Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Burada millete beddua etmesini asla tasvip etmiyorum ki ilk mesajımda üstüne basa basa belirttim ama bu beddua mevzusu da durup dururken değil sanırım, yani konu açılışında ben beddua görmedim sonradan sildiyse belki?
Tüm bu olanlar etkiye tepki meselesi..
Bayanın bedduası ne kadar yanlışsa insanların çirkin yorumları da o kadar yanlış..
Ve burası bir derdim var bölümü, bayanda derdini yazmış isteyende yazabilir gelip burada yazmasın deme hakkımız asla yok..
Yorumlamak isteyen kişi kendi nezdinde yanlış olduğunu düşündüğü bir husus varsa düzgün bir üslup ile yorum/cevap yazılabilir.
O zaman eminim ki kimse kimseye hakaret ve beddua etmez..
Kişinin şahsına yönelik sen paragözsün, sen kimsin vs. şeklinde hakaret ediliyorsa yanlışlık burada başlıyor demektir.
Hakaretin sonu bedduaya varmış iki durumda çok çirkin ve gereksiz.

İnsanları sokak ağzı ile yargılamak, dalga geçmek konunun sonunu buraya getiriyor ne yazık ki..
Ve ayrıca insanlar sadece yasalara uyum çerçevesinde dertlenmiyor, kaldı ki bu konunun yasal olarak bir haksızlık durumu zaten var, dededen miras kalan mal için torun babasını ve üvey annesini dava edebilir ve hakkını talep edebilir.
Yasa karşısında hakkı olmasa bile insanlar yapılan haksızlıklar karşısında dertlenebilir buna da biz karar veremeyiz..

Son düzenleme:
Aynen öyle
Malına kime verdiyse bakımınıda ona yaptırsın
Böyle adamı sokağa atsa kadın içim acımaz

Ya yukarda yazdım ben bunu birine
Ev kirası ödenmeyen bir hayata başlayacak işte çocuğum
Bunu yanına kar saysın
Ben ömür boyu onar yıllık kredi ödeyemem ikişer üçer evim olacakmda çocuğa bırakacağım diye
Çok içinde kalırsa kalksın kendi çocuğuna yapsın
Beni de kötü ansın anam tüm parayı çarçur etmiş 2. evi bile almamış bana bırakmak için diye

Annem babam hayatta
İlerde mal mı kalır borç mu kalır bilemem
Ama imkan olarak işe girip kendi ayaklarım üstünde durana kadar kursa, yurtdışına, üniversiteye bilmem neye her şeye gönderdiler sağ olsunlar
Yabancı dil kursundan kısıp ev alabilirlerdi çünkü en nihayetinde alman konsolosu olmadım almanca öğrendim diye
Hatta hobi olarak öğrendim tamamen
Ev alırken de eşimle kendi imkanımızla aldık
Çok şükür sefil değiliz bildiğim kadarıyla
Taşınmaz biriktirene kadar vizyon biriktirmek isterim
2ö evin kredisini ödemektense yurtdışına ailece tatile gidelim bence mesela
Sen harikasın
Sana bayılıyoruz
Ama biliyorsun işte üslubun biraz fazla mutlu
Bağzen rahatsız olabiliyoruz

Bak simdi ben de uvey anneyim, uvey ananin yaptiginda savunulacak bi yan olsa ben savunurum basta, benim de cocugum var, esime hangi vicdanla diyim once ki evliliginden olan cocuguna hic bisey birakma, herseyi bana birak kizimla, cilgin bisey bu yahu, ne ahlaka sigar ne vicdana. O yapmak istese ben yapmam

Ahahaah ya cidden bu devirde mal mülk edinmek o kadar zor ki insan evladına biraz destek olabilirse hayatında birşey elde edebiliyor
Adama üzüldük zaten bizde dedik kendi ailemiz yapsa bozuluruz üzülürüz hesap sorarız. Ama adamın umrunda değil ki biz ne yapalım. Kadın herkese beddua edıyor. Kocasının umurunda değil kendi ise bana kalmadı mallar diye hırs yapmış başından beri hep böyle idi konu sahibi yani artık kendisini çözdük. Yani üvey anneyi al konu sahibine çarp aynılar. Kadın kocasını düşünmüyor zaten bu yüzden hırs yapıyor. Hukuki olarakta bu kadın kadın ne diyecek mirasçısı değil bir şeyi değil eşine geçse bile ölümde boşanmada hakk talep edemiyor. Kocası hesap sorsun boşa kendini yırtıyor kocası halbuki dava açsa şu an alır ama tık yok biz mi kocasının yakasına yapışalım

