- 26 Eylül 2010
- 17.480
- 32.648
- 798
Özellikle al bunu seyret yapmıyor ama salıncağı tam tv karşısında. Haberleri açıp oraya bırakıyor kendisi kahvaltı hazırlıyor veya telefonda geziniyor. Bilemiyorum nasıl anlayacak durumu.4 aylık çocuğa tv ve video seyrettirmek mi? Ne anladın bakalım ''tipsiz cocuk'' diye de soruyor mu? Doğurmak ve yapmak işin kolay kısmı. Zor kısmı yetiştirmek ve büyütmek. Sana sabır, eşine de akıl ve mantık diliyorum.
Geçen gün omuzumda ağlıyor ve susmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım yüzü de babasına dönük eli benim omuzumda. Sus lan diyerek eline hafifçe vurdu, ben de bir an refleks olarak dönüp tokat attım. Ben vurmadım hafifçe dokundum diyor ama sus lan diyerek parmakla dürtsen bile onun anlamı bellidir. Asla dedim dokunmayacaksın yoksa sonu kötü olur. Korkuyorum ki büyüdükçe sorunlarda daha cddi tepkiler verecek.eşinin çocuğu senden bile çok istemediğini bildiğim için küfüre kadar olabilir diyordum. Ama minicik bi bebeğe ciddi ciddi sinirlenip küfür etmek de ne bileyim vicdansızlık.
O böyle yaptıkça sen bebeğine daha çok bağlanıcaksın, sana artısı kabullenme sürecini hızlandırmak olacak
Adam ben uyuyayım diye oyalamıyor. Ben sabaha kadar kalkıp bakıyorum kendisi horul horul uyuyor. Sabah 7de de o kalkıp ilgileniyor ben ilgileniyorum. Makul bir saat neticede, bir zahmet yapsın baba o.Son iki paragrafı okuyamadım bile. Daral geldi yani. Adam siz uyurken iki saat siz uyuyun diye oyalıyor siz kalkıp nasıl oyalıyor diye kameraya bakıyorsunuz. Sevme şekline bile karısıyorsunuz. Halıya koyduysa cocuk ağlarsa alır ya kasmayın bu kadar çocugun her istediğini hemen istediği an yaparsanız işiniz çok zor.... Bir de yani sen anneysen o da baba. Bırak rahat ver huzur ver adama. Sonra cocuk oldu adam değişti diye konu açılıp duruyor değişen kadınlar aslında. Kötü davranmıyorsa ki bunu yapması için psikopat olması lazım. Sıkmayın adamları. Hayat kısa. Sürekli çocukla ilgilenmeyin adama da zaman ayırın
Adama zaman ayırıyorum zaten akşam 7 gibi geliyor, bebek 8 gibi uyuyor. O saatten sonra beraberiz, hafta sonu beraberiz. Her şeye yetmeye çalışırken en azından kaba saba davranmayablir çocuğa.
Bir şey anlatmama gerek yok ki bu konu çok konuşuldu aramızda. Zaten çalıştığı yerde doktorlarla da benzer şeyler konuşuyorlar devamlı. Ne diyeyim ki?4 aylik bebek 2 saat tv karsisinda birakilmaz , hatta 2 dakika bile birakilmaz
Cok cok cok cok tehlikeli koalina
Oburkuleri gec ama bu konuda esini al doktora gotur , cocuk doktorunuz uzun uzun anlatsin esine verdigi zarari ve sebep olacaklari
Sonra 2 sene sonra burada cocugum otistik mi vs diye konu acarsin onlemini simdi almazsan
Teşekkür ediyorum. Başta da benzer şeyleri konuşuyordu aslında. Ben istemiyorum diyip yine de bebeğe iyi davranınca şizofren misin nesin diyordu. Şuna bak çok tatlı desem seni döverim tam dayaklıksın cevabını alıyordum.Haklisin, tabi önceligin bunları yapmaması olmalı..
Ama ekstra birşey beklemiyorum deme, beklemelisin, zira bebeginizin de sadece yapmaması gerekenlere değil, yapmasi gereken doğru şeylere de çok ihtiyacı var..
Kimse küfür etmiyor diye babasına saygı sevgi duymaz, sağlıklı bir birey olmaz.
Kitap okumasına, gidiklamasina, konuşup şarkı söylemesine, dans etmesine zamanla değişken gösteren her güzel ana ihtiyacı var, olacak..
Ama lütfen senin gibi zor bir depresyonu atlatmış, bebeğine yeni yeni adapte olmuş bir anneye sen daha düne kadar istemiyordun demesine izin verme.
Hakettigin desteği vermiş iyi hoş, ama şimdi niye böyle konuşuyor, konunun sessiz takipcisiydim, bence başarılı bir annesin, tebrik ederim.
Eşinin seni bu şekilde eleştirmeye hakkı yok, kendi yanlışını senin elinde olmadan yaşadığın durumla kiyaslamasin..
Kusura bakma, ben bebeğinize olan tavrı kadar, sana bu söylemine de takıldım..
Şu an için farklı bir şey beklemiyorum aslında. Kendisi en son Cin Ali okumuş biri tutup çocuğa kitap okumaz şu an. Ona göre anlamıyor neden okunsun. Tamam da çocuk 2 aylıkken bir ktabı bitiremiyordum çok sıkılıyordu, şimdi daha ilgisini çekiyor, çıkardığım seslere gülüyor, kitabı tutmaya çalışıyor. Maksat anlaması feğil aşina olması, anlatamıyorum. Kitaba, oyuna değil tv ve telefona aşina olacak sonra uğraş dur.
