Eşimin yeğenini kıskanıyorum

Hayretle okuyorum şaşkınlıkla algılamaya çalışıyorum. İnsanlar başkalarına izin verip vermeme hakkını nasıl kendinde buluyor nasıl böyle despot bi tavır takınıp çocukla çocuk olabiliyor aklım almıyor.

Çocuk yahu çocuk ön koltukmuş yeni gelinmiş şu yeni gelin kafalarını hiç anlamıyorum 4 aylık gelin olarak. Benim eşimde çocuklara çok düşkün bir dediklerini iki etmez bu konuda ben çok mutluyum çok çok iyi baba olabileceğini görebiliyorum.

Şu ön koltuk olayına bu kadar kafa yoran değişik anlamlar yükleyip sahiplenen bu kafaları gerçekten anlamayacağım.

Tabii ki de ben izin vereceğim. Benim arabamda yetişkin ya da çocuk nereye oturacak, nasıl davranacak başka kim karar verecek ki? Bunu kabul etmeyen zaten bana ait bir araca binmez. Saygı bekleyen, önce saygı duymayı öğrenmeli. Ki bu araba, ev vs. fark etmez. Siz rahat olabilirsiniz, ben değilim. Benim alanımda herkes istediğini yapamaz.

Çocuk dediğiniz de 10 yaşında ve pekala kuralları algılayabilir. Sınıfa girince öğretmenin masasına 1. sınıf çocuğu bile oturmaz. Neden? Çünkü orası onun yeri değildir, yanlış olduğunu bilir. Bu sınırları aile çizmezse ben çizerim. Kaldı ki çocukların ön koltuğa oturması tehkikelidir. Bunu da idrak edebilir ama edememiş. Ben de çocuk oldum ama hiç böyle şımarıklıklar yapmadım. Herkesin çocuk yetiştirme stili farklı. Tekrar ediyorum siz rahatsınız diye herkes öyle olmak zorunda değil.

Eşin yanında oturmak arabada da, evde de, dışarıda da benim için normal olandır. Fiziksel ve ruhsal bütünlük arayan biriyim. Sizin için bir anlam ifade etmiyor diye herkes için öyle mi olmalı ? Hayır..

Keşke birbirimizin hassas olduğu konulara saygılı olabilsek. Hepimiz aynı değiliz ve bunu kabul etmek zorundayız.

200 lirayla mutlu oluyorsa o çocukluktan çıkmıştır. büyüklerin duygularını sömürmeye başlamıştır. çocuk dediğin pamuk şekerle bile mutlu olur normalde.
tabi normalde.
ben bu durumu yaşadım. eşini sevemeyen erkeklerin özelliklerinden biri de kendi kanından olan herkesi eşlerinin önüne koymak. ben yeğenimi eşimin önüne koymadım hiç koymam da.
gerek yok.
Ne alakası var? 200 lirayla mutlu olmuyor,oyuncakla mutlu oluyor. Parayla mutlu olan çocuk gidip pasta,oyuncak mı ister allah aşkına?

• Beğen
Reactions: csi
ilk evlendigimizde ayni sizin gibiydi.yani esimin ilk yegeni cok kiymetliydi..aklimin aklimin kiskanclik gecmedi aksine hep ne iyi baba olur esimden diye dusundum.simdi bi kizimiz var onun icin herseyi herseyi yapiyor:)
bence bu acidan bakin.
yegen candir can.
benimde yegenlerim var onlara ne isterlerse aliyorum.esim bigun lafini etmesigi gibi benden gizli hediyeler alip sevindirmisligi bile cokdur

• Beğen
Reactions: csi
Kıskanacak ne var ki? 10 yasında çocuk. Esin bellı ki çok seviyor ve çok düşkün yıgenıne bunda kötü ne var. Sende yap yigenıne

