- 21 Ocak 2018
- 8.231
- 20.226
- 32
-
- Konu Sahibi merveguzel
Benim zihniyetim de kendimden 40 yaş büyük amcaları para için kullanmak gibi şeyler yok belki ondandır.Sizin zihniyetinizdeki insanlarla yetişmiş travmaları olan bir hastadır belki?
Asıl siz OKB nin anlamını biliyor musunuz?!?!Siz doktor musunuz teşhis koyuyorsunuz? Şizofreninin ne olduğunu gerçekten biliyor musunuz? İnşallah konu sahibi okumuyordur, çok üzülürüm okursa cidden. Çok etkilenecek yazık günah ya..
Merhaba arkadaşım benzer bir problem yaşıyordu. Tedavi gördü hala ara ara görüyor ve birkaç ilaç kullanıyor şu an çok iyi hiçbir şeyi kalmadı o düşüncelere dair. Uygun tedaviyle baş edilebilir bir durum bu. Çok geçmiş olsun.böle olsun ıstemıyorum hiçç hemde mılett para ıster ev ıster benım takıntım gecsın varsı n fakır olayım razıyım
Tedavı olun.Merhaba konum öncelikle miğde bulan dırıcı ahlak dışı gelebilir ki bencede öyle bir konu eğer bu hastalık hakkında bilmeyen varsa lütfen önyargı ile yaklaşmasın rica ediyorum cunku tetıklıyıcı bır rahatsızlık . ben OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUK hastasıyım 7 senedir ıkı cocuk annesıyım ve evlıyım . Eşimi ailemi çok sevıyorum hatda okadar cok sveıyorum kı onları kaybetmekten cok korkuyorum nısanlılık donemınde esımı kaybetmekten cok korktum ve gecmısım gelecegım her anımı anlatma takıntısı yaptım yolda bır adam gorsem begensem esıme anlatırdım bılsın sakladıgım bır sey olmasın ama bu zaman ıcersınde okadar ılerledıkı her seyı anlatmaya basladım ve hep terkedılme korkusu ıle yasadım evlendım gecmısım dekı ınsanları takın tı yaptım anlatdım . bır takıntı bıtdı dıgerı basladı ısyerınde calısma arkadasım ıyı davransa gulumsese yada o an sevımlı gelse acaba sen hoslandın mı esını aldatmıs mı oldun dıye takıntı yaptım bırı gectı dıgerı basladı artık ıyıce rahatsızlanmaya basladım . tam 6 kısıye takıntı yaptım ayrı ayrı ıcersınde benden 30 yas buyu adam ve dusunebılıyormusunuz kadın bıle vardı . ve her defasında esıme anlatdım ve adam benden sogudu haklı olarak .gelelım asıl meseleye kaynım 6 ay beraber yasadık kardesım gıbı gordugum cok sevdıgım bır ınsana takıntı yaptım . bundan 2 sene once kaynım yurtdısına tasındı ve kamerayla esım konusurken bende selam vermek ıcın telefonu verdı . konsuurken bır an gulumsemesı sevımlı geldı ve beynım eyvah sen ondan hoslandın mı dedı yok artık dedım kendımı telkın etmeye calıstım . AMA yok ıcıme bır kurtd düştü ya hep gecmıstekı anıları hatırlamaya calıstım acab hoslandıgım an oldumu gercekten ole mı dıye ama dusundukce sacma sapan seyler gelıyordu aklıma sankı hoslandgım anlar olmus gıbı . mesela su geldı bır kersınde mangal yakmıstık ve muzık dınlıyorduk aılcek telefonla ben muzık acıyordum . muzık zevklerımız aynıdır ve ben sankı bak ortak noktamız var gıbı onunda sevdıgı muzıklerı acıyordum bu geldı aklım ozaman yanlıs dusunmuyordum ama sonradan neden bole bırsey yaptım dıye kendımı yedım . belkıde kotu nıyet yoktu ıcımde ama bu tarz seyler geldı aklıma ve suan hoslanıyormusum gıbı bır takıntı olustu . yaz donemınde 1 ay sadece goruyorum o gıdınce takıntım gdııyor baska seylere kısıler takıyorum ama o geldıgınde yınbe takıntım baslıyor . Ben onu kardesı gıbı gormek ıstıyorum . Yakısıklı ve hos gelsın ıstemıyorum ama beynım dıyorkı sen aslında hoslanıyorsun kabullen esıme gece sarılıp aglıyorum haberı olmadan o uyurken dun bana dedı kı gene bısılere taktın demı . ve okadar zoruma gıttıkı adamı ne kadar uzuyorum dıye . Rabbıme yalvarıyorum her gece canımı alsın dıye . Bosanmayı da dusundum . ama ınanın esımden gecen bır ayrı gunu dusunmek bıle benı maffedıyor.Yapamam onsuz . cocuklarıma kıyamam . bu sene gene gelıcekler yıne basladı kaygılarım . sacmalam ne kadar sacma hıs ve dusunce dıyorum ıcıme sıkıntı gırıyor kendımı kandırıyormusum gıbı bzaen acıp fotobakıyorum gercekten hoslkanıyorm acaba dıye bazen hoslanmıyorum gıbı rahatlık gelıyor ama sonra o sıkıntı yıne devam nolur bana yardım edın ben napıcam
Önce doğru anlayın, adamların değil, kendisinin onlardan etkilendiğini düşünüyor. Gerçekten okuduğunu anlamayan insanların psikolog kesilmesini anlamıyorum. Tamam haklısınız kadıncağız şizofreni, kimse okb diyemez :) Ki ben hastalığı çok iyi biliyorum, doktoru bile okb demiş ama siz o doktordan da iyi biliyorsunuz belli ki..Ama siz de görünün bence, okuduğunuz şeyleri kendiniz tam tersi şeklinde yorumlayıp, emin bir şekilde teşhis koyuyorsunuz. Bu tehlikeli bir şey..Asıl siz OKB nin anlamını biliyor musunuz?!?!
Ben konu sahibini aydınlatıyorum. Doktora bu durumları anlatsa şizofreni belirtileri der ve ona göre ilaç verir. Okb; kafasında kurgu, olmayan şeyi olmuş gibi sanma değildir. Konu sahibi maalesef önüne çıkan her adamın ondan etkilendiğini düşünüyor ve buna inanıyor. Halbuki böyle birşey yok! Buna asla kimse okb diyemez. Siz de durumu hafifletir gibi teselli vermeye calısmayın. Tedavi olması için hepimiz hemfikiriz zaten ama okb tedavisi değil.
Allah allah gerçekten mi? Doktora bize anlattıklarının hepisni %100 anlatmış mı acaba... Hiç sanmıyorum doktora bu boyutunu anlattığını. burada ki tanımadığı insanlara bile çekine sıkıla yazdı. Doktora yarım yamalak anlatırsa nasıl tanı koyabilir? Ben gayet okuduğumu iyi anladım. Kocasının kardeşinin gülümsemesiyle hoşlandığını düşünüyor telefondan açıp resmine bakıyor ve daha niceleri. Neden bir gülümsemeyle veya bir söz ile hoşlandığını düşünüyor? Çünkü karşısındaki kişininde ondan hoşlandığını düşünerekten bunu hissediyor. Kocasının kardeşi ona sert davransa aralarında kavga vs olsa yine de hoşlandığını düşünür müydü? Biraz mantık lütfenÖnce doğru anlayın, adamların değil, kendisinin onlardan etkilendiğini düşünüyor. Gerçekten okuduğunu anlamayan insanların psikolog kesilmesini anlamıyorum. Tamam haklısınız kadıncağız şizofreni, kimse okb diyemez :) Ki ben hastalığı çok iyi biliyorum, doktoru bile okb demiş ama siz o doktordan da iyi biliyorsunuz belli ki..Ama siz de görünün bence, okuduğunuz şeyleri kendiniz tam tersi şeklinde yorumlayıp, emin bir şekilde teşhis koyuyorsunuz. Bu tehlikeli bir şey..
Aynen katılıyorum dediklerinize evinize huzurunuza bakın konu sahibi hepimiz tw de yada biyerde birikerini görüp bakıp beğeniyoruz bu bi ünlüde olabiliyor.aynı şekilde erkeklerde öyle.kötü düşüncelerden uzak durmak için tedavinizi olun duanızı edin.birde herşeyi anlatmayın eşinize şeytanın eline ailenizin huzurunuzun anahtarını vermeyin.İlk evliliğimde bende de benzer bir obsesyon gelişmişti. Daha çok eşinizin anlayışsız belki de sevgisiz tavrından beslendiğini düşünüyorum bu takıntıların. Bilinçaltınızda terk edilme korkusu var. Kimseden hoşlandığınız yok, vesvese yapıyorsunuz. Yardım alın tabii, ama her şey kafanızda. Ben hatırlıyorum da “bu dünyada saklasam bile ahirette ortaya çıkar, günahlarımı eşime izletirler.” Gibi aşırı uçlarda düşüncelere kapılmıştım, her şeyi anlatma eğilimine girmiştim. Dini bilgi de sıfırdı bu arada… Özetle: aklınızdaki her şeyi eşinize anlatmanız gerekmez, yaşadığınız her şeyi de eşinize anlatmanız gerekmez. Evlilik içinde eşinizi aldatmadığınız sürece diğer tüm duygu ve düşüncelerinizden yalnızca kendinize karşı sorumlusunuz. Rahat olun, eşiniz Allah değil. Kimseye anlatmadığınız dillendirmediğiniz sürece zaten Allah kusurlarınızı örter, bir süre sonra siz bile hatırlamazsınız. Silin atın kafanızdan bu saçmalıkları, iffetli namuslu ahlaklı bir kadınsınız siz, evliliğinizin ve yaşamınızın tadını çıkarın.
Mesleğiniz nedir klinik psikolog ya da doktor musunuz?Allah allah gerçekten mi? Doktora bize anlattıklarının hepisni %100 anlatmış mı acaba... Hiç sanmıyorum doktora bu boyutunu anlattığını. burada ki tanımadığı insanlara bile çekine sıkıla yazdı. Doktora yarım yamalak anlatırsa nasıl tanı koyabilir? Ben gayet okuduğumu iyi anladım. Kocasının kardeşinin gülümsemesiyle hoşlandığını düşünüyor telefondan açıp resmine bakıyor ve daha niceleri. Neden bir gülümsemeyle veya bir söz ile hoşlandığını düşünüyor? Çünkü karşısındaki kişininde ondan hoşlandığını düşünerekten bunu hissediyor. Kocasının kardeşi ona sert davransa aralarında kavga vs olsa yine de hoşlandığını düşünür müydü? Biraz mantık lütfenokuyorsunuz bari bunu akıl edin.
Kafasında kurguluyor. Sizce bu okb mi? Erkeklerin ondan hoşlandığını düşünmesiyle, onun erkeklerden hoşlandığını düşünmesi arasında pekte bir fark yok. İkiside kurgu. Ve bu ciddi bir şizofreni belirtisidir. Bi ileri ki aşaması farklı boyuta girecektir. Burada linç etmek değil amacımız tedavinin ciddiyetini alglaması ve okb nin bu olmadığı!!
evet yenı basladım tedavıye zar zor gıdıyorum
Hastalık hakkında bir fikriniz yok belliki saçma sapan konuşmayın.Eski konulara şöyle bir göz attım da siz hastalığın arkasına saklanan bir sapıksınız. Bence hiç boş yere hastalığı bahane etmeyin yazık eşinize.