- 30 Kasım 2010
- 9.574
- 19.171
- Konu Sahibi merveguzel
Kisinin kendine ettiğini başka hic kimse edemez
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok doğru eşinize anlatmayı bırakın onunda de Gesi bozulacakKardeşinden falan hoşlanmıyorsunuz,sadece hastaliginizdan dolayı böyle düşünceler geliyor aklınıza.
Mutlaka tedavi olun.
Tedavi olmazsanız bu takıntilariniz başka yönlere de kayıp sizi çok daha mutsuz edebilir.
Evet şaşıracaksınız ama insanlar akliniza hayaline gelmeyen şeyleri doktora anlatıyor, anlatabiliyorAllah allah gerçekten mi? Doktora bize anlattıklarının hepisni %100 anlatmış mı acaba... Hiç sanmıyorum doktora bu boyutunu anlattığını. burada ki tanımadığı insanlara bile çekine sıkıla yazdı. Doktora yarım yamalak anlatırsa nasıl tanı koyabilir? Ben gayet okuduğumu iyi anladım. Kocasının kardeşinin gülümsemesiyle hoşlandığını düşünüyor telefondan açıp resmine bakıyor ve daha niceleri. Neden bir gülümsemeyle veya bir söz ile hoşlandığını düşünüyor? Çünkü karşısındaki kişininde ondan hoşlandığını düşünerekten bunu hissediyor. Kocasının kardeşi ona sert davransa aralarında kavga vs olsa yine de hoşlandığını düşünür müydü? Biraz mantık lütfen okuyorsunuz bari bunu akıl edin.
Kafasında kurguluyor. Sizce bu okb mi? Erkeklerin ondan hoşlandığını düşünmesiyle, onun erkeklerden hoşlandığını düşünmesi arasında pekte bir fark yok. İkiside kurgu. Ve bu ciddi bir şizofreni belirtisidir. Bi ileri ki aşaması farklı boyuta girecektir. Burada linç etmek değil amacımız tedavinin ciddiyetini alglaması ve okb nin bu olmadığı!!
Ve de psikiyatristler direkt teşhis koyamazken , zaman zaman eşlik eden farklı rahatsızlıklar varken insanlar nasıl direk teşhis koyar. Klinik psikologların bile teşhis koymaları yasak .Evet şaşıracaksınız ama insanlar akliniza hayaline gelmeyen şeyleri doktora anlatıyor, anlatabiliyor
Her olmayan şeyi aklinda kurgulamak şizofreni değildir.
Kaygili insan da olmayan şeyleri aklinda kurgular ve kaçınır
Okb de de bu durum vardır.
Açın DSM-V diye bir tani kitabi var orada şizofreni ve okb tani kriterlerini okuyun
Bu işlerin bencesi sencesi olmaz
Susun artık
Susup susmayacağımı sana sormayacağım. Yorum herkese açık ve ben yorumumu yazdım. Bu kadar rahatsızsan görmezden gelirsin. Okb bu derece denli birşey değil. Konuyu iyice okuyup bir kavra bakalım.. konu sahibi kocasının erkek kardeşi dahil bir çok erkeği farklı şekilde düşünüyor. Belkide ondan hoşlandıklarını düşünerekten bunu bilinçsizce yapıyor. Bu kadar basit şeyler değil anlattıkları.Evet şaşıracaksınız ama insanlar akliniza hayaline gelmeyen şeyleri doktora anlatıyor, anlatabiliyor
Her olmayan şeyi aklinda kurgulamak şizofreni değildir.
Kaygili insan da olmayan şeyleri aklinda kurgular ve kaçınır
Okb de de bu durum vardır.
