Eşimin yeğenini kıskanıyorum

Nerdeyse hep aynı şeyler yazılmış. Beni anlayanlara teşekkür ederim. Anlamayıp kendi gibi fesat olduğumu düşünenlere de ... bir şey demiyorum :) bakın ben eşimi sevdiğim için onun sevdiklerini de severim. Öyle değil midir. Eşim olmasa ben o yeğenini nerden tanıyacaktım? Öyle yorumlar yapılmış ki beni ufacık çocuğun yediğinde içtiğinde gözü olan biri gibi anlatmışsınız... yapmayın yahu. Kim bu kadar kötü olabilir.
Kızdığım şadece şımarıklık ve eşimin ben yokmuşum gibi davranması. Yoksa ön koltukmuş pastaymış... ön koltukta çoğu zaman kv oturur daha rahat ediyor diye umrumda olmaz. Taktığım ön koltuk değil. 10 yaşındaki çocuğun eşimi yönetmesi. Ya da eşimin pasta alması değil. Orada eşim yeğenine kızım evde tatlı var deseydi ben alırdım çocuğun aklı kalmasın diye bizde çocuk olduk. Ama beş saniye önce benim sorduğum şeye tamam demesi... ki ben eşimden 1 hafta önce gittim ablasına. Küçük çocuğu da var yardımcı olurum diye. Şimdi burda söyleyince söyleyeceksen niye yaptın diyen anlayışsızlar olur, sadece kendimi anlatmak için söylüyorum giderken götürdüklerim ayrı oradayken aldıklarım yaptıklarım ayrı... her gün dışarı çıkartmaya mantıklı isteklerini yapmaya çalıştım. Ama çocuk doymuyor. Ben oradayken bana ayrı oyuncak aldırdı dayısına ayrı. Doğum günü hediyesi olarak bir tane oyuncak alacağımı söylemiştim. Kendi seçti yine 100 tl gibi bir fiyatı vardı. Kızım bunu alırsan dayın sana gelince oyuncak alamaz ama tamam mı demiştim tamam ben bunu istiyorum diyip aldırmıştı. Sonra gelince eşime de o civarda bi oyuncak aldırdı. Ki bunu eşime söylemiştim. Benim kızdığım ŞIMARIKLIK VE EŞİMİN BENİ HİÇE SAYMASI. Tekrar ediyorum. Bunun dışında kötü, pis ufacık çocukla AŞIK attığımı düşünenler düşüncelerini kendine saklasın.

bence sız cok kısısellestırıyorsunuz
gecen gun esımın yegenıne pahalı bır hedıye aldım ben aldım
helıkopter aldım kameralı maberalı gordum hosuma gıttı heveslendım 10 yasında cocuk oda

hıc ıhtıyacı yok cocugun hesabına dogdugundan berı yatırılan para benı dover . ama yegenım cok severım ıcımden geldı

ne yanı almasamıydım ? esım bana mudahale etse kırılırdım acıkcası . ınsan yegenıne bırsey alacagı zaman esının mudahalesıne neden ugrasın kı

Biz baba tarafından iki torunuz. Halamın çocuğu yok, çocukluğumdaki tüm oyuncak ve kıyafetlerimi o almıştı. Sonra eşiyle ayrıldılar, başı sıkıştı vs babam da yardımcı olmadı, evler satıldı şu bu bizim oyuncaklar kıyafetler yalan oldu tabi :) O günden sonra işe başlayana kadar hep başkalarının kıyafetlerini giydim. Şimdi acısını çıkarır gibi bir oda kıyafetim var :KK70:

Eniştem o zaman hiç istemezmiş halamın bize para harcamasını, hep gizli gönderirmiş halam. Oysa ona dokunan bir şey yoktu ama adamın amacı her şeyini halama ödetip para biriktirmekmiş,
nitekim de oldu, boşandılar gitti 15 yaş küçük biriyle evlendi, adam mal mülk içinde halam tek emekli maaşı.

