EŞİMİN KARDEŞİNE OLAN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM

İkinci hesabından beddua ediyorsun unuttun galiba Hakkında böyle düşünen tek ben değilim top bana patladı hayırlısı
Allah esine sabır versin…
Kardeşi hakkında da duysun bakalım yarabbi şükür diyecek m acaba

Ben sana solucegimi söyledim !! Bende baktım insan karla hep dalga geçer gibi yorum yapmışsınız her sayfada ya siz kimsiniz . Hadi ben hastayım sapığım . Ahlk yok . Sen nesin . Bir durup silkele kendini ben insanmiyim diye ben insanlara neden böle hep elestrr tavırla ego tatmin ediyorum diye insanların belki hayatını etkiliycek yorumları hiç düşünmeden nasıl konsuurum diye hadi ben haketdm konustdn ama bu senin lugatinda var sen busun yani .. Ben çok şükür iğrenç biri de olbalrm belki ama senin gibi kalbim pis değil benim beynine pislik düşünce gelince bile kalbim sızlıyor ama sen isteyerek bilerek bu kadar acımasiz birisin Allah'a havale ediyorum seni konuşma

Mahalle ağzı.

Üslup neyin ne oldugunu belli ediyor.
Allah aile faciası vermesin size ne diyeyim eşine sabırlar dilerim hadi eyvallah

Ruh hastalığı da bir tür psikolojik hastalık degil mi ? Ayrıca arkadaşlar lütfen önyargılı olmayın. Psikiyatri bölümünde çalıştım inanın bana neler neler var . Bazen acaba bunlar numaramı yapıyor dediğim bile oldu. Bizzat kendim şahidim . Burda örnek vermek istemiyorum ama saçma sapan hastalıklar var. Bence biraz empati yapıp yorum yapın.

7 yıldır OKB teşhisiniz var ama tedaviye yeni başladım demiştiniz ilk mesajlarda. 7 sene ne yaptınız? Dua edip geçmesini mi beklediniz?

Ayrıca yazınızda ne bir noktalama işareti var ne de kelimeleri doğru yazabilmişsiniz. Umarım masabaşı bir iş yapıp da mail falan atmıyorsunuzdur insanlara. Biraz kendinizi geliştirin ona buna kafayı takana kadar!

Yeni aşık olduğu kişi icin konu açacaktır , iş arkadaşından kaynına geçmişti bakalım diğer bölümde neler olacak Merakla bekliyoruz yeni sezonu
Gerçekten anlamıyor musunuz yoksa anlamazlıktan mı geliyorsunuz bilmiyorum ama fiziki veya ruhsal rahatsızlığı olan biriyle dalga geçmek ayıptır. Kendinizi de bu kadar dev aynasında görmeyin, alt tarafı anonim hesapların arkasına saklanmış yorum yapan insanlarız. Siber zorbalığın alemi yok.

Bu sanırım yine konu sahibinin kendisi açtığı binbeşyüzüncü üyelik.

neyse cevap vereyim benim de bazı sorunlarım var ağır anksiyete rahatsızlığım mevcut kendimi dev aynasında görmüyorum.
Açılan konular belli içerik belli insan yaşadığı fantezileri eşiyle konuşmaz tuhaflıklar silsilesi

Zamanını bana beddua etmeye harcayacağına kendine harca.
Erkek yapsa sapık derdik eşin yapsa acaba onu hoş görür müydü buradakiler
Baldızdan hoşlansa öyle düşünse ay yok hasta ya mı derdik

ve son kez söylüyorum konu sahibinin açtığı bir sürü üyeliğinden yazdıkları hep tutarsız. Birinde 5 yıllık hastayım demiş diğer adıyla 7 yıllık hastayım demiş
Diğer üyeliğinden eşini aldattığını söylemiş sonra hatırlamıyorum var mıydı yok muydu demiş sonra eşim hayatımdaydı demiş.
Yani tutarsız.
Hasta olana lafım yok en azından benim. Ben de anksiyete hastasıyım.

tekrar söylüyorum konu sahibi tutarsız olduğu icin konuları bi değişik geliyor

neyse konu çok fena bir hal almaya başladı beddualar mahalle ağızları havada uçuşuyor , çekiliyorum.

allah şifa versin ne diyim

Son düzenleme:
Ben de buna şaşkınım
Herkes psikoloji/psikiyatri uzmanı gibi o hastalık değil bu hastalıksın veya sen hasta değilsim filan diyor
Kimsenin bi fikri yok işin aslı hakkında ama herkesin söyleyecek çok şeyi var

Aynı kişi değilim. Sadece benzer bir okbyi yenmiş bir insan olarak empati kuruyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bazı anksiyetelerde de çok saçma düşünceler oluyor, siz konu açsanız dalga geçmeye uğraşanların içinde size de yardım etmeye çalışırım. Çünkü bu hastalıklar dışardan gözükmüyor, başına gelmeyen bu sitede de görüldüğü üzre çoğunlukla anlamıyor.
Başlarda eşine anlatmasının muhtemel sebebini önceki mesajlarımda yazdım. Size tuhaf gelebilir ama yorumlarda bu hastalığı yaşadığını belirten kişileri okursanız okb hastalarında olağan bir davranış olduğunu görürsünüz.
Konu sahibinin önceki konularını okumadığım için onlar hakkında yorum yapmam doğru olmaz.
Bu konu özelindekilerin fantezi değil hastalık olduğunu söyleyebilirim.
Size de geçmiş olsun. Umarım iyileşirsiniz.

her şeyden önce kendinizle barışın ve kendinizi suçlamayın. sorun aslında birilerini sempatik bulmanız değil sorun sempatik bulduğunuz herkese yan baktığınızı ve doğru olmadığını düşünüyor olmanız yani kimseden hoşlandığınız ya da aşık olduğunuz yok anlık o insan size tatlı, sempatik ya da samimi geliyordur hepsi bu. siz yanlış yapmaktan o kadar korkuyorsunuz ki yaptığınız her hareketi fazla sorgular olmuşsunuz biraz kendinizi salın, kimseyi aldattığınız ya da yanlış yaptığınız yok. birilerini sempatik bulmanızda, gülümsemesinin hoşunuza gitmesinde sakınca yok sakıncalı olan bunu yanlış yorumlamanız. her gülümseyen ile birlikte olmak istemiyorsanız bu sorun değildir. umarım yanlış ifade etmemişimdir.

Aynen öyle kendim seciyorum ve her önüme gelenden hoşlanmıyorum .aksine güvenmiyorum.zamana ihtiyacım oluyor her hangi bir kötülüğe karsi
Sizinki de epey farklıymış o zaman
Önlenemeyen düşünceler olduğu için genelde rahatsız edici kabul ediliyor ya
Sizinki bayağı kendi iradenizle seçtiğiniz düşüncelermiş
Belki bilmediğim farklı bi türüdür
Uzmanı değilim sonuçta

Naif üslubunuzdan dolayı ve geçmiş olsun dileğiniz icin içten teşekkür ederim..

Oturduğumuz yerden konu sahibinin anlattığı tarzda bir obsesyon olup olmadığı hakkında sallamak yerine bilgilenmek isteyenler olursa Türkiye Psikiyatri Derneğinin sitesinden bilgilendirici yazı paylaşayın arkadaşlar
Konu sahibi Okb midir nedir bilemem tabi ki ama böyle bi tür yok diyenler aydınlansın en azından
Yine de kaynım da okbydi ama bunun gibi değildi diyen varsa onlara yapacak bi şey yok tabi:

Obsesyon

Kişinin zihnine girmesine engel olamadığı, zihninden uzaklaştıramadığı düşünce, fikir ve dürtülerdir. Kişinin isteği dışında gelirler, kişi tarafından mantıkdışı olarak değerlendirilirler ve yoğun sıkıntı ve huzursuzluğa yani anksiyeteye neden olurlar.

Cinsel içerikli obsesyonlar

Zaman zaman OKB’li hastalarda kendine, yaşına, toplumdaki yerine hiç yakıştıramadığı bir biçimde, cinsel içerikli obsesyonlar bulunur.

65 yaşında, dini inançları kuv-vetli kadın hasta, çevresindeki erkeklere ilişkin cinsel içerikli hayaller kurmaktan kendini alamıyor, bu hayalleri zihninden bir türlü uzaklaştıramıyor ve çok rahatsızlık duyuyordu.

16 yaşında lise öğrencisi erkek hasta, “Kontrolümü kaybedip de elimde olmadan bayan öğret-menlerime ve kız arkadaşlarıma sarkıntılık yapar mıyım ya da yanlış anlaşılabilecek davranış-larda bulunur muyum?” şeklinde cinsel içerikli obsesyonlara sahipti.

Aslında hepimizin birer psikolojik rahatsızlığı var kiminin hafif kiminin ağır kimi sadece psikoloğa gider kimi psikiyatrik tedavi alır. Psikoloji ve psikiyatri birbirinden tamamen farkı aslında. Örnegin canım sıkkın psikolojim bozuldu dersin aslında sen kendinde bunun farkındasın. Ama psikiyatri hastaları çoğu zaman hasta olduklarının Nike farkında olmazlar, ve bir çoğu tedaviye yanaşmazlar. O yüzden psikiyatri klinikleri genelde kilit altında tutulur. Ağır psikiyatri okumadım ama belli başlı psikiyatri ve psikoloji dersleri aldım. Aklımda kalan şeylerden bazılarıda buydu.

Söylediklerinize tamamem katılıyorum
Herkesin hafif ya da ağır bir şeyleri mutlaka var
Ama hastalıkların da tek yönlü ve tek açıklamalı olduğumu düşünmüyorum
Bu konudaki sorun bazı arkadaşların dünyayı kendilerinden ibaret sanmaları bence
Yani kendinde temizlik takıntısı olan temizlikle alakalı olmayan takıntıları takıntıdan saymıyor mesela
Ne hadle ne bilgiyle?
Bilemiyoruz tabi ki

Konu sahibinin fake olup olmadığını bilmiyorum o yüzden onu savunmayacağım ama sizin üslubunuz çok yanlış. Gerçekten böyle hastalığı olan birine siz bu şekilde mi davranacaktınız ? Ayrıca sapıklık ta ciddi bir hastalık. Hatta ağır tedavi görüyor bir çoğu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…