eşimin çocuk isteği

parfumkokusu Bu yüzden dediğim gibi düşünüyorsanız ve ilerde yapmadım diye pişman olma ihtimaliniz var ise yapın derim ben ama yoksa eşinize enerjinizin bir bebeğe daha yetmeyeceğini bu yüzden sağlıksız psikoloji yorgun vücut ile ikinci bebektense tüm enerjinizi ve maddiyatınızı oğlunuza vermek istediğinizi belirtin. Kimse sizi zorlayamaz bebek sevmediğiniz imasını yapan çoçuğunu 5dk oyalayamayan babanın fikri bu konuda önemsiz bence bırakın kim neyle suçlarsa suçlasın önemli olan ne kocanız ne oğlunuz ne düşündüğünüz bebek değil sizsiniz bunu asla unutmayın lütfen.​

Annesi için bu kadar korumacı adama bırakın çocuk yapmayı evli bile kalmam. Eşiniz şanslı, bence daha fazla kaşınmadan şükredip otursun.

dersem eski konuları açıyorum gibi olacak. bu kez yine savunmaya geçecek kavga edeceğiz. ama üstü kapalı söyledim tabi aynı şeyler olsun istemiyorum diye
Anlayışlı biri değil anladığım kadarıyla. Sizin için 2. Çocuğa elverişli bir ortam yok gibi duruyor. Maddi olarak bir kere alt sınıfa geçeceksiniz, manevi olarak da çöküş ve daha ötesi

İstemiyorsanız, olmasına müsaade etmeyin. Eşiniz baba olmayı beceremiyorken ne çocuğu istiyor hey allahum ya. Hayır demeyi bilin; eşiniz olması sizin adınıza karar verme yetkisi olduğu anlamına gelmiyor.

Çocuğunuzun tek ebeveyni sizsiniz, bir babası yok. Bu yüzden bir tık daha fazla size bağlı. İkinci bir çocuk yapmayı şu anda kabul ederseniz, hem 2 kat yıpranacaksınız hem de vereceğiniz ilgi ikiye bölüneceğinden çocuğunuz da etkilenecek. Hatta her şeye yetişmeye çalışmaktan bazı günler ilgilenemeyeceksiniz bile doğru dürüst. Ve sonunda siz tarafından da ihmal edildiğini hissedecek ve tek kalacak, benim düşüncem ama sağlıklı gitmeyen ilişkilerde genelde sonuç budur.

Eşiniz de kör işte. Şurup vermeyen anasını haklı gördüğüne eminim. Böyle adamlara ikinci şansı vermemek lazım. Çünkü sizin ömrünüzden götürüyor bu adam. İstemiyorum, ben ilk evladıma en iyi şekilde bakmak istiyorum, onu çok seviyorum ve ona vereceğim emekten çalmak istemiyorum dersiniz.

bakım talebim olmadı. kendisi ısrar kıyamet hakkımı helal etmemlere getirerek eşime baskı yaptı. eşimde annesini kırmasın diye benimle çatıştı. ben bu kadar sorun yaşanacağını bilseydim zaten kv bakmasına asla izin vermezdim. ama öngörmek mümkün olmuyor bazı şeyleri. anlatmadım tabi konumda ama evdeki halılarımı çok tiftik çıkarıyor diye atmak da çocuk bakmakla ilgili değildir. direk eve müdahaledir.

var şuanda. ama o zaman da iki çocuğa maddi oalrak yetişemeyiz. biri kreşte zaten. kreş ücretleri yüksek. tek eşimin maaşı kalır. 10 bin civarı alıyor. kredi borcumuz da var. imkansız gibi
ev kendiniz mi arabanız var mı bu giderler varsa tek 10 bin yetmez zaten sadece 2 yaşına kadar ara verseniz sonra kreşe falan yazdırsanız olmaz mı eşinizin mesleği nedir maaşı yükselme durumu var mı memur mu

Cocuklar büyüdükçe sorumluluk artiyor. İlk 3 sene zor ama okul hayatıda da hep ilgi gerekiyor.
2 çocuğun sorumluluğu da ona göre zor.
Esin full destek ve yardımcı olacaksa yap, yoksa tek çocuktan daha çok zorlanirsin
İyi düşün

Valla canim olan kadina oluyo her defasinda babalar isin laylaylom kısmında var acikti bu annesi seni istedi annesi durmuyo annesi modundalar ama severken babasının oglu babasinin kizi. Hep kadindan gidiyo psikojik olarak bedensel yorgunluk olarak babalar ne denli ilgilenirse ilgilensin ise gidiyo mesela evde kadin 4 dönüyor cocuk ayri yemek ayri temizlik ayri. Sevmesi guzel evlat sevgisi zaten tartışmasız ama yuk hep anneye kaliyo maalesef. Simdi bahsettigib sekilde ilk cocukta olanlar emin ol 2.bebek oluncada tekrar edecek.bu defa buyuk cocuga olan ilgide bölünecek çünkü yorulup bunalıyor insan. O sebeple butun artisi eksisi ile esinle acikca konusman gerek allah evladina saglikli hayirli uzun ömür versin

teşekkür ederim. güzel bir cevap o şekilde söylesem daha iyi eşime. eski konuları açmadan cevap vermek istiyodum çünkü kendisine. teşekkürler

Sizin olmamış olabilir ama eşinizin olmuş ki, kayınvalideniz bakmış. İkinci olursa, yine annesinin bakmasını isteyecek diyorsunuz. Ee bu durumdan sizde memnun değilsiniz ama şöyle bir şey var;

İkinci çocuk olduğunda işe ara verirseniz maddi anlamda zorlanacağınızı söylemişsiniz. İşe devam ederseniz ve bakıcı tutarsanız da zaten maaşınız bakıcıya gider. Yani yine zorlanırsınız.

Maddi sebepler bir tarafa, psikolojik anlamda da çok yormuş sizi yakınlarınız. Bu şartlar altında ikinci çocuk sizi daha sıkıntıya sokar. Ancak kendi şartlarınızı, kendi durumunuzu en iyi kendiniz bilirsiniz. Düşünün, ona göre karar verin.

çocuğu kv ye bıraktığınız dönemde kv nelere karıştı mesela hangi sebeplerden eşinizle kavga ediyordunuz
çok fazla şey. çocuğun yemesi içmesi giyinmesi gezmesi vs dışında hafta sonu gittiğimiz yerler. evdeki eşyalar. tiftik çıkarıyor diye ben yokken çöpe atılan halı, çocuğa verilmeyen ama doktor reçeteli şurupları vermeme( zararlı diye. sonra çocuk orta kulak enfeksiyonu oldu. tabi ben şuruplar azalmayınca farkettim 2-3 gün sonra) , günde 10 kez aramalar. aksam bile arayıp çocuğa yemek verin diye tembih etmeler ( biz vermiyormuşuz gibi), telefon açılmayınca yarım saat sonra kapıya dayanmalar. hepsini çocuğu bahane ederek yaptı. alerjik çocuğa bal vermişliği bile var. verme dediğimiz halde. gece yüksek ateşle götürdük hastaneye vs. bunlar 2 dk içinde aklıma gelenler

teşekkür ederim. güzel bir cevap o şekilde söylesem daha iyi eşime. eski konuları açmadan cevap vermek istiyodum çünkü kendisine. teşekkürler
Ay açın gitsin. Kendi de öyle büyümüş heralde, palas pandıras, sere serpe, ortalık yerde, kör topal, o yüzden çok da umursamıyor.

Haklısınız iş hayatınıza devam etmek istiyorsanız zaten bir çocuk ideal.
Diğer türlü çok yıpranırsınuz.
Eşiniz bu konuda baskı yapamaz size.
O zaman çözüm üretsin.
Çocuğa annem bakarla olmuyor bu iş o kadar basit değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…