Eşimin yeğenini kıskanıyorum

Çocukların önde oturması zaten doğru değil. Arkada kemerini takar oturur.

Her isteğinin yapılması çok yanlış. Bu şekilde simartilan , hayirin ne olduğunu bilmeyen çocukla ileri ki yıllarda çok sıkıntı yaşarlar.

Burada sizin yapacağınız bir şey yok. Eşinize ne kadar çok cümle kurarsaniz o kadar çok üstüne düşer.

Sevmesi normal , ancak çekirdek ailesini düşünerek hareket etmek zorunda.

Eşiniz de abartıp çok paralar döküyor sanırım bu konu ile ilgili konuşun derim.

yetiştirmenin net doğruları yoktur, birçok yol vardır ama çocukların anne babası dışındaki k

Mune abla ben de bu düşünceye katılıyorum, ve mesajımda da bunu anlatmak istedim aslında. Her istediğinin olacağını düşünmesi bir çocuk için gelecek hayatı için yıkım bence. Ve de çok tehlikeli. Hayat böyle tozpembe değil. Çocukları severken aynı zamanda hayata da hazırlamalıyız, pamuklara sararak onlara yalan bir dünya algısı sunuyoruz.

Ne alakası var? 200 lirayla mutlu olmuyor,oyuncakla mutlu oluyor. Parayla mutlu olan çocuk gidip pasta,oyuncak mı ister allah aşkına?
Ister. Şaka gibi ama istiyormuş. Konu sahibiyle çok benzer durumdayız. Ama bizimkinin yeğeni 5 yaşında. Yeğeninin babası cezaevinde malum olaylardan dolayı. Baba eksikliği çekmesin diye çocuk evin reisi konumunda. Geçenlerde çocuğa birşey almıştım. Ve bana dediği şey seso yengeeeee bu ucuz ya 5 yaşında bi çocuk nasıl ayırt eder ucuzu pahalıyı hem şok oldum hem ayar oldum. Dakika başı ağlar durur bunu istiyorum şunu istiyorum diye. Hayır dediğinde ki çoğunlukla denmez delirir saatlerce ağlar sonra yine dediğini yaptırır. Gelir ev ahalisine ayar verir. Hesap sorar. Öyle bir çocuk. Ben de bayılırdım yegene ta ki çocuğun durumunu tamamen öğrenene kadar. Artık o çocuğun yanlış yaptığı şeylere dahi kih kih gulunmesine, abuk subuk hareketlere irrite olur oldum. Konu sahibininki de kıskançlık falan değıl. Bu dengesizliklere ve saçmalıklara tahammül edemiyor belli ki.

Eşimin yeğeni de hediye aldığımız paketi açıp kazağı görünce “bakayım ne marka” der, 13 yaşında ortaokulda kendisi. Yaşı icabı çok normal ama yeğenlerin salt pastayla mutlu olabileceği yanılgısına bir örnek.

Çocuk diye her yaptığı sevimli gelen insanları anlayamıyorum. Bu nasıl bir buldumcukluktur. Gerçekten enteresan.. Yeni jenerasyon çocuklar beni korkutuyor..

Sizden önce o vardı derken... ahaha hiç güleceğim yoktu. Bu nasıl bir düşünce tarzıdır ya :))
Aynen öyle düşünüyorum benimde görümcelerim ve çocukları var ,dayı yeğen ilişkilerine asla karışmam

Doğrudur ama bu konuda çocuğun şımarıklık yaptığını düşünmüyorum sadece

Keske diger konularini da okusaydim bosuna bu kadar yazmazdim konu sahibi.. ciddi sorunlariniz var cocuk falan yapmadan once bir uzmanla gorusun bari ona da yazik olmasin..
Açtığı konudan belli zaten 10 yaşındaki çocuk pasta istedi diye, vallaha bi çocuk pastaneden pasta ister:))başkada diyecek bişey bulamıyorum

Abartı.
5 yaşındaki çocuk mu bu ucuz dedi? Emin misiniz? O çocuk nereden bilecek ucuzu pahalıyı.