Merhaba kızlar. Birşey danışmak istiyorum.
Şuan eşimle ablasında izmirdeyiz. Ablasını çok severim, sayarım. 5 aylık evliyiz. Ablasının iki çocuğu var büyüğü 10 yaşında kız. Ve eşimin ilk yeğeni. O yüzden çok düşkün. Tüm aile düşkün gerçi. Bu yüzden çok çok şımarık bir kız. Her istediği yapılmış bu zamana kadar. Özellikle eşim tarafından. Bazen onu kıskandırınız hissediyorum. Daha doğrusu eşimi kıskanıyorum. Paylaşamıyor gibi hissediyorum. Mesela bir haftadır burdayız bir kaç kez araba da öne oturdu bana sormadan. Bişey demedim çocuk diye. Annesi kızdı sonra oturmadı. Eşim hiç bişey demedi yengen otursun filan. Mesela oyuncak istiyor 100-200 liralık eşim ikiletmeden alıyor. Onu alacağına düzgün bişey alalım giyecek filan diyorum olsun alsın benim yeğenim diyor. Ki bende buraya gelmeden bir sürü şey getirdim. Dün mesela tatlı almaya gittik ben pasta alalım dedim eşim ne gerek var Ablam yapmış dedi. Yeğeni de yanımızdaydı dayı pasta alalım diyince tamam kızım dedi hem pasta aldı hem tatlı... evlendiğimizden beri de aldığı oyuncaklar cabası. Hiç biri de ucuz değil. Benimde çok düşkün olduğum bir yeğenim var ama evlendiğimden beri bizi zorlayacak şeyler almıyorum yapmıyorum ona...
Bazen kendimi kötü hissediyorum böyle düşündüğüm için ama bazende kafaya takıyorum. Ben mi abartıyorum... Lütfen acımasız yorumlar yapmayın. Şimdiden teşekkürler.
Son bölümü okuyunca neden almıyorsun sende al yeğenine herşeyi o zaman diyesim geldi şahsen ben yapardım sen nasıl alıyorsun yapıyorsun bende yaparım dercesine herşeyin en pahalı sini ona da alırdım gör bak eşin nasıl geri vitese takıyor :KK70: sana da yapma diyemeyecek yaptığı için çok da güzel olur o zaman :KK70:

Hediyeleri yerinde, istekleri normal goren arkadaslar olmus. Simariklik olarak tanimlamak belki de dogru degil evet ama kendi cocugumun bile baskalarindan bir sey talep etmesini hos karsilamiyorum. Bana bunu al, sunu al demek gorgu ve olculu olma ile alakali. Ayda yilda bir sey ister ok ancak genel olarak cocugumun nerede durmasi gerektigini bilmesini isterim.

10 yasindaki yegen arabanin on koltugunda oturmamasi gerektigini bilmeli. Her seyden once kendi guvenligi icin.

Cocuklar her seyi kaydeder ve karakterinin kararli bir parcasi haline getirmek uzere kodlar. Kizim bir gun gezerken buyuk bir pasta gordu ve istedi o an alamadim ama gel hadi yumurta, sut, un vs. alip birlikte yapalim dedim. Aldik birlikte yaptik. Gecen gun yerli mali haftasi dolayisiyla okula kek goturecekti. Aksam bebegimizin hastaligi sebebiyle yapamadim pastaneden alirim dedim. Sabah uyaninca hayal kirikligi yasadi. Pastaneden olmaz kendi emegimiz olsun dedi okula biraZ gec gitti ama istedigi oldu. Bana da guzel bir geri donut oldu.

Hediye oyuncaklar ise tam bir tuketim cilginligi ... Uzerine bir ElsA kondurup 10 liralik urun 100 liraya satiliyor. Dayi yegeni hediyelere bogmak yerine birlikte bir oyuncak yapabilir, oyun oynayabilir.

Konu yegeni kiskanmaktan cikip cocuk yetistirmeye evrildigi icin bunlari yazdim. Cocuklara ne verirsek onu aliriz. Uretmeyi ogrensinler, sinirlari, halden anlamayi bilsinler. Bilsinler ki sonra buraya gelip konu acmayalim. Yeni nesil soyle musrif boyle bencil diye...

