Eşimin annesi ve ablası bizimle yaşayacakmış..

Allah ım düşmanıma bile vermesin.... çok kötü yha

off ya gözlerim doldu Allahım yasatmasın acı bi daha

sen beni bitirdin yaa gözümden yaş geldi Rabbim sabrına güç katsın bebeğini sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın inşallah canım

Başa gelen çekilir...

Allah yardımcın olsun...bir evin içinde çok zor....

ama sende eşine açık kapı bırakmışsın bu konuda ...

baştan asla diyebilseydin belki yüzü olmazdı;

şimdi bak boşan istersen deyiveriyor...ahh bu erkekler ah....

Son düzenleme:

Canım bizim oralar küçük yerler. Kızın ailesi önemsememiş bile kayınvalide ile yaşamasını. Ama vefatından sonra çok ağlamış. Gün yüzü göremeden gitti kızım, açmadan soldurdular gülümü diye ağlamış ama ne fayda...kız öldü gitti. ama dedim ya tek rahatlayabildiğim nokta belki Rabbim onu orada mükafatlandırır. Allah hepimize hayırlı yaşamlar, ölümler nasip etsin...

Eski insanlar güya daha dindardır ancak islam hukukunda bu konu çetrefilli olduğundan hiç değinmek istemezler...
Başlarında başörtüsü vardır ancak konu gelinin haklarına gelince, durum değişir...
İslama göre gelin, aynı eve dahi getirilecek olsa, o evin bir odası ayrıştırılarak dışarıya bir kapı yapılır.. Ev ve barkın ayrılması gerekliliği ne güzel de betimlenmiş.. Araştırın, bulabilirsiniz.. Yalnız güvenilir hocalardan ve hadis yorumlarından bakın mümkünse...
Dahası, gelinin, kayınvalidesine ve kayınpederine karşı sorumluluğu, anne ve babasına olduğu gibi değildir.. Her hangi bir analık yada babalık hakları yoktur.. Karşı komşu gibidir.. Tabi geçen sürelerde her insanın birbirine hakkı geçeceği kadar, karşılıklı hak geçer, o ayrı..
Elbette, yaratıcının koyduğu o kula saygı ve sevgi dışında, fazladan bir şey yapmak gibi bir yükümlülük yoktur...
Belki konu dışı gibi yazdıklarım... ancak değinmeden edemedim.. Zira benim büyüklerim bazen gelinlerini, "Allah çarpar.." diye korkutur ve içten içe gülümserim... Çarpsın da kimi çarpıyor görelim diye...

Durumunuz gördüğüm en zor durumlardan biri... Loto ikramiyesi gibi bu evlilikler.. Şanslı numarayı çektim sanıyorsunuz bazen, ama ikramiye toplu çıkıyor..

Aynı evde yaşamak, hele ki günümüz şartlarında imkansız... Bir kuşak küçüğümüzle bile ayrı dilleri konuşur olmuşken, nasıl daha büyüklerle anlaşabilirsiniz, bilemiyorum.. Hele ki böyle kötü niyet taşıyan insanlarsa... Arkadaşım, eşini yan daire için ikna edebilsen.. yakınlarda herhangi bir yer için ikna edebilsen? Çünkü zaten başa gelecek varsa, dibdibe de olsanız koruyamazsınız.. Burada tevekkül gerekiyor... Başa gelmeyecek varsa, dünyanın bir ucunda olsalar dahi güvende olurlar... Kulu ancak yaratıcısı korur... Eşiniz bu konularda müsterih olsun..

Kayınvalideniz de okusun canım bir Ayet-el Kürsi yatmadan... Bu kadar mı tevekkülsüz...

Rabbim size yardımcı olsun, sabır versin inşallah...
Bu anlayışınız için de sizden razı olsun..

Saygı ve selamlarımla,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…