arkadaşıma tamamen katılıyorum. 50 yıl öncesinden ya da ıssız yerlerden bahsediyorsunuz sanırım. ne olmuş dullarsa yani?? adamlar dulların kapılarınımı yumrukluyorlar bu ülkede?? kaçıncı çağda yaşıyoruz bu geri kafalılığı bırakalım artık. o zaman madem dullar bu kadar tehlikede kayınvaliden dul başıyla nasıl çalışıyor iş yerinde ya birşey gelse başına dimi ama. hasta kadın sobalı evde oturacaktı diyorsunda hasta yaşlı kadın nasıl çalışıyor arkadaşım??
2 yaşındaki bebeğine bakıyor diyorsun canım 2 yaşındaki çocuk meme bile emmiyor pekala kayınvaliden bakıp görümcen çalışıp daha güzel bir eve taşına bilirler. yetmediği yerde sizde destek olursunuz 2 kişi çalışıyorsunuz nihayetinde.kaldıki bu ülkede heryerde doğalgazlı evler yok. çoğu insan hala soba yakıyor nesi varmış bunun?? zaten onlar sobalı evin düzenine alışıklar ortada bir zorluk göremiyorum ben.
insanlar yalnız başına yaşıyorlar yaa onlar 2 kadın bir çocuk yaşayamıyorlar güya. ve sende buna inanmışsın zaten sende böyle düşünüyorsun dul kadın yalnız oturamaz başına neler gelir diyorsun. bence o zaman zaten boşanma kesinlikle. hiçbir şekilde bu konuyu takip etmiyorum artık alan memnun satan memnun. mutlu mesut yaşayın görümcenle kaynananla.
arkadaş hayatından memnun olsa buraya gelip konu açmaz.beğenmiyorsanız ya da yardımcı olamayacaksanız yorum yapmazsınız olur biter.kadının moralini daha da bozmaya ne hakkınız var.yok kaynanan şöyle yapsın ,görümcen böyle yapsın.çocuğunuza laf dinletebiliyor musunuz ki koca koca kadınlara şunu şöyle yap deyince yapsınlar.
olan olmuş biten bitmiş,kimsenin hayatını yargılamak kimseye düşmez.olanla ölene çare bulunmaz diye atasözü bile var.
sen canını sıkmamaya çalış arkadaşım.şartlar nasıl olsa olgunlaşacak,taşlar yerine oturacak.gün doğmadan neler doğar.bu dönemi en hasarsız bir şekilde atlatmaya çalış ,inşallah öyle olur.
arkadaş hayatından memnun olsa buraya gelip konu açmaz.beğenmiyorsanız ya da yardımcı olamayacaksanız yorum yapmazsınız olur biter.kadının moralini daha da bozmaya ne hakkınız var.yok kaynanan şöyle yapsın ,görümcen böyle yapsın.çocuğunuza laf dinletebiliyor musunuz ki koca koca kadınlara şunu şöyle yap deyince yapsınlar.
olan olmuş biten bitmiş,kimsenin hayatını yargılamak kimseye düşmez.olanla ölene çare bulunmaz diye atasözü bile var.
sen canını sıkmamaya çalış arkadaşım.şartlar nasıl olsa olgunlaşacak,taşlar yerine oturacak.gün doğmadan neler doğar.bu dönemi en hasarsız bir şekilde atlatmaya çalış ,inşallah öyle olur.
pardon ama ben kayınvalideyle görümceyi suçlamıyorum zaten. bence burda en büyük suçlu kocası. çalışan annesini nasıl yaşlı hasta muhtaç ve bir başına bir dul olarak nitelendiriyor. madem bu kadar zavallı bu kadın neden çalıştırıyor bunu anlamıyorum.. arkadaşıda suçlamıyorum bence buradaki tek suçlu ya annemleri kabul edersin yada defolup gidersin diyen kocası.