Tabii ki de ben izin vereceğim. Benim arabamda yetişkin ya da çocuk nereye oturacak, nasıl davranacak başka kim karar verecek ki? Bunu kabul etmeyen zaten bana ait bir araca binmez. Saygı bekleyen, önce saygı duymayı öğrenmeli. Ki bu araba, ev vs. fark etmez. Siz rahat olabilirsiniz, ben değilim. Benim alanımda herkes istediğini yapamaz.

Çocuk dediğiniz de 10 yaşında ve pekala kuralları algılayabilir. Sınıfa girince öğretmenin masasına 1. sınıf çocuğu bile oturmaz. Neden? Çünkü orası onun yeri değildir, yanlış olduğunu bilir. Bu sınırları aile çizmezse ben çizerim. Kaldı ki çocukların ön koltuğa oturması tehkikelidir. Bunu da idrak edebilir ama edememiş. Ben de çocuk oldum ama hiç böyle şımarıklıklar yapmadım. Herkesin çocuk yetiştirme stili farklı. Tekrar ediyorum siz rahatsınız diye herkes öyle olmak zorunda değil.

Eşin yanında oturmak arabada da, evde de, dışarıda da benim için normal olandır. Fiziksel ve ruhsal bütünlük arayan biriyim. Sizin için bir anlam ifade etmiyor diye herkes için öyle mi olmalı ? Hayır..

Keşke birbirimizin hassas olduğu konulara saygılı olabilsek. Hepimiz aynı değiliz ve bunu kabul etmek zorundayız.

Bu rahatlık değil hoşgörüdür :) evlendiğinizde sadece sizin değil ortak oluyor eşinizin tercihlerine bu kadar sert müdahale etmeniz ise sizin bencilliğiniz kusura bakmayın. Bana ait ait diye diretmelerinizde ruhsal bi bütünlük göremiyorum.

Hassasiyete saygı göstermekten bahsederken tamamen kendi tercihlerinizi diretip eşinize veya karşınızdakine empati yapmamanız nasıl bir ironi anlayamadım.

Rahatlıkmış peeeehhhh çocuklara hoşgörü ne zaman rahatlık olmuş veya eşimin o an onunla mutlu oluyorsa onun mutluluğunu izlemek nasıl bi rahatlıkmış ben anlayamadım. Kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda değil bu kadar keskin inatçı bencil düşünceler ki buna kılıflar uydurarak bana göre değil. Siz bencilce evinize gelenin nereye oturacağına karar verin sadece söz hakkı bana ait olsun diye diretin. Verdiğiniz öğretmen örneğiyle bu durumun yakından uzaktan alakası yok. Üzgünüm

Cocugum yoksa eger esim yegenlerine her istedigini alabilir , cocugum varsa her istediklerini alamaz 200 lira oyuncaga verecegine kendi cocuguna alsin.
Dogum gunu olur özel gün olur alınır ama her gördüğünü alamazz.
One binme konusuna gelince ; bilinebilir elbette (ön koltuk tapulu malım degil ) ben normal karşılarım .

Eşinizin hesabını bilmemesi can sıkıci .. mesele bu bence. 200₺ ye oyuncak alacağına ablasına verip yeğenim için okul masraflarına harcarsin dese yine neyse. Boş boş para harcamak evli bir insan için saçma oluyor. Benim esimde yegenlerine çok düşkün alır eder ama böyle abartmaz hesabını bilir . Çocuğun elinde oyuncak olmanın bir anlamı yok tabiki

Hediyeleri yerinde, istekleri normal goren arkadaslar olmus. Simariklik olarak tanimlamak belki de dogru degil evet ama kendi cocugumun bile baskalarindan bir sey talep etmesini hos karsilamiyorum. Bana bunu al, sunu al demek gorgu ve olculu olma ile alakali. Ayda yilda bir sey ister ok ancak genel olarak cocugumun nerede durmasi gerektigini bilmesini isterim.

