Eşimin yeğenini kıskanıyorum

İnsanların beş sevgi dili olduğu ve senin dilin x se karşındakinin dili y ise anlaşamayacağınızı onun dilinden konuşmanız gerektiğini söyleyen bi kitap var.. Sevginin beş dili...bu kitaba bi göz atarsanız hayatınızdaki bazı düğümleri çözebileceğinize inanıyorum

Alamam kizim degil. Evde zaten tatli yapildi. Bu fazla olur. Cocuga tutumlu olmak ogretilmeli. Gorgu kurallari ogretilmeli. Cocuk sadece sevgiye dayali egitimsiz bir sekilde simartilmamali.Evde zaten tatli varken pasta alinmasi gereksiz. Baska zaman alinabilir. Yegenine olan davranisi normal degil.
Ama tutumlu olmayı öğretecek kişi dayı değil, yeğenlerim var empati yapabiliyorum. Benden ne isterlerse almaya çalışırım, evlada hayır denilebilir çünkü gönlü yapılır ama yeğene denemez gibi geliyor. Bana annem evde zaten tatlı var lonely dese kırılmam ama dayım amcam alamam tarzında evde tatlı var deseydi üzülürdüm. Benim de amcam bana düşkündür, ben demeden alır ama deseydim de ikiletmezdi. Yengemin bunu kıskanması ise benim için çok kırıcı olurdu. Konu sahibi deseydi ki elimiz dar, uçuk ücrette şeyleri yeğenine alıyor. Ben de derdim ki tutumlu olmalı. Ama konu sahibinin kıskandığı şey ilgi. Alt metinde bu var. Bana yapmıyor ona yapıyor diyor. Yani kıskanıyor

Çocuğun terbiyesini vermek, şımartmamak anne babanın işidir. Teyze/hala olarak benim değil. Üç yeğenim var, ikisi büyüdü çok yetişemedim onlara yaş farkı yok aramızda fazla ama küçüğü ne isterse yaparım, ne isterse maddi gücüm elverdiğince alırım. Çünkü canım öyle istiyor. Eşim bir şey demez, diyemez tırnaklarımı çıkaracağımı bilir. Annesi babası da terbiyesini verir, şımarık bir çocuk değil.

Küçükken oyuncaktı derdi, kıyafet alınca mutlu olmazdı. Şimdi 13 yaşında bir ergen aklı fikri kıyafette. Harley bot istedi yılbaşı hediyesi olarak, alındı tabi ki o botlar. Ben de o yaşlarda takmıştım harley botlara, ablamla eniştem almıştı bana da. Aradan 20 sene geçti gün oldu devran döndü onların bebesine de ben aldım. Yılbaşı günü etek giymek istiyorum ama eteğim yok dedi eşim aldı alışverişe götürdü enişte yeğen etek alıp geldiler.

Ben de bir dediği iki olmayan bir çocuktum. Evin son çocuğu, tekne kazıntısı olarak ablalarım abilerim annem babam hep gözümün içine baktı. Beş yaşımdayken boyumdan büyük peluş pandam, o zamanlar çok pahalı olmasına rağmen onlarca barbi bebeğim ve bebek evim, bilmemkaç bin parçalık orjinal legolarım vardı. Şımarık olmadım ya hiç. Ne istersin ne alalım diye sorduklarında su isteyecek kadar da naif bir çocuktum. Hala öyleyim. Eşim çikolata alsa da mutlu olurum araba alsa da. Her istediğini elde etmek belki kişilik gelişiminde etkilidir ama en etkili şey mizaçtır.
İstisnalar kaideyi bozmaz

Sizinle aynı düşüncede olmayanlar fesat mı şimdi? Siz ne yazıyorsanız insanlar ona yorum yapıyor. Açık açık çocuğu kıskandığınızı yazmışsınız, daha ne olsun? Yanlış anlaşılıyorsanız bizim fesatlığımızdan değil sizin kendinizi ifade edememenizdendir.

10 yasinda ilkokul cocugunu kiskanan fesat olmuyor, farkli dusunen fesat oluyor.Yahu kk sen nasil cilgin bir yersin boyle :KK70:

10 yasinda ilkokul cocugunu kiskanan fesat olmuyor, farkli dusunen fesat oluyor.Yahu kk sen nasil cilgin bir yersin boyle :KK70:

Konu ne minnos evrildi her zamanki gibi.. kendi istedigi icin degil cocuk istedigi icin pasta almasindan sikayet ederken birden cocugun her istedigini yapan ama doyuramayan yengeye burundu :KK53:

Diyelimki konu sahibi yegenini kıskandi. Kiskanclik cok mu kotu bir duygu. Gayet insani bir duygu. Hanginiz hayatinizin bir doneminde birini kiskanmadiniz.Konu sahibini kiskanc diye hemen taşlamaya baslamissiniz. Ben bir cocuga ust uste ihtiyaç dahili disinda o kadar hediye alinmasini kiskanmam gereksiz bulurum ve eşime de hatta cocugun ailesine de bunu soylerim. Ben bir sey istediysem eşim buna hayir deyip 5 dakika sonra başkasina evet diyorsa bunu da kiskanmam ama moralim bozulur,kirilirim. Ben ortada kiskanclik oldugunu dusunmuyorum. Biraz iyi niyetli olalim.Kendini degersiz hissetmis olabilir. Hepimiz kadiniz.Bu ne düsmanlik?? Empati ile bakalim. Size gore yanlis ise. Yanlisi soylemenin de bir adabi var. Konu sahibi bir derdini açti diye sizler ona katilmiyorsaniz her turlu seyi soyleme hakkina sahip olmuyorsunuz.

Nerdeyse hep aynı şeyler yazılmış. Beni anlayanlara teşekkür ederim. Anlamayıp kendi gibi fesat olduğumu düşünenlere de ... bir şey demiyorum :) bakın ben eşimi sevdiğim için onun sevdiklerini de severim. Öyle değil midir. Eşim olmasa ben o yeğenini nerden tanıyacaktım? Öyle yorumlar yapılmış ki beni ufacık çocuğun yediğinde içtiğinde gözü olan biri gibi anlatmışsınız... yapmayın yahu. Kim bu kadar kötü olabilir.
Kızdığım şadece şımarıklık ve eşimin ben yokmuşum gibi davranması. Yoksa ön koltukmuş pastaymış... ön koltukta çoğu zaman kv oturur daha rahat ediyor diye umrumda olmaz. Taktığım ön koltuk değil. 10 yaşındaki çocuğun eşimi yönetmesi. Ya da eşimin pasta alması değil. Orada eşim yeğenine kızım evde tatlı var deseydi ben alırdım çocuğun aklı kalmasın diye bizde çocuk olduk. Ama beş saniye önce benim sorduğum şeye tamam demesi... ki ben eşimden 1 hafta önce gittim ablasına. Küçük çocuğu da var yardımcı olurum diye. Şimdi burda söyleyince söyleyeceksen niye yaptın diyen anlayışsızlar olur, sadece kendimi anlatmak için söylüyorum giderken götürdüklerim ayrı oradayken aldıklarım yaptıklarım ayrı... her gün dışarı çıkartmaya mantıklı isteklerini yapmaya çalıştım. Ama çocuk doymuyor. Ben oradayken bana ayrı oyuncak aldırdı dayısına ayrı. Doğum günü hediyesi olarak bir tane oyuncak alacağımı söylemiştim. Kendi seçti yine 100 tl gibi bir fiyatı vardı. Kızım bunu alırsan dayın sana gelince oyuncak alamaz ama tamam mı demiştim tamam ben bunu istiyorum diyip aldırmıştı. Sonra gelince eşime de o civarda bi oyuncak aldırdı. Ki bunu eşime söylemiştim. Benim kızdığım ŞIMARIKLIK VE EŞİMİN BENİ HİÇE SAYMASI. Tekrar ediyorum. Bunun dışında kötü, pis ufacık çocukla AŞIK attığımı düşünenler düşüncelerini kendine saklasın.
Konunuzun başlığı "EŞİMİN YEĞENİNİ KISKANIYORUM" ama
Hatta etiketleriniz de yeğen kıskançlığı
Konu ne ara evrildi merak ettim :KK66:

Ayrica insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur. Yarin bu kiz cocugu buyuyecek. Istekleri farklilasacak.Yine ayni sekilde baskalarindan talepleri olacak ama talep ettikleri seyler daha pahali olacak. Gelip dayi bana cep telefonu al diyecek. Benim şu ihtiyacimi karşila diyecek. Cunku o yaşa kadar iyice pişkinlesecek boyle giderse.
Bunun bir sekilde onune gecilmesi lazim.

Hanımlar bu arada yanlış bildiğiniz bir şey var. 10 yaşındaki çocuk ön koltuğa oturabilir, yasalarca bir engel yok. Ama siz yine de kocişleriniz yanını kimseye bırakmayın sahipsiz sanmasınlar.

13 degilmiydi o ya? Benimki duymasin :KK53:

Biraz bilimadamlarının verilerine göz atarsanız hayatınızın herkesin yapmaması gereken problemlerle dolu olduğunu anlarsınız..

Hangi bilim insanları mesela? Örnek bir araştırma makalesi rica edebilir miyim? Çocuklar üzerinde çalıştığım ve bolca okuduğum halde yakın akrabalardan alınan hediyelerin çocukları arsız ya da şımarık yaptığına dair bir araştırmaya denk gelmedim.

Haklısın bence evli kimse kafasına göre o kadar rahat para saçmamalı 50 liradan aşağı oyuncak kalmamış 20 liradan aşağı pasta yok(dilimlik). Benim istediğime hayır diyip başkasına alsa eşim olay çıkarırım ister 10 yaşında olsun ister 50 kişi önemli değil.O hareket zaten sen benim için ondan önemli değilsin demek bence.

Hangi bilim insanları mesela? Örnek bir araştırma makalesi rica edebilir miyim? Çocuklar üzerinde çalıştığım ve bolca okuduğum halde yakın akrabalardan alınan hediyelerin çocukları arsız ya da şımarık yaptığına dair bir araştırmaya denk gelmedim.

Yalnız o devir değişti artık pek çok psikolog çocuklara devamlı oyuncak almayın kıymet bilmeyi öğrenmezler diyor daha geçen günlerde bir profesörün çocuklarınıza iyilik yapmak istiyosanız yazın çalıştırın diye anlattığı bi videosuna denk geldim bulursam koyarım. Artık o fütursuzca şımartılma devri hiç de onaylanmıyor.

Yok 10'a düşürüldü. Bi ara 45 kilo sınırı falan dediler ama sonra direkt 10 yaş oldu. Sessiz konuşalım duymasınlar :KK53:
Çocukların boyutları gelişti ya ondan düşürdüler herhalde :KK70:
Şimdiki veletlerin hepsi maşallah sulak yerde büyüyen ergen irisi. 18 yaşında zannettiklerim 14 çıkıyor, ben şok üstüne şok.

Boy limiti vardı, o da kalktı mı ki?
Benim cadı yazık 2013'te bile (11 yaşında) yükselticide oturuyordu. Emniyet kemeri kesmesin boynunu diye.

Yalnız yeğenlerin dayan teyzeden amcadan sürekli bir şeyler istemesinin hiç bir hoş tarafı yok
Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil
Sürekli bir şeyler isteyen hediye beklentisi içinde olan anne babasının almadığı şeyi başkasından isteyen çocuk sevimli değil

Sonra yeni nesil niye böyle doyumsuz, oldu niye hiç bir şeyin kıymetini bilmiyor oluyor
Ayrıca dayısını hediye ve maddi şeyler için değil beraber eğlendikleri oyun oynadıkları güzel vakit geçirdiği için sevsin çocuk

X