Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

Kadının ne dediğine bakmayın ortada hiçbir şey yok ne 1 gün kalma ne 2 ay. Olmayan şeyi hiç tanımadığı insan üzerinden ya olursa diye anlatmış işte. Rüyalarında ne yaşıyorsa artık
işte o korku dolu haberi bekliyor :KK70: Kocası ihtimal belirttiğine göre konusu açılmış olabilir belki

kocasını tanıyan o
şahsen benim eşim belki ararlar haberin olsun diyorsa kesin annesi eşime kuzenin oraya gelecek ev bulana kadar kalacak yer arıyor belki 1 hafta belki 1 ay belli olmaz belki sizi de arayabilir haberin olsun der onun üstüne eşim bana bu cümleyi kurar.bu aynen böyle kesin yaşanır

hatta o gelecek olan akrabaya da öncesinde kesin kaynanam aaa nscckts var istediğin kadar onda kalabilirsin der yerini yapar :KK70: onun üstüne eşim bana belki der bizde bu işler böyle oluyor hep açıkcası. bazen belkiler evet yerine geçer bazı ailelerde o yüzden genel olarak düşünmek gerek konu sahibi bu kadar paniklediyse şimdiden istemiyorum diye önce nedenini anlamak gerek aslında...
aynen öyle oluyor valla :KK70: Bizde de konusu açılmış önceden köyde konuşmuşlar asdfgh daha çok ağız arıyorlar :KK70: kadın korkmuş tabi

İlçesine atandigim ilde yaşayan kuzenim, atanmama benden çok sevinmişti nerdeyse. Arayıp bize geliyorsunuz mutlaka diye ısrar etmişti. Sağolsun eniştemle birlikte ellerinden geleni yaptılar. Evrak işleri, ev tutup eşya ayarlama derken babamla bizi 3 gece misafir ettiler. Sonrasında da sürekli arayıp davet ettiler. İkisine de sonsuz minnet duyuyorum.
Zaten ataması olan kişi bir an önce düzenini kurmak ister, bir kaç gün yardımcı olsanız bir şey kaybetmezsiniz.

Herkes bir iki gün sizde kalsa ne olur diye tepki vermiş kadın bir iki gün kalacak dememiş ki kalacak yer bulana kadar demiş ne malum 1 ay 2 ay kalmayacağı niye bu kadar linç edildi anlamıyorum. 1 ayı bulsa ne zaman gideceksin diye de soramaz bir hafta iki hafta diye belirtse zaten soru sahibinin sorun edeceğini zannetmiyorum

Lütfen yazılanı tekrar okuyun.

Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi.

Arayan yok , böyle bir istek yok. Adam belki annesiyle konuşuyordu ; ne var ne yok diye sordu , annesi de kuzeninin atandığını söyledi. Olamaz mı ?

Benim kuzenlerimle değil ailemin hiç bir bireyiyle böyle bir iliskim yok ve bu ilişki beni rahatsız ediyor açıkçası . Ben şehir dışında olan amcamlarin evine gidip kalmam mesela oraya gitsem de otelde kalırım . Yurt dışına staj için gitmeyi dusunuyordum onun içinde kalacak yer ayarlacaktim akrabalarım neredeyse yarısı orda ben evin içinde yabancı insan sevmiyorum . Küçüklüğüm boyunca evimizde o kadar çok yatılı misafir oldu ki nefret ettim artık gerçek manada nefret yani. İnsanlar bir ay kalirdi hafta içi misafir eksik olmazdı bir evde sürekli çay çorba servisi mi olur hiç mi bitmez. Açıkçası Mune abla büyüdükçe çok şükür uzaklaştım diyorum . Bu yaşadıklarımdan gördüğüm tek şeyde misafir iyi birşey değildir oldu . Ne rahatça ders çalışabilirsin ne oturabilirsin kalkabilirsin 20 yaşımdan beri ailemle yaşamıyorum çok mutluyum kafam rahat huzurluyum .
Gürültüyü pek sevmeyenler yapamıyor maalesef bende öyleydim annem birde güne katılmıştı kadınların gelmesi sorun değildi ama çocuklarıyla asla ilgilenmeyip üstüne benim odama salmaları faciaydı çocuk elbette döküyor bir şeyler oynarken ama anneleri onlara bakmak benim görevimmiş gibi davranırlardı bırak kendi anne babana çocuğunu öyle gel bari. Kuzenlerimi çok severim giderim de kalırlarda ama arkadaş ortamı gibi onlarda kimiyle çok samimiyken kimiyle yakın olamıyorsun yakın olamadığımı sevmediğimi daha doğrusu anlaşamadığımı istememem kadar normal bir şey var mı? Birde ben çok isterdim akrabalarımın iyi niyetle yaklaşmalarını ama öyle değiller bazen imrenirim arkadaşlarımın teyzesiyle amcasıyla olan samimi ilişkilerine ama bizde öyle değil herkes birbirinden nefret eder sebepsiz yere hemde kıskançlıkta rekor kırarlar :) Sadece dedikodunu yapmakla kalmazlar iftiraya kadar gider sonra niye sevmiyorsun akrabalarını diyorlar sormaya bile gerek yok zira ben akrabalarımla anlaşamıyorum diyen birini hemen anlıyorum mutlaka sorunlar yaşıyor diye. Zaten misafirde etseler laf ederler yani trajikomik bir akraba :KK70: ama evet belli bir süre sonra olmuyor evde başka biriyle yeri geliyor anne babamızla anlaşamıyoruz anlaşamıyor ve sevmiyor olmamız kimseyi kötü göstermez hiç kimse eşi dostuyla ne yaşadığımızı bilmiyor sonuçta. Ben bir kuzenimi bir sene misafir ettim en iyi anlaştığım kuzenim olmasına rağmen sıkıntılarımız oluyordu asla yardım etmez ev işlerine ki ben zaten tüm işi yaptırmam ama bir sene kalıyorsun bu evde sonuçta. Diğer kuzenimi hiç kabul etmedim çok sıkıntılı bir genç çünkü ki bu konu sahibi gibi kısa sürelide değil 4 sene kalmasını istiyordu liseden dolayı :KK70: birde ben tek çocuğum öyle alıştım ki yalnız büyümeye sessizliğe bunu tek çocuk olan bilir sadece yapamıyorum başkasıyla :)

Lütfen yazılanı tekrar okuyun.

Arayan yok , böyle bir istek yok. Adam belki annesiyle konuşuyordu ; ne var ne yok diye sordu , annesi de kuzeninin atandığını söyledi. Olamaz mı ?
Sizde benim yazdığımı tekrar okuyun lütfen :) biliyorum ihtimal olduğunu konusu açılmamış olsaydı emin olun eşi gelip böyle bir şey söylemezdi bende yaşadım aynısını. Kadında zaten isterse diye sormuş bizde ona cevap veriyoruz öyle değil mi???

Bu konuda sorun akraba ağırlamak değil. Konu sahibi önceki konusunda da eşine güvenmediğini, kendisi olmadığında başka kadınlara baktığını düşündüğünü yazmış. Gelen kişi erkek olsa sorun etmeyecek. Gelen kız olduğu için eşi bakarsa diye tedirgin

Ben olamıyorum açıkçası bizim ev büyük ev diye herkes toplanır eşleri biz oraya gidince bir bardak çay vermezdi. Yurt dışından millet gelir bir ay bir buçuk ay evde kalır her gün dokuzdan geceye kadar düşünün oturmadan hizmet edilir. Açıkçası bende misafir alerji yaptı
Aynı şeklin yurt içi olanında bizde vardı aynı şehirde ve uzak mesafe olmamasına rağmen babaanne bizde olduğu için kışın sobalı evde 2+1 bı ev amcallar iki hala ahir gibi yaşardık ve hiç kimse kalkıp bir seyede karismazlardi onlar misafir biz ev sahibiydik o yüzden misafir sevmiyorum kimse bana güvenerek iş yapmasın kabul etmem agirlamamda

