Eşimin yeğenini kıskanıyorum

Abartı.
5 yaşındaki çocuk mu bu ucuz dedi? Emin misiniz? O çocuk nereden bilecek ucuzu pahalıyı.
Buradan yazınca abartı gibi geliyor. Biri bana da bunu söylese sallıyor derim. Ama inanın tam da anlattığım şekilde. Fazlası var eksiği yok. Ve ben buna tepki gösterdiğimde bu çocuk bunu nasıl bilebilir dediğimde annesi ve anneannesi güldü bu duruma. Çünkü dahi sınıfında olduğu için bu çocuk (Öyle görüyorlar) alınan şeyin ucuz olmasından dolayi pek begenmemesini de çocuğun yüksek iq suna bağladılar. Yazarken yine yaşadım o anı sinirlerim bozuldu.

Zamanla ne alakası var. Ben eğitimciyim ama eşim değil. Çocuk yetiştirmek zamanla mı ölçülür???
Konu sahibinin eşi de eğitimci ama konu sahibi değil. Hem onu yetiştiren ailesi. Dayısı da on senedir böyle yapmış. Gelip şimdi yapma demek olmuyor. Hee sadece para çok gidiyor dese neyse çocuk simariyor falan demesi...

Konu güzel yerlere gelmiş, faydalı paylaşımlar yapılmış. Buna lafım yok.

Ancak hanımlar; konu sahibinin açtığını konunun ana temelini unutmayalım lütfen.
Ayrıca eski konularını okuyunca eşinin ailesine olan hislerini de daha iyi anlayabiliriz.

Ben o konuları daha önce okusaydım tüm gece onlarca mesaj atmazdım. Kayınpeder ve görümceye olan sevgisizlik ve bir nevi kin, çocuğa yansıtılmış.
Son kararım budur.
Herkes çocuk nasıl şımartılmaz adı altında brifing vermiş maşallah.
Önceki sayfalarda yazdım bende konu sahibinin derdi kocası 10 yaşındaki sabiyi günah keçisi ilan etmiş hepsi bu :KK66:

Ikı erkek kardesım var cocuklarım ıcın canlarını verırler. O kadar ck sevıyorlar buyugum on yasında her ıstedıgını almaya calısırlar ben ızın vermem benden gizli alırlar. Kücügüm dort aylık gecen kardeşıme emzik sıparıs ettım gıtmıs uc tane almıs. Farklı farklı kullansın dıye hıcde emmedi. Ama ben izin vermıyorum tabi. Yeğenim olmadıgı ıcın aslında sıze hak verdim. Bu ladar sımartılmaya gerek yok. Cocuksa cocuk kückten yetısıyorlar. Buyuyuncede doyumsuz olurlar. Hıc bıseyden tatmin olmazlar. Ama yegenım olunca nasıl olur bılmıyorum.

Buradan yazınca abartı gibi geliyor. Biri bana da bunu söylese sallıyor derim. Ama inanın tam da anlattığım şekilde. Fazlası var eksiği yok. Ve ben buna tepki gösterdiğimde bu çocuk bunu nasıl bilebilir dediğimde annesi ve anneannesi güldü bu duruma. Çünkü dahi sınıfında olduğu için bu çocuk (Öyle görüyorlar) alınan şeyin ucuz olmasından dolayi pek begenmemesini de çocuğun yüksek iq suna bağladılar. Yazarken yine yaşadım o anı sinirlerim bozuldu.
Ahahaha alınan şeyi beğenmemek IQ'ya mı bağlıymış,bir kahkaha atsaydınız keşke. :) Herşeyi beğenenler IQ'su düşük insanlar mı oluyormuş. Kılıfını da hazırlamışlar. Size tavsiyem almayın birşey lütfen,böyle kendi beğenmiş insanlara hiçbirşey almaya gerek yok,ayrıca anneannesi ve annesinin öğrettiğini buradan ben bile farkettim.

Herkes çocuk nasıl şımartılmaz adı altında brifing vermiş maşallah.
Önceki sayfalarda yazdım bende konu sahibinin derdi kocası 10 yaşındaki sabiyi günah keçisi ilan etmiş hepsi bu :KK66:
Bende öyle düşünüyorum çocuğa karşı iyi niyet ve meselesi değil takıntısını bu çocuğa yansıtmış .