hikayenize çok üzüldüm,
çekilir dert değil.
tutup saçından kapının önüne koyacaksın böylesini.
neyse ki kurtulmuşsunuz siz.
ben bunu direkt size yazmamıstım.böyle yorum yapan herkes için yazdım.ayrıca biz burda dedektiflik yapıp suçluyu aramıyoruz.konu sahibi arkadas da ,okuyan herkes de neyin ne oldugunun farkında.yazdıklarımı bir kez daha okuyun isterseniz.olayı çözen ya da arkadasa destek olan yoprumlar yapalım,gerekirse şimdiki hatalarını da eleştirelim ki bir fikir çıkarsın kendine ,ama suçlu bu deyince ne olcak adamı hapse atıp konuyu halletmiş mi olacagız ?? tabii ki herkes çalışır,iyi niyet olsa kimsenin evinin üstüne gelmez falan filan ama çözüm bu değil.bazen sadece dinlemek bile karsınızdakini rahatlatır.çözüm öneremiyorsak destek olalım.ayrıca size hitaben kaynanayı , görümceyi suçlamıssınız falan da yazmamısım ki açıklama yapmıssınız.
hikayenize çok üzüldüm,
çekilir dert değil.
tutup saçından kapının önüne koyacaksın böylesini.
neyse ki kurtulmuşsunuz siz.
burda suçlu aramıyoruz evet ama suçun(hatanın) aslında kimde olduğuda önemli bence bu konuda. suçlu demişim hatalı demişim ne farkeder arkadaşım suçlu dediysem katilmi dedim herkesin anlayabilecek seviyede olduğunu varsayıp yazdım bunu. evet suçlu kusurlu hatalı olan eşi. sadece herkes kaynana görümce odaklı yazmış arkadaşta hiç eşinde hata görmüyor. bende asıl irdelenmesi gerekenin eşinin hastalıklı düşünce yapısı olduğunu yazdım olay bundan ibaret. evet bu bence bir çözüm üretmektir. kaldıki herkes çözümde yazmış ama eşinin yaptığı demagojiye konu sahibi arkadaşta kanmış o yüzden kaderim buymuş diye düşünüyor.ayrıca benim ve beni destekleyen bir arkadaşın yorumunun hemen akabinde böyle yazdığınız içinde normal olarak açıklama gereği duydum. empati kelebeği!!!!(?) gibi davranmak benim ya da çoğu arkadaşın tercihi olmayabilir böyle değiliz diyede yorum yazıp yazmamamız sorgulanamaz diye düşünüyorum.[/QUOT
Allaha şükür okuduğumu anlayabilecek seviyedeyim,ama yazarken herkesi aynı seviyede kabul edip yazmısım bu benim hatam.gayet anlasılır yazmıstım halbuki.tabii ki de hatalı suçlu herneyse ne anlam ifade ettiğini bilerek yazdım,siz katil anlamı çıkardıysanız,benzetme vs yi anlayamadıysanız bilemem.sorunları anlamaya çalışanlar,ya da çözüm üretmeye çalışanlar empati kelebeği değildir hanımefendi.en azından empatinin kelime anlamına bir bakıverin.en azından yapıcı yorum yapan insanlarla dalga geçmeme nezaketini gösterin.bakın siz de konular açmıssınız.ben yardıma ihtiyacı olan birine böyle cevap verilmesinin uygun olmadığını yazdım.size de konularınızda böyle yorumlar yapılsa, moraliniz bozulsa herhalde hoşunuza gitmez.konu sahibinin sayfasında bu tartısmayı oldukca gereksız görüyorum ve sadece ona olan saygımdan bu tartısmayı kendi açımdan burada bitiriyorum.size bol anlayıslı ,sorunsuz günler dilerim.
