Eşimin Oğluma Tavrı

Özellikle al bunu seyret yapmıyor ama salıncağı tam tv karşısında. Haberleri açıp oraya bırakıyor kendisi kahvaltı hazırlıyor veya telefonda geziniyor. Bilemiyorum nasıl anlayacak durumu.
Geçen gün omuzumda ağlıyor ve susmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım yüzü de babasına dönük eli benim omuzumda. Sus lan diyerek eline hafifçe vurdu, ben de bir an refleks olarak dönüp tokat attım. Ben vurmadım hafifçe dokundum diyor ama sus lan diyerek parmakla dürtsen bile onun anlamı bellidir. Asla dedim dokunmayacaksın yoksa sonu kötü olur. Korkuyorum ki büyüdükçe sorunlarda daha cddi tepkiler verecek.
Adam ben uyuyayım diye oyalamıyor. Ben sabaha kadar kalkıp bakıyorum kendisi horul horul uyuyor. Sabah 7de de o kalkıp ilgileniyor ben ilgileniyorum. Makul bir saat neticede, bir zahmet yapsın baba o.
Adama zaman ayırıyorum zaten akşam 7 gibi geliyor, bebek 8 gibi uyuyor. O saatten sonra beraberiz, hafta sonu beraberiz. Her şeye yetmeye çalışırken en azından kaba saba davranmayablir çocuğa.
Bir şey anlatmama gerek yok ki bu konu çok konuşuldu aramızda. Zaten çalıştığı yerde doktorlarla da benzer şeyler konuşuyorlar devamlı. Ne diyeyim ki?
Teşekkür ediyorum. Başta da benzer şeyleri konuşuyordu aslında. Ben istemiyorum diyip yine de bebeğe iyi davranınca şizofren misin nesin diyordu. Şuna bak çok tatlı desem seni döverim tam dayaklıksın cevabını alıyordum.
Şu an için farklı bir şey beklemiyorum aslında. Kendisi en son Cin Ali okumuş biri tutup çocuğa kitap okumaz şu an. Ona göre anlamıyor neden okunsun. Tamam da çocuk 2 aylıkken bir ktabı bitiremiyordum çok sıkılıyordu, şimdi daha ilgisini çekiyor, çıkardığım seslere gülüyor, kitabı tutmaya çalışıyor. Maksat anlaması feğil aşina olması, anlatamıyorum. Kitaba, oyuna değil tv ve telefona aşina olacak sonra uğraş dur.
Yoruldum nomu, ben zaten kendimi zor toparlıyorum, ekstra ev işi bebek bakımı... Kaldı ki kapımı çalan bile yok, belki ailem yakın olsa bu kadar daralıp zorlanmazdım. Fiziksel olarak yorgun değilim zihnen yorgunum çok. Bir yandn kendimi de eğitiyorum, üzerine eşi mi eğiteyim?

Söylüyorum çok, şimdi üşenirsen ileride çok kötü sonuçları olacak ve bin katı uğraşarak düzeltecek belki de düzeltemeyeceksin. Zaman hızlı geçiyor bir bakmışsın her şeyi sünger gibi çekmiş diyorum ama henğz bir ilerleme göremedim.
Ona katılıyorum tabi ki büyüdükçe ilgilenir. Şu an bir şey paylaşamıyor bunu da açıkça dile getiriyor. Ama büyümesini beklerken de yanlış şeyler aşılamamak lazım. Sonra dönüp baktığımızda krşke dememek için.

Ben istemiyorum diyip yine de bebeğe iyi davranınca şizofren misin nesin diyordu. Şuna bak çok tatlı desem seni döverim tam dayaklıksın cevabını alıyordum.

Bunu sana mı diyor? Eşin pek normal değil sanırım.Dengesizin teki canlandı gözümde.

İlgilensinde nasıl ilgilensin değil de. Çok müdahale etmeyin önce benimsesin. Sonra onun için doğrusu neyse o zaten sizden daha istekli olacak. Siz müdahale ettikçe o size olan kızgınlığıni çocuğa yansıtıyor. Aslında ona yaptığı şeyler sizi kızdırmak amaçlı. Belli bir süre duymayin görmeyin

Ben size hak veriyorum.Ayrica esinizin size söyledigi cümle ne kadar kirici.Ne demek bu güne kadar istemiyordun, sen karisma.Hic söylenecek laf mi bu?

Bebeginiz daha cok kücük.Televizyon ve cep telefonu kesinlikle olmamali.Elbetteki bebeklerin kendi kendilerini mesgul etmesine izin vermeliyiz.Saglikli olani bu.Ama televizyon karsisina oturtmak yapilacak en son sey.

Ben yine üzüldüm sizin icin.Esiniz hic anlayisli davranmiyor.Dogum sonrasi depresyonundan yavas yavas cikan birine yapilacak seyler mi bunlar.

