- 15 Şubat 2013
- 24.266
- 90.827
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mallar babanın canının istediğini yapar, eşiniz çok doğru yapmış, kazanılmasında katkısı olmadığı ve miras yoluyla haketmediği mal için tepki vermemiş..Üvey annenin mal kaçırdığını falan biliyorduk ama bu kadar da degildi. Ne var ne yoksa üzerine yaptırmış yeni öğrendik. Eşim bu duruma herhangi bir tepki vermiyor. Babasina tek kelime etmedi normal mi sizce bu tepkisizligi. Sanki umrunda bile değil
Çalışarak yapilmis bir mal varlığı değil onada babadan kalmış. Babadan oğula bırakılan bir mal varlığı
Az önce merak edip sormuştum
Direk size sorayım :) eşiniz bütün malını neden size verdi , hangi amaç ya da niyetle ? Sonuçta oğlu da varmış . Sizden önce edindiği mallarda oğlunun payı / hakkı varken niçin böyle bir şey yaptı ?
Babanın maaşını yiyince ne oluyor anlamadım ki, sonuçta senin baban? Kayınbaba malı peşine düşmüyorsun ki kocan dururken. Bu tür mevzular aile içi mevzular, karışık, tek bir doğru tek bir haklı yok, kesin konuşmamak lazım. Ne var ki hak da birdir, sigortası ya da emekli maaşı olan erkek vefat edince ardında kalan kalana (eş, evlat vs.) maaş bağlanır, aktif sgk sı yoksa. Ay ben biraz da evde oturayım fırsattan istifade dememişsin zaten annene bakmışsın, kimin ne haddine acaba laf etmek.Şaka bir yana öyle durumlarda hakkaniyetli olmalı. Benim eş ailesinin iki dairesi var, babaları uzun zaman önce öldü, bizimkiler iki erkek bir kız, üç kardeş bir de anneleri var, dört mirasçılar. Tapular ortaktı, malı hâlâ bölmemişlerdi.
Babam öldükten sonra abimle sıkıntı yaşadım, benimkinin çok morali bozuldu, sonra kız kardeşini garantiye almak için diğer erkek kardeşi ve annesiyle konuşup bir dairedeki hisselerini tamamen kıza devrettiler, kirasını da o alıyor;çünkü abileriyle yaş farkı fazla, henüz okuyor çalışmıyor, küçük yaşta yetim kaldı, abileri çalışmaya gitti, senelerdir o evde annesiyle o kızcağız emek veriyordu. Babasının emeklisi de ahım şahım bir para değil. Dünyanın binbir türlü hali var dediler. Yeminle mutlu oldum, hiç karnım ağrımadı.
Diğer daire ne olur bilmem ama ne olacağı sadece eşimi ve kardeşlerini ilgilendirir. Ben böyle deli dana gibi ortalığa düşmem mesela, çünkü zaten malım mülküm var, ha babadan kalmasaydı da ben zaten Almanya’da çalışırken kazandığım paralarla arsa yatırımı yaptım oturduğum yerden de para kazanabiliyorum yabancı dillerim var yazılımcıyım, yine güvendeyim.
Bir de yukarıda iğrenç samimiyetsiz yorumlar, babasının maaşını alıp oturanlar şöyle yorum yapıyor diye üstü kapalı laf sokmuş biri.
Babamın son devrinde çok hastalandığından annemin de bir ayağı engelli olduğu için işimden çıkıp babama baktım, aylarca hastanede ameliyatlı babamın refakatçiliği yaptım, babam vefat edince de annemin sağlam ayağı da rahatsızlandı, desteksiz kalkamıyordu, bir süre işe girmeyip babamın maaşını almıştım. Yetim aylığı ile ilgili konu vardı, koskoca kadın olarak bir süre babamın maaşını aldım diye eksilemişti ya da eleştirmişti benim gibileri sanırım, üyeyi oradan hatırladım. Herkesi kendi gibi sanıyorlar ya bitiyorum
Ta kendisibu kayınvalide yıllar önce ilk evlendiğinde kendi çocuğu olmasını isteyip, zaten bir çocuk var ortada, kendi çocuğun olursa ona haksızlık olur denilip anne olma hakkı elinden alınan kayınvalide değil mi?
Aman sallama onları ya. Dün de bi tanesi benim aileye ait evde oturmama laf söylemeye çalıştı. Aldı ağzının payını sesi kesildi anında. Yaşamadıkları hayatlar hakkında yorum yapmayı pek bi seviyorlar.Babamın son devrinde çok hastalandığından annemin de bir ayağı engelli olduğu için işimden çıkıp babama baktım, aylarca hastanede ameliyatlı babamın refakatçiliği yaptım, babam vefat edince de annemin sağlam ayağı da rahatsızlandı, desteksiz kalkamıyordu, bir süre işe girmeyip babamın maaşını almıştım. Yetim aylığı ile ilgili konu vardı, koskoca kadın olarak bir süre babamın maaşını aldım diye eksilemişti ya da eleştirmişti benim gibileri sanırım, üyeyi oradan hatırladım. Herkesi kendi gibi sanıyorlar ya bitiyorum
Yaaa evet sizden iyi ağız payı veren yok. He deyip geçtim, sizin gibi her işe burun sokacağım diye sayfalarca yazacak değilimAman sallama onları ya. Dün de bi tanesi benim aileye ait evde oturmama laf söylemeye çalıştı. Aldı ağzının payını sesi kesildi anında. Yaşamadıkları hayatlar hakkında yorum yapmayı pek bi seviyorlar.