Evet ben kurduldum ama şimdide bu arkadaşın haline üzülüyorum.Vallaha bu hamiş halimle kaç saatir ağrı çekiyorum.Çok üzüldüm yaa çok etkileniyorum bennn
ÇOK ÜZÜLDÜM AMA SENİN BUNU KABUL ETMENE DAHADA ÜZÜLDÜM...
ÇÜNKÜ ÇOK DAHA FAZLA ÜZÜLECEKSİN AYNI EVDE KAYNANA GÖRÜMCEKİİİİ ANLAYIŞLI İNSANLAR DEĞİL HAYATINI ZİNDAR EDERLER BE...
ZARARIN NERESİNDEN DÖSEN KARDIR...
BÖYLE HAYAT OLMAZ...
KOCAN SANA REST ÇEKİYORSA İSTEMİYORSAN GİDERSİN DİYORSA..
SENDEN ONA REST ÇEK.. GİT DEMİYORUM..
OZAMAN GİT BOŞANMA DAVASI AÇ KABUL ETMİYORSAN DE.. YA BENİMLE BU EVDE TEK OTURURSUN YADA BOŞANIRSIN BENİMDE SON SÖZÜM BU DERSİN...
BOŞANDIGIM GÜN GİDERİM EVİMDEN DERSİN..
OZAMAN İŞ ONA DÜŞERDİ YA KABUL EDERDİ YADA AİLSİNİ SEÇER ÇEKER GİDERDİ...
AMA BOŞUNA YAZIYORUM SEN ÇOKTAN KABUL ETMİŞSİZZ...
HA DEMİŞSİNYA SİNSİLİK YAPMIYACAKLAR ANLAŞTIK DİYE..
ÜZÜLME AMA HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEZ......
ONLAR YENİ EŞYALARINIZI ÜZERİNE OTURUP KEYİF YAPTIKÇA SEN ÇATLIYACAKSIN.. RAHAT EDEMİYECEKSİN.....
YAZIK.... AKLINI BAŞINA TOPLA KENDİNİ KANDIRMA BENCE... YOKSA BURADA DAHA ÇOK KONU AÇARSiN.....
ÇOK ÜZÜLDÜM AMA SENİN BUNU KABUL ETMENE DAHADA ÜZÜLDÜM...
ÇÜNKÜ ÇOK DAHA FAZLA ÜZÜLECEKSİN AYNI EVDE KAYNANA GÖRÜMCEKİİİİ ANLAYIŞLI İNSANLAR DEĞİL HAYATINI ZİNDAR EDERLER BE...
ZARARIN NERESİNDEN DÖSEN KARDIR...
BÖYLE HAYAT OLMAZ...
KOCAN SANA REST ÇEKİYORSA İSTEMİYORSAN GİDERSİN DİYORSA..
SENDEN ONA REST ÇEK.. GİT DEMİYORUM..
OZAMAN GİT BOŞANMA DAVASI AÇ KABUL ETMİYORSAN DE.. YA BENİMLE BU EVDE TEK OTURURSUN YADA BOŞANIRSIN BENİMDE SON SÖZÜM BU DERSİN...
BOŞANDIGIM GÜN GİDERİM EVİMDEN DERSİN..
OZAMAN İŞ ONA DÜŞERDİ YA KABUL EDERDİ YADA AİLSİNİ SEÇER ÇEKER GİDERDİ...
AMA BOŞUNA YAZIYORUM SEN ÇOKTAN KABUL ETMİŞSİZZ...
HA DEMİŞSİNYA SİNSİLİK YAPMIYACAKLAR ANLAŞTIK DİYE..
ÜZÜLME AMA HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEZ......
ONLAR YENİ EŞYALARINIZI ÜZERİNE OTURUP KEYİF YAPTIKÇA SEN ÇATLIYACAKSIN.. RAHAT EDEMİYECEKSİN.....
YAZIK.... AKLINI BAŞINA TOPLA KENDİNİ KANDIRMA BENCE... YOKSA BURADA DAHA ÇOK KONU AÇARSiN.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?