Eşimin ailesinden nefret ediyorum

çocuk zaten bizi direk arayıp bize yarım edin falan demedi...ya annesine durumu anlattı bunlar kaldı alınacak die bu kaynanamın halt yemesi...yada abinde borcu var ben söyleyemem anne sen söle dedi..aklıma bu iki seçenekten başka bi şey gelmiyo canım...o yüzden diyorum danaın kuyruğu onlar gelince kopacak die...eğer bu olay kayınvalidemin halkt yemesi ise ona iki çift lafım var..bizi nasıl harcarmış..durumumuzu bilmez gibi..onu söyleyecem yok eğer ikinci seçenekse..kaynımıda neden bizimle irtibat kurmadığı ve beni kaynanamın tavrına maruz bıraktığı için ona kızacam..artık inceldiği yerden kopar..napım..kendimi boşuna çlışıp yorulıyomuş gibi hissediyorum..çalışıyorum kaznıyorum ama ortada hiç bişey yok..banada kocamada yazık..ama yada benmi artık sinirden saçmalama moduna geçtim bilimiyoru.m

yok cnm saçmalamıyorsun..
bende kendimi enayi gibi hissediyorum..bak bu saat oldu hala işteyim.bu satten sonra çıkcam eve gidicem düşün yani.ama onlar hepsi şu an evde oturuyolar.bu haksızlık değilmi?
senin kaynında eğer birşeyler sahibi olmak istiyorsa ya elinde olduğu zaman alsın yada kimseden istemesin.sen evlendiğinde herşeyin tamammıydı.hiçmi eksiğin yoktu yani.annelerin daha yapıcı olması gerekirken erkek anneleri malesef hep yıkıcı oluyo.

çocuk zaten bizi direk arayıp bize yarım edin falan demedi...ya annesine durumu anlattı bunlar kaldı alınacak die bu kaynanamın halt yemesi...yada abinde borcu var ben söyleyemem anne sen söle dedi..aklıma bu iki seçenekten başka bi şey gelmiyo canım...o yüzden diyorum danaın kuyruğu onlar gelince kopacak die...eğer bu olay kayınvalidemin halkt yemesi ise ona iki çift lafım var..bizi nasıl harcarmış..durumumuzu bilmez gibi..onu söyleyecem yok eğer ikinci seçenekse..kaynımıda neden bizimle irtibat kurmadığı ve beni kaynanamın tavrına maruz bıraktığı için ona kızacam..artık inceldiği yerden kopar..napım..kendimi boşuna çlışıp yorulıyomuş gibi hissediyorum..çalışıyorum kaznıyorum ama ortada hiç bişey yok..banada kocamada yazık..ama yada benmi artık sinirden saçmalama moduna geçtim bilimiyoru.m
bu gibi durumlarda hep kaynana devreye girer

vallaha gülüm önce allah sabır kolaylık versin
çocuk yapmanız ona mı baglıymış buna çok sinir oldum :84:
bende de aynı kaynana var ama ben tavrmı en bastan koydum kayınlarım 30una dayandı daha bişi yok onlar evlenince sunu bunu alırsınız dedi kayın babam yanındada kaynanam alttan alttan bakyor sizin durumuz iyi sende çalışacaksın oğlum senin maaşın bunun ikisinin maası kadar ben borç ödyorum dedi büyük abim cok para harcadı düğünde dedi bende dayanamadım ya ben körmüyüm bişi görmedim ben dedim düğün arabası teyzamin oğlunundu gelinlik yarısını abim ödedi dedim kına bize aitti eşyalar spot altın felan da takmadınız takılanıda aldınız düğün saolun parasını gözümün önünde eşim ödedi dedim sen neyin hesabını çıkartıryosun dedim adamlara kal geldi :KK53: sonra ben bize ne taktıysa kaynım bizde onlara aynısını takarız yok öyle dedim hersey karsılıklı dedim abim bilezik taktı ona bilezik sizinkiler küçük altın taktı küçük altın takarız bu kadar dedim kestirip attım biz kendi borcumuzu ödyoruz bana ne herkes biriktirsin kimseye agız egmesin dedