değilim lohusalıktan hemen sonra korunmaya başladım. Bu arada hani gerçekten ona köstek olsam anlayacağım o yüzden daha çok bunaldı ama öyle bir şey de yok. Evet mesleğim var, annem bizzat boşan diyor ama benim babamla aram çok kötü. Oda boşanma demez ama. Hani arkamda dururlar ama annem bana yardım edemez çocuk bakımımda çünkü iki kolunda da kas yırtığı var. Üstelik 10 yaşında kardeşim var onunla zor ilgileniyor. O yüzden bu konuda beklentiye girmemek gerekiyor

Kumar ya da ona benzer bir durum var isin icinde. Su degisikligin en mantikli açıklaması bu.
Hayır gerçekten öyle şeyler yok. Çünkü iflas ettiği zaman zaten çok sorun yaşadı bu konuda mantıklı düşünüp davranan birisi. Sorumluluk bilincine gerçekten sâhip. Sadece her zarar gördüğünde işi ben ona destek amaçlı bir şekilde konuştuğumda bu ona kötü hissettiriyormuş. "Bak sen elinden geleni yapıyorsun biz farkındayız, biraz sakinleşip kafa dağıtman gerek sınırlarını zorladın biraz mola ver, seni her halükarda seviyoruz" Gibiydi cümlelerim. Ama sonrasında rahatsızım diyince kullanmadım bir daha böyle cümleler

Eğer boşanmayı düşünürseniz çocukları alırım demesi sizi korkutmasın. Eğer bakabilecek güce sahip olduğunuzu kanitlarsaniz mahkemeye zaten size verecektir çünkü çocuklarınız çok küçük ve anneye ihtiyaçları var bunu göz önünde bulunduracaklardir.
Kayınvalideme güveniyor bakarım derken. Kayınbabam ve kayınvalidemde "nah bakarız hangi baba çocuğuna anneden iyi bakabilir ki boş konuşmasın" Diyor. Afedersiniz. Onlar böyle bir süreçte beni destekler.

Aşkım ben hep + prezervatif ile korunuyordum. Sanırım o dönemde ablama gitmiştik bir hafta annemle tahmini olarak onun dönüşünde hamile kaldım. Prezervatif + hap vardı ama yinede hamile kaldım. Hatta doğum yapana kadar regl olmaya da devam ettim
Valla ben olsam bi daha o adamı yatağa almam 😂 ceketini atsa hamile kalır derler ya o hesap

Biraz herşeyi umursamayi bırakın ve sadece huzura odaklanın ,anda ki güzellikleri görün ,yavrularınizin nasıl da kosulsuzca sizi sevdiğini ,minicik ellerini ,merakla hayata tutunmak için cabalarini,mini mini konuşmaya çalışmalarını... Onlar uyurken sakince için kahvenizi ,nefes egzersizleri yapın,güzel şeyler okuyun ,dinleyin.. siz sakinlestikce hayatınızda ins olumlu fark görmeye başlarsınız... Huzursuzluk halı daha bir bataklığa sokuyor insanı ,eşiniz evde iken bir saatte olsa dışarı çıkabilirsiniz,yani demem o ki size iyi gelecek şeyler yapmaya çabalayin zira bu günlerde geride kalacak unutmayın...

Hayır gerçekten öyle şeyler yok. Çünkü iflas ettiği zaman zaten çok sorun yaşadı bu konuda mantıklı düşünüp davranan birisi. Sorumluluk bilincine gerçekten sâhip. Sadece her zarar gördüğünde işi ben ona destek amaçlı bir şekilde konuştuğumda bu ona kötü hissettiriyormuş. "Bak sen elinden geleni yapıyorsun biz farkındayız, biraz sakinleşip kafa dağıtman gerek sınırlarını zorladın biraz mola ver, seni her halükarda seviyoruz" Gibiydi cümlelerim. Ama sonrasında rahatsızım diyince kullanmadım bir daha böyle cümleler

Dilerim yoktur, bu sizin icin0z en buyuk temennim, umarim ben yaniliyorumdur.

