hemde nasil abla, son paramizi annesine hediye etmeler, ailesinin masraflarini cekmeler, kardesine hediyeler, yani ben cimri bir insan degilim ama esim cok az para aliyordu. Yani ben calismasam elimizde tek kurus kalmiyordu. Biz hem kendi arabamizin hem babasinin arabasinin masraflarini cekiyorduk.
ya herzaman demisimdir ailelerinin yemege icmeye paralari durumlari olmasa ömürlerinin sonuna kadar baksinlar ama fuzili harcamalara gelemem dogrusu. peki sen parani ayiriyormusun? ve sana karsi cimrilik yapiyormu?
aynen katiliyorum abla ama durum su: kaynim 27 yasinda, sorumsuzun teki, kaynatam da genc ama bana para lazim degil, devlet yardiminla geciniyorlar. Yani istemedikleri icin calismiyorlar bütün yük esimin üstünde.
Bana karsi cimrilik yapmadi asla, paramiz bir hesaba gelirdi. Sadece ailesine fuzuli masraf edince bende kizardim o da derdi: kendi paramdan verdim.
Hatta esim derdi ki, fazla aylik alinca anneme aylik bir maas baglicam, o kadar yani.
bak bak daha neler. ayni durum bizdede var. kaynim tr de ve calisma gibi bir cabasi yok. ekmek elden su gölden yani. ve birde cocugu oldu. ben parayi kendimize yetiremiyoruz diye cocuk plani bile yapamiyorum o dogurttu cocugu oturdu.
bizim bir derdimiz de esimin herseyimizi annesine anlatmasi. Her ufak detayi annesi biliyordu hakkimda.
hapşursan annesı arar çok yaşa derr AY ALLAHIM neler var yaa sabır ver herkese
aynen canim, bi hafta sonu gitmeyince niye gelmediniz nerdeydiniz diye arardi annesi oglunu.
Iyi günler ablalarim / arkadaslarim,
ben 22 yasinda üniversite mimarlik bölümü ögrencisiyim. 1 senelik evliyim ve su an cok kötü bir durumdayim. Esimi 4 senedir taniyorum. Zor sartlarda evlendik, ailem kesinlikle istemedi, 1 sene bekletti en sonunda kabul ettiler (istemeyerek de olsa). O zamana kadar hersey güzeldi. Evlendikten sonra esim ailesine iyice düskün oldu. Dügün sabahi apar topar annesine gittik. Her hafta sonu annesinde kaliyorduk vs vs. 2 ay önce esim ögretmen oldugu icin tayini cikti baska bir sehire, annesine 90km uzaklikta (benim okulum da orda, hergün gidip geliyorum). annesi bunu duyunca ogluna hep alttan alttan göndermeler yapti. Onu demoralize etti. Orda yapamazsin edemezsin diye. En sonunda da esimle ufak bir tartisma yüzünden beni babamlara birakti, kendi de annesine tasindi. 1.5 ay oldu ne ses var ne seda. Ne bosanicam diyor nede barisicam.
Cok kötü durumdayim, hayattan zevk alamiyorum cünki onu seviyorum. Sizden tavsiyeler bekliyorum ablalarim.
Iyi günler ablalarim / arkadaslarim,
ben 22 yasinda üniversite mimarlik bölümü ögrencisiyim. 1 senelik evliyim ve su an cok kötü bir durumdayim. Esimi 4 senedir taniyorum. Zor sartlarda evlendik, ailem kesinlikle istemedi, 1 sene bekletti en sonunda kabul ettiler (istemeyerek de olsa). O zamana kadar hersey güzeldi. Evlendikten sonra esim ailesine iyice düskün oldu. Dügün sabahi apar topar annesine gittik. Her hafta sonu annesinde kaliyorduk vs vs. 2 ay önce esim ögretmen oldugu icin tayini cikti baska bir sehire, annesine 90km uzaklikta (benim okulum da orda, hergün gidip geliyorum). annesi bunu duyunca ogluna hep alttan alttan göndermeler yapti. Onu demoralize etti. Orda yapamazsin edemezsin diye. En sonunda da esimle ufak bir tartisma yüzünden beni babamlara birakti, kendi de annesine tasindi. 1.5 ay oldu ne ses var ne seda. Ne bosanicam diyor nede barisicam.
Cok kötü durumdayim, hayattan zevk alamiyorum cünki onu seviyorum. Sizden tavsiyeler bekliyorum ablalarim.
valla saskinlikla okuyorum yazdiklarini. tmm herkes tartisiyor ama 1,5 ay aramamak ne demek. bence aileni araya koy. bir büyük olarak onlar isi eline alsin...
konunun fake olduğu hissinde yalnız mıyım acaba??
bu yazdıklarından sonraaa ve anlattıklarına bakarak sok oldum arkadasım
ne adamlar varmıs yarabbı
sen hem calıs hem oku ama adam devamlı anasında
sen dıdın sen para kazan kendı paramdan gonderdım demeler.. off falan fılan
sısıtım bugun yaaa
ne bu boyle arama kızım sende ıstemıyo senı bellıkı arkdasım
sert oldu ama kusura bakma
otursun anasının dızı dıbınde
buyumemeıs kucuk bır oglan cocugu
acıyorum boylelerıne .....
buarda klavyem bozuk kızlar kusura bakmauın
abla cok haklisin, ben sadece bu is iyi yada kötü sonuclansin istiyorum. Cevrede su an kimseyle paylasamiyorum cünki zaten herkes karsi cikmisti. SU an kimseden "ben demistim"i duyacak durumda degilim.
ya okumuş öğretmen olmuş yaşını almış bir adamın seni görünce koşarak arabasına biniyor olması oturup derdini anlatıp konuşmayı başaramıyor olması bilmem bana garip geldi....
ablacim okumakla adam olmuyor insan bos bir söz degil.
Sadece hatirlatmak istedim.