Babanın davranışları garip ama sizinki de çok normal değil. Her dediğini yapınca çok ilgili alakali olmuyosunuz.

Yahu konu sahibinin bebeği 4 aylık. Bebeğin istediklerini yapmasın da ne yapsın, sofra düzeni olsun diye çocuk isteyince emzirmesin günde üç kere emzirsin ya da her altına yapıp ağladığında değiştirmesin mi mesela yaptığının sonuçlarına katlansın disipline olsun biraz diye?

Oğlunla böyle mutlu olmana çok sevindim. Diğer konunu biliyorum ve senin için gerçekten çok üzülmüştüm şimdi mutlu olmanıza çok çok sevindim az kaldı birazdan ağlıycaktim .
Bu konuya gelince kimi babalar böyle sever haklisin ama ne yazıkki zamanla değişecektir. Seni de sözleriyle kırmasına izin verme. Ama oğlun böyle giderse seni daha çok sevecek gibime geliyor

Bence en büyük problem eşinizin ağzının bozuk olmasıymış çocuk büyütürken ne söylediğimize iki kat daha fazla dikkat etmeliyiz

Ya tabiki iki çocuk annesibiri olarak gece kalktığınızı anlıyorum ama bi sorun bakalım sırf siz gece kalkıyorsunuz diye hangi eş sabah iki saat uyu ben çocugu oyalarım diyor... Yanlıs anlamayın amacım eleştirmek değil sadece dışardan bi göz daha rahat görür bana kalırsa üstüne gitmeyin ters tepki verir sonra kendin ilgilen falan xer

4 aylikken bu tepkileri veriyorsa 4 yasina gelince dover muhtemelen. cunku 2 yas sonrasi cocuklar boyle cin gibin seytan gibin biseye donusuyorlar zaman zaman

Benim esim uykum agir oldugu icin sabah ise gittigi halde benden cok bakar cocuklara. Boyle bir kistas yok.
Ha oyun oynama bi seyler ogretme konularinda sifir ama ben de ustune varmiyorum. Tv nin onune birakip cocuga bakiyorum denmez.

Ya benimkine ne demeli iki yaşındaki çocuğa tavır aliyo neymiş parktan gelmek istememiş ağlamış huysuzluk yapmış
Minigim sirnasiyor baba baba diyor boynuna sarilmaya calisiyor yok tas olsa insan catlarda merhamete gelir ama bizim beyfendide zırnik tepki yok
Sinirden kuduruyorum soylensem iş başka boyutta gecicek bir iki bişey söyledim ama nafile gözlerini dikmiş tv izliyor hiç tepki yok

Sanki akranı 2 yaşındaki bebek. Kendilerinde olmayan disiplini el kadar bebekler göstersin istiyorlar. Kendisi 2 yaşındayken annesi seslenince hemen kaydıraktan inip koşuyordur kesin.

Benim esim uykum agir oldugu icin sabah ise gittigi halde benden cok bakar cocuklara. Boyle bir kistas yok.
Ha oyun oynama bi seyler ogretme konularinda sifir ama ben de ustune varmiyorum. Tv nin onune birakip cocuga bakiyorum denmez.

Kabul et ama eşin istisna bence

Sanki akranı 2 yaşındaki bebek. Kendilerinde olmayan disiplini el kadar bebekler göstersin istiyorlar. Kendisi 2 yaşındayken annesi seslenince hemen kaydıraktan inip koşuyordur kesin.
Aynen bende dedim sen 42 yasindasin o 2 kendinle onu ayniq kefeye mi koyuyorsun

4 aylık çocuğun istediği ne olabilir demişsiniz ama e o zman tv izlemeye de devam etsin anlamıyor nasılsa. Babası da anormal tavırlarına devam etsin sorun yok o zaman bu bakış açısıyla.
Hiç çocuklu ortamda bulundunuz mu daha önce bilmiyorum ama bebekler,çocuklar kime nazinin geçtiğini çok çok iyi biliyor.kime ne yaptiracaginı da aynı zamanda.

