Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

Bunlari soyledim diye linc yedim resmen. Kayinalide evime ilk geldiğinde her arkami döndüğümde yatak odamda buldum kendisini. Ki ben cok ozel sayarim hic de haz etmem boyle durumlardan. Ikinci gelişinde anasını babasini da getirmişti ordu gibi ve denize gidip geldikleri icin evimde sık sık dusa giriyorlardi. Yatak odasi ve banyonun oldugu koridoru ayiran bi kapi var, kapi kapaliyken obur tarafta kim napiyo bilmiyorum, dus alip diger odaya giyinmeye vs geçecekler diye kapiyi da acamiyorum. Ben de çözümü yatak odami kilitlemekte buldum. Gayet de dogru bisey yaptim bence.
benim kayınvalidem de öyle üstelik tuvaletdeyken bile çat diye kapıyı açtı ben yüzüne fener tutulmuş tavşan gibi kaldım , üstümü giyinirken bile kapıyı çalmadan giriyordu üstüme rahat birşey alayım diye dolabımı açıyordu falan... kafasına göre takılıyordu hiç hoşlanmam öyle şeylerden o yüzden kayınvalidemle görüşürken kapımı kilitliyordum eşim kendi kuzenleriyle de pek samimi değil, onlar bana gelmiş görümcem yok diye sevinme biz varız sırf bunu söylemeye geldik buraya demişlerdi , hani eşimin samimi olduğu görüştüğü kuzen olsa espiri yaptı der geçerim . densiz insanlarla muhattap olunca insan da ona göre davranıyor birde insanlar evlerinde odalarına isterse çelik kapı yaptırır kendi evimde istediğimi yaparım iyiki evlendiniz eviniz oldu diyenler olmuş evet aynen öyle zaten kendi evimiz düzenimiz olsun diye ayrı eve çıkmıyor muyuz yahu :KK70:

bu arada pandemi öncesi evimden misafir eksik olmazdı buradan bile üye arkadaşlardan samimi olduklarım geldi kaldı evimde yatılı yatak odamın içindeki ebeveyn banyosunda duşunu da aldı ... adamına göre muamele yapıyorsak var bir bildiğimiz yabani diyenler olmuş çiğ diyenler olmuş iyiki evlendin evin oldu diyenler olmuş :KK70: gören de kimseyi evimize sokmuyoruz sanıyor heralde

bizim anlattıklarımız karşı tarafın anladığı kadar diyelim geçelim :KK66: anlamıyorlarsa veya bazı şeylere inanmıyorlarsa onların problemi

Baba tarafi olsa yengem oğullarının kapılarını kilitleyip anahtarı da göğsüne saklardı. Yoksa mazallah kızlar kapiyi açıp koyunlarina girer biricik oğullarının.🤣🤣
Tövbe estağfurullah, gerçekten mi😂
Yengelerimi öpesim geldi ne mübarek kadınlarmış akıllarından hiç öyle şeyler geçmezdi.

Okurken içim huzurla doldu. Keşke boyle gunlerim geçseydi.

Tabi anne tarafi kuzenlerimi hayal ettim. 😁

Baba tarafi olsa yengem oğullarının kapılarını kilitleyip anahtarı da göğsüne saklardı. Yoksa mazallah kızlar kapiyi açıp koyunlarina girer biricik oğullarının.🤣🤣
Ben o konuda şanslıyım sanırım iki tarafla da ilişkilerimiz çok sağlam. Annem hiç baba tarafına karşı doldurmadı bizi. En büyük gelin annem, hala amcamlar bize gelse amcamın eşi annemi mutfağa sokmaz kendi evinde, ben hallederim ablam sen yorulma der.

Tek fark anne tarafıyla bodrum tatili ayarlıyorum baba tarafıyla kaplıca 😂😂😂

Daha gelelim dememişler bile yani ne diyeyim.. Ben bu konularda fazla iyimserim. Misafir severim hele ki böyle durumlarda kim olursa a
olsun asla kapımı kapatmam. İhtiyacı olduğunu bilirsem sevmediğim birini bile buyur ederim.

Yazıldı mı bilmiyorum da yeni atanmış bir memura yolluk falan verilmiyor. Hatta maaşlsrı düzenleyen memur yetiştiremezse Nisan 15te bile maaş alamayabilir. Şu an bi ev tutmak yerleştirmek bir dünya masraf zaten. 2 gün otelde kalıp binlerce lira veremeyebilir insanlar ki şu günlerde kiralık ev bulmak mesel öyle 2 günlük iş değil.

Benim ilk görev yerim İstanbul. Atandığımı öğrendiğimde halam yanımdaydı ve gönlüne göre ev bulana kadar istediğin kadar bende kal sakın acele etme olur olmaz yerlere gitme dedi Allah razı olsun.

Evlendim 1 yıl geçmemişti kuzenim işe girdi ama 2 ay eğitimi vardı maaş vermiyorlardı. Hangi semte yakın çalışacağı belli değildi. İstanbul gibi bir yerde bunu bilmeden ev tutmak kumar olurdu. Dayım desen bir emeklisi var. Kız biriktirdiği son parayla yurt dışına dil okuluna gitti o işe de öyle girebilmişti zaten.

Eğitimin olacağı yere de en uygun yer benim evimdi. 2 ayın 1 aydan fazlasını bende kaldı. Boşlukları olduğunda da yzak semtlerdeki teyzelerin gitti. Eşim bir gün surat asmadı laf etmedi.

Bekarken yengemin yeğeni evimin dibindeki üniyi kazandı. Kıza yurt çıkmamış ama yedeklerdeymiş. Aradım hiç dert etme benden gelir gidersin yurt çıkana kadar kal dedim hiç de içimden gelmeyerek yapmadım bunu.

Uzun süreli istemeyebilir insanlar bunu anlarım ama atanmış memur bir insanın da aylarca kuzeninin evinde kalacağına pek ihtimal vermiyorum ben. Konu sahibi fazla abartıyorsunuz konu başlığından belli.

Evet bizde amca teyze o kadar aileydiki sürekli evin içindeydiler evde boş ve rahat bir gün yoktu . O yüzden misafir kotami 20 yaşıma kadar doldurdum . Evin içinde bir ay her yıl birileri kalır onlar gider başkası kalır çok rahatsız edici bir hayattı açıkçası . Bizde amca teyze gelince oturulmaz çay , meyve, yemek beş sn oturamazsin açıkçası o kadar mutluyum ki şu anki hayatımdan hiç misafire tahammülüm kalmadı . Huzurlu ve sakin bir hayat beni daha mutlu ediyor
20 yaşıma kadar malikanede yaşadık halamlar amcamlar babanem biz hepimiz.... bahçeli bir evdi avlusu varsı herkesin odası 2+1 şeklinde evdi yemekler falan herşey bir arada olurdu antepde böyle konak evler çoktur eskiler tabii... e bizimkilerde ortak iş yapıyorlardı amcamla babamın birlikte fabrikası vardı kasa bir herşey bir

bir bayram olurdu yemin ediyorum bir günde 200 kişinin geldiğini biliyorum büyük ev + babanem var + yerlisiyiz babam tanınan biri .burada spor kulubunun başkanlığını da keyfi olarak yaptı babam o zamanlar transferi olan futbolcunun bile yemeği bizde yenirdi anormal bir misafir ağırlamamız oldu

birinin çocuğu okul kazanmış bizde senelerce, buranın doktoru daha iyiymiş ayda bizlerce , birinin düğünü olacakmış gelmişken gezip alışverişte yapacakmış bizde haftalarca ... hep böyle oldu

evlendim evlendiğim ailede büyük aile birde acayip sık görüşüyorlar bizden + bir huyları çat kapı gelirler evin heryerine girerler kendi evleri gibi düzenime de karışırlar bu niye burada bu niye şöyle bunu niye giyindin bu yemeği neden yaptın vs... gelirken yanlarında misafirde getirirler habersiz :KK70: e benimde bir sabrım var bu dünyaya habire yatılı misafir ağırlamaya mı geldim ben ? benimde eşiminde ünvden arkadaşları başka şehirden dostlarımız da çok ayrıca onlarda gelir kalır ... sabah ayrı öğlen ayrı akşam ayrı misafirim olurdu benim

pandemi olunca anladım sakinliğin yalnızlığın güzelliğini ohh be dedim dünya varmış meğer ben pancar motoru takılmış gibi koşturuyormuşum

en azından şimdi çocuğuma vakir ayırıyorum kendime vakit ayırıyorum hobilerime vakit ayırıyorum bunların hiçbirini yapamıyordum kocama sarılmaya halim kalmıyordu .

bunun haricinde insan misafir sevmeyedebilir zorla değil ya bu kadar basit yani :KK66:

Ben o konuda şanslıyım sanırım iki tarafla da ilişkilerimiz çok sağlam. Annem hiç baba tarafına karşı doldurmadı bizi. En büyük gelin annem, hala amcamlar bize gelse amcamın eşi annemi mutfağa sokmaz kendi evinde, ben hallederim ablam sen yorulma der.

Tek fark anne tarafıyla bodrum tatili ayarlıyorum baba tarafıyla kaplıca 😂😂😂
Hala, teyze, amca, dayı sahibi olmak da çok keyifli ama kuzenler bir başka, şimdi hepimiz yaşımızı başımızı aldık her birimiz bir yerlerde sürekli bir araya gelmek mümkün değil ama geçmişi özlüyorum doğrusu.

Kuzen yahu kardeş sayılır , atanmış işi gücü olan biri. Ne olur bir kaç gün idare etseniz ?
Belli ki bir apart ya da ev ayarlayıp ayrılacak koca insan zaten sizinle neden yaşasın ?

Yorumları okurken şok oldum , hiç kuzeniniz sizde gelip kalmıyor mu ?

Yorumlara bakılırsa : bazı üyelerin ev kapılarında ; eş kişisi hariç , adamın 7 sülalesi ve bilimum arkadaşı için döşenmiş elektrikli çit bile olabilir :KK70::KK70:

Kızın yanınıza gelip kalacağını düşünmüyorum. Muhtemelen işyerine evraklarını verdikten sonra eşyalı apart bir daire gidip tutar. Dert edecek birşey yok

Hala, teyze, amca, dayı sahibi olmak da çok keyifli ama kuzenler bir başka, şimdi hepimiz yaşımızı başımızı aldık her birimiz bir yerlerde sürekli bir araya gelmek mümkün değil ama geçmişi özlüyorum doğrusu.
Biz işte tatillerle mümkün olduğu kadar zorluyoruz bir arada olma olayını. Bu ara bayrama anne tarafıyla organizasyon yapmaya çalışıyorum mesela. Hepimiz evlendik çoluk çocuk oldu, sayı gittikçe artıyor, organizasyon işi zorlaşıyor. Eskiden bekarları bir odaya atardık, bekar kalmadı😂😂😂

Bilmiyorum mune, biz öyle senin anlattığın gibi bir arada bir evde büyümedik. Hep farklı şehirlerdeydik ama ailelerimiz sağolsun hiç mesafe olmadı aramızda. Her fırsatta görüştük, bir araya geldik. Ondan heralde benim abim ablam neyse kuzenlerim de öyle. Çocuklarını bile kendi öz yeğenlerim gibi seviyorum vallahi.

İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
İstemiyorsanız net bir şekilde söyleyin bence bizde de kendi kuzenim kalmak istedi yengem köyden size ben yumurta tereyağı vs gönderirim dedi :KK70: kabul etmedim çünkü istemiyorum kızını biliyorum az çok yabancı biriyle o sene geçmiyor maalesef. Ki akrabası da kız genç bir kız eşinizin olduğu yerde bence oda rahat edemez

Tövbe estağfurullah, gerçekten mi😂
Yengelerimi öpesim geldi ne mübarek kadınlarmış akıllarından hiç öyle şeyler geçmezdi.
Evet, bayramlarda sarilmak falan şöyle dursun tokalaşmaktan bile korkardim. Ayni koltukta oturmamizi istemezdi. Çünkü bir anlik yalnızlıkta kuzenimi elleyeceğim, mememi açacağım falan ya. Kafası sadece buna çalışıyor. Oysa ben kocaman bir abi özlemi duyuyordum.

Ben duruma göre bakarim. Calisan kendini beceren insan zaten cok kalmadan hemen kendi yerini ayarlar gecer. Yok beceriksiz ve tembel ise o bir kac gün bir kac aya uzayabilir. Hatta "sizin yaninizda okusuna". Bu karsinizdaki insanlara bagli. Söz konusu bir kac gün ise herkes kapisini acabilir. Ama dedigim gibi karsidaki insanin nasil biri oldugu önemli.

akraba ilişkisiyle de pek alakalı değil bence bu konular çok kişisel bana göre, benim sınırlarım farklı başkasının sınırları farklı olabilir şahsen kuzenlerimle çok iyiyiz akraba ilişkilerim çok kuvvetli,eskisi gibi bağlarımız değişmedi , akrabalarımla eşim de çok iyi gelir yatılı da kalırlar eğleniriz ama kimse ne zaman gidecekleri belli olmayacağı şekilde kalsın istemem ,bazen ofisten bazen evden çalışıyorum kızımın astım krizleri tutuyor tüm gün onunla ilgilenmem gerekiyor kendi aileme bile yetemeyebiliyorum öyle zamanlarda gelmek isteyene müsait değilim de derim yani... bu onlardan keyif almadığım istemediğim anlamına da gelmez bazıları da sevse bile yatılı sevmiyor yatılı da kalmaz yatılı da kabul etmez insanlarla arası da iyidir onu da öyle kabul edip saygı duymak gerek ...

Bende şu taaa kaç gün öncesinden belli şeyler için “kalacak yer bulamadık size gelelim bari” olayını hiç anlayamam kimse kusura bakmasın. Oteller,apartlar,pansiyonlar,günlük kiralık daireler var bütçeye göre. Yani elin evine gidip hem kendim rahat edemem hem onları rahatsız edeceğimi düşünüp iyice gerilirim…Böyle bir ağırlama için müsait olmadığınızı açık açık söylemekten başka çare yok bence.
Birde akraba olunca sen onu ağırlamak zorundaymışsın düşüncesine kapılıyorlar :KK70: birkaç gün neyse misafirdir olur ama muhtemelen ev bulasıya kalacak ki ne zaman gideceksin diyemezsinde :KK70: Benim kuzenim gel dediğinde bir ay kal diyor ama kalamıyorum sonuçta akrabada olsa senin evin değil eşi var evde ne kadar durabilirsin ki

İstemiyorsanız net bir şekilde söyleyin bence bizde de kendi kuzenim kalmak istedi yengem köyden size ben yumurta tereyağı vs gönderirim dedi :KK70: kabul etmedim çünkü istemiyorum kızını biliyorum az çok yabancı biriyle o sene geçmiyor maalesef. Ki akrabası da kız genç bir kız eşinizin olduğu yerde bence oda rahat edemez
Siz de rahat edemezsiniz eşiniz ve kuzeniniz aynı evde😅😅 en iyisini yapmışsınız maşallah

Ben ve kardeşlerimi de sayınca anne tarafından 15, baba tarafından 26 kuzeniz. Kuzen çocuklarını sayamıyorum bile :KK45:

X