Ahahaha alınan şeyi beğenmemek IQ'ya mı bağlıymış,bir kahkaha atsaydınız keşke. :) Herşeyi beğenenler IQ'su düşük insanlar mı oluyormuş. Kılıfını da hazırlamışlar. Size tavsiyem almayın birşey lütfen,böyle kendi beğenmiş insanlara hiçbirşey almaya gerek yok,ayrıca anneannesi ve annesinin öğrettiğini buradan ben bile farkettim.
Aldığın şeyler bir yerden sonra hediye olmaktan çıkıyor görevmiş gibi algılanıyor, o yüzden hiç gerek yok, Doğum günü olur özel bir gün olur, öyle zamanlarda mütevazı bir hediye yeter, ve daha kıymetli olur emin olun.

Eşinizi bu gereksiz savaşa katmayın, karşıda bir rakip varmış gibi kayrılmayı beklemeyin. Bence uyaracağınız tek konu aşırı pahalı oyuncak konusu o da eğer maddi imkanınız doğrultusunda bir konu.

Aldığın şeyler bir yerden sonra hediye olmaktan çıkıyor görevmiş gibi algılanıyor, o yüzden hiç gerek yok, Doğum günü olur özel bir gün olur, öyle zamanlarda mütevazı bir hediye yeter, ve daha kıymetli olur emin olun.
Yeğenim yok ki :) hiç almadım o yüzden,babamlar her bayram alırdı,kıskanmazdım da.

Merhaba kızlar. Birşey danışmak istiyorum.
Şuan eşimle ablasında izmirdeyiz. Ablasını çok severim, sayarım. 5 aylık evliyiz. Ablasının iki çocuğu var büyüğü 10 yaşında kız. Ve eşimin ilk yeğeni. O yüzden çok düşkün. Tüm aile düşkün gerçi. Bu yüzden çok çok şımarık bir kız. Her istediği yapılmış bu zamana kadar. Özellikle eşim tarafından. Bazen onu kıskandırınız hissediyorum. Daha doğrusu eşimi kıskanıyorum. Paylaşamıyor gibi hissediyorum. Mesela bir haftadır burdayız bir kaç kez araba da öne oturdu bana sormadan. Bişey demedim çocuk diye. Annesi kızdı sonra oturmadı. Eşim hiç bişey demedi yengen otursun filan. Mesela oyuncak istiyor 100-200 liralık eşim ikiletmeden alıyor. Onu alacağına düzgün bişey alalım giyecek filan diyorum olsun alsın benim yeğenim diyor. Ki bende buraya gelmeden bir sürü şey getirdim. Dün mesela tatlı almaya gittik ben pasta alalım dedim eşim ne gerek var Ablam yapmış dedi. Yeğeni de yanımızdaydı dayı pasta alalım diyince tamam kızım dedi hem pasta aldı hem tatlı... evlendiğimizden beri de aldığı oyuncaklar cabası. Hiç biri de ucuz değil. Benimde çok düşkün olduğum bir yeğenim var ama evlendiğimden beri bizi zorlayacak şeyler almıyorum yapmıyorum ona...
Bazen kendimi kötü hissediyorum böyle düşündüğüm için ama bazende kafaya takıyorum. Ben mi abartıyorum... Lütfen acımasız yorumlar yapmayın. Şimdiden teşekkürler.

Yemin ediyorum dehşetle okudum bu ön koltuk taht filanmı ya oturana ülkenin anahtarınımı sunuyorlar 10 yaşında bir çocuk bilinçli olarak ne kadar canınızı sıkmak istemiş olabilir siz o çocuğu nasıl bu kadar ciddiye alıp gözünüzde büyütebildiniz inanılacak gibi değil yazıkki ne yazık

Inanın zerre içimden gelmiyor zaten tanıdıkça. Eşimin de Allah biliyor ya onun da almasını istemiyorum. Anneli kızlı biraz gösterişi seviyorlar her ne kadar karşı oldukları biseymis gibi anlatsalarda. 5 yaşındaki çocukta aynı onlar gibi. Asla yoku bilmez, öyle herşeyi beğenmez, istediği şeyin alınmama gibi bi durumu söz konusu olamaz, ortalığı inletir valla öyle şımartmışlar. Annesi d3 yani görümcem bilgili bir anne edalarıyla her daim yaptıklarının doğru olduğunu, olması gerektiği gibi olduğunu savunur. Çocuğunun yaptığı saçmalıklara da her daim bi kulp uydurur. Oğlu için iq su yüksek bu çocuğun dahi falan der. Ben de k.çımla gülerim bunu her dediğinde. Asla bu konuda eleştiriyi kabul etmez. Bu huyunu fark farkettigim için de yeltenmem akıl verme gibi olaya. Çocuk o yüzden biraz değişik. Herkese her istediğini aldırabiliyor, yaptırabiliyor.. Aksi bi durumda çığlıklar ağlamalar vs vs.. Aman Allahım tam delirmelik!

Son düzenleme:
Inanın zerre içimden gelmiyor zaten tanıdıkça. Eşimin de Allah biliyor ya onun da almasını istemiyorum. Anneli kızlı biraz gösterişi seviyorlar her ne kadar karşı oldukları biseymis gibi anlatsalarda. 5 yaşındaki çocukta aynı onlar gibi. Asla yoku bilmez, öyle herşeyi beğenmez, istediği şeyin alınmama gibi bi durumu söz konusu olamaz, ortalığı inletir valla öyle şımartmışlar. Annesi d3 yani görümcem bilgili bir anne edalarıyla her daim yaptıklarının doğru olduğunu, olması gerektiği gibi olduğunu savunur. Çocuğunun yaptığı saçmalıklara da her daim bi kulp uydurur. Oğlu için iq su yüksek bu çocuğun dahi falan der. Ben de k.çımla gülerim bunu her dediğinde. Asla bu konuda eleştiriyi kabul etmez. Bu huyunu fark farkettigim için de yeltenmem akıl verme gibi olaya. Çocuk o yüzden biraz değişik. Herkese her istediğini aldırabiliyor, yaptırabiliyor.. Aksi bi durumda çığlıklar ağlamalar vs vs.. Aman Allahım tam delirmelik!
Görümceniz asla kendi çocuğunda hata kabul etmeyen,çocuğunun her yaptığını doğru ve mamtıklı bulan "buldumcuk" annelerden sanırım,çocukları da bir hayli şımarık. Allah yardım etsin bu tiplere,çocuklarına en büyük zararı aslında kendileri veriyor ama farkında değiller. Sizde akıl ve ruh sağlığınız için görümcenizle çok yan yana gelmemeye çalışın,zira kendisinde karşısındakini delirtme potansiyeli fazlasıyla var gibi gözüküyor.

Görümceniz asla kendi çocuğunda hata kabul etmeyen,çocuğunun her yaptığını doğru ve mamtıklı bulan "buldumcuk" annelerden sanırım,çocukları da bir hayli şımarık. Allah yardım etsin bu tiplere,çocuklarına en büyük zararı aslında kendileri veriyor ama farkında değiller. Sizde akıl ve ruh sağlığınız için görümcenizle çok yan yana gelmemeye çalışın,zira kendisinde karşısındakini delirtme potansiyeli fazlasıyla var gibi gözüküyor.
Aynen de öyle. Hatta bir ara oradayken oğlunun yaşıtı bir çocuk gelirdi onlara (o da 5 yaşında) ara ara. Komşularının oğlu. Görümcem komşunun çocuğunu gelir gelmez uyarmaya başlardı x sakin ağlamak Yok, x sakin ispiyonlamak Yok, x şöyle yaparsan seni eve götürürüm vs vs. Ve işin garip tarafı komşunun çocuğu da o kadar ürkek bir çocuk. Kendi oğlu çocuğu rezil eder eve her geldiğinde. Sofraya oturtmaz, o çocuğa yemek yedirtmez, oyuncağını vermez, sonra çocuğu sıkıştırıp dövmeye kalkar, çocuk bunlardan dolayı eve gitmek ister bu sefer de çocuğu eve göndermek istemez. Ve görümcem kendi çocuğuna ayar vermesi gerekirken gider elin çocuğunu uyarır. Ben ise deli olur ortamı terk ederim. Yoksa o gerginlikle tartışırım..
Görümcem de muhafazakar, sakin, sessiz görünümlü ukala bir kadındır. Benden 3 yaş büyük.
Gerçek bir buldumcuk görümcem var. Çocuk yetiştirme konusunda iddialı davranır ama çoğu hareketini tasvip etmem. Inşallah öyle bir ebeveyn olmam.
Çok sık görüşmeyi de düşünmüyorum onlarla. Allah yazdıysa bozsun. Herkes yerinde sağ olsun..

Aynen de öyle. Hatta bir ara oradayken oğlunun yaşıtı bir çocuk gelirdi onlara (o da 5 yaşında) ara ara. Komşularının oğlu. Görümcem komşunun çocuğunu gelir gelmez uyarmaya başlardı x sakin ağlamak Yok, x sakin ispiyonlamak Yok, x şöyle yaparsan seni eve götürürüm vs vs. Ve işin garip tarafı komşunun çocuğu da o kadar ürkek bir çocuk. Kendi oğlu çocuğu rezil eder eve her geldiğinde. Sofraya oturtmaz, o çocuğa yemek yedirtmez, oyuncağını vermez, sonra çocuğu sıkıştırıp dövmeye kalkar, çocuk bunlardan dolayı eve gitmek ister bu sefer de çocuğu eve göndermek istemez. Ve görümcem kendi çocuğuna ayar vermesi gerekirken gider elin çocuğunu uyarır. Ben ise deli olur ortamı terk ederim. Yoksa o gerginlikle tartışırım..
Görümcem de muhafazakar, sakin, sessiz görünümlü ukala bir kadındır. Benden 3 yaş büyük.
Gerçek bir buldumcuk görümcem var. Çocuk yetiştirme konusunda iddialı davranır ama çoğu hareketini tasvip etmem. Inşallah öyle bir ebeveyn olmam.
Çok sık görüşmeyi de düşünmüyorum onlarla. Allah yazdıysa bozsun. Herkes yerinde sağ olsun..
Keşke o komşu bu olanlara sahip olsa da çocuğunu bu psikolojik şiddetten kurtarsa,çocuk gidip annesine şikayette edemiyordur korktuğundan,yazık yahu. Bu kadar ukala ve buldumcuk bir insan olamaz. Dediğiniz gibi kendi yerinizde,kendi halinizde daha mutlusunuz,hiç görümcenize gidip cinnet geçirip sinirden çıldırmaya gerek yok. Az muhatap olunması değil hiç muhatap olunmaması gereken biri.

Keşke o komşu bu olanlara sahip olsa da çocuğunu bu psikolojik şiddetten kurtarsa,çocuk gidip annesine şikayette edemiyordur korktuğundan,yazık yahu. Bu kadar ukala ve buldumcuk bir insan olamaz. Dediğiniz gibi kendi yerinizde,kendi halinizde daha mutlusunuz,hiç görümcenize gidip cinnet geçirip sinirden çıldırmaya gerek yok. Az muhatap olunması değil hiç muhatap olunmaması gereken biri.
Çocuğun annesinin yanında da yapıyor bunu bazen farkında olmadan. Ama komşu birşey demiyor. Görümcem sakin biri çünkü. Konuşmaları da aşırı sakindir. Bazen dediklerini anlamakta zorlanırım hatta o derece. O yüzden yaptığı uyarı ve kayırma dikkat çekmiyor dingin havasından dolayı. Gorumcemle iyiyimdir ancak mesafeliyimdir. Sıkı görüşmekten de yana değilim zaten. Keza eşimin de istemiyorum onlarla sıkça bir arada olmasını. Anca benimle.. Bilmiyorum iyi mi yapıyorum kötü mü ..

Çocuğun annesinin yanında da yapıyor bunu bazen farkında olmadan. Ama komşu birşey demiyor. Görümcem sakin biri çünkü. Konuşmaları da aşırı sakindir. Bazen dediklerini anlamakta zorlanırım hatta o derece. O yüzden yaptığı uyarı ve kayırma dikkat çekmiyor dingin havasından dolayı. Gorumcemle iyiyimdir ancak mesafeliyimdir. Sıkı görüşmekten de yana değilim zaten. Keza eşimin de istemiyorum onlarla sıkça bir arada olmasını. Anca benimle.. Bilmiyorum iyi mi yapıyorum kötü mü ..
Bence iyi yapıyorsunuz,görümceniz sinsi,sakin gibi gözüküp alttan alttan laf veriştirenlerden.

Benimde 3 yegen var 4 uncu yolda ama bitanesi varki adini bile ben koydum derin canimi istese vericem vallahi billahi o derece bi teyzecigim diyo dunyalar benim oluyo o yuzden yadirgamayin yegenler cok degerli yegenine boyle yapiuosa dusunun evladi olunca neler yapar bide bu tarafindan bakin sevgiler ...

Siz empati yapmayı bilmiyorsunuz bence.
Burada çocuğun canı çektiği için pasta istemesi bile batmış konu sahibine.
Ayrıca konu sahibinin abarttığı kadar para harcadığını da düşünmüyorum. Yeğen bu yahu,babamda yeğenlerine paralar oyuncaklar kıyafetler alırdı,bir gün bile kıskanıp mızıldandığını görmedim annemin.
Aynı şekilde annemde öyledir,kendi yeğenlerine yedirip içirir bir kere olsun kıskandığımı hatırlamam. Maddiyatçı bir ailede büyümediğim ve şımarık olmadığım için sanırım. 200 liralık oyuncağı alamayacak durumda olan adam zaten birşey almaz,esirger,durumu varsa ailesine sorun yaratıp mağdur etmiyorsa alabilir oyuncak. Her paranın kuruşu kuruşuna hesabını vermek zorunda mı? Kadın hesap verince sorun oluyor da erkeğe gelince neden "ailesine çocuklarına sormadan harcayamaz!" diyerek hesabını vermek zorunda oluyor? Sonuçta çocuk bu,bir çocuğu mutlu etmek ne kadar güzel birşey.
Çocugun pasta istemesi degil batan. Kadın istediğinde pastayı almaması ama çocuk istediğinde şak yapması. Konu pasta da değil aslında eşinin hep böyle yapması anladigim kadarı ile. Çocuk pasta istedi diye niye sinirlensin. Eşinin davranışı aslında onu rahatsız eden. Ayrıca çocuğun sımaraikligi da rahatsız ediyor konu sahibini anladigim kadarı ile. Valla bende hiç sevmem şımarık çocukları. Başka biri yorum yapmış bizde çocuk olduk ön koltuğa oturmaya cesaret edemezdik diye. Bu çocuga bu kararı verme simarikligi nerden geliyor. Bence konu sahibi haklı. Kaldı ki biz yanımızda büyük insan olunca (kp kv baba anne gibi) on koltuğu onlara veririz genelde saygıda. Kaldı ki 10 yaşındaki çocuğa vericem. Ee o zaman benim kendime saygım nerde kaldi? Kendim otururum onuda kucağıma alırım. Cok uzattim konu kiskanclik degil konu sahibi eşini hedef almak istememis bence :) eşinin hareketlerine sınır oluyor kızın simarikligi da ayrı sınır ediyor gibi geldi bana.

Benim henuz yegenim yok ama elime dogup buyuyen 7 yasinda bir kuzenim var
Birbirimize cok duskunuz, hatta ailecek ona dusukunuz
Ama asla degeri bu kadar yuksek seyler istemez bizden
Gelirken aldigimiz bir cikolata ile mutlu olur boynumuza atlar
Ve ya beraber disari ciktiysak ve 5 10 liralik da olsa bir sey isteyecekse annemi arayip izin alalim der
Gecen benim evden bi sus oyuncak begendi, benim olabilir mi dedi verdim bende
Baktim almamis, neden almadin diye sorunca annem kizar simdi ben geldikce oynarim burada (artik senede 2 kez falan gelebiliyorlar) dedi
Cok daha kucukken(4 yaş falan) gelirken sunu alir misiniz diye hediye ismarlardi
Bazen unuturduk, kusura bakma derdik teselli etmek icin
Olsun ablacim onemli degil diye sarilirdi bize <3
Yerim ben onu ya ^^ ah burda olsa da mincirsam

Simdi simartilsa bu kiz da simartilirdi ama annesi onu bu konuda cok iyi yetistirdi
Sizinki gibi bir yigen cidden sinir bozmayacak gibi degil
Kizi hayata cok kotu hazirliyorlar
Sizdeki de kiskancliktan ziyade bu muameleyi hazmedememe bence
Ki cok da haksiz sayilmazsiniz
Yes yes yes

X