Eşimin annesi ve ablası bizimle yaşayacakmış..

Valla arkadaşım müstehak sana.

Bile bile göz göre göre lades yapmışsın adam sana kalkmış istemiyorsan defol baba evine demiş sen kabul etmişsin kalkıp ben şimdi napim diyorsun. Valla git evi derle topla gelecekler diye ne diyeyim? Madem şimdi kabul ediyorsan neden o kadar ayrı kaldın da düğünü erteledin? Aynı hatayı neden 2 kere yaptın? Şu saatten sonra yapacak hiçbirşey yok. Daha evinizde olmayan ama huzursuzluklarıyla seni bıktıran insanlar evine gelince ne olacak Allah bilir diyeceğimde bizde az çok biliyoruz yani. Allah sabır versin sana.

ahh arkadasim ahhh en buyuk hata sizde ikinci kez donup bu adamla evlenmissin....

Maalesef bu evliligin sonu yakin gibi gorunuyor Allah hakkinizda hayirlisini versin...

Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın, bi insanın hayatı nasıl karartılır en güzel örneği işte.

ben de arkadaşa katılıyorum....

Zaten söylenmesi gereken herşey söylenmiş.
Madem yaşamak zorundasınız onlarla, belirli konularda biraz siyaset yapacaksınız.

Önce güleryüz ama çok mesafe.. Her işi yapmayın, fazla konuşmayın, kesinlikle eşinizin yanında size birşey söylediklerinde asla ters cvp.vermeyin, ne söylenirse söylensin espriyle cvp.verin..

Sonra eşiniz yokken söylenilenleri ise arada '' bu cümleyi kurdu annen-ablan, sen onu daha iyi tanıyorsun acaba ne demek istedi ? '' şeklinde çaktırmadan şikayet edin..

Bu yöntem çok iyidir..
Senin anne bunu bunu söyledi diye çok konuşmaktan iyidir..Az ve öz çözüm.

En önemlisi ise kayınvalidenizle mümkün olduğunca mesafeli ama iyi geçinmeye çalışın..
Bakın bu çok önemli.Görümceyle başedebilmenin TEK YOLU bu.
Bu şekilde kayınvalidenizin ilk başta değilse bile zamanla korumasını alırsınız.

bence eşine, eşinin ablasını veya annesını şikayet ederse kendısı kötü olur, gıtgıde ezilir onların lafları altında. kocasının da savunması ben senı cok seviyorum olur. her defasında bu lafı duyan kişi de bu sözlere artık inanmaz ve bu evlilik sona yaklasır..... sen evinde huzur ıstıyorsun ccgm olsun rahat bı ortam olsn dıyorsun da ben pes dıyorum.... cok zor bırseyı kabullenmışsın..... aılen duyunca kabullenseler bıle senın rızanla, senı zıyatere geldıklerınde cok sorun yasayacaksın. grmcen de kaynanan da sana rahat vermeyecekler bundan emınım.... allah sabır versın... bıraz da akıl versın dyrm...

Arkadaşım valla kaynananlardan çok sana kızdım ama yapcak bişe yok
Millet 5 çocuğunun babası bile olsa vazgeçiyo iş büyümeden kurtarmışsın paçanı ne diye tekrar geri dönüyosun ondan sonra koca bulamadım bulacağımda yok bari geri döneyim dedin galiba! Sırf evlenmek için herşeye gözyumarsan böyle işine gelmezse kapı orda muamelesi görüncede aman kocasız kalmayayım diye katlanacaksın çaren yok
Bizim bundan sonra sana vereceğimiz akıl ancak şu olur "bizim yenge" dizisini izle belki biraz tüyo alırsın Birde sabah kahvaltı hazırlama akşam yemek yapma sofrayı hazırlama eve gel ne yemek var de bulaşığa çamaşıra elini sürme mesafeli ol madem yanına sığıncaklar evin işinide onlar yapsın hemde senin çalışıp eve getirdiğin parayı yicekler ama bu yöntem ne kadar işe yarar bilmiyorum hem dışarda çalışıp hemde evde hizmetçilik yapcaksın gibi geliyo bana çocuk var yapamadım dicek görümcen kocanı kışkırtcaklar ve ne kadar çalışcanki eninde sonunda doğurup işe ara verceksin hatta çocuğu o delilerin eline bırakmamak için işi bırakmak zorundada kalabilirsin sen görümceyi bi an önce kocasıyla barıştırmaya yada yeni biriyle başgöz etmeye bak :2:
Ayy ne desem boş içim karardı valla kendin etmiş kendin bulmuşsun hiçbi çaresi yok içindeki büyük aşk ile bak 5 kişilik eve hadi kolay gelsin

