Eşimin Oğluma Tavrı

Oğlum bana çok benziyor, aynı benim bebekliğim zaten kaşının düşüklüğüne kadar. Eşim de benim bir katkım yok sen kendi kendine üredin diyr espri yapıyor aklınca.
Ben bazen dert ediyorum, nasıl yetiştircex bu çocuğu diye. Haklı bir düşünce yani herkes dert etmez mi çocuğunun geleceğini? Ne takılıyorsun bir şekilde büyüyecek, boşver diyor. Düzgün insan olmazsa ne yaparız diyorum, o zmaan hiç umursamam ne yaparsa yapsın diyor. Anlayışı böyle yani.

Sanki kendisi doğurulup sokağa atılmış gibi bir hava sezdim?

14 saat sirt üstümu yatıyor bebeginiz
Evet gece uykusunda 12-14 saat arası yatıyor. Pek dönemiyor henüz ben sağa sola karışık yatırıyorum ama neticede saatlerce yatıyor, oyın halısında yatıyor, anakucağında yatıyor, altı açılırken yatıyor, banyo yaptırırken küvetinde yatıyor. Çok normal değil mi sıkılıp kucak istemesi.

Sanki kendisi doğurulup sokağa atılmış gibi bir hava sezdim?
Hiç alakası yok, iki kızdan sonra 10 yıl ara verilip dünyaya gelen bir erkek çocuk. Bütün ilgi üzerindeymiş haliyle. Kayınpederim bazen " sen nerden gördün bunları bilmiyorum ki biz seni böyle mi büyüttük" diyor ama anlayan kim.

Bu yüzden sorumluluk sahibi olamamış bebek bakımı da zor geliyor. Anca yöneterek eşinizi bebeğe karşı tutumunu düzeltebilirsiniz mesela top verip bununla oynat yada ne bileyim biraz balkona çıkar sıkılmasın oğlumuz gibisinden bide yanında şikayetçi olmayın onun etkisi oluyor ağladığı zaman başka odaya gidin sakinleşince gelirsiniz

4 aylikken bu tepkileri veriyorsa 4 yasina gelince dover muhtemelen. cunku 2 yas sonrasi cocuklar boyle cin gibin seytan gibin biseye donusuyorlar zaman zaman
Aynen bunu yazacaktım.
Inşallah acilen düzelir ama pek sanmıyorum, ben ikisini tek bırakamazdım sanırım ya.Illa gözüm ustlerinde olurdu. Hatalarıyla ilgili video bulup sürekli izletirdim, çocuk gelişimiyle ilgili kitapları zorla okuturdum vs.
Bir de basta anne olmayı istemediğini filan söyleyip durmasin ,çocuk anlayacak yasa gelince duyarsa yazık olur.

Ben adamın size karşı söylediği laflara da çok takıldım. Konunuzu forumda bilmeyen yoktur. İlk hamile kaldığınız günden beri bayağı bir sıkıntılardan geçtiniz. Ruh haliniz çok kötüydü ve adam sizi zayıf noktanızdan vuruyor. Yeni yeni toparlayan bir insana asla söylenmeyevek laflar. Bilmiyorum. Hal, tavır ve laflar tamamen ofsayt.

4 aylık bebek sıkıntısını nasıl belli edecekmiş? elbette ağlayacak derdini anlatabildiği tek yol ağlaması.
sanırım eşiniz 4 aylıkken oğuz kağan gibiydi. kesin doğar doğmazda et yemiştir.

Bu kadar küçük bir bebeğe telefon ve tv mi? Hem de günde 2-3 saat. Off off. Eşinizi bence bebekle hiç yalnız bırakmayın. Sonuçları çok kötü olabilir. Gerçekten üzüldüm
Ama ne yapayım illa ki yalnız kalıyor ve kalacak, bir de hiç bebek bakımını vermezsem alışır sonra toparlayamam diye korkuyorum.
Evet biraz öyle yapmaya çalışıyorum, ben varken sorun yok. Şarkı söyle, şöyle yapsana, buna çok gülüyor gibi şeyler söylüyorum. Ama ben yokken? Kısa bir süredir şikayetçi olmuyorum çünkü yeni yeni kendime geliyorum.
Yani aynen. Şu an sabaha kadar uyumadığı bir gün bile olmadı daha ama biliyorum ki hasta olunca diş döneminde olacak. O zaman naparız acaba?
Onu zaten anlatacağını söylüyor hep ama anlatır mı bilmem.