Konu güzel yerlere gelmiş, faydalı paylaşımlar yapılmış. Buna lafım yok.

Ancak hanımlar; konu sahibinin açtığını konunun ana temelini unutmayalım lütfen.
Ayrıca eski konularını okuyunca eşinin ailesine olan hislerini de daha iyi anlayabiliriz.

Ben o konuları daha önce okusaydım tüm gece onlarca mesaj atmazdım. Kayınpeder ve görümceye olan sevgisizlik ve bir nevi kin, çocuğa yansıtılmış.
Son kararım budur.

Al benden de o kadar
Ofiş bir akrabanın kitaplığında 86lara ait kitap seti ilgim çekmişti,biraz karıştırmıştım.Baya da ciddi hazırlanmış,Bebeğim ve Ben seti.
Aman neler neler,en bilimsel! araştırma sonuçları
"Bebeklere belki cahilce aylarca hatta bazen 2 yıl bile anne sütü verildi
Ama artık o cahilce günlere geri dönemeyiz,bebekleri o faydasız süte! mahkum edemeyiz.
Anneler bebeğinin ağzına c vitamini için limon damlatıyorsa,sebzeleri püre yaparak yediriyorsa,süt ve yoğurdu tazeyse daha süte ne gerek var ki""
Bu cümleleri vallahi de billahi de aha bu gözlerimle gördüm
Bilime saygım var ama güven var mı su götürür,bu örnekte başımda demoklesin kılıcı gibi kendini bir türlü unutturmadı bana..

Aynen, konuda bahsi geçen çocuk için bir yorum yapamam, bilemem durumları lakin genel olarak çocukları ele alınca herkesin kesinlikle uyacağı aile içi kurallar olmalı, hediye alımları da mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konu bence çünkü çocuklar tehlikeye açıklar, erişkin biri gibi muhakeme yapamazlar, zararsız gibi gördüğümüz bazı davranışlar çocukları suistimale açık hale getirebilir.

Çocuk kaçırmaları, pedofili, çocuk cinayetlerinin geneli yakınlardan gelen kötülükler maalesef, çocuklar için tehlikeler artmışken konuyu geniş kapsamlı düşünüyor ve öyle ele alıyorum ne yazık ki

Ya siz cidden zenginsiniz ya da ben cimriyim. Memur bir ailede biz çöp posetine para verelim mi vermeyelim mi diye düşünürken eşim yeğenine 200 liralık hediye alamaz. Alırsa özel bir günde alır. Şimdi 4 kişilik bir pasta dahi en az 35 lira. Bunun hesabı elbette yapılır. Yapılmalı

Boyle sacma konulara kirici yorum yapmamak icin resmen geriliyorum ama mumkun degil.
Ya siz 6 aylik evlisiniz, evveliyatiniz olsun 2-3 sene.
Bu kiz dayisini 10 senedir biliyor, caninin cani herseyden once.
Yani sizinkisi 3 gunluk evlilikte sacma sapan bi sahiplenicilikten baska ne ki?
Yegenim bana dese hala sunu alalim, tabi alirim.
Kardesimde aynisini yapiyor cunku.
Cidden boyle bisey nasil oluyor da el kadar cocugu kiskaniyorsunuz anlamak mumkun degil.

Hayır zenginlikle alakası yok. Konu sahibi daha beş aylık evliymis. Demek ki eşi daha önce de alıyormuş,demek ki parası yetiyor bir şekilde alıyor. Eşler evlenince aile oluyor olabilir ama evlenir evlenmezmis yıllardır beraber yetiştiğin aile ilişkilerine kadar karışması garip geliyor. Ki gorumce uzakta yaşıyormuş kaç kere görmüş olabilir. Dedigimde buydu. Her ay da almiyormus zaten. Mesela ben ailemden birine doğum gününde hep pahalı bir hediye alıyorsam ve evlendigim sene eşim bunun lafını yapsa bozulurum. Her şeyin zamanı var. Belki de konu sahibi baştan ipleri sıkı tutayım dedi tam tersi bilmiyorum ama zenginlikle alakası yok.

Evveliyati da toplasanız evlilikle beraber 1.5 seneymis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…