Bir kardeşim var, yeğenim olursa tabi ki alırım ama abartmam sanırım, çünkü o oyuncaklar falan ya kırılıyor ya oynanmıyor, hemen büyüyorlar kıyafetler eskimiyor. Asıl hesap açıp birikim yapardım yeğenim adına, üniversiteye gidince kullansın diye çünkü çok lazım oluyor. Bankacı green gene para biriktirmeye kaydı :KK70:

Biz baba tarafından iki torunuz. Halamın çocuğu yok, çocukluğumdaki tüm oyuncak ve kıyafetlerimi o almıştı. Sonra eşiyle ayrıldılar, başı sıkıştı vs babam da yardımcı olmadı, evler satıldı şu bu bizim oyuncaklar kıyafetler yalan oldu tabi :) O günden sonra işe başlayana kadar hep başkalarının kıyafetlerini giydim. Şimdi acısını çıkarır gibi bir oda kıyafetim var :KK70:

Eniştem o zaman hiç istemezmiş halamın bize para harcamasını, hep gizli gönderirmiş halam. Oysa ona dokunan bir şey yoktu ama adamın amacı her şeyini halama ödetip para biriktirmekmiş,
nitekim de oldu, boşandılar gitti 15 yaş küçük biriyle evlendi, adam mal mülk içinde halam tek emekli maaşı.

Bir kardeşim var, yeğenim olursa tabi ki alırım ama abartmam sanırım, çünkü o oyuncaklar falan ya kırılıyor ya oynanmıyor, hemen büyüyorlar kıyafetler eskimiyor. Asıl hesap açıp birikim yapardım yeğenim adına, üniversiteye gidince kullansın diye çünkü çok lazım oluyor. Bankacı green gene para biriktirmeye kaydı :KK70:

Zaten eşimin yeğeni için açtığı böyle bir hesap var...

Şu önde oturma olayını bu kadar abartmayalım ya. Bana çok ilginç geliyor. Yani tapulu mal değil ki. Gelmiş küçücük kız oturmuş, başka biri oturmuş olabilir abartmamak lazım. Her an her mekan eşimizin dibinde oturamayız ki. Alışırsınız zamanla. Yeğen sevgisi işte.

Empati yapıyorum. Benim yeğenlerime aldıklarıma ve onları sevme şeklime karışılmasını asla istemem. İlerde yeğeni olursa ben de asla karışmam. Hatta eşimden çok ben alırım ben severim eminim :)

10 yaşında çocuk bazı şeyleri düşünemeyebilir ki zaten annesi müdahale etmiş ve çocuk öne oturmayı bırakmış. Bu büyütülecek bir konu değil.

Yok artik. Ya Ben bisey demek istemiyorum, kk bdv bolumu bana her gun ayri bir sok yasatiyor. Haddime degil biliyorum ama hadsizlik edecegim kusura bakmayin, cocuk yapma isini bence iyiceee bir dusunun. Baskasinin cocuguna babalik yapmak yani isin biseyini cikartmak demek oluyor artik. Bu kadari hastalik ya hic normal degil.

Ayrıca annesi kontrol edebilmeli bu çocuğun davranışlarını herkes aynı maddi seviyede değil.Annesi kardeşinin evlenmiş olduğunu düşünmeli...Aaa madem eşinin sesi çıkmıyor sorun yok diye görmemeli...Ben evlenirken ailem herşeyin en güzelini yaptı gözümü hiçbirşeyde bırakmadı benim beğendiğimin daha iyisi alındı.Eşimin ailesiyse aldıkları kıytırık eşyalar için ağladılar resmen masraf oldu diye yarın birgün nasip eder çocuğum olursa ailemden tek birşey kabul etmeyi düşünmüyorum küçük bir oyuncak basit bir kıyafet olabilir ama dahası asla...İnsanlar aile kurduklarının farkında olmalılar başka çaresi yok...

Ayrıca annesi kontrol edebilmeli bu çocuğun davranışlarını herkes aynı maddi seviyede değil.Annesi kardeşinin evlenmiş olduğunu düşünmeli...Aaa madem eşinin sesi çıkmıyor sorun yok diye görmemeli...Ben evlenirken ailem herşeyin en güzelini yaptı gözümü hiçbirşeyde bırakmadı benim beğendiğimin daha iyisi alındı.Eşimin ailesiyse aldıkları kıytırık eşyalar için ağladılar resmen masraf oldu diye yarın birgün nasip eder çocuğum olursa ailemden tek birşey kabul etmeyi düşünmüyorum küçük bir oyuncak basit bir kıyafet olabilir ama dahası asla...İnsanlar aile kurduklarının farkında olmalılar başka çaresi yok...