e bu nasıl sakin ve anlayışlı olmak? size sakin ama çocuğa değil mi?
bilmiyorum yani kafamda oturtamıyorum. kim bi bebeğe küfreder ki?
Genelde sakin yani bana küfretmez veya kötü konuşmaz. Gergin değil başkalarına olduğu kadar.
Gayet değişen bir şey. Bende değişti mesela. Başlarda açıkçası görmek bile istemiyordum. Şimdi ağzını büzünce o ağzı öpmemek için kendimi zor tutuyorum. Gayet de eğleniyoruz. Ebeveynlik doğuştan olan bir şey değil bence, öğrenilen ve hissedilen bir şey.
Yani muhtemelen öyle olacak ama eşimin karakteri bu şekilde sanırım bu kötü konuşma ve sertlik durumu değişmeyecek
Teşekkür ederim, evet daha iyiyiz ve daha da iyi olacak eminim. Arada yine bunalıyorum ama sevmiyor değilim ve en önemlisi neden doğurdum demiyorum. Eğleniyorum ve bu yoğun hayata alışmaya çalışıyorum, eşim benim kadar oğlumuzla vakit geçirmediği içni belki de süreci daha yavaş işliyor olabilir. Akşam 7 gibi geliyor ve oğlum 7.30-9 arası bir saatte uyuyor artık.
Belki de öyle olur. Ama kendini şartlıyor. Yani o da seninle benzer süreçlerden geçiyor hissini uyandırdı bende. Sen atlatıyorsun ama o hala atlatamamış.
Olabilir de... Bilemiyorum onun hisleri hakkında pek konuşmuyoruz ama onun daha başka sorunları var iş hayatında. Doğumdan bu yana işten çıkartıldı, başka yaptığı işlerde problem yaşadı, ben 1 ay kadar ailemde kaldım ve buna bozuldu ama sen iyi oluyorsna kal demek zorunda kaldı, para alamadı, dolandırıldı vs. Ve bana çok bozuldu, hep seninle ilgileniyorum ama sen bana halin ne diye sormuyorsun şeklinde. Durum bu maalesef. Onun için hayat devam ediyor iyisiyle kötüsüyle ama ben tek sorunum bebek sahibi olmakmış gibi düşünüp diğer her şeye kendimi kapattım.
Çok teşekkürler, amin :)
Bunları daha önce konuştum. Aynı fikirde olmasak bile birbirimize zıt fikirler söylemeyecrğiz şeklinde.
Ağlama konusunu biliyorum, kaldı ki oğlum çok kucakta gezmiyor ama sırt üstü yatmaktan sıkıldığı oluyor. Kimi günler 1 saat kendi kendine oyalanıyor kimi günler 10 dakika. Ben de ona göre davranıyorum. Şimdi daha küçğk dediğiniz gibi ileride istediğini yapyırmak için ağlarsa ve bunu kullanırsa müsaade etmem zaten.
Sizi anlamaya çalışıyorum ama bebeğinize çok üzüldüm..Dilerim ortamı her anlamda düzelir
Bebeğim gayet mutlu. Evcillerle yaşıyor, gün içinde dışarı çıkıp temiz hava alıyor. Sürekli gülen ve ilgilenen, sevip öpen bir annesi var.
Çok haklısınız. Erken yaşta televizyona maruz kalan bebekler de otistik olma ihtimali artıyor. Bununla ilgili kısa bilimsel bir yazı okuyabilirsiniz.
Bir de lohusa depresyonunu okuyunda yüzünüze vurup durmasın.
Biliyor, çok konuştu benimle ama ben düzelmeye başlayınca tuhaflaştı.

Çocuğu tek başınıza yapmışsınız gibi bu tavırlar da neyin nesiymiş?
Sadece çocuk yapmakla baba olunmadığını söylediniz mi ona!
Bence takındığı üslup hiç hoş değil. Sonuçta ahlaki değerler ilk önce anne baba eğitiminden geliyor. Küçücük sabiyi küfürler eşliğinde büyütmek doğru değil.
Şuan da aklı ermiyor bebek olduğu için ama ileride babasından aldıklarını uygular.
Küfürbaz haydo gibi bir evlat yetiştirmek istemiyorsanız kocanıza bir set çekin.
Madem bakacaksa layıkıyla baksın. Bakmayacaksa hanzo gibi davranmanın alemi yok.

Öğretmenim. Biliyorum çocukların ne zaman naz yapıp ne zaman yapmadığını. Ayrıca ebeveyne az biraz naz yapmasında sakınca yok. Yalandan ağladığı zamanlar da oluyor ve bence çok tatlı oluyor :)
14 saat sırt üstü yatan bebeğin oyun halısında yatmaya devam etmek istememesi ve bu sebeple mızırdanması makul bir istek bana göre. Bunu babanın da anlayıp kucağına alması gerekirken bırak ağlasın demek mantıksız. Bıraktığım da oldu ve bir süre sonra ellerini yumruk yaparak göğsünde bitiştirip ağlamaya devam etti ki bu korktuğunda yaptığı bir hareket. Muhtemelen yalnız bırakıldığını, isteğinin karşılanmadığını falan düşündü, çok üzüldüm. Kendi kalkabilecek olsa ağlamasına müsaade eder ve kalk otur o zaman derim.

İsteği ne olabilir evet? Karnı açtır, uykusu vardır, altı pistir, gazı vardır, sıkılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…