Ama su ilk mesajinizi bir okuyun derim ben, cidden belki baskasinin derdiymis gibi okursaniz, bu mesajinizda yazdığınız "erkeklik gururunun incinmesi" bahanesinin sevgiliykenki adamla alakasi olmadigini eminim goreceksinizdir.

Beğenmiyor da ne demek Allah aşkına kadin zor durumda ve daha çok moral bozmaktan başka değil yazdığınız.
Aslında çok garip ama evlenirken olan halimden çok daha güzelim. Zaten bu yüzden eskisi gibi saçımı kızıla boyamama izin vermiyor. Çok kıskanç bu konuda. Ama sorduğumda bana seni beğenmiyorum demiyor. Yorgunum diyor. Başka bir şey diyor. Ama bunu demek yerine dolandırması beni daha çok üzüyor

Erkeklere destek olmayacaksın.Fedakarlik yaramıyor. Kendileri yirtininip didinince daha iyi oluyor. Sizin gibi hep destek olanlara erkekler köstek oluyor. Burada çok okudum. Ne hali varsa görsün modunda takılınca daha kıymetli oluyorsunuz. Yani erkeğe para cimrisi olmanız gerek.

Kadın zaten olanların farkında. Karısını beğenen arzulayan bir adam gibi mi tavırları? Bunu görmemek için kör olmak lazım. Ben haklı da demedim nitekim. Sıkıyorsa o doğrusun 2 senede 2 çocuk. Ama olmuyor işte erkeklerin bu modelleri bu kadar çok yönlü düşünmüyor.
Adam kadına saygı duymuyor,beğenmiyor. Hastalığını ciddiye almadığı gibi kusurlu gibi görüyor. Kadının kendi zevki için istediği şeye para vermeme kendince parayla terbiye etme hadsizliğini bile gösteriyor.
Ne diyelim ? Kocan sana çok aşık mı diyelim?
Bilmiyorum, ilk evlendiğimiz zaman çok daha kiloluydum. Daha erkeksi giyinirdim kilomdan dolayı şuan daha kadınsıyım niye beğenmiyor anlamış değilim. 2 senede 2 çocuk doğuramaz bu arada eşim. Çünkü iğne fobisi var. Benim aldığım serum ve suni sancıların daha ilk dozunda bayılır ve doğuma girerken yumurtalıklarıda aldırır çıkar. Kendi zevki değil bu arada o kızıl olayı. Tamamen kıskanıyor. Bu yüzden. Çünkü kadınlar bile durdurup bana iltifat ederdi saçımdan dolayı. Beyaz tenli olduğum için daha çok dikkat çekiyor diye psikolojik olarak oyun oynadı.

O kadar problem varken (maddi manevi) peşpeşe 2 çocuk olmuş. Üzgünüm ama kendi ayağınıza sıkmışsınız. Boşanmayacaksanız çocuklarınıza sarılıp yaşayacaksınız yani başka ne yapılabilir ki?
İlkinde evet bizde de suç var ama doktor kısır demişti. Sonrada korunmama rağmen hamile kaldım. 5 aylıktı öğrendiğimde. Aldıramazdımda. Yani zoraki geldi.

Bilmiyorum, ilk evlendiğimiz zaman çok daha kiloluydum. Daha erkeksi giyinirdim kilomdan dolayı şuan daha kadınsıyım niye beğenmiyor anlamış değilim. 2 senede 2 çocuk doğuramaz bu arada eşim. Çünkü iğne fobisi var. Benim aldığım serum ve suni sancıların daha ilk dozunda bayılır ve doğuma girerken yumurtalıklarıda aldırır çıkar. Kendi zevki değil bu arada o kızıl olayı. Tamamen kıskanıyor. Bu yüzden. Çünkü kadınlar bile durdurup bana iltifat ederdi saçımdan dolayı. Beyaz tenli olduğum için daha çok dikkat çekiyor diye psikolojik olarak oyun oynadı.
Ya yapacağın şey bence bir süre akışına bırakmak. Bazen mesafe iyidir ruhsal anlamda. Senin asıl odaklanmam gereken şey çobukla dışarı çıkma işini çözmek