10 yasindaki yegen arabanin on koltugunda oturmamasi gerektigini bilmeli. Her seyden once kendi guvenligi icin.

Cocuklar her seyi kaydeder ve karakterinin kararli bir parcasi haline getirmek uzere kodlar. Kizim bir gun gezerken buyuk bir pasta gordu ve istedi o an alamadim ama gel hadi yumurta, sut, un vs. alip birlikte yapalim dedim. Aldik birlikte yaptik. Gecen gun yerli mali haftasi dolayisiyla okula kek goturecekti. Aksam bebegimizin hastaligi sebebiyle yapamadim pastaneden alirim dedim. Sabah uyaninca hayal kirikligi yasadi. Pastaneden olmaz kendi emegimiz olsun dedi okula biraZ gec gitti ama istedigi oldu. Bana da guzel bir geri donut oldu.

Hediye oyuncaklar ise tam bir tuketim cilginligi ... Uzerine bir ElsA kondurup 10 liralik urun 100 liraya satiliyor. Dayi yegeni hediyelere bogmak yerine birlikte bir oyuncak yapabilir, oyun oynayabilir.

Konu yegeni kiskanmaktan cikip cocuk yetistirmeye evrildigi icin bunlari yazdim. Cocuklara ne verirsek onu aliriz. Uretmeyi ogrensinler, sinirlari, halden anlamayi bilsinler. Bilsinler ki sonra buraya gelip konu acmayalim. Yeni nesil soyle musrif boyle bencil diye...
:KK19::KK9:yorumunuzu çok beğendim hislerime tercüman oldunuz . çocuk diye diye cidden kendi elimizle karekteri bozuk nesil yetiştiriyoruz aağaç yaşken eğilir onlara güzel terbiye vermeliyiz herşeyden önce

Yeğenin evlattan farklı olduguna inanıyorum. Tabıkı kardesımın cocukları olsa evlat gibi severim ama evladım gibi davranamam. Yeğen yeğendir evlat evlattır. Bende cocuk dogurucam allah ızın verırse ama yeğenımle kendı dogurdugum cocuk bıyerde bırbırınden ayrılır. Benım dusuncem bu daha kendı yegenım yok o duyguyu bılemıyorum tabıkı ama esım yuzunden cok tartıstık bu yegen meselesı evlenmeden 1.5sene once kıyıldı nıkahım yanı aynı evde yasamaya baslayana kadar gecen o 1.5senede bız bosanma noktasına geldık hala da gormuyor ve gorusmuyorum onun yegenıyle evımede gelıp gıdemez bızım cok farklı mevzular olmustu kendı gormek ısterse ortak bıyerde bulusup gorusurler ama ben asla kesınlıkle gorusmem. Bende kocaların yegenlerıne karsı bi antipati olustu kolay kolay atamıyorum ama davamda haklıydım. Bence sızde haklısınız. Esınızın sızı yoksayıp cocugu yuceltmesı cok sacma olmus. Allahtan sen bı tık sanslısın da annesı falan uyarıyo cocugun. Ben hala soyluyorum cocuk degıl şeytandı kocamın yegenı ben yaptıklarını anlatsam agzın bes karıs acık kalır sımdı burda senı yuhalayanlar cıkacak herkes kendı yasadıgını kendı bılıyo sonradan o cocuk dayısını senden kıskanıp neler neler yapacak dıkkatlı ol. Bızım neslın on yaş versıyonuyla sımdıkı neslın on yas versıyonu maalesef kı bambaska akıl hep seytanlık pesınde. Dıkkatlı ol

Bu rahatlık değil hoşgörüdür :) evlendiğinizde sadece sizin değil ortak oluyor eşinizin tercihlerine bu kadar sert müdahale etmeniz ise sizin bencilliğiniz kusura bakmayın. Bana ait ait diye diretmelerinizde ruhsal bi bütünlük göremiyorum.

Hassasiyete saygı göstermekten bahsederken tamamen kendi tercihlerinizi diretip eşinize veya karşınızdakine empati yapmamanız nasıl bir ironi anlayamadım.

Rahatlıkmış peeeehhhh çocuklara hoşgörü ne zaman rahatlık olmuş veya eşimin o an onunla mutlu oluyorsa onun mutluluğunu izlemek nasıl bi rahatlıkmış ben anlayamadım. Kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda değil bu kadar keskin inatçı bencil düşünceler ki buna kılıflar uydurarak bana göre değil. Siz bencilce evinize gelenin nereye oturacağına karar verin sadece söz hakkı bana ait olsun diye diretin. Verdiğiniz öğretmen örneğiyle bu durumun yakından uzaktan alakası yok. Üzgünüm

Konunun eşle ilgisi ne ki? Yazdığımı çarpıtmayın. Ben 3. kişiler için yaptım yorumumu.

Görgü kuralları gereği eşler yakın durur zaten. Bunun aksini isteyen ya da direten kişilerde problem vardır. Eşimle arama giren insana ne diye saygı duyacağım? İsteyen gelip yatak odasında da aramıza yatsın madem. Kendi isteklerimi diretmemek için susayım.. Herkesi, her şeyi hoş göremem. Sinek de küçüktür ama mide bulandırır :)

Öğretmen konusu çocukların algıları ile ilgili bir örnekti. İstersek öne oturmalarının yanlış olduğunu, sürekli 100 liralık hediye alınamayacağını öğretebiliriz. Bu bizim elimizde olan bir durum. Çocuk deyip geçemiyorum. Ki burada ara sıra olan değil sürekli olan bir durumdan bahsedilmiş. Bu alışkanlığa dönüşmüş. İstekleri kabul edilmediği anda ne olacak acaba?

Bir çocuğun her istediğini yapmak dayılık, teyzelik, amcalık, halalık mı.
10 yaşında ki bir çocuğun büyükleri varken öne oturması yanlış, uyarılması lazım.
Dayısı da olsa herşeyi her yerde isteyeneyeceğini bilmeli.
Hangi kadın eşine pasta alalım dese almasa, yanındA ki yeğeni al deyince alsa, bozulmaz.
Hele de evliliğin ilk zamanları.
Ayrıca yeni evlenmiş çiftler kendi keselerini de düşünecekler tabi.
Benim de yeğenlerim var, ilk göz ağrım erkek yeğenim var, anne babası ayrı, her istediğini yapmam, yapmayı da doğru bulmuyorum.
Çok mu büyük bir olay değil ama zamanla bakış açınız biraz değişecektir, yeğenine karşı bu kadar sınırsız olmasının yanlış olduğunu da eşinizle güzellikle konuşun, anlamıyorsa da boşverin , siz de yeğenlerinize alın pahalı şeyler.

Yeğenin evlattan farklı olduguna inanıyorum. Tabıkı kardesımın cocukları olsa evlat gibi severim ama evladım gibi davranamam. Yeğen yeğendir evlat evlattır. Bende cocuk dogurucam allah ızın verırse ama yeğenımle kendı dogurdugum cocuk bıyerde bırbırınden ayrılır. Benım dusuncem bu daha kendı yegenım yok o duyguyu bılemıyorum tabıkı ama esım yuzunden cok tartıstık bu yegen meselesı evlenmeden 1.5sene once kıyıldı nıkahım yanı aynı evde yasamaya baslayana kadar gecen o 1.5senede bız bosanma noktasına geldık hala da gormuyor ve gorusmuyorum onun yegenıyle evımede gelıp gıdemez bızım cok farklı mevzular olmustu kendı gormek ısterse ortak bıyerde bulusup gorusurler ama ben asla kesınlıkle gorusmem. Bende kocaların yegenlerıne karsı bi antipati olustu kolay kolay atamıyorum ama davamda haklıydım. Bence sızde haklısınız. Esınızın sızı yoksayıp cocugu yuceltmesı cok sacma olmus. Allahtan sen bı tık sanslısın da annesı falan uyarıyo cocugun. Ben hala soyluyorum cocuk degıl şeytandı kocamın yegenı ben yaptıklarını anlatsam agzın bes karıs acık kalır sımdı burda senı yuhalayanlar cıkacak herkes kendı yasadıgını kendı bılıyo sonradan o cocuk dayısını senden kıskanıp neler neler yapacak dıkkatlı ol. Bızım neslın on yaş versıyonuyla sımdıkı neslın on yas versıyonu maalesef kı bambaska akıl hep seytanlık pesınde. Dıkkatlı ol
Yeğeniniz olmadığı için kıyas yapamıyorsunuz. Ben yeğenimle, oğlumu asla ayıramam. İkisi için de canımı veririm, o kadar çok seviliyorlar. Biz ablamla da çok yakınız, belki o yüzden bu kadar seviyorum. Dediğim gibi ikisini de ayıramam.

