Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Mallar babanın canının istediğini yapar, eşiniz çok doğru yapmış, kazanılmasında katkısı olmadığı ve miras yoluyla haketmediği mal için tepki vermemiş..

Kendi babamin malinda hakkim/payim oldugunu dusunmuyorum öncelikle bunu belirteyim de yanlis anlasilma olmasin ki hatrı sayılır mülkü vardır babamın. Vefat ederse hakkimi payimi konusuruz. Henuz hayatta olan birinin malinda hak iddia etmek bana göre degil.

Böyle olmasini uygun buldugunu söyledi ve oldu hepsi bu kadar.

Babanın maaşını yiyince ne oluyor anlamadım ki, sonuçta senin baban? Kayınbaba malı peşine düşmüyorsun ki kocan dururken. Bu tür mevzular aile içi mevzular, karışık, tek bir doğru tek bir haklı yok, kesin konuşmamak lazım. Ne var ki hak da birdir, sigortası ya da emekli maaşı olan erkek vefat edince ardında kalan kalana (eş, evlat vs.) maaş bağlanır, aktif sgk sı yoksa. Ay ben biraz da evde oturayım fırsattan istifade dememişsin zaten annene bakmışsın, kimin ne haddine acaba laf etmek.

Aman sallama onları ya. Dün de bi tanesi benim aileye ait evde oturmama laf söylemeye çalıştı. Aldı ağzının payını sesi kesildi anında. Yaşamadıkları hayatlar hakkında yorum yapmayı pek bi seviyorlar.

Vallaha eski konulara da baktim da konu sahibi de kaynanaya takmis durumda. Ilk esinin annesinden kalan mallari söz konusuydu, simdi dededen kalan mallar. Ama diger konulardada "kayinpedere bakmak zorunda degilsiniz" gibi akillarda veriyor. Yaslilar da salak degil hani. Kimin onlara yakin olup olmadigini da anliyorlar sonucta. Konu sahibi yarin kayinpeder ölse "aradaki esek öldü, bag koptu" diye kayinvalidenin/üveyannin yüzüne dahi bakmaz. Tipki simdi babayla görüsülmesini engelledigi gibi. Ayrica her konusunda muhakkak bir beddua veya laf vurma mevcut. Bu sefer bende nasibimi aldim

Yaaa evet sizden iyi ağız payı veren yok. He deyip geçtim, sizin gibi her işe burun sokacağım diye sayfalarca yazacak değilim

Yaaa evet sizden iyi ağız payı veren yok. He deyip geçtim, sizin gibi her işe burun sokacağım diye sayfalarca yazacak değilim
Yooo verecek cevap bulamadığınız için sustunuz. Hasta anası babası için hayatından ya da tercihlerinden vazgeçebilen kadınlara söyleyecek sözünüz varsa o da sizin vicdan yoksunluğunuzdur zaten. Utanır çünkü insan normal şartlarda.

Sizin hayatınızın bir gerçeğini açıklamanız ağız payı vermek değildir. Ağız payı vermek haklılık ortaya koymaktır. Durumunuz da beni haksız çıkarmak tarzında bir şey değil. Benim olayım bu dediniz ben de hee tamam o zaman dedim, daha neyi sorgulayacağım durum buymuş. Ha istesem ama şöyle ama böyle derim, herkes birbirinin yarasını bile deşiyor burada hiç rahatsız olmuyor. Çünkü terbiyeliyim çok şükür yapmam yani. Ama bu sizin için susturup oturtmak tabii.

yaşlanınca da koşsun kız evladım koşsun kız torunum diyorlar.ama koşmadım koşmamm.dayımın 2 apartmanı varken dedemin verdiği biz kız torunların kirada oturması caizse mezarına gitmemek arkasından konuşmak tek dua okumamak da caiz valla

Ben sizi eski konunuzdan da hatırlıyorum

Siz bu üvey anneye çok takıksınız onu sadece kp nin hizmetçisi gibi görüyorsunuz çocuğu yok diye hiç bir şeyde hakkı olmasın istiyorsunuz.

