en kötüsü bu canım ya, insanı eşinden soğutuyorlar. ama eşinle aranı bozma bence, politik ol, aranızı bozmalarına izin verme. olan senin evinin huzuruna oluyor.
evliliğimin ilk iki senesinde benzer şeyleri bende yaşadım, eşim bi süre yardım etti, ben karışamadım cesaretim yoktu ne yapacağımı bilemedim o zamanlar, uyardım sadece eşimi, sonra o kendi anladı kullanıldığını tavrını koydu arkadaşım, halılara yardım edebilirsiniz çok uygun fiyatlı halılar var artık, yardım etmek adetten gibi bişey sanırım, bize de eşimin ailesi biz evlenirken yardım etmedi eşyalarımızı kendimiz aldık bizde borca girdik, ama ufak tefek yardımları oldu görümcem oturma odası ve yatak odası perdelerimi aldı, kaynım saatlerimizi aldı tabi uygun bişiler, birer tel bilezik taktılar işte öyle. Eşinin ailesi bu yardımdan sonra tutumunu sürdürürse eşinle sakince karşılıklı konuşun, eşin tavrını alacaktır bundan eminim
canım benim aslında bizde yapacaktık bişeyler...bu olaydan önce eşim yardım edelim dedi...bende durumuuz bu ama çok istiyosan kesemize göre bişeyler yaparız dedik...zaten evlenmeye karar verdiğinde evimdeki plazmanın bir üst modelin aldık eşimle hala ödüyorum...düğününde ole tel gibi falan değil..gittim kendi bleziklerimden bir tne aldım taktım ve seçerkende bak işte kötü bişsey taktı demesinler die kalın bi tane seçip taktık çünkü bu eltimle düğünlerimiz 2 ay arayla oldu...benim evime büyük kaynım şaka gibi bi şamdanla geldi ya..ole sizin eşinizin ailesi gibi halı perde falan göremdim ben...hadi kardeşlerini geçin annesi babasi bile yapmadı eşimin...şimid yeni eve çıkıyolar tamam bir odanın halısı alınır yada ne biliyim bole bişey ama ben tüm evinin halısını nasıl alım...onlar gelip mağazan beğenecekmiş bende ödeyecekmişim...düşüneceklermi onlarında borcu var bizden farkları yok..uygun bişey bakalım die..kaynım düşünür incedir..ama o mağazaya kayınvalidem ile gidilecekse sanmıyorum aman oğlum al abin öder der geçer...ve kesin peşlerine takıklır...çünkü kendimden biliyorum biz bişey almaya çıkınca ben gelim siz pazarlık yapamzsınınz derdi...her halta karışır..yoksa küçük kaynımı severim..büyüğü borç isterken kaç kere abisini uyardı bak böle böle akıllı ol verme die...ama konu sadece onlara bişey alamk değilki kayınvalidem bunu alışkanlık haline getirdi..oda alınacak buda bilmem ne bilmem ne...beni sıkan bu ben ne zamana kadar birilerine bişey alacam..yarın bir gün benimde kardeşim evlencek ben bişeyler almak istediğimde karışmayacaklarmı..gerçi kardeşimde ailemde kabul etmez..ama gönül ister..kaynım gibi oada almak isterim..o zaman borcumuz oluyo..ya kardeşime çok istediği bir şeyi aldımda kayınvalidem hem geçinemiyoruz diyosun hemde paranı bole abuk sabuk şeylere harcıyosun dedi...sen düşün artık
anlıyorum canım, tipik oğlumuzu okuttuk adam ettik yetiştirdik yardım etcek tabi modeli bi kaynanaya sahipsin, gelinde çalışıyor oğlumu ona verdim oğlum şimdi ona bakıyor oda evlendi ya hayat müşterek ödesin diyor içinden, nerden alıcaklarmış halıları, ikeadan alsanız olmazmıymış!
vay lazzoni ıkea açmaz eltini, gidiceğineniz yeri kararlaştırın görümce varmı konuş kayınvalidenle konuş, akrabalardan biri gelsin sende gel ve müdahale et, kayınvalden gelmesin, ona çok dolaşıcaz sen yorulursun dayanamazsın yaşlısın desin eşin veya birileri, ben perdeleri seçmek için alışverişe gittiğimizde görümcem gidiceğimiz yeri seçti ve bak bunu al çiçekli felan güzel diye fikir verdi, bende beyendim şıkır şıkır değil güzel sade hoş öyle oldu.
bence internetten halı modellerine bak beğen, iki tane yeterli diğerlerini onlar alsın yada halısız otursunlar dahası ayıp be istenmez, uygun fiyatlı halı bul eltinin mobilyalarına göre rengini tarzı uyan belirle gidin beraber bunu al de, alla kolaylık versin arkadaşım
of durum baya kötü (kimse kusura bakmasın )umarım kaynanan vakitlice giderde rahata erersin..yoksa bu kadından çekeceğin var..çocuk sahibi olmanıza bile karışmış ya..büyük haksızlık..eşin iyi niyetli ama biraz daha kararlı olması mı gerekiyor acaba?
bir kuruş bile taksit ödeyecek güzüm yok bizede yazık dese annen zorla takside bağlayamaz herhalde?
bazen böle tutamazsın gider paralar biriktiremez insan bilirim arkadaşım ama normal bu böyle oluyo dönem dönem sabır etmek lazım, elbet biriktirirsiniz bunlar da geçecektir, ev mi alıcaktınız?
cnm benim aynı sorunlardan hatta daha da fazlası bizde de var.
evlendim 2 gün sonra balayındayken biz kaynım bilezikler için aramaya başladı.
giderken altınlarımı kayınvalideme bırakmıştık ne olur ne olmaz diye geldiğimizde küçük altınlarımızı bize sormadan vermişti bile kaynıma.daha sonrada zaten teker teker 2 aya kalmadan bileziklerimin hepsi gitti.meğer kaynım olacak beyefendi iflas etmiş.hiçde söylemiyo iflas ettiğini.en son benim bir künyem vardı eşim doğumgünümde almıştı nişanlıyken ona bile tenezzül edip istemeye geldi.2,5 yıl oldum evleneli bir lafı geçsin hemen kayınvalidem iyiki bir altın verdiniz ödemeyeck merak etmeyin diyo.bu arada kaynım çalışmıyo hala.nasıl ödeyecekse artık.eltim desen zaten hiç eyvallahı yok bana.beni görünce havasından geçilmiyo.hep annem babam yardım etti bize evimizin eksiklerini falan hep onlar aldı.hiç ailem,n lafı geçmiyo ama.hala bizi şikayet ediyolar aileme yardım etmiyomuşuz diye.benim artık evlerine gidesim bile gelmiyo açıkcası.eşimde yeni yeni anladı kullanıldığımızı.ama ben onları hep allaha havale ettim.bu genç yaşımda ailelerine girdiğimden beri hep sıkıntı çekiyorum.rabbim görüyo ne diyeyim.eşim üzülmesin annem üzülmesin diye geçenlerde onlar yüzünden sıkıntıdan birde düşük yaprım.birde suçlu ben oldum gidip ultrasona girmişimde ondan düşmüş.
valla evlerine gidiyorum doğru düzgün konuşmuyorum bile artık.
sana tavsiyem arkadaşım sen ne yaparsan yap o insanlar bir şekilde maddi manevi senin yuvana sıkıntı vermeye devam edecek.nasıl başlarsa öyle gidiyo çünkü.eşinle onlar yüzünden kırmayın üzmeyin birbirinizi.hayat güzel..gençliğimizde bu sıkıntılarla boğulursak yaşlanamayacağızda
cnm benim aynı sorunlardan hatta daha da fazlası bizde de var.
evlendim 2 gün sonra balayındayken biz kaynım bilezikler için aramaya başladı.
giderken altınlarımı kayınvalideme bırakmıştık ne olur ne olmaz diye geldiğimizde küçük altınlarımızı bize sormadan vermişti bile kaynıma.daha sonrada zaten teker teker 2 aya kalmadan bileziklerimin hepsi gitti.meğer kaynım olacak beyefendi iflas etmiş.hiçde söylemiyo iflas ettiğini.en son benim bir künyem vardı eşim doğumgünümde almıştı nişanlıyken ona bile tenezzül edip istemeye geldi.2,5 yıl oldum evleneli bir lafı geçsin hemen kayınvalidem iyiki bir altın verdiniz ödemeyeck merak etmeyin diyo.bu arada kaynım çalışmıyo hala.nasıl ödeyecekse artık.eltim desen zaten hiç eyvallahı yok bana.beni görünce havasından geçilmiyo.hep annem babam yardım etti bize evimizin eksiklerini falan hep onlar aldı.hiç ailem,n lafı geçmiyo ama.hala bizi şikayet ediyolar aileme yardım etmiyomuşuz diye.benim artık evlerine gidesim bile gelmiyo açıkcası.eşimde yeni yeni anladı kullanıldığımızı.ama ben onları hep allaha havale ettim.bu genç yaşımda ailelerine girdiğimden beri hep sıkıntı çekiyorum.rabbim görüyo ne diyeyim.eşim üzülmesin annem üzülmesin diye geçenlerde onlar yüzünden sıkıntıdan birde düşük yaprım.birde suçlu ben oldum gidip ultrasona girmişimde ondan düşmüş.
valla evlerine gidiyorum doğru düzgün konuşmuyorum bile artık.
sana tavsiyem arkadaşım sen ne yaparsan yap o insanlar bir şekilde maddi manevi senin yuvana sıkıntı vermeye devam edecek.nasıl başlarsa öyle gidiyo çünkü.eşinle onlar yüzünden kırmayın üzmeyin birbirinizi.hayat güzel..gençliğimizde bu sıkıntılarla boğulursak yaşlanamayacağızda
senin altınlar kaynına gimiş benimkinlerde 3 ay sonra bağkur borcuna gitti yeni evliyken yoksa hapse girecekti kaynana oğlanların parasını hep yemiş
plazma almışsınız aslında yeterde artar bile ama mesele uzarsa aranız bozulur kayınvaldenle olsun kaynınla olsun sen onu sevsende duyacağı olumsuz şeylerden ötürü seni sevmeyecektir sözkonusu olan aslında abisinden yardım istemesi, iki tane halı dörtyüz liraya bulun verin kurtulun derim, yada borç verin ödesinler en mantıklısı eşin kardeşiyle konuşsun