Herkes bir iki gün sizde kalsa ne olur diye tepki vermiş kadın bir iki gün kalacak dememiş ki kalacak yer bulana kadar demiş ne malum 1 ay 2 ay kalmayacağı niye bu kadar linç edildi anlamıyorum. 1 ayı bulsa ne zaman gideceksin diye de soramaz bir hafta iki hafta diye belirtse zaten soru sahibinin sorun edeceğini zannetmiyorum
Kalacak yer bulana kadarda dememis.
Hatta hicbisey dememiş yazık insanlar.
Daha demeden böyle konu açmış konu sahibi ihtimal üzerinden.
Dese mazallah ne yapar.

+10000
Kız atanmış el mecbur ev tutulacak, (tamamıyla kalma durumu olsa tabiki kabul etme zorunluluğu yok) yer bulana kadar gel bizde kal denilebilir.
Yeni atanmış belki bir yerde kalacak durumu olmayabilir ve şehri bilmiyor sonuçta. Babam rahatsızlandı hic bilmediğimiz bir şehirde hastanede haftalarca kalmak zorunda kaldık hastanede tanıştığımız insanlar bize evini açtı camasirimizi yikadi sıcak bir tas corba verdi. Kırk kat yabancı dersin yıllar geçti babam rahmetli oldu hala görüşürüz

Yeni atanmış belki bir yerde kalacak durumu olmayabilir ve şehri bilmiyor sonuçta. Babam rahatsızlandı hic bilmediğimiz bir şehirde hastanede haftalarca kalmak zorunda kaldık hastanede tanıştığımız insanlar bize evini açtı camasirimizi yikadi sıcak bir tas corba verdi. Kırk kat yabancı dersin yıllar geçti babam rahmetli oldu hala görüşürüz
Benim atandığım yerde oteller çok kötüydü (abuk subuk tiplerin olduğu yerler) öğretmenevi 10 gün önce aramama rağmen hep doluydu hiç yer boşalmıyordu. Sağolsun annemin eski bir komşusunda 5 gün kaldım. Ev bulmama çok yardımcı oldu.hiç unutmuyorum iyiliğini görüşmeye devam ediyoruz bizde

Biz işte tatillerle mümkün olduğu kadar zorluyoruz bir arada olma olayını. Bu ara bayrama anne tarafıyla organizasyon yapmaya çalışıyorum mesela. Hepimiz evlendik çoluk çocuk oldu, sayı gittikçe artıyor, organizasyon işi zorlaşıyor. Eskiden bekarları bir odaya atardık, bekar kalmadı😂😂😂

Bilmiyorum mune, biz öyle senin anlattığın gibi bir arada bir evde büyümedik. Hep farklı şehirlerdeydik ama ailelerimiz sağolsun hiç mesafe olmadı aramızda. Her fırsatta görüştük, bir araya geldik. Ondan heralde benim abim ablam neyse kuzenlerim de öyle. Çocuklarını bile kendi öz yeğenlerim gibi seviyorum vallahi.
Ben de teyze çocuklarımla farklı şehirde büyüdüm, diğer kuzenlerimleyse zaten birlikte büyüdük ama bizde de mesafeler ilişkilerimize engel olmadı, teyzem gelemese biz gittik, teyzemin ilk çocuğu doğduğunda rahmetli dedem götürdü yaşadıkları şehire, aile katılan yeni kardeşimi göreyim istediler zira ben anne tarafından da baba tarafından da ilk çocuğum doğan her kardeş kuzen benden sonra hayata merhaba dedi, eniştem de niye getirdiniz 5 yaşındaki bu çocuğu demedi, aksine 5 yaş anılarımda en keyifli anlarımı rahmetli eniştemin spor aletleriyle geçirdim 😂
Bayramlarımız zaten ayrı şamataydı, uzun tutmayayım kimseye fenalık gelmesin:) inanmayacaksınız belki ama ben nikah düşer konusunu bile seneler sonra bir komşu teyzenin değişik yakıştırmalarından öğrendim, bize böyle şeyler diyen bir aile üyesi yoktu, komşu çocuğu bile komşu çocuğuydu işte, çocukken oyun oynadığımız büyüyünce bir cafede çay kahve içtiğimiz arkadaştı.