Ben şikayetten söz etmedim ki aksine şikayet etmemesi gerektiğini arada söylemek isterse yukarıdaki gibi söylemesi gerektiğini yazdım.Yani illaki konu sahibi bir şekilde dert yanacaktır evdeki bir konu hakkında birgün.Buna dikkat ederek hareket etmesi gerekiyor.

gecmıste bu kadar sorun yapan bır aılenın bır anda degısıp de gelını el ustunde tutacagını da sanmyrm.. annesının ya da kardesının yaptıgı davranısları anlatırsa, kocası mutlaka eleştırı dıye algılayacaktır karısının soyledıklerını... bu yuzden hos olmayan seyler olusacaktır illaki... bunlar olacak seyler.. olsaı bıle degıl.

gecmıste bu kadar sorun yapan bır aılenın bır anda degısıp de gelını el ustunde tutacagını da sanmyrm.. annesının ya da kardesının yaptıgı davranısları anlatırsa, kocası mutlaka eleştırı dıye algılayacaktır karısının soyledıklerını... bu yuzden hos olmayan seyler olusacaktır illaki... bunlar olacak seyler.. olsaı bıle degıl.

arkadaşlar evet kendim ettim kendim buldum ama ben eşimle tekrar nişanlandığımda görümcem evliydi. ve tek başına bir hasta kadını evi kira iken sen tek başına burada otur sobanı yak biz oğlunla doğalgazlı evde kefimize bakalım diyemez. bizim düğünümüze 3 ay kala görümcem döndü bide üstüne 2 hafta içinde tek celsede boşandı. bunun adı kader. eşim çaresiz iki dul kadın gözünün içine bakıyo bizi yanına alsın diye sahip çıksın diye sadece karısı değil onun namusu diye sömürü yapıyo. erkekler buna dayanamaz ben her yolu denedim. ne benden vazgeçiyo nede onlardan. ben gidiyorum da diyemiyorum şu safhada. elin ağzı torba değil ki büzesin. dönüdğümde herkez soracak ne oldu neden oldu nasıl oldu. bunlarla mücadele etmek te çok zor. ailemin başının öne eğdirmekte istemiyorum. herkesten biz demiştik lafının duymakta itemiyorum. ha evet acı da çekmek istemiyorum. ama eğer denemeden vazgeçer kocamı terkedersem o zaman da bişeylerin pişmanlığı olacak mutlaka. yaşadığım şeylerden çok acı çekersemde pişmanlıklarım olacak baştan neden çekip gitmedim diye kafamı duvardan duvara vurucam belki. belki de herşey çok güzel olacak ( hayaller ölmemeli ) iyikide denemişim diğcem. bilmiyorum Allah ım kimsenin DÜŞMANIMIN BİLE BAŞINA VERMESİN. burda verdiğim cevapların birinde çocukluğumda ve evlenmeden önce evliler hakkıında söylediklerimi yazmıştım. kimsenin hayali bu değildir. ve beni tanıyan herkes bilir hiç kaynana kahrı çekecek bi insan değilim rahatıma düşkünüm yalnızlığı seviyorum. kedim var yetiyo bazen oluyoki kocamı çekemiyorum. ama şuan sabretmek zorunda olduğumu hissediyorum.sınavım çok zor hayat mücadelem çok zor. çocukluğumdan beri ben hiç birşeyi olay elde etmedim. annemden babamdan Allah ım binlerce kez razı olsun. benim sıkıntı çekmeme için ellerinde ne geliyosa yaptılar. ama nedense benim seçtiğim btütn yollarda çakıllar vardı. halbuki 5 düşnüp 1 adım atarım. olmadımı olmuyo...