Valla kizkardes bu durumdan hic sikayetci degil, kizin dayisi kiz icin bankada hesap acmis, para yatiyormus, herkes halinden memnun yani.

Hesap olayı çok güzel.Eski konunuza baktım eşiniz öğretmen siz çalışmıyorsunuz sanırım. Bilmiyorum yani topa tutulmak istemiyorum da eşiniz fazla abartıyor gibi. Ben çocukların her istediğinin yapılması taraftarı değilim. Doyumsuz oluyorlar.

Nerdeyse hep aynı şeyler yazılmış. Beni anlayanlara teşekkür ederim. Anlamayıp kendi gibi fesat olduğumu düşünenlere de ... bir şey demiyorum :) bakın ben eşimi sevdiğim için onun sevdiklerini de severim. Öyle değil midir. Eşim olmasa ben o yeğenini nerden tanıyacaktım? Öyle yorumlar yapılmış ki beni ufacık çocuğun yediğinde içtiğinde gözü olan biri gibi anlatmışsınız... yapmayın yahu. Kim bu kadar kötü olabilir.
Kızdığım şadece şımarıklık ve eşimin ben yokmuşum gibi davranması. Yoksa ön koltukmuş pastaymış... ön koltukta çoğu zaman kv oturur daha rahat ediyor diye umrumda olmaz. Taktığım ön koltuk değil. 10 yaşındaki çocuğun eşimi yönetmesi. Ya da eşimin pasta alması değil. Orada eşim yeğenine kızım evde tatlı var deseydi ben alırdım çocuğun aklı kalmasın diye bizde çocuk olduk. Ama beş saniye önce benim sorduğum şeye tamam demesi... ki ben eşimden 1 hafta önce gittim ablasına. Küçük çocuğu da var yardımcı olurum diye. Şimdi burda söyleyince söyleyeceksen niye yaptın diyen anlayışsızlar olur, sadece kendimi anlatmak için söylüyorum giderken götürdüklerim ayrı oradayken aldıklarım yaptıklarım ayrı... her gün dışarı çıkartmaya mantıklı isteklerini yapmaya çalıştım. Ama çocuk doymuyor. Ben oradayken bana ayrı oyuncak aldırdı dayısına ayrı. Doğum günü hediyesi olarak bir tane oyuncak alacağımı söylemiştim. Kendi seçti yine 100 tl gibi bir fiyatı vardı. Kızım bunu alırsan dayın sana gelince oyuncak alamaz ama tamam mı demiştim tamam ben bunu istiyorum diyip aldırmıştı. Sonra gelince eşime de o civarda bi oyuncak aldırdı. Ki bunu eşime söylemiştim. Benim kızdığım ŞIMARIKLIK VE EŞİMİN BENİ HİÇE SAYMASI. Tekrar ediyorum. Bunun dışında kötü, pis ufacık çocukla AŞIK attığımı düşünenler düşüncelerini kendine saklasın.
Sizinle aynı düşüncede olmayanlar fesat mı şimdi? Siz ne yazıyorsanız insanlar ona yorum yapıyor. Açık açık çocuğu kıskandığınızı yazmışsınız, daha ne olsun? Yanlış anlaşılıyorsanız bizim fesatlığımızdan değil sizin kendinizi ifade edememenizdendir.

Ben seni çok iyi anlıyorum, benzerlerini yaşıyorum. Bizimkinden eşim de bıkmış durumda ama genelde yapıyor yeğeninin her istediğini. Benim için yapmadıklarını yapıyor mesela öyle zamanlarda çok dokunuyor bana. Belki kendi çocuğumuz olunca bir tık değişir eşlerimiz, henüz kendi ailelerini kurduklarının pek farkında değiller çünkü. Dilerim ki Allah aratmadan kendi evlatlarımız olur da eşlerimiz de biz de enerjimizi vaktimizi paramızı daha dikkatli ve daha dengeli kullanırız.

biz genis bi aileyiz ve bi suru yegenim var cok severim hepsini.bence konh kiskanclik degil on yasindaki cocugun arabanin on tarafinda oturulmasi uzerine olmaliydi.o yasta cocuk icin hic uygun degil

Kardeşim evli olsa ve benim çocuğum olsa, habire de bir şeyler alsa kenara çeker, alma sakın derim, çocuğumu da tembihlerim şahsen. Biz kimseden bir şey istemeyerek büyüdük, dayım teyzem falan bana hiç bir şey almamıştır doğumgünümde bile. Üstelik benim annem gene azbuçuk yapmaya çalışırdı bir şeyler; bize gelince oyuncaklarımızı kırar dökerlerdi ses çıkarmazdık.