Açın DSM-V diye bir tani kitabi var orada şizofreni ve okb tani kriterlerini okuyun
Bu işlerin bencesi sencesi olmaz
Susun artık
Katılıyorum. Umarım fake'dir şayet konu sahibi okb olamaz daha ilerisi var.Eşine de helal olsun
Şunu takıntı yaptım buna baktım diye anlatıyorsun adam da evliliğini devam ettiriyor
Bence sen gerçekten hastasın konu sahibi
Ama evli değilsin
Hiçbir erkek bunları kaldıramaz.
Mesleğim doktor asistanlığı. Nöroloji bölümünde de çalıştım ara ara. Şizofreniyi yengemden çok iyi bilirim kesin tanı aldı kendisi. Konu sahibinin anlattıkları eğer doğruysa konu fake değilse bu okb olamaz. Okb nin ilerisi zaten şizofrenidir. Arasında dağlar kadar fark yok yani...Mesleğiniz nedir klinik psikolog ya da doktor musunuz?
7 yıl okudum hanfendi bu alanda. Peki siz biliyorsunuz her şeyiSusup susmayacağımı sana sormayacağım. Yorum herkese açık ve ben yorumumu yazdım. Bu kadar rahatsızsan görmezden gelirsin. Okb bu derece denli birşey değil. Konuyu iyice okuyup bir kavra bakalım.. konu sahibi kocasının erkek kardeşi dahil bir çok erkeği farklı şekilde düşünüyor. Belkide ondan hoşlandıklarını düşünerekten bunu bilinçsizce yapıyor. Bu kadar basit şeyler değil anlattıkları.
Ay çok ilginçsiniz gerçektenKafasında kurguluyor. Sizce bu okb mi? Erkeklerin ondan hoşlandığını düşünmesiyle, onun erkeklerden hoşlandığını düşünmesi arasında pekte bir fark yok. İkiside kurgu. Ve bu ciddi bir şizofreni belirtisidir. Bi ileri ki aşaması farklı boyuta girecektir. Burada linç etmek değil amacımız tedavinin ciddiyetini alglaması ve okb nin bu olmadığı!!
Sizin uzmanlığınız nedir ? Nasıl bu kadar net OKB değil diyebiliyorsunuzSusup susmayacağımı sana sormayacağım. Yorum herkese açık ve ben yorumumu yazdım. Bu kadar rahatsızsan görmezden gelirsin. Okb bu derece denli birşey değil. Konuyu iyice okuyup bir kavra bakalım.. konu sahibi kocasının erkek kardeşi dahil bir çok erkeği farklı şekilde düşünüyor. Belkide ondan hoşlandıklarını düşünerekten bunu bilinçsizce yapıyor. Bu kadar basit şeyler değil anlattıkları.
İşte yengede varsa , bir de kayninda falan kesin teşhis konulur . İnsanlar kendi kendilerine tanı koyup yaftalamaya ne kadar meraklı7 yıl okudum hanfendi bu alanda. Peki siz biliyorsunuz her şeyi
Karşınızdaki sizofren bile olsa bu şekilde yaftalayamazsiniz. Doktorun tanisi uzerinden konuşuyoruz. Buradan hiçbirimiz tanı koyamayiz. Yüksek Lisans yapmış bir psikolog olarak söylüyorum bunu. Karşınızdaki kötü etkilenmesin diye yorum yazdım, bu alalade fikir belirtebileceginiz bir konu olsa emin olun susun demezdim.
Neyse siz onu da herkesten daha iyi bilirsiniz zaten
Mesleğim doktor asistanlığı. Nöroloji bölümünde de çalıştım ara ara. Şizofreniyi yengemden çok iyi bilirim kesin tanı aldı kendisi. Konu sahibinin anlattıkları eğer doğruysa konu fake değilse bu okb olamaz. Okb nin ilerisi zaten şizofrenidir. Arasında dağlar kadar fark yok yani...
İşim gücüm yok şizofren diye ısrar mı edicem burada. Yazılanlara cevap veriyorum. Ne ise ne. Oldu olacak cevapta vermeyeyim dimi! İlginç olan bence sizsiniz ağır yorum birşey yok linç etme yok neden yazılanlara cevap yazmam ilgincinize gidiyor?Ay çok ilginçsiniz gerçekten
Şizofrensin de şizofrensin diye tutturmak nedir Allah aşkına?
Oldu olacak reçetesini yazın da verin eline
Ayrıca doktorlar OKB teşhisi koymuş işte
Her şeyi anlatmadığıyla ilgili nige spekülasyon yapıyorsunuz?
Belki de anlattı ve gerçekten OKB si var ya da belki de haklısınız şizofren tanısı olmalı
Ne yapacak kadın OKB diyen doktorları eleyip illa şizofren tanısı koyacak olana kadar doktor doktor gezecek mi?
Aynısı kaynımda var mantığıyla olacak işler değil insanlara oturduğumuz yerden tanı koymak
Doktora görünün demek başka şizofrensin sen demek başka şey
O kadar doktor asistanıymışsınız
Bunu da bilmeniz lazımdı aslında
Ne diyon ayMerhaba konum öncelikle miğde bulan dırıcı ahlak dışı gelebilir ki bencede öyle bir konu eğer bu hastalık hakkında bilmeyen varsa lütfen önyargı ile yaklaşmasın rica ediyorum cunku tetıklıyıcı bır rahatsızlık . ben OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUK hastasıyım 7 senedir ıkı cocuk annesıyım ve evlıyım . Eşimi ailemi çok sevıyorum hatda okadar cok sveıyorum kı onları kaybetmekten cok korkuyorum nısanlılık donemınde esımı kaybetmekten cok korktum ve gecmısım gelecegım her anımı anlatma takıntısı yaptım yolda bır adam gorsem begensem esıme anlatırdım bılsın sakladıgım bır sey olmasın ama bu zaman ıcersınde okadar ılerledıkı her seyı anlatmaya basladım ve hep terkedılme korkusu ıle yasadım evlendım gecmısım dekı ınsanları takın tı yaptım anlatdım . bır takıntı bıtdı dıgerı basladı ısyerınde calısma arkadasım ıyı davransa gulumsese yada o an sevımlı gelse acaba sen hoslandın mı esını aldatmıs mı oldun dıye takıntı yaptım bırı gectı dıgerı basladı artık ıyıce rahatsızlanmaya basladım . tam 6 kısıye takıntı yaptım ayrı ayrı ıcersınde benden 30 yas buyu adam ve dusunebılıyormusunuz kadın bıle vardı . ve her defasında esıme anlatdım ve adam benden sogudu haklı olarak .gelelım asıl meseleye kaynım 6 ay beraber yasadık kardesım gıbı gordugum cok sevdıgım bır ınsana takıntı yaptım . bundan 2 sene once kaynım yurtdısına tasındı ve kamerayla esım konusurken bende selam vermek ıcın telefonu verdı . konsuurken bır an gulumsemesı sevımlı geldı ve beynım eyvah sen ondan hoslandın mı dedı yok artık dedım kendımı telkın etmeye calıstım . AMA yok ıcıme bır kurtd düştü ya hep gecmıstekı anıları hatırlamaya calıstım acab hoslandıgım an oldumu gercekten ole mı dıye ama dusundukce sacma sapan seyler gelıyordu aklıma sankı hoslandgım anlar olmus gıbı . mesela su geldı bır kersınde mangal yakmıstık ve muzık dınlıyorduk aılcek telefonla ben muzık acıyordum . muzık zevklerımız aynıdır ve ben sankı bak ortak noktamız var gıbı onunda sevdıgı muzıklerı acıyordum bu geldı aklım ozaman yanlıs dusunmuyordum ama sonradan neden bole bırsey yaptım dıye kendımı yedım . belkıde kotu nıyet yoktu ıcımde ama bu tarz seyler geldı aklıma ve suan hoslanıyormusum gıbı bır takıntı olustu . yaz donemınde 1 ay sadece goruyorum o gıdınce takıntım gdııyor baska seylere kısıler takıyorum ama o geldıgınde yınbe takıntım baslıyor . Ben onu kardesı gıbı gormek ıstıyorum . Yakısıklı ve hos gelsın ıstemıyorum ama beynım dıyorkı sen aslında hoslanıyorsun kabullen esıme gece sarılıp aglıyorum haberı olmadan o uyurken dun bana dedı kı gene bısılere taktın demı . ve okadar zoruma gıttıkı adamı ne kadar uzuyorum dıye . Rabbıme yalvarıyorum her gece canımı alsın dıye . Bosanmayı da dusundum . ama ınanın esımden gecen bır ayrı gunu dusunmek bıle benı maffedıyor.Yapamam onsuz . cocuklarıma kıyamam . bu sene gene gelıcekler yıne basladı kaygılarım . sacmalam ne kadar sacma hıs ve dusunce dıyorum ıcıme sıkıntı gırıyor kendımı kandırıyormusum gıbı bzaen acıp fotobakıyorum gercekten hoslkanıyorm acaba dıye bazen hoslanmıyorum gıbı rahatlık gelıyor ama sonra o sıkıntı yıne devam nolur bana yardım edın ben napıcam
Yahu yukarıdaki yorumları okudunuzmu? Linç edenler ağır hasta diyenler.. onlarla laf dalaşına girsenize? benim bu yorumummu karşımdakini kötü edecekmiş. Haha güldürmeyin lütfen. Konuda uzmanmışsınız saygı duyuyorum o halde. Keşke kendinize laf dalaşına gireceğiniz başka yargılayıcı yorum seçseymişsiniz! İyi günler7 yıl okudum hanfendi bu alanda. Peki siz biliyorsunuz her şeyi
Karşınızdaki sizofren bile olsa bu şekilde yaftalayamazsiniz. Doktorun tanisi uzerinden konuşuyoruz. Buradan hiçbirimiz tanı koyamayiz. Yüksek Lisans yapmış bir psikolog olarak söylüyorum bunu. Karşınızdaki kötü etkilenmesin diye yorum yazdım, bu alalade fikir belirtebileceginiz bir konu olsa emin olun susun demezdim.
Neyse siz onu da herkesten daha iyi bilirsiniz zaten
E yok demek ki sayfalarca şizofren olmalı senin tanın diye tutturduğunuza ve akrabalarınızdan örnekler verdiğinize göreİşim gücüm yok şizofren diye ısrar mı edicem burada. Yazılanlara cevap veriyorum. Ne ise ne. Oldu olacak cevapta vermeyeyim dimi! İlginç olan bence sizsiniz ağır yorum birşey yok linç etme yok neden yazılanlara cevap yazmam ilgincinize gidiyor?
10 sayfada benim yorumlarımın göze çarpması gerçekten hayret edici. Bana cevap verildi ve cevabını verdim. Bu kadar basit. Şuanda size de cevap veriyorum. Bana yazdığınız sürece de cevap veririm. Kendi kendime konu sahibini taşlıyormuşum gibi saptırmayın konuyu!E yok demek ki sayfalarca şizofren olmalı senin tanın diye tutturduğunuza ve akrabalarınızdan örnekler verdiğinize göre
Böyle düşünseydim zaten cevap yazmazdım büyük ihtimalle
İlgincime giden ısrarla bu OKB değil şizofren tanısı olmalı diye tutturmanızdı
Hatta doktıra her şeyi anlatmadığını iddia etmenizdi (tanıyorsanız konu sahibini bilemiyorum da)
Kaldı ki birinin hayatından bahsediyoruz burda
Ne bileyim uzmanlığımız olmayan konularda bu kadar ısrar etmek bu derece normal olmamalı sırf hakaret etmedim adı altında
Söz konusu olan sağlık sonuçta