- 13 Kasım 2015
- 195
- 101
- 18
- 39
- Konu Sahibi dunyadunya
-
Ben sizin yorumlarinizi genel olarak begeniyorum ama bu konuda kesinlikle katilmadim.Adam onlar olmasa belki de yardim edecek.Ama babalik yapmaya firsati kalmamis.
Ayrica sadece yardim eden kv kp lerde var.Hizmet beklemeseler bile uzun zaman kalsalar yine de kadinlar sikayet ediyor.Kayinvalide yemek yapiyor, mutfagima karisiyor.Kendi evi gibi davraniyor diye cok konu acildi burda.
Ustelik cocuklar bu kadar simartilirsa tabi ki zor cocuk olur.Kizim kesinlikle krese gitmek istemiyor demis bir de saka gibi.
Klavyede problem var yazim o yuzden kotu.
Kayınvalide, kayınpeder kelimelerinin yerine annem , babam kelimeleri gelince nasıl yorumlar değişivermiş.
Bakin bu konuda da gorebileceginiz gibi kadina cocuk bakimi yukleniyor, adama ise reis sifati. Halbuki kime gore, neye gore?
Cocuk bakimi hem anneye hem babaya ait. Adam calistigina gore, kadin da belinden rahatsiz olduguna ve 2 cocuga bakamayacagini dusundugune gore, kadinin ailesi babanin rolunu fedakarlik yaparak ustlenmis oluyor.
Adam battaniye altindan laf sokabilecek tiynette biri, aksam eve gelip tum gun yardim eden aileyi azarliyor. Konu sahibi de demis ki ugrasmiyor cocuklar yesin etsin diye. Ben bu sebepten babanin yardima hazir biri oldugunu dusunmuyorum.
Eger adam aileye terbiyesizlik yapmadan esine alternatif sunsaydi, ve evdeki rahatsizligindan bahsetse idi yorumum cok farkli olurdu. Ancak adam apacik terbiyesiz bana gore.
Bunun disinda krese gondermemek tamamen sacmalik. Konu sahibi cocuklar yuzunden kafayi yemis gibi gorunuyor.
Cocuk bakimi evet hem anneye hem babaya aittir burada hemfikiriz zaten.
Yemek olayinda zaten adam tamamen hakli.Konu sahibi demis ki annem binbir nazla yediriyor(5 yas cocuguna).Esim birak acikirsa yer demis.Sizce hangisi daha mantikli?
Belinden rahatsizlanmis tamam rahatskz oldugu sure boyunca yardima gelinilebilir.Ama 6 ay boyunca surekli kendi anne baban olmayinca birileri ile her aksam beraber olmak zor bana gore.Ben katlanamam.
Evet kibarca soylemesi gerekirdi laf sokmak yerine.Ama konu fazla ayrintili yazilmamis, adam yardimci olur mu olmaz mi , daha once istemedigini soyledi mi bu onemli ayrintilar yazmiyor aslinda.Ikimizde biraz ihtimaller uzerinden gidiyoruz.
Empati ve kiyaslama benzer orneklerde yapilir.
Yani tutup da evde butun gun kayinvalide kayinpeder kaprisi ceken, bir de onlara hizmet eden anneler ile, ise gitti diye kendini dunyanin hakimi sanan, terbiyesiz adamlar kiyaslanamaz.
Baglamdan sapiyor bu ornekler. Kayinpeder aglayinca istedigini vermis, aman ne kadar da kotu. Sanki aglayinca istedigini vermeyen dede var su ulkede. Bu 1 aylik bebege tarhana iciren kayinvalide ile ayni sey degil yani.
Adamin ozu terbiyesizmis, bahane aramis ve sorun cikarmis, bu kadar basit.
Kocan olacak o adama artk dur de. Ya da onun ailesine de sana yapılanı yap anlasinMerhaba arkadaşlar..
eşimle 8 yıldır evliyiz. bi kızım var 5 yasında. birde 6 aylık bir bebeğim var.
bebeğim doğduğundan beri inanılmaz huysuz bir bebek. kızımda kıskandı biraz
doğal olarak. psikolojisi bozuk bugünlerdebelimden rahatsızlandım. tek başıma
çok zorlanıyorum ikisi ile.. (kızım kreşe gitmek kesinlikle istemedi) annem ve babamda
bu durumumu görüyor. haliyle bana üzülüyorlar. bebeğim gercekten hiç ama hiç durmuyor
hep kucakta.. ağlama halinde.
annemler gelip bende kalıyor. yardımcı olmak için. insanlar hem bana yardımcı oluyor.
kendi rahatlarını bırakıp geliyorlar.hemde surat çekiyorlar. benim çocuklarımı çok çok seviolar
sadece onların hatrı için katlanıyorlar. işten gelir ağzının ucu ile slm der. alır battaniyesini yatar
. saçma sapan laflar sokar. babam perdeyi kapar mesela ardından açar.hep aksi anlıyacağınız
kızımı gercekten çok sever babam. ve herseyi ile ilgilenir.. aksam kızım bişey istedi. ağladı
babam verdi diye yapmadığı konusma kalmadı. sen karışamazsına getirsi koskoca adama..
ki babamla kızım arasında çok guzel bi bağ vardır. babamda cok sinirlendi ve üzüldü. balkona çıktı bi sigara
içti ve gitti.. arkasında bi hoşçakal bile yapmadı.
ne yapacağımı şaşırdım. bazen boşanmayı bile düşünüyorum. hiç mutlu değilim. ve cok yorgunum.
daha beter hasta olmaktan korkuyorumbana bir akıl verin..
dedesinin kızım için yaptığı fedakarlıkları anlatamam. birbirlerini çok seviyorlar. orada sen karışamazsına getirmesi onu çok üzdü. ne sanıyor kendi
O zaman çocuk dogurmayacaktı yeniden?
Böyle bi şey kabul edilemez o zaman erkeklerde benim gücüm ev gecindirmeye yetmez ailemle oturalım deyince kızmayacaksınız hanımefendi.Aynı şey çünkü gücü yetmiyor napsın adam derim ben de size.
Aile gelip eve yerleşecegine kızına yakın bi yere taşınsın,kızlarına gündüz yardım eder akşam dönerler.Mantıklı olan yardım denilen odur çünkü burada kızlarının evine yerleşmiş bi aile görüyorum ben.Damat da istemiyor,haklı da.Kendi annemi düşünüyorum üstüne para versem gelip kalmaz benim evimde bu şekilde doğru değil çünkü.
Olayı tersinden düşünün mantıksızlığınızı göreceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?