Yoruldum nomu, ben zaten kendimi zor toparlıyorum, ekstra ev işi bebek bakımı... Kaldı ki kapımı çalan bile yok, belki ailem yakın olsa bu kadar daralıp zorlanmazdım. Fiziksel olarak yorgun değilim zihnen yorgunum çok. Bir yandn kendimi de eğitiyorum, üzerine eşi mi eğiteyim?Telefon o kadar elinde madem örnek baba hesaplarını takip etsin. :)
İyi baba nasıl olur gerçekten bilemeyebilir ama öğrenebilir bence..
Bir sen bir o ilgilenmenin dışında hep birlikte vakit geçirseniz nasıl olur acaba?
Bence senden öğrenir zamanla kaliteli vakit geçirmeyi.
Birlikte eğitici oyunlar oynasanız, şarkılar söyleseniz..
Evet eşinin de öğretmeni olacaksın.
Zor iş kabul ediyorum ama mecbur :)
Hitaplara çok takılmadım.
Tipsiz, çirkin diye sever kimi.
Ama küfür konusunda katı ol kesinlikle.
Yakında hepsini anlayacak ve alacak.
Sinirlendiğinde bize küfür eden bir çocuğumuz olsun ister misin diye anlat..
Öyle bir anlat ki o güne götür ve yaşat resmen :)
Başarırsın sen bu işi!
Bu arada daha iyi olmana çok sevindim.
Sen iyi olduktan sonrasını düzeltmek kolay![]()
Söylüyorum çok, şimdi üşenirsen ileride çok kötü sonuçları olacak ve bin katı uğraşarak düzeltecek belki de düzeltemeyeceksin. Zaman hızlı geçiyor bir bakmışsın her şeyi sünger gibi çekmiş diyorum ama henğz bir ilerleme göremedim.
Ona katılıyorum tabi ki büyüdükçe ilgilenir. Şu an bir şey paylaşamıyor bunu da açıkça dile getiriyor. Ama büyümesini beklerken de yanlış şeyler aşılamamak lazım. Sonra dönüp baktığımızda krşke dememek için.Valla genellemek istemiyorum ama erkeklerin çoğu böyle.
Eşim küfür etmez konuştuğuna dikkat ederdi ama çocuğa o çağda nasıl bakacağını da bilemezdi.
Biraz bak diye verdiğim de kendi TV de çocuk da anakucağında kendi kendine kalırdı.
Çocuk kalkıp yürümeye başlayınca oldu adam.
Şimdi benden daha iyi ilgilenir ve bakar diyebilirim.
Erkeklerin babalık programı biraz geç yükleniyor sanırım.
Ee kadınlar böyle böyle yalnızlaşıp çocukla kendilerine ayrı hayat kuruyor, koca kişisi de kendi alemine dalıyor. Şu an çok bir şey söyleyemiyorum çünkü evet annelik yapıyorum ama zamanında eşime çok yalvarmıştım verelim bunu bakmak istemiyorum diye. Zamanında dediğim de 1-2 ay öncesine kadar yani çok uzak bir zaman değil. Hal böyle olunca parçalansan da onun ve hatta herkesin gözünde çocuğunu istemeyen annesin.Benim eşimin anlattıklarından tek farkı, çocuğa küfür etmiyor oluşu. Ki müsaade etsem kaba saba lanlı lunlu konuşuyordu. Neyse ki bıraktı bu tutumunu.
Geri kalan her şey aynı. İki dakika ilgilen desem eline telefon verir. İnatlaşır, üç yaşındaki çocukla yarışır benim dediğim olacak diye. Sonunda ne oldu biliyor musun? Üç buçuk yılın sonunda asla babasıyla zaman geçirmek istemeyen bir çocuk ve kendi aleminde yaşayan bir angut var evde.
Ben artık vazgeçtim çabalamaktan. Eşime de söyledim. Maddi katkın ve spermin dışında hiçbir emeğin yok. Biz iki kişilik bir hayat yaşıyoruz öyle de devam edecek belli ki.
Bugün aldım oğlumu Kadıköy, karaköy arasında gezdik durduk. Tam manasıyla anam ağladı huysuzluklarından. Lakin ben babasından farklı olarak pes etmiyorum. Nasılsa çocuk durmuyor deyip eve hapsetmiyorum. Ben çocukla gezmeyi sevmiyorum sinirleniyorum deyip çocuğu sosyal alanlardan uzak tutmuyorum. Şimdi bu adam çıkıp ki zamanında demişti "sen zaten istemiyordun olmasını. Ben istedim" derse onu parçalarım. Gerçek manada parçalarım. Etimle kemiğimle hatta her hücremle annelik yapıyorum. Baba ne yapıyor? Koca bir hiç. Umurumda mı? Valla artık hiç umurumda değil. Kendi karanlığında boğulsun.
Bunlar bir iki yıl sonra yaşayacakların. Anlattığın koca profiline bakılırsa benim geçtiğim yollardan geçeceksin sen de. Tam da bu yüzden asla ağzını açmasına müsaade etme. Ben bir iki yıl önce zerre katkısı olmadığı halde anneliğime laf söylemesine müsaade ettiğim günlere kızıyorum şimdi. Keşke kes sesini git telefonla sevişmeye devam et deseydim.
Özelden yazacağım, çok teşekkürler...Ya konunun uzmanıyım diyemem tabi, buradan görebildiğim kadarıyla yorumluyorum. Yüz yüze çalıştığım bir çift olsaydı belki daha farklı ele alabilirdim. Ama tabi danışmak isterse elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum.