EŞİMİN KARDEŞİNE OLAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM

Sizi biliyorum bu kacinci konu ya kacinci yani ne diyelim agir rahatsizsiniz acaba hoslandimmi diye biseymi olur anlatip anlatip neden kocanizi sogutuyorsunuz doktora gidin en agir ilaclari kullanin lutfen benim
Boyle bir rahatsizligi anlamam mumkun degil esiniz iyi sabrediyor

Siz doktor musunuz teşhis koyuyorsunuz? Şizofreninin ne olduğunu gerçekten biliyor musunuz? İnşallah konu sahibi okumuyordur, çok üzülürüm okursa cidden. Çok etkilenecek yazık günah ya..
Asıl siz OKB nin anlamını biliyor musunuz?!?!
Ben konu sahibini aydınlatıyorum. Doktora bu durumları anlatsa şizofreni belirtileri der ve ona göre ilaç verir. Okb; kafasında kurgu, olmayan şeyi olmuş gibi sanma değildir. Konu sahibi maalesef önüne çıkan her adamın ondan etkilendiğini düşünüyor ve buna inanıyor. Halbuki böyle birşey yok! Buna asla kimse okb diyemez. Siz de durumu hafifletir gibi teselli vermeye calısmayın. Tedavi olması için hepimiz hemfikiriz zaten ama okb tedavisi değil.

böle olsun ıstemıyorum hiçç hemde mılett para ıster ev ıster benım takıntım gecsın varsı n fakır olayım razıyım
Merhaba arkadaşım benzer bir problem yaşıyordu. Tedavi gördü hala ara ara görüyor ve birkaç ilaç kullanıyor şu an çok iyi hiçbir şeyi kalmadı o düşüncelere dair. Uygun tedaviyle baş edilebilir bir durum bu. Çok geçmiş olsun.

Tedavı olun.

Önce doğru anlayın, adamların değil, kendisinin onlardan etkilendiğini düşünüyor. Gerçekten okuduğunu anlamayan insanların psikolog kesilmesini anlamıyorum. Tamam haklısınız kadıncağız şizofreni, kimse okb diyemez :) Ki ben hastalığı çok iyi biliyorum, doktoru bile okb demiş ama siz o doktordan da iyi biliyorsunuz belli ki..Ama siz de görünün bence, okuduğunuz şeyleri kendiniz tam tersi şeklinde yorumlayıp, emin bir şekilde teşhis koyuyorsunuz. Bu tehlikeli bir şey..

burda böyle bir konu açarak kendinizi daha iyi hissetmeyi beklemeyin çünkü alanında uzman olmayan bir kişinin size yapacağı en ufak olumsuz yorum bile kendinizi suçlamanıza ve daha kötü hissetmenize sebep olacaktır. bazı üyelerin insanların mutsuzluklarından beslendiğini düşünüyorum cidden. tedavinizi aksatmayın. çocuklarınız için yapın bunu.

Bu durumdan kurtulana dek devamlı yardım almaya devam edin. Eğer olumlu bir yol alamadığınızı düşünüyorsanız uzmanı değiştirin. Eşinize yansıtmamaya ve kendinizi bu kadar üzmemeye de gayret edin. Bunlar (hisleriniz) gerçek değil, ruh halinizin size oyunu biliyorsunuz. Gerçekmiş gibi neden üzülüyorum, neden hayal ürünü, gerçek dışı ihtimallerle eşimi üzeyim ki telkinleriyle başka konulara yöneltin kendinizi. Dahasını uzmanınız önerecektir size zaten. Öyle bir iki günde düzelmiyor okb. Zamanla, tedavi ve terapiyle düzeliyor. Gayret ve sabırla..
.

Allah allah gerçekten mi? Doktora bize anlattıklarının hepisni %100 anlatmış mı acaba... Hiç sanmıyorum doktora bu boyutunu anlattığını. burada ki tanımadığı insanlara bile çekine sıkıla yazdı. Doktora yarım yamalak anlatırsa nasıl tanı koyabilir? Ben gayet okuduğumu iyi anladım. Kocasının kardeşinin gülümsemesiyle hoşlandığını düşünüyor telefondan açıp resmine bakıyor ve daha niceleri. Neden bir gülümsemeyle veya bir söz ile hoşlandığını düşünüyor? Çünkü karşısındaki kişininde ondan hoşlandığını düşünerekten bunu hissediyor. Kocasının kardeşi ona sert davransa aralarında kavga vs olsa yine de hoşlandığını düşünür müydü? Biraz mantık lütfen okuyorsunuz bari bunu akıl edin.

Kafasında kurguluyor. Sizce bu okb mi? Erkeklerin ondan hoşlandığını düşünmesiyle, onun erkeklerden hoşlandığını düşünmesi arasında pekte bir fark yok. İkiside kurgu. Ve bu ciddi bir şizofreni belirtisidir. Bi ileri ki aşaması farklı boyuta girecektir. Burada linç etmek değil amacımız tedavinin ciddiyetini alglaması ve okb nin bu olmadığı!!

Son düzenleme:
İnsanlara zorla tedavi yapılmalı. Hayatınızı mahvediyorsunuz yetmediği gibi başka insanların hayatlarını da zorlaştırıyorsunuz. Sürekli takip altında tedavinize devam etmeniz gerekirken farklı farklı doktorlara gidiyorsunuz. Mutsuz ve yalnız bir hayat sürmek istemiyorsanız tedavi olun. Ayrıca arkadaşlar şunu da eklemek istiyorum - konu sahibi ile şu diyeceğimin hiçbir alakası yoktur- toplum tarafından (ne yazık ki) yollu, kaşar vs diye çirkin ithamlarla adlandırılan kadınların bir çoğunda histrionik kişilik bozukluğu çıkmakta ama insanlar işte (afedersiniz) bunu zevkinden yaptıklarını sanıyorlar . Toplumumuzda psikoloğa/psikiyatriste olan ‘öcüüüü’ bakış açısı değişmediği müddetçe huzurlu bir toplum olmamıza imkan yok. Histrionik bozukluğu merak edenler için belirtilerini ekliyorum. Tekrar ediyorum konu sahibinden bağımsızdır.

Son düzenleme:
Aynen katılıyorum dediklerinize evinize huzurunuza bakın konu sahibi hepimiz tw de yada biyerde birikerini görüp bakıp beğeniyoruz bu bi ünlüde olabiliyor.aynı şekilde erkeklerde öyle.kötü düşüncelerden uzak durmak için tedavinizi olun duanızı edin.birde herşeyi anlatmayın eşinize şeytanın eline ailenizin huzurunuzun anahtarını vermeyin.

Mesleğiniz nedir klinik psikolog ya da doktor musunuz?

Konu sahibi ilaçları bıraktım demişsiniz daha kötü yaptı demişsiniz ama sizin çok ileri boyutta bir okb niz var.İlaç yardımı olmadan sadece terapiyle işin içinden çıkamazsınız.Beyinde belli maddelerin eksikliğine bağlı olduğu için bu durumun, o aldığınız ilaçlar bu maddeleri dengeliyor.Bir ilaçtan fayda görmediyseniz doktorunuza söyleyin değiştirir.Benim oğlum da okb.İki sene önceye kadar ciddi sıkıntılar çektik. o da aklına gelen her şeyi bana anlatmazsa sorun yaşıyordu.Tuhaf şeylerden tuhaf bağlantılar kurup hiçbir şeye odaklanamıyordu.Doktor erken ilaca başlamanın tedavi şansını arttırdığını söyledi.En az iki yıl ilaç kullanmak gerekiyor dedi.sonrasında kontrollü olarak azaltarak bitecek ilaçlar olduğunu söyledi.İki yıldır ilaç tedavisine devam ediyor.Şuanda durum çok çok iyi.Hatta hastalıkla ilgili hiçbir belirti yok. Bu kabustan kurtulmanızın tek yolu ilaç tedavisine devam etmeniz umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Yazılan bazı yorumlara çok üzüldüm. Buraya konu açmayın.Burada bin çeşit insan var ve sizi anlamayacak, üstüne daha kötü olmanıza neden olacak, hastalığınızı tetikleyecek yorumlar almanız olası. Size söylenen olumsuz cümleleri çok rica ediyorum ciddiye almayın. Sapık değilsiniz, düşündüğünüz şeylerin gerçekliği yok sadece beyninizin ritmi bozulmuş, çok zor bir hastalık ama çaresiz değil, üstelik sizinki baya ilerlemiş görünüyor, ilaçlarınıza devam edin. Ben sapıkmıyım diye düşünen zaten sorunu bu olan beyin kimyası bozulmuş hasta bir insana yapılan yorumlara da inanamadım açıkçası. Konu sahibi tekrar söylüyorum sapık değil hastasınız ve ilaç kullanmanız gerekiyor.

Eski konulara şöyle bir göz attım da siz hastalığın arkasına saklanan bir sapıksınız. Bence hiç boş yere hastalığı bahane etmeyin yazık eşinize.
Hastalık hakkında bir fikriniz yok belliki saçma sapan konuşmayın.

illa yorum yapıcaksanız bir araştırın bari fikriniz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…