Senşn bebeğin gelecekte buraya düşer benden demesi :d annem çok cimri , doğurmasaydı diye benim kızım da yazar 300 biriktirmiş 500 biriktirememiş diye ikisini de linçlerler

Tüm tezler çürüdü bence tuvaletini bile yapayan adamı geline baktırmaya çalışan ki en çok bu durumda kayınbabaya üzülürdüm adam çok utanırdı Allah kimseyi düşürmesin gitmesine gelmesine laf eden dışarda olmayı söylemekten bile çekinen gelin var ortada baya baya KAYNANALIK yapıyor geline neresini savunuyorsunuz cidden anlıyamıyorum

Bu beddua akımı Fetodan sonra çıktı
Adam bi beddua etti patladı gitti kos koca yazından buna cevap verdim , umarım telefonun donsun demezsin

Yaw dertlensin tabii
İstediği kadar dertlensin, saçları ak olana kadar dertlensin
Yinede değişen birşey olmaz
Giden gitmiş olan olmuş
Otursunda niye böyle pasif, pısırık adamla evliyim diye de dertlensin, hata en çok ona
Adamın umru olmamış yada hallederiz yaaa diyede düşünüyor olabilir.
Konu sahibinin çeyreği kadar üzülse hakkını arardı
Babası öldükten sonra mahkeme hakkı var, tabii ozamana kadar kadın herşeyi satıp yemezse.
Konu sahibi burdaki yorumları kaldıramayacak kadar fevriysede açmasaymış konuyu. Duymak istemediğini yazılınca sinirlenip hakaret, beddua etmeye gerek yok. Burda kimsenin suçu değil miras ona kalmadıysa. Eşinin yakasına yapışsın bize ne cırlıyor.

Tamam da kadın kayınbabayı bile geline baktırmaya çalışan sürekli kaynanlık yapan biri ben konu sahibinin yerinde olsam asla görüşmeye devam etmezdim benim insanları anlayamadığım nokta ee o yıllardır karısıymış mal onun hakkı demek? Ne alaka ya nasıl mal onun sen geline gelince kaynanalık yap bu adam annesinin korkusundan dışardayken evdeyim diyen biri ilişkier de kopuk değil malı da kadın yesin burda suçlu konu sahibi boşanmadığı için

Ben üvey annenin yaptığını savunmuyorum asla
Eşik yapacak olsa ben de kabul etmem kul hakkı diye
Ama şimdi aklıma geldi de üvey annenin yaptırdığı da konu sahibinin varsayımı
Böyle 3 5 yıllık evlilik değil bu
Kayınpeder de yapmış olabilir konu sahibinden korkup
Geldiğinden beri takmış kayınvalideye

Senşn bebeğin gelecekte buraya düşer benden demesi :d annem çok cimri , doğurmasaydı diye benim kızım da yazar 300 biriktirmiş 500 biriktirememiş diye ikisini de linçlerler
Benim oğlan gelirse almayın buraya
Sonuçta kadınlar kulübü
Gelin gelirse ben de dört gözle beklerim

Allahım inşallah 2. Evi tatil yapmaya tercih edecek kadar vizyonsuz bi çocuğum olmaz ya
Hadi huyu mizacı tamam kalıtsal yanı var da
Vizyonu bari çevreye bağlı olsun

Üvey anneyi savunan yok ki.

Ya insan ikinci defa evlenir ve o eşin tabi ki hakları vardır ama evladından mal kaçırmak nedir cidden sizi tebrik ediyorum

Sen zaten ikinci evi alma sonradan kaynanam kendine pahalı don alacağına ikinci evi alsaydı ya da faturalarımızı ödeseydi gibi durumlarla karşılaşma ihtimalimiz yüksek aghjj şaka bir yana bir evlerine yardım eder alırız ama tüm mal varlığını çalış çabala torununa kadar düşün keyfini çıkarmadan ölüp git aşırı bencillik insanın kendine yaptığı bencillik evladına yaptın gerisini harca işte zaten belli yaşta oluyorsun gez toz. Sen öyle sürekli yeme ver ver işte sonra kalkıp sana pahalı kıyafet giyiyor pahalı don parfüm kullanıyor şunlarımıza yardım etmiyor diye çok lafta işitirsin. Genel olarak düşüncem bu yönde.

İlerde gelinimin açacağı konu ektedir:
Kayınvalidem bize ev almak yerine kendine vakko çanta aldı
Bizi kıskandırmak mı istiyor?

Sinirim bozuldu valla

Not: Donumun markası hakkında fikir sahibi olmaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…