- 29 Haziran 2010
- 1.129
- 598
Sen bile bile lades demişsin. En başta sorunlar çıkmış o insanlar iç yüzlerini dışarı vurmuş, buna rağmen aileni dinlememiş 2. kez nişanlanıp k.valide ile aynı evde yaşamayı kabul etmişsin. Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin başka çaren yok gibi gözüküyor...
Zaten söylenmesi gereken herşey söylenmiş.
Madem yaşamak zorundasınız onlarla, belirli konularda biraz siyaset yapacaksınız.
Önce güleryüz ama çok mesafe.. Her işi yapmayın, fazla konuşmayın, kesinlikle eşinizin yanında size birşey söylediklerinde asla ters cvp.vermeyin, ne söylenirse söylensin espriyle cvp.verin..
Sonra eşiniz yokken söylenilenleri ise arada '' bu cümleyi kurdu annen-ablan, sen onu daha iyi tanıyorsun acaba ne demek istedi ? '' şeklinde çaktırmadan şikayet edin..
Bu yöntem çok iyidir..
Senin anne bunu bunu söyledi diye çok konuşmaktan iyidir..Az ve öz çözüm.
En önemlisi ise kayınvalidenizle mümkün olduğunca mesafeli ama iyi geçinmeye çalışın..
Bakın bu çok önemli.Görümceyle başedebilmenin TEK YOLU bu.
Bu şekilde kayınvalidenizin ilk başta değilse bile zamanla korumasını alırsınız.
bence eşine, eşinin ablasını veya annesını şikayet ederse kendısı kötü olur, gıtgıde ezilir onların lafları altında. kocasının da savunması ben senı cok seviyorum olur. her defasında bu lafı duyan kişi de bu sözlere artık inanmaz ve bu evlilik sona yaklasır..... sen evinde huzur ıstıyorsun ccgm olsun rahat bı ortam olsn dıyorsun da ben pes dıyorum.... cok zor bırseyı kabullenmışsın..... aılen duyunca kabullenseler bıle senın rızanla, senı zıyatere geldıklerınde cok sorun yasayacaksın. grmcen de kaynanan da sana rahat vermeyecekler bundan emınım.... allah sabır versın... bıraz da akıl versın dyrm...
Ben şikayetten söz etmedim ki aksine şikayet etmemesi gerektiğini arada söylemek isterse yukarıdaki gibi söylemesi gerektiğini yazdım.Yani illaki konu sahibi bir şekilde dert yanacaktır evdeki bir konu hakkında birgün.Buna dikkat ederek hareket etmesi gerekiyor.
Ben şikayetten söz etmedim ki aksine şikayet etmemesi gerektiğini arada söylemek isterse yukarıdaki gibi söylemesi gerektiğini yazdım.Yani illaki konu sahibi bir şekilde dert yanacaktır evdeki bir konu hakkında birgün.Buna dikkat ederek hareket etmesi gerekiyor.
siz kabullenmişsiniz durumu, bize niye danıştınız ki?
dul kadın diye de ajitasyon yapılmasını ben kabullenemiyorum.
dul kadın aciz kadın değildir.
kadınların ayakta kalmak ve namuslarını korumak için bir erkeğe ihtiyaçları yoktur!
görümceniz evde boş duracağına gidip çalışabilir,
daha iyi güvenlikli temiz bir siteye taşınabilir.
kayınvalideniz de torununa bakabilir.
iş hayatına atılan ve kendine güveni olan görümce belki hayata yeniden başlayabilir,
yeniden evlenebilir.
ama yok, sırtı dayamak kolaydır bir erkeğe...
kadınların ayakta kalmak ve namuslarını korumak için bir erkeğe ihtiyaçları yoktur!
iş hayatına atılan ve kendine güveni olan görümce belki hayata yeniden başlayabilir,
yeniden evlenebilir.
kayınvalidem çalışyor görümcemin 2 yaşında bi bebeği var ona bakıyor...birgün mecbur kalırsanız bişeyleri kabul etmeye anlayacaksınız beni
yeniden evlenebilir.
ben sizi çok iyi anlıyorum zaten,
başta da yazmıştım.teyzem dul benim.
bebeğiyle birlikte yıllarca anneannemle yaşadılar.
merak etmeyin yıllarca ailece üzüntülerine ortak oldu, hala da olmaktayız.
dayımın huzurunu bozmadılar.
belki sobalı evde kaldılar, lük yaşamadılar.
ama namuslarını korumak için bi erkeğe muhtaç olmadılar.
benim takıldığım nokta dul olmayı acizlik gibi göstermeniz.
eşinize bunu öğretseniz belki bu durumdan kurtulabilirdiniz.