anlattıklarınız gözlerim yaşlı yaşlı okudum. şuan kızım 3 yaşını bitirecek. eşim sizinki kadar arsız değildi. çocuk konusunda özellikle çok yardımcı oldu ama lohusalıktan sonraki dönemde onun da benden soğuduğu bir dönem oldu bunu kendi ağzıyla söyledi hatta. hala daha yüzüne vururum sen benim en dip dönemimde bana bunları söyledin şuan çok iyiyiz ama o lafları ölene kadar unutmam diye. ben destek almadığıma çok pişman oldum çünkü net bir şekilde postpartum depresyon belirtileri gösteriyordum siz mutlaka almaya başlayın/devam edin.

size şu tavsiyeyi verebilirim. eşinizi en iyi siz tanırsınız. değişebileceğini düşünüyorsanız, kurtarmak için çabalayın derim. aile terapisi bu işin ilk adımı.

ve inanın bana bu çocukların şuan en dertsiz olduğu dönemler o yaş grubu. eğer kocanızın ilerleyen yaşlarda da çocukların hayatlarıyla ilgili sorumluluk almayacağını düşünüyorsanız hiiiiiiç uzatmayın direkt boşanma davası açın. çocuklar zaten anneye verilir o yaş grubunda boş laflar onlar kim kimin çocuğunu alabilir ekstrem durum olmadıkça?

zaten kreş yaşlarına gelmiş çocuklar yavaş yavaş 2,5 yaşındaki çocuğu bu eylülde kreşe verirsiniz, 1,5 yaşındaki çocuk da 2 yaşına gelir. o zamana kadar zaten memeden kesilmiş oluyorlar tuvalet alışkanlığını da verdiniz mi bu iş tamamdır.

ailenizle durumlar nasıl bilmiyorum ama eğer bakarlarsa büyüğü kreşe küçüğü annenize bırakırsınız. bakamazlarsa eğer ikisini de kreşe verirsiniz belediyelerin oluyor. siz de hemen bir işe girersiniz. bu şekilde sizin depresyonunuz da azalacak. izin günlerinizde beraber dışarı çıkıp gezdikçe çocuklarınız sizin arkadaşlarınız haline gelicek. biz şuan kızımla beraber kahve içmeye gidiyoruz başka kimseye ihtiyacım olmuyor 😂

az daha dayanın. iki tane sağlıklı çocuk doğurmuşsunuz. siz çok güçlü bir annesiniz. başlarda çooook yorulacaksınız, mahfolacaksınız ama çocuklar büyüdükçe o zorlukların hiçbiri aklınıza gelmeyecek. o gurur size yetecek
Ya bakamaz zaten. Oda biliyor. Sinirliyken alıyor sakinleşince hayatım ben zaten bakamam ama sen boşanalım daha iyi diyinceli cümleler kuruyor. Çocuklar onu çok özlüyor aslında. İki işi var. Yani kurduğu. Bütün gün motor üstünde. Uyuduklarında geliyor, uyandığımızda gitmiş oluyor. Biliyorum çok yorgun, onu anlıyorum hatta annesi ona köpek gibi çalışacaksın vs diye kızarken ben evde yanlız kaldığımızda annen artık aynı evde değilsiniz diye farketmemiştir vs diyorum. Ama gerçekten o benim ne kadar kötü olduğumu göremiyor. Aile terapisi alsak aslında iletişimimiz kuvvetlenecek biliyorum ama o inanmıyor. İlişkiye üçüncü kişileri neden katıyormuşuz

Back