Onları artık düşünmemeye çalışıyorum, bir süre önce zaten artık bu sorunumu konuşmak istemediğini, sıkıldığını, uzattığımı, düzelmek istemediğimi falan söyledi. Ben de anlatmıyorum, çok bunaldığımda gizli gizli ağlıyorum, sakinleştirici çaylar falan içiyorum. Bir şekilde kendi kendime halletmeye çalışıyorum artık.
4 aylık bebek sıkıntısını nasıl belli edecekmiş? elbette ağlayacak derdini anlatabildiği tek yol ağlaması.
sanırım eşiniz 4 aylıkken oğuz kağan gibiydi. kesin doğar doğmazda et yemiştir.
Yani karnı tok, gazı çıkmış ve altı temizse sıkıntısı olamaz ona göre.
Sıkılamaz, kucak isteyemez, keyifsiz olamaz.

Bazı erkekler eski usul babalık yapmak istiyorlar öylemi acaba eşiniz anne bişey diyince hani amannn dizilerden mi görüyorsun biz boylemi büyüdük neyimiz var gibi konuşan tipler çünkü çevremde çok var. Benim esimde mesela çok iyi bir babadir benden çok ilgilenir ama bazen çocuğumun hoşuna gitmeyecek davranışlar sözler söyler bende cocugum yanından ayrılınca tepki gösteriyorum bilmis bilmiş konuşma ne var naptimda annem beni döverdi ben bi kızdım diye noldu gibi şimdi taktik buldum dizi izlerken baba evlat rolü varsa iyi şeylerde hemen bak böyle böyle anlatiyorum pedagk yazilarindan okuyorum böyle oluyormus söyle yapmamiz gerekiyormus gibi hemen değişiyor ve mükemmel baba oluyor

Küfür de mı sevme şekli neyse büyüyünce o da küfür etmeye başlar..babalığa hazır değilmiş neyse

Erkeklerin çoğunluğu böyle çocuğuna ilgisiz alakasız ... Ben alıştım sende alış bence

Diğer konunuzu da biliyorum, çok üstünüze gelmişlerdi. Ama maşallah çok iyi bir annesiniz, hatta o zaman da şu buhranlı dönem geçsin bu kadının içinden çok güzel bir anne çıkacak diyordum.. değme annelere taş çıkartırsınız.

Afedersiniz ama eşinize gıcık okdum, bu ne biçim baba dedim okurken. Bende sizin gibiyim ve böyle şeylere hiç tahammülüm yoktur. Nasıl ilgilenirse ilgilensin diye bi şey olamaz bu nasıl bir mantık? Çocuk sizinle güvenli bağlanma yaşamalı tv veya telefonla değil. Her yerde ilk 2 yıl ekranlardan uzak tutun diye bas bas bağırıyorlar zeka gelişimi için. Hitap şekilleri de hoş değil.. Umarım en kısa zamanda çözersiniz bu işi, bu adam örnek olucak bi de oğluna.. Ay bi fena oldum

Kocanizin cok tuhaf davranislari. Laflari ozellikle. Benim oglum 1 bucuk yasinda,dogdugundan beri esimin oyle guzel lugat geliştirdi ki ogluma karşı. Hatta ben sipa derim bazen canim cok kaynar ,ona bile gönlü olmaz. Canım oyle deme kucuk cocuga diye. Kaldi ki aglatmak? Aglayinca benden once kosar susturur. Kocanizin eline bırakmayın derim. Eğitimi sizden alsın, sizi ornek görsün kendine

Büyüyünce tvden zaten uzak tutamıyoruz en azından kendi adıma söyleyeyim bir yaşından sonra maalesef tutamadım ama şu an daha çok küçük çocuk ya ciddi sorunlu bir ilgilenme şekli ve konuşması da öyle çocuk konuşmaları hemen kapıyor büyüyünce öyle diyecek birden durduk yere şok olacaksınız ne ara öğrendi diye
Şu erkekler bi lohusalık yaşasa da anlaşa anneleri ne demek senin hakkın yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…