siz kabullenmişsiniz durumu, bize niye danıştınız ki?

dul kadın diye de ajitasyon yapılmasını ben kabullenemiyorum.
dul kadın aciz kadın değildir.
kadınların ayakta kalmak ve namuslarını korumak için bir erkeğe ihtiyaçları yoktur!
görümceniz evde boş duracağına gidip çalışabilir,
daha iyi güvenlikli temiz bir siteye taşınabilir.
kayınvalideniz de torununa bakabilir.
iş hayatına atılan ve kendine güveni olan görümce belki hayata yeniden başlayabilir,
yeniden evlenebilir.

ama yok, sırtı dayamak kolaydır bir erkeğe...

kayınvalidem çalışyor görümcemin 2 yaşında bi bebeği var ona bakıyor...

kayınvalidem çalışyor görümcemin 2 yaşında bi bebeği var ona bakıyor...birgün mecbur kalırsanız bişeyleri kabul etmeye anlayacaksınız beni

Olmuş bitmiş için herkes aynı anda neden evlendin diye neden soruyor acaba konu sahıbıne cok merak edıyorum... Kız ümitsizdi sayenizde dahada beter oldu.. Tamam zor herkes farkında ama kızı yargılamaktan vazgecın.. Bir arkadaş bizim yengeyi izle diye tavsiyede bulmuş alaylı bir şekilde dilerim sen hiç izlemezsin arkadaşım başkalarının sıkıntılarını kendınıze hobı edınmekten zevk alıyorsunuz galıba... Herkes haddını bılmelı bence herseyın farkında konu sahıbı tamam yorumda bulun olmsuzda olabılır ama barı bu durumda dalga gecmesın kımse... Allah kimseninde başına vermesin bu durumu arkadaşım kapat konunu yeterı kadar bence tavsıyede bulundular... Kımse kabul etme dıyor ama gel gorkı sartlar buna el vermıyor surda yapılan her yorum senın ıcını karartmaktan baska hıcbır ıse yaramıyacak cunku...

Son düzenleme:

kayınvalidem çalışyor görümcemin 2 yaşında bi bebeği var ona bakıyor...birgün mecbur kalırsanız bişeyleri kabul etmeye anlayacaksınız beni

ben sizi çok iyi anlıyorum zaten,
başta da yazmıştım.teyzem dul benim.
bebeğiyle birlikte yıllarca anneannemle yaşadılar.
merak etmeyin yıllarca ailece üzüntülerine ortak oldu, hala da olmaktayız.
dayımın huzurunu bozmadılar.
belki sobalı evde kaldılar, lük yaşamadılar.
ama namuslarını korumak için bi erkeğe muhtaç olmadılar.

benim takıldığım nokta dul olmayı acizlik gibi göstermeniz.
eşinize bunu öğretseniz belki bu durumdan kurtulabilirdiniz.

arkadaşıma tamamen katılıyorum. 50 yıl öncesinden ya da ıssız yerlerden bahsediyorsunuz sanırım. ne olmuş dullarsa yani?? adamlar dulların kapılarınımı yumrukluyorlar bu ülkede?? kaçıncı çağda yaşıyoruz bu geri kafalılığı bırakalım artık. o zaman madem dullar bu kadar tehlikede kayınvaliden dul başıyla nasıl çalışıyor iş yerinde ya birşey gelse başına dimi ama. hasta kadın sobalı evde oturacaktı diyorsunda hasta yaşlı kadın nasıl çalışıyor arkadaşım??
2 yaşındaki bebeğine bakıyor diyorsun canım 2 yaşındaki çocuk meme bile emmiyor pekala kayınvaliden bakıp görümcen çalışıp daha güzel bir eve taşına bilirler. yetmediği yerde sizde destek olursunuz 2 kişi çalışıyorsunuz nihayetinde.kaldıki bu ülkede heryerde doğalgazlı evler yok. çoğu insan hala soba yakıyor nesi varmış bunun?? zaten onlar sobalı evin düzenine alışıklar ortada bir zorluk göremiyorum ben.