Yooo verecek cevap bulamadığınız için sustunuz. Hasta anası babası için hayatından ya da tercihlerinden vazgeçebilen kadınlara söyleyecek sözünüz varsa o da sizin vicdan yoksunluğunuzdur zaten. Utanır çünkü insan normal şartlarda.Yaaa evet sizden iyi ağız payı veren yok. He deyip geçtim, sizin gibi her işe burun sokacağım diye sayfalarca yazacak değilim
Sizin hayatınızın bir gerçeğini açıklamanız ağız payı vermek değildir. Ağız payı vermek haklılık ortaya koymaktır. Durumunuz da beni haksız çıkarmak tarzında bir şey değil. Benim olayım bu dediniz ben de hee tamam o zaman dedim, daha neyi sorgulayacağım durum buymuş. Ha istesem ama şöyle ama böyle derim, herkes birbirinin yarasını bile deşiyor burada hiç rahatsız olmuyor. Çünkü terbiyeliyim çok şükür yapmam yani. Ama bu sizin için susturup oturtmak tabii.Yooo verecek cevap bulamadığınız için sustunuz. Hasta anası babası için hayatından ya da tercihlerinden vazgeçebilen kadınlara söyleyecek sözünüz varsa o da sizin vicdan yoksunluğunuzdur zaten. Utanır çünkü insan normal şartlarda.
yaşlanınca da koşsun kız evladım koşsun kız torunum diyorlar.ama koşmadım koşmamm.dayımın 2 apartmanı varken dedemin verdiği biz kız torunların kirada oturması caizse mezarına gitmemek arkasından konuşmak tek dua okumamak da caiz vallaMaalesef bazı akrabalar, aileler böyle yapacak bir şey yok, rahmetli babam ne kadar mütevazi, güngörmüş biriyse akrabaları o kadar görgüsüz, insanın garibine gidiyor ne biçim aileler denebiliyor, ne kadar tuhafıma da gitse akrabalarımın kültürü bu, onlar için tuhaf veya ayıplanacak bir şey değil çünkü daha kundaktayken başlıyor mal edinme, anne babadan dedelerden amcalardan bağ bahçe istemeleri, kızlar çok rahatlıkla falancanın kızına evlenirken 40 bilezik istediler ben ondan daha güzelim 50 bilezik isterim diyebiliyor veya erkek çocuğu sünnet olurken dede erkek oluyom bana ne bağışlaycaaan demeye çekinmiyor, o yüzden sürekli ağızlarında para bağ bahçe ev lafları var, severler malvarlığı yarışını
kadın efsaneymişşş.sözümü geri aldımmYoo buruşuk belki estetiği bile yoktur. Eki Görüntüle 2967740
ceycey hanım lafım size değil zira sizin aile hikayeniz farklı, babanız vb az çok anlattığınız kadarıyla biliyoruz, ama dışarıdan birbirine bağlıymış gibi görünen aileler, akrabalık ilişkilerinin azımsanmayacak kadar büyük bölümü maddi menfaatler üzerine kurulu aslında.yaşlanınca da koşsun kız evladım koşsun kız torunum diyorlar.ama koşmadım koşmamm.dayımın 2 apartmanı varken dedemin verdiği biz kız torunların kirada oturması caizse mezarına gitmemek arkasından konuşmak tek dua okumamak da caiz valla
Kendi babamin malinda hakkim/payim oldugunu dusunmuyorum öncelikle bunu belirteyim de yanlis anlasilma olmasin ki hatrı sayılır mülkü vardır babamın. Vefat ederse hakkimi payimi konusuruz. Henuz hayatta olan birinin malinda hak iddia etmek bana göre degil.
Böyle olmasini uygun buldugunu söyledi ve oldu hepsi bu kadar.
Yok bence tam olarak öyle olmadı.Şu yeryüzünde birşeyler gördüysem ana neden ya birisi ile olan alacak verecek davasıdır..ya tazminat davasıdır .Yani sizin hiç bir istek ve talebiniz olmadan ya da kendince de bit amaçlı vs olmadan adam durduk yere tüm malımı sana vermeyi uygun görüyorum diyip verdi , öyle mi ?
Yani sizin hiç bir istek ve talebiniz olmadan ya da kendince de bit amaçlı vs olmadan adam durduk yere tüm malımı sana vermeyi uygun görüyorum diyip verdi , öyle mi ?
Yok bence tam olarak öyle olmadı.Şu yeryüzünde birşeyler gördüysem ana neden ya birisi ile olan alacak verecek davasıdır..ya tazminat davasıdır .