Halamın çocuğu yoktu, kendi maaşı vardı alırdı bize, meğersem eşinden gizli yaparmış.

Ne bileyim ben kimseden bir şey isteyemiyorum ya, bende var bir tuhaflık sanırım.

Hanimlar 10 yasindaki cocugun one oturmasi yasal degil diye biliyorum.

Ayrica anne baba yegen fark etmez, kendi evimin gecimini kimse icin zora sokamam. Kendim 1 sey alirken 2 kere dusunuyorsam, baskasina pahali hediye alamam.

Hayatin gercekleri denilen bir sey var. Ayrica kendi cocugum dahil, her istediginin alinmasi/yapilmasi dogru bir yetistirme tarzi degil.

Konu sahibi rahatsiz hissetmekte haklisin ama ne yapilabilir nadir gorusulur. Baska bir sey gelmiyor aklima

Her zaman öne ben otursam ben de çocuğun öne oturmasına sinir olurum rahat olduğum alıştığım bi konuma başkasının durup dururken üstüne vazife değilken oturması.... Bizahmet bi dahakine açın kapıyı x ciğim hadi arkaya burası benim yerim çocuklar arkaya de yerini koru

Merhaba kızlar. Birşey danışmak istiyorum.
Şuan eşimle ablasında izmirdeyiz. Ablasını çok severim, sayarım. 5 aylık evliyiz. Ablasının iki çocuğu var büyüğü 10 yaşında kız. Ve eşimin ilk yeğeni. O yüzden çok düşkün. Tüm aile düşkün gerçi. Bu yüzden çok çok şımarık bir kız. Her istediği yapılmış bu zamana kadar. Özellikle eşim tarafından. Bazen onu kıskandırınız hissediyorum. Daha doğrusu eşimi kıskanıyorum. Paylaşamıyor gibi hissediyorum. Mesela bir haftadır burdayız bir kaç kez araba da öne oturdu bana sormadan. Bişey demedim çocuk diye. Annesi kızdı sonra oturmadı. Eşim hiç bişey demedi yengen otursun filan. Mesela oyuncak istiyor 100-200 liralık eşim ikiletmeden alıyor. Onu alacağına düzgün bişey alalım giyecek filan diyorum olsun alsın benim yeğenim diyor. Ki bende buraya gelmeden bir sürü şey getirdim. Dün mesela tatlı almaya gittik ben pasta alalım dedim eşim ne gerek var Ablam yapmış dedi. Yeğeni de yanımızdaydı dayı pasta alalım diyince tamam kızım dedi hem pasta aldı hem tatlı... evlendiğimizden beri de aldığı oyuncaklar cabası. Hiç biri de ucuz değil. Benimde çok düşkün olduğum bir yeğenim var ama evlendiğimden beri bizi zorlayacak şeyler almıyorum yapmıyorum ona...
Bazen kendimi kötü hissediyorum böyle düşündüğüm için ama bazende kafaya takıyorum. Ben mi abartıyorum... Lütfen acımasız yorumlar yapmayın. Şimdiden teşekkürler.
ben sana hak verdim. Tamam 10 yasinda seversindir de oyuncak da alirsin gezdirirsin de bi sınırı olmalı.. 150 tl lik oyuncak da ne? Kendi evini zor gecindiriyor insanlar..
Hele kocanin onun.her dedigini yapması simarik olmasi. Zaten aman benim cocuuuma bisi olmasin da dedigi olsun diye yetistirilenler yuznden simarik cocuklar oluyor..
Sonra öne oturmasi. Kv de olsa yegen de olsa kendi yegenim de olsa oturtmak istemem çocuğun yasi uygun degil zaten polise denk gelse de ceza yese kocan akli basina gelse
Kimisi demis kv olsa anlarim da cocugu ne kislaniyon one oturttu diye. Kimse kusura bakmasin kv olunca.kotu yegen olunca mi iyi hem de yasak zaten..
Ben sana hak verdim.. Anlattilarin tamamen doğruysa...

X