insanlar yalnız başına yaşıyorlar yaa onlar 2 kadın bir çocuk yaşayamıyorlar güya. ve sende buna inanmışsın zaten sende böyle düşünüyorsun dul kadın yalnız oturamaz başına neler gelir diyorsun. bence o zaman zaten boşanma kesinlikle. hiçbir şekilde bu konuyu takip etmiyorum artık alan memnun satan memnun. mutlu mesut yaşayın görümcenle kaynananla.

acizlik olarak görmekten ziyade daha öncede söylemiştim bu insanla ömürleri boyunca 3 kişilik bi sülale olarak yaşamış 3 ünün biribirnden başka kimsesi yok öyle görüyorlar hayatı bi bağlılık var aralarında hastalık gibi ayrıldıklarında kanser olduklarını düşünüyorlar. kimse namusunu korumaktan değil. mantıklarının tam olarak bende anlayamadım ama sürekli dip dibe olmak sitiyorlar. sürüden ayrılanı kurt kapacak sanıyorlar. bana göre bi hastalık ama adam 28 yaşına kadar böyle yaşamış ben şimdi nasıl öğreteyim ona bunu. 26 yaşındayım ama gel sen birde bana sor. nişanlanmadan öncede nişanlandıktan sonra da Rabbime her gece dua ettim. Allah ım dedim bu adam beni mutlu edecekse hayatıma neşe katacaksa gelinliğimle çıktığım evime kefen ile döneceksem hayatımda olmaya devam etsin yoksa bi engel koy rabbim dedim. engel vardı da ben mi göremedim bilmiyorum. herkesin ağzı kapandı sanki keşke annem babam üstüme kapıları kilitleseydi de evlenmeseydim. ama evliyim o adamın soy adanı taşıyorum hayatının hayatımın tam ortasında taşıyorum yaşıyorum bundan ötesi yok işte BUNUN ADI KADER...

Anlattığınız kadarıyla yorum yapayım: Siz çaresizlik olara düşünüp kabullenmişsiniz bize de size allah yardım dilemekten başka birşey düşmez.

Yalnız şunları da söylemek istiyorum. Ama akıl vermek veya öneri değil. Birincisi kayınvalide ve görümceniz gerçekten iyi niyetli olsalardı (yazdıklarına istinaden yazıyorum) tamam kabul edin diyebilirdik. Ama anlattıklarınızdan kalplerinin kötü olduğu fesat olduğu anlaşılıyor. Bu şekilde en fazla bir kaç ay dayanabilirsiniz. İkincisi de dul olmaları ebgelli olduklarını göstermez. Sağlıkları yerinde. İkisi birden çalışıp çocuğuda bir kreşe verip güzel bir evde oturabilirler. Hem önemli olan huzurken evin güzeli çirkini olmaz. Evi güzel yapan içindeki huzurdur mobilyalar değil. Şimdi kabulleniyorsunuz ama eminim buna birkaç ay sonra dayanamıyorum diye konu açacaksınız. Bu bir temenni değil yanlış anlamayın, öngörü filan da değil. Bu anlattığınız koşullarda olacak şeyler. Eşiniz sırf siz ikna olun diye siz bu kadar iyi, senin evin senin dediğin olacak diyor. Bak gör o da bir süre sonra değişecek.

Ama inşallah allah sanada acır ve bu yadıklarımızın hiçbiri olmaz. Allah yardımcın olsun. Ben asla boşan ayrıl demem. Sadece allahtan sana kolaylık vermesini dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…