Evet, bayramlarda sarilmak falan şöyle dursun tokalaşmaktan bile korkardim. Ayni koltukta oturmamizi istemezdi. Çünkü bir anlik yalnızlıkta kuzenimi elleyeceğim, mememi açacağım falan ya. Kafası sadece buna çalışıyor. Oysa ben kocaman bir abi özlemi duyuyordum.
Evlerden ırak bir yenge, nasıl bir zihniyeti varmış pes doğrusu, kuzeni bırakın bizde baldızla kayınbirader dahi kardeş, birimiz öyle şeyleri aklından geçirse çok afedersiniz önce dedelerim yüzümüze tükürürdü😬
akraba ilişkisiyle de pek alakalı değil bence bu konular çok kişisel bana göre, benim sınırlarım farklı başkasının sınırları farklı olabilir şahsen kuzenlerimle çok iyiyiz akraba ilişkilerim çok kuvvetli,eskisi gibi bağlarımız değişmedi , akrabalarımla eşim de çok iyi gelir yatılı da kalırlar eğleniriz ama kimse ne zaman gidecekleri belli olmayacağı şekilde kalsın istemem ,bazen ofisten bazen evden çalışıyorum kızımın astım krizleri tutuyor tüm gün onunla ilgilenmem gerekiyor kendi aileme bile yetemeyebiliyorum öyle zamanlarda gelmek isteyene müsait değilim de derim yani... bu onlardan keyif almadığım istemediğim anlamına da gelmez bazıları da sevse bile yatılı sevmiyor yatılı da kalmaz yatılı da kabul etmez insanlarla arası da iyidir onu da öyle kabul edip saygı duymak gerek ...

Akraba ilişkileriyle alakalı kişisel görüş gibi sanki bence, zira zaten çok yakın ilişkiler içinde olunca herkes herkesin halinden anlayıp geliş gidişleri ona göre ayarlar çünkü bu ara misafir ağırlayacak halde değilim diyecek kadar nazınız geçer, örneğin kuzenlerim bir yana kardeşime bile gideceksem onun müsait olduğu bir haftasonuna getiriyorum doya doya görüşelim diye çünkü kadın çalışıyor, çok ekstrem bir şey olmuşsa ki genelde o ekstrem durum annemle alakalıdır, apar topar gitmem icap etmişse kardeşime hiçbir planını bozdurmam, kuzenime kalmaya gidince de taaa 1 ay evvelinden konuşup tarih belirliyoruz, ki ben gitmişsem mutfağa sokmam, benim misafirliğimde 3 günü geçmez bir yerde çok fazla kalamayan kurtlu biriyimdir:)))

Yorumlara bakayim dedim amma hakaret edilmiş neredeyse. 😁
Eşimin bizimle ayni şehirde yaşayan arkadaşini bile geç oldu eve gitme diyip evimizde yatirdigimiz oldu ama ucu açik yatili misafirliği herkes istemek ve kabul etmek zorunda mi arkadaslar? Ev bulana kadar, ne kadar mesela?
🤔 2-3 gün mü 2-3 hafta mi 1 ay mi?

Kendiniz aylarca da misafir edebilirsiniz siz seviyorsunuzdur ama biyerlerde birileri bu şekilde yatili misafir almiyor diye bu kadar hakaret şart miydi? 😂
Konu sahibi kesin kacmistir 🤗

X