Eşin umursamıyorsa sen kimsin kusura bakma da mal kp nin eş kp nin sen eşinle para için mi evlendin ?

Önceki konuda da üvey anne için yeğenlerine harcama yapıyor diye elalemin çocuğu mu yesin eşim varken gibi bir cümle kurmuştun. Kocası da sanırım bu kadından çocuk yapmamıştı senin eşini iyi bakmaz büyütmez kendi çocuğu olursa diye

Valla üvey anneye acıdım Allahtan kocası maddi olarak mağdur etmemiş.

ceycey hanım lafım size değil zira sizin aile hikayeniz farklı, babanız vb az çok anlattığınız kadarıyla biliyoruz, ama dışarıdan birbirine bağlıymış gibi görünen aileler, akrabalık ilişkilerinin azımsanmayacak kadar büyük bölümü maddi menfaatler üzerine kurulu aslında.

Biraz da toplumun kültürü bu yönde olduğundan, ister istemez büyükler küçüklere maddi bir şeyler bırakmakla sorumludur baskısı oluyor.

Bizde sürekli karşılıklı maddi alışveriş, alışveriş olsa da aileler kötü oluyor olmasa da çünkü bizler gerçek bir sevgi bağı kuramıyoruz sanki, çocuk doğuruyoruz yaşlanınca bize bakacak diyoruz, anne baba dediğimiz insanlardan bize yardım etmesini bekliyoruz, evleniyoruz erkek ailesi gelin aldıysa yapmak zorunda diyoruz.

Böyle böyle hayatımızın sonuna geliyoruz, geriye dönüp baktığımızda hep evladımız dahi olsa birileri için çabalamışız, kendimiz için hiçbir şey yapmamışız.

Yorumları okuyorum şu kk’nın tüm kadınları ne kadar paraya değer vermeyen, tok gözlü, tek bir doğruları olan insanlar vallahi şaşıyorum. Takılan altınlarla elti yarışı yapılan ülkemde ne kadınlar varmış.
Eğer gerçek hayatta böyleyseniz ve çoğunluksanız ülkemizin bugün başka bir ülke olması gerekirdi… Umarım herkes söylediklerinde samimidir. Konu sahibi size üzüldüm elbette yaşadığınız normal bir durum değil… Ortada bariz bir haksızlık var zira. Üstelik bir haksızlıklığa tepki göstermek için illa şahsen maruz kalınmış olması gerekmez. Eşinin uğradığı haksızlık elbet insanı üzer. Bakmayın siz burda ki büyük büyük laflara.

Son düzenleme:
Babanın yaptığı çok vicdansızca bir hareket. Eşinize haksızlık etmiş.
Öte yandan siz de üvey anneyle yakın bir tavır gösteriyorsunuz. Baba oğul aradan çekilmiş iki kadın mal mücadelesi veriyor gibi bir görüntü var dışarıdan.
Sizlik bir durum yok. Eşinize tepki göstermiyor diye diş bileyeceğinize destek olmalısınız.

Yani sizin hiç bir istek ve talebiniz olmadan ya da kendince de bit amaçlı vs olmadan adam durduk yere tüm malımı sana vermeyi uygun görüyorum diyip verdi , öyle mi ?

Yani sizin hiç bir istek ve talebiniz olmadan ya da kendince de bit amaçlı vs olmadan adam durduk yere tüm malımı sana vermeyi uygun görüyorum diyip verdi , öyle mi ?
Yok bence tam olarak öyle olmadı.Şu yeryüzünde birşeyler gördüysem ana neden ya birisi ile olan alacak verecek davasıdır..ya tazminat davasıdır .

Canım sıkıldı dur sana vereyim her şeyi demedi tabi ki.
Bazı şeylerin muhakemesini yapıp bunun daha iyi olacağına karar verdi. O sebepleri burda yazamam, ama yakında duyulur. Yeni ve resmi bir süreç diyeyim.

Yok bence tam olarak öyle olmadı.Şu yeryüzünde birşeyler gördüysem ana neden ya birisi ile olan alacak verecek davasıdır..ya tazminat davasıdır .

Yok, böyle bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…