Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Bill Gates in çocuğu olduğunuzu düşünsenize. Adam dünyanın en zenginlerden biri ama size miras bırakmıyo
Konu sahibi ya Bill Gates in gelini olsaydı?
Steve Jobs’ın karısı mirasla zenginliğe inanmıyoruz diyor. Kızı mankenlik yapıyor. Elon Musk’ın anneside 70 yaşında modellik yapıyor.

phirne üstadım o neçe bir yorumdur.

Benim babayla dayı sitede meşhur oldu sayemde. Bunları değiştirmek istiyorum ayol defolu mal diye
Maalesef bazı akrabalar, aileler böyle yapacak bir şey yok, rahmetli babam ne kadar mütevazi, güngörmüş biriyse akrabaları o kadar görgüsüz, insanın garibine gidiyor ne biçim aileler denebiliyor, ne kadar tuhafıma da gitse akrabalarımın kültürü bu, onlar için tuhaf veya ayıplanacak bir şey değil çünkü daha kundaktayken başlıyor mal edinme, anne babadan dedelerden amcalardan bağ bahçe istemeleri, kızlar çok rahatlıkla falancanın kızına evlenirken 40 bilezik istediler ben ondan daha güzelim 50 bilezik isterim diyebiliyor veya erkek çocuğu sünnet olurken dede erkek oluyom bana ne bağışlaycaaan demeye çekinmiyor, o yüzden sürekli ağızlarında para bağ bahçe ev lafları var, severler malvarlığı yarışını

kızlar çok rahatlıkla falancanın kızına evlenirken 40 bilezik istediler ben ondan daha güzelim 50 bilezik isterim diyebiliyor
Ben sizin akraba olsaydım demek ki rahatça ilan ederdim kendimi beğenmişliğimi bizde de tam tersine bir tevazu bir şeyler

Hhaha benim dedemde aynısını yaptıydı. Hatta öz babanemin vefat etmeden önce aldığı mal varlığınıda, dedem ölmeden önce satıp başka bişeyler alıp yeni eşinin üstüne yapmıştı ..

Adam bile isteye verdiği mal için ne davası açtı

Bu kadınlar ne yapıyor da bu adamlar tüm mallarını kadının üstüne yapıyor

Az önce merak edip sormuştum
Direk size sorayım :) eşiniz bütün malını neden size verdi , hangi amaç ya da niyetle ? Sonuçta oğlu da varmış . Sizden önce edindiği mallarda oğlunun payı / hakkı varken niçin böyle bir şey yaptı ?

3 ev alacaksın şekerim. Diğer çocuk senin ölmeni mi beklesin ev için?
Şaka bir yana öyle durumlarda hakkaniyetli olmalı. Benim eş ailesinin iki dairesi var, babaları uzun zaman önce öldü, bizimkiler iki erkek bir kız, üç kardeş bir de anneleri var, dört mirasçılar. Tapular ortaktı, malı hâlâ bölmemişlerdi.

Babam öldükten sonra abimle sıkıntı yaşadım, benimkinin çok morali bozuldu, sonra kız kardeşini garantiye almak için diğer erkek kardeşi ve annesiyle konuşup bir dairedeki hisselerini tamamen kıza devrettiler, kirasını da o alıyor;çünkü abileriyle yaş farkı fazla, henüz okuyor çalışmıyor, küçük yaşta yetim kaldı, abileri çalışmaya gitti, senelerdir o evde annesiyle o kızcağız emek veriyordu. Babasının emeklisi de ahım şahım bir para değil. Dünyanın binbir türlü hali var dediler. Yeminle mutlu oldum, hiç karnım ağrımadı.

Diğer daire ne olur bilmem ama ne olacağı sadece eşimi ve kardeşlerini ilgilendirir. Ben böyle deli dana gibi ortalığa düşmem mesela, çünkü zaten malım mülküm var, ha babadan kalmasaydı da ben zaten Almanya’da çalışırken kazandığım paralarla arsa yatırımı yaptım oturduğum yerden de para kazanabiliyorum yabancı dillerim var yazılımcıyım, yine güvendeyim.

Bir de yukarıda iğrenç samimiyetsiz yorumlar, babasının maaşını alıp oturanlar şöyle yorum yapıyor diye üstü kapalı laf sokmuş biri.

Babamın son devrinde çok hastalandığından annemin de bir ayağı engelli olduğu için işimden çıkıp babama baktım, aylarca hastanede ameliyatlı babamın refakatçiliği yaptım, babam vefat edince de annemin sağlam ayağı da rahatsızlandı, desteksiz kalkamıyordu, bir süre işe girmeyip babamın maaşını almıştım. Yetim aylığı ile ilgili konu vardı, koskoca kadın olarak bir süre babamın maaşını aldım diye eksilemişti ya da eleştirmişti benim gibileri sanırım, üyeyi oradan hatırladım. Herkesi kendi gibi sanıyorlar ya bitiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…