Yeğeniniz olmadığı için kıyas yapamıyorsunuz. Ben yeğenimle, oğlumu asla ayıramam. İkisi için de canımı veririm, o kadar çok seviliyorlar. Biz ablamla da çok yakınız, belki o yüzden bu kadar seviyorum. Dediğim gibi ikisini de ayıramam.

Evet o yuzden, bu sebepten oyle olmayanlar asla anlayamiyorlar normal.. benim kiz kardesimle iliskimiz cok iyi oldugu icin benim cocuklarimin ikinci annesi gibidir mesela.. bende onunkiler icin oyleyim.. o yuzden bizim icin yegen degil evlat oluyorlar :)

Ayıramam belkide ama evladım farklıdır gıbıme gelıyor bende kardesımle cok yakınım ama dedıgım gıbı yegenım olmadıgından belkıde. Bıde ben eşimin yegenınden gercekten bosanma noktasına geldım oyuzden anpati duyuyorum boyle olaylara kayıtsız kalamıyorum. Mesela benım cocugum aynı tavrı gosterecek olsa cok sert bı sekılde yalnızken cocugumu uyarırdım herkes yerını bılmelı karı koca arası bozulmasın dıyerekten ben cok cektım cunku. Dısardan on yasında masum bı cocuk gıbı gorunuyo evet ama ne yapabılır o yastakı cocuk dedıysem kat kat fazlasını yasadım ben bu konuda ağzı yananlardanım

Benim esimin bir kuzeni var,yegen de degil ama esimden 17 18 yaş küçük.. O da cok maymun. Beni kıskanıyor. Bir de erkek..Beni pek sevmiyordu bence, sonra bize geldi kaldı. Ben ona kahvaltı falan hazırladım. Esim evden gitmisti muhabbet falan ettik sonra ısındı herhalde bana..Kankisini elinden almışım :deli: O da tek cocuk. Esim der ki öp elimi sana para vercem . Oda öper esim verir. Egoist pis . Esimde ona kıyamaz istediklerini yapar :110: ama sizin durum cok sinirimi bozdu bir de pasta varken tatlıya ne gerek var ki??

Benim kızımda ailenin ilk torunu herkeste her dediğini yaptı bu zamana kadar özellikle dedesi aldığı oyuncağın haddi hesabı yok ama asla şımarık bir çocuk değil.Küçükken tamam aklı ermeyebilir ama 10 yaşında bir çocuk gayette herşeyi anlayacak yaşta.Bu iş birazda anne baba da bitiyor.Benim kızım hiç birşey istemez bizden.Hele öyle pahalı oyuncaklar asla.Hatta kendi der annecim bu çok pahalıdır diye.Küçükken herşeye de doydu.Şimdi 8 yaşında Ve çok şükür iyi bir çocuk yetiştirdiğimi düşünüyorum.Hele benden izinsiz kim olursa olsun bana şunu al bunu al diyemez.Bence eşiniz yanlış yapıyor Zaten.Çocuğa kötülük yapıyor.

X