EŞİMİN KARDEŞİNE OLAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM

Konu sahibibin anlattıkları tamda okb belirtileri düşünce bıyutunda yaşıyor.

Okb yelpaze gibi demişti bir doktor sadece temizlik takıntısı yada simetri takıntısından ibaret birşey değil daha üst boyutları da var.

Ne kadar kendinizden emin yazmışsınız adeta psikiyatri profesörüymüşcesine çok güldüm

Okb’nin ilerisi şizofreni falan değildir farklı hastalıklar.Bir üstteki yorumda yazmışsınız söylemeden edemedim çevredeki insanlardan hoşlandığını sanıp takıntı geliştirmekle,alakasız insanların kendine aşık olduğunu düşünmek apayrı şeyler..biri obsesyon biri delüzyondur..

Şizofreni psikotik bir bozukluktur ve okb ile farklı spektrumda incelenir.Hasta anlattığı kadarıyla OKB ile uyumlu kaldı ki o şekilde tanı almış ancak internet üzerinden teşhis konmaz.Bizim buradan tek yapabileceğimiz biran önce psikiyatriste gidip ilaçlarını düzenli kullanmasını önermek..Gerisi kendisine kalmış.

Doktorum bu arada.

Okb ne derece denli bir şey hanımefendi? Ne gibi vakalarla karşılaştınız meslek hayatınızda?

Sizin eski konularınızın hepsi erkeklerle ilgili yalnız..yok erkeklerle mekanlara gittim kaldım kızlığım bozulmadı ama şunu bunu yaşadım, yok bi mekanda adam orama burama şunu yaptı yok erkekleri seviyormuş gibi yapıp kullanıyordum gibi..bunları da eşinize anlatmışsınız ilişki değil ama gidip kaldıklarınızı bir konuda da ne alakaysa düğün orkestrasında eski sevgiliniz varmışmış..yaa şimdi de yook hastayım da ondan düşünüyorum diyorsunuz geçin bunları siz sadakat ne bilmiyorsunuz bence fena fake ya da erkek üyesiniz ya da bekarlıkta yaşamış hala alışkanlıklarınızı bırakamamışsınız kaynınızdan hoşlanacak kadar yazık eşinize

nerdenbiliyosun buyurun, arkadaş özetlemiş kısaca. Şizofreni mi okb mi siz koyun artık tanısını.
Ben de bunları okuduğum için direk şizofreni dedim. Çünkü saçmaladıkça saçmalıyor konu sahibi. Bu kadar şeyin bir okb olması imkansız. Doktor veya uzman olmaya gerek yok anlamak için! Konu sahibini savunanlarda boş konuşuyor bence :)

Siz neden bu kadar taktınız tanı olayına, psikiyatrlar bile tanı odaklı yaklaşmiyorken. Konu sahibini savunmak veya savunmamak değil olay . Kadının desteğe ihtiyacı var tedavi gormeye bu kadar basit .

Aynen okb olan insanın evet takıntıları vardır ama bu sevgili takıntısı kaynına birşey hissetme takıntısı değil temizlik düzen takıntısı kaygı bozukluğu vs. Bu dediklerim ta 2017 konusu ve hep erkekler yaşadığı geçmişiyle ilgili konular açmış eşine anlatmış, orkestra da eski sevgili ne alaka, kaynının gülüşünden etkilenmek acaba hoşlanıyor mu demek ne alaka ya

Aynen, bir de tam 6 kişiye takıntılık yaptım bir tanesi benden 30 yaş büyüktü diyor. E yuh yani. Böyle okb mi olur. Zaten ben geçmiş konularına bakarak direk şizofreni yorumunu yazdım. "Bazı duyar kasıcılar" yüzünden konu uzadı. Bu konuya son yorumumdu :) konu sahibi yazarsa cevabını veririm ama onun da ortalığı karıştırıp gidesi varmış

Tamamen benim dusuncem olmakla birlikte, bu asamada artik psikolog degil psikiyatrist ile gorusmelisin ve ilac kullanmalisin diyorum. Yok ben ilac kullanmak istemiyorum kafasindaysan, beynin hastaligi bu, nasil kanserde ben kemoterapi gormek istemiyorum demiyorsak, bu tur hastaliklarda da demeyecegiz ve tedavimizi olacagiz.

Son düzenleme:
bir kere lutfen bunu esinize sakin anlatmayin! 2.si de burda kimse yardim edemez size cunku bunlar mantikli dusunceler degil zaten, mantikla curutulemez.
Lutfen bir psikologa gorunun, okb ile ilgili kitaplar vs. bulabilirsiniz. izzet gullu var youtubeda onu izleyebilirsiniz veya eft vs. deneyebilirsiniz.
Takintilarinizdan kurtulmaya calismak onlari sadece artirir, siz okb nin kendisi ile calismalisiniz.

Allah kolaylık versin. İnşallah tedavinizden olumlu sonuç alırsınız. Bu konuyu sakın eşinize anlatmayın

Doktor okb teşhisi koymuş. Kendim de bir okb hastası, hatta benzer takıntı yaşamış biri olarak öyle olduğunu düşünüyorum. Okbde bir şeyi düşünmekten korkarsınız, düşünmek istemezsiniz, korkup istemedikçe de beyninize yapışır. Siz kafanızdan atmaya çalıştıkça yapışma derecesi de artar. Her şeyi anlatması da bu düşüncelerin aslında içten içe takıntı olduğunu bilmesi ama bir türlü emin olamadığı için birine onaylatma ihtiyacı. Gerçek olmadığını, rahatsızlıktan kaynaklı olduğunu başkasından duyunca bir rahatlama hissedilebiliyor. Ben de ilk seanslarda psikiyatristime anlattıktan sonra takıntı olduğunu onaylatma ihtiyacı duyuyordum. Doktor o anlık ama aslında yararı olmayan onaylamayı yapmazdı mesela. Birine onaylatma ihtiyacı duymadan kendi kendime düşüncemin takıntı olduğunu kabul etmek benim tedavimde bir adımdı.

Son düzenleme:
Okb hanımefendi, ayran gönüllülükle alakası yok, bu öyle bir şey. Benzer bir takıntı yaşadım ve psikiyatrist gözetiminde o takıntıyı kontrol altına aldım. Siz doktor musunuz da konu sahibinin gittiği 4 ayrı, benimkiyle beraber 5 ayrı doktorun koyduğu teşhisi bir forumda tek yorumla çürütüyorsunuz? Okbnin çeşitleri var. Örneğin temizlik takıntısı olan insanlar buna benzer şeyler yaşamazlar. Ben de sizin okbnizin belirtilerini yaşamam. Laf sokma uğruna doktor teşhisiyle rahatsızlığı sabit bir insana kötü hissettirecek yorumlar yapmayın lütfen ya.

Konu sahibi doktora gitmeye devam edin. Yaşadığınız şey gerçek düşünceleriniz değil, okb. Maalesef çok ilerlemiş. İlacınız yan etki yaptıysa doktor kontrolünde değiştirin. Psikiyatrik ilaçlar bir anda bırakılmamalıdır. Bu şekilde bıraktığınız için takıntılarınız artmış olabilir. İlaç tedavisini terapiyle destekleyin. Kocanıza da her şeyi anlatmak zorunda değilsiniz. Bunun bir hastalık olduğunu unutmayın. Geçmiş olsun.

Konu sahibi arkadaşım, yaklaşık 8 yıldır okb ile yaşayan biri olarak bu düşüncelerinin okb olduğunu yüzde 100 gönül rahatlığıyla söylüyorum. Ki sen de bunu biliyorsun ve iç savaş halindesin. Senin bu aldatma obsesyonlarının aynılarını yaşadım. Nişanlıydım o zaman. Hepsini nişanlıma da anlatıyordum. Nişanlım da burdaki cahiller gibi olmadığı için ilkin çok şaşırsa da ben anlattığımda önemsememeye başladı. Ve hep bana destek oldu. O sıralar ben 150 mglık antidepresan kullanım psikoterapi alıyordum devlet psikologundan. Ve inanır mısın bu obsesyonlarım geçti. Daha sonra biz nişanlımla evlendik. Ben ilacı iyileştiğimde bıraktım. Terapiyi bıraktım. 4 yıl sonra doğum sonrası travma sebebiyle okbmi kontrol edemeyince SADECE psikoterapi aldım. Ve artık yüzde 80 kontrol ediyorum. Sen de düzelebilirsin. Burdaki terbiyesiz konuşanları hiç kafana takma. Bak ben gerçeğim. Doğruları söylüyorum sana. Sen gayet sadık birisin eşine. Sadık olmasan aldattım korkusu asla yaşamazdın. Aldatma endişen seni bu hale getiriyor. İçin rahat olsun. Aklına böyle düşünceler geldiğinde sen onu gerçekleştirmiş olmuyorsun. Her insan düşündüklerine göre yargılansaydı ortalık katil, tecavüzcü,sapıktan, eşini aldatandan vs geçilmezdi.

Burda okb nedir bilmeden yazıp kadını karalayan kişiler Allah kul hakkına girdiğinizin bir bir hesabını soracak bilin istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…