Eşimin yeğenini kıskanıyorum

Tesekkur ederim oneriniz icin arastiracagim. Fight clup efsane zaten. Tuketim toplumu ibaresini meshur eden..

Tesekkur ederim oneriniz icin arastiracagim. Fight clup efsane zaten. Tuketim toplumu ibaresini meshur eden..

Kesinlikle, tuketim toplumu terimini hayatimiza sokan film:)) chuck palanhiuk kitaplarinda, genel olarak toplum ahlaki elestirisini suprizli senaryolarla anlatarak yapiyor. En meshur kitabi filminden dolayi tabi fight clup kitabi ama diger kitaplarida okunmaya deger.

İşte bu ikiyüzlülük. Buradaki anneler internet sitelerinden sekizinci kabanı bakarken çocuğa şımarmasın diye oyuncak almayanlardan.

Ben dedim onu ama biraz yanlış anlaşılmış sanırım. Üç ayda bir, iki üç gün gördüğüm yeğenimi terbiye etmeme imkan yok. Onu eğitmek anne babasının işi. Ancak hasret giderebiliyoruz. İmkanlarım dahilinde de istediklerini almaya çalışıyorum. Mutlu etmeyi seviyorum ve devam edeceğim. Bunun şımarmasına sebep olacağını düşünmüyorum ki olmadı da.
Toplum olarak daha küçük topluluklara bölündük artık. O dediğiniz çocuk yetiştirmek köyün işidir inanışı eskide kaldı. Bir yakınınızın, arkadaşınızın çocuğuna yaptığı yanlış bir şey konusunda tepki gösterin ya da doğrusunu anlatın. Muhtemelen çok sert ve ters tepki alacaksınız. Anne babalar çocuk yetiştirme tarzları konusunda çok hassaslar çünkü özellikle son dönemde.

Yazdiklarinizdan bilincli bir ebeveyn oldugunuz anlasiliyor. Neye ihtiyaci varsa aldik dediniz. İHTİYAC. Aldiginiz seyler de gercekten bu zamanda ihtiyac. Karaduzen bir tuketim goremedim ben.

Konu da yegenden, pastadan, on koltuktan cikti zaten. Cocuga ne isterse sorgusuz sualsiz alalim. Gonlu olsun. Bu mantigi hissettigim cumlelere muhalifim . Sahsinizin yazdigi bircok yorum akliselim yoksa.

Ama konudaki ilk mesajda sorgusuz sualsiz alinmamis.. kiyafet alinacakmis oyuncak alinmis (yani bir sey alinacakmis zaten),konu sahibi evde tatli oldugu halde pasta istemis ama cocuk isteyince alinmis, on koltuk da her cocugun en guzel ruyasidir ki annesi de zaten kizmis.. siz bakmayin ikinci mesajda cizilen tabloya, genelde konu sahipleri taslaninca ikinci yazdiklari mesaj ilkinden komple bagimsiz olur :) yani burada cocugun yaptigi bir simariklik yok esasen, konu sahibini on gun once bosamak icin babasiyla gondermeye calisan sevgisiz bir koca var.. ama konu sahibi kocasi ile arasindaki iliskiden kacmak icin saga sola sarmis bir halde..

Siz de haklisiniz bir sey demeye gelmiyor herkesin bir dogrusu var. Hicbir sey yapamazsak model oluruz. Nerden nereye geldi konu iyi ki de iki uye bu polemige surukledi bizi cok kaliteli fikir carpismalari bunlar. Okuyanlar elbet bir paye alacaktir. Kendi adima da farkli bakis acilari yakaladim tesekkur ederim size.

Siz kaç yaşınızda kadınsınız,hayırı anlıyorsunuz da küçük çocuklara sürekli ''hayır'' denilmiyor işte.Yeri geldiğinde şımartacaksınız,insan bir kere çocuk oluyor sonuçta.İleride her istediğine sahip olamayacak,dayısı sürekli bir şeyler alamayacak mesela,bırakın alsın işte şimdi,siz de kendi yeğeninize alın hem neden esirgiyorsunuz ki ?

Tespitiniz de haklisiniz ikinci mesaj daha detaylandirilmis ben de ilk okudugumda her dedigi yapilmis alinmis, ilk torun vs bu imaj uzerinden gittim. Calisma hayatindan uzagim su ara ozlemisim boyle dolu insanlarla tartismayi. Tesekkurler.

6 aylık evliyimissiniz. Çocuk 10 yaşında. Neyseki siz geldiniz tespiti yaptınız da şimdi dayı ve ebeveynleri nasıl çocuk yetiştireceğini öğrenecek... Bunlar bir yana eşiniz on senedir böyle yapmış demek ki doğrusu o niye karışıyorsunuz kendi çocuğunuz olunca karısın istediğiniz kadar. Zaten bir iki seneye olur inşallah onun dışında onların kaç sene böyle ilerleyen ilişkilerine karismayin. Kendi çocuğu olunca-hatta hamileyken- istese de yapamaz zaten

Çok katılıyorum.
Büyük ebeveynleri tarafından çok şımartılmış! kızım hayır’ın anlamını biliyor, şımarık değil. Bazen bizden bile mantıklı konuşuyor. Çünkü biz hep her şeyi konuşup anlatıyoruz.
Psikoloji dediğiniz gibi kalın çizgilerle belirlenmiyor.
Bu sırf her istediğini almak değil doğduğu andan itibaren her ihtiyacı olduğunda kucaklanmak, hep sevgi verilmek ama doğruyu yanlışı anlatmakla da ilgili.

Tamamen katılıyorum

Şu an maalesef banlısınız ama yeniden aktif olduğunuzda okuyacağınızı düşünüyorum.
Size katılıyorum ama bir noktada farklı düşünüyorum, çocuklara imkanlar dahilinde hediyeler alınmalı, sonuçta onlar çocuk, çocuk sevindirmek güzel birşey fakat her gelenin mutlak birşeyler getirmesi gerektiği duygusu aşılanmamalı çocuğa çünkü gerçekten bazı çocuklar elinize kolunuza saldıracak boyuta gelebiliyor ve herkesten birşey ister hale geliyorlar, bu da ailenin çocuğuna verdiği eğitimdeki yanlışlarından ileri geliyor.

Size bir örnek vereyim, ne dediğim daha net anlaşılır, bir yakınım var, çok güzel de yavruları ama maalesef bu çocukları öyle bir alıştırmışlar ki evlerine her gelenin çantasını açıp bize ne getirdin diyorlar, götürdüğünüz şeyin önemi yok, bu bir çikolata da olabilir, bir oyuncak da, velev ki hiçbir şey götürmediniz o zaman anne çocuklardan sakladığı bir bölmeden gizlice sizin elinize çikolatalar, cipsler ne varsa onları veriyor, çocuklarına vermeniz için işaret ediyor, anlık mutluluk yaşayan bu çocuklar sizin cüzdanınızı alıp elinizden tutarak falanca yerde gördüğü oyuncağı almanızı söylüyor, yani maalesef çocuklar istemeye alıştırılmış, bu sizin yeğeniniz kuzeninizdir gözünüze batmaz, çocuktur deyip geçersiniz, istediği oyuncağı alırsınız da ama belli bir noktadan sonra herkesten herşeyi isteyip alacağınızı düşününce elinizden tutup gitmeleri bana göre tehlikeli, ben kötü niyetli biri olsam bu çocukları kandırıp istediğim yere götürebilirim, 2 çikolata bir oyuncağa çocuk parkından çocuk kaçırabilirim.

Arada kan bağı olması ya da tanıdık olmak beni iyi niyetli ve güvenilir biri yapmaz, evet haklısınız çocuk yetiştirmenin net doğruları yoktur, birçok yol vardır ama çocukların anne babası dışındaki kişilerden birşey istemesi, beklenti içinde olması noktasında çocuğu bilinçlendirmek şarttır, çocuğun şımarması ya da arsız olmasından daha büyük tehlikeler var çünkü.

Siz de yeğeninize yapabilirsiniz benzer şeyler. O zaman belki rahatsızlık hissiniz azalır...

Kendi çocuğu olunca hepsi geride kalır olması gereken seviyeye düşer dengelenir takmayın kafanıza üzmeyin ne kendinizi ne eşinizi :)

Benim de sinir olacağım bir konu. Çocuk sevindirmek güzel birşey, ama şımartılmış ve durmadan birşeyler isteyen çocuğa, sürekli hediyeler almak ayrı bişey. Annesi babası terbiye vermeli.
Kıskançlıkla alakası yok bu konunun.
Birisi demis ki resmen yeğenine harcadığını sayıyorsun, sayacak tabi ki.. 100-200 lira az bi para mı? Ki her seferinde birşeyler istiyormuş bu çocuk. Eşi de tutumlu olmayı bilmeli, bilmek zorunda...
Kayinvalidesine kocası birşey aldığında kırk lafa geçecek olanlar şimdi gelmiş, aaaa 10 yaşındaki çocuğu mu kıskanıyorsun demişler

Kıskançlık felan değil bu ya resmen gıcık olmak.

Konu sahibi size katılıyorum. Eşimin yeğenlerini severim ara sıra hediyeler alırım ama kendileri durmadan birşey isterse işte o zaman gıcık olurum.

Ben çocukların her istediğinin alınmasıyla mutlu olacaklarını düşünmüyorum. Sevgi göstermek, eğitmek, yetiştirmek zor geldiğinden vereyim parayı istediğini alayım vicdanımı da rahatlatmış olurum diyen bir ebeveyn kesimi var, son yıllarda. Ben çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum, adam çocukla ilgilenmek yerine her istediğini alarak vicdan rahatlatmaya çalışıyor; keza boşanan bir anne de çocuğun babası çocukla hiç ilgilenmediği için aynı davranışı yapıyor. İlk çocuk, bunu anlamış ve babasının ondan esirgediği ilgiyi, sevgiyi, her istediğini aldırtarak kendi dediğini yaptırtarak ondan intikam alırcasına çıkarmaya çalışıyor. Diğeri baba sevgisizliği ve ilgisizliği kapatmak için kendini yemeye verdi, 14 yaşında şeker ve obezite hastası.

Ben hiç bir yiyeceğin, oyuncağın; gerçek anne baba ilgi ve sevgisinden üst olacağını düşünmüyorum. 1 muzu çocuklarına paylaştıran annenin, onlara verdiği ilgi sevgi 1 kasa muzdan evladır bence.

Her şeyin bir sınırı var, çocuklar bunları bilmeli. Açın okuyun, Madonna çocuklarına harcama sınırı konuyor, dünyanın en zengin insanları mirasının çoğunu çocuklarına bağışlamıyor, "normal" bir hayat yaşamaları için ellerinden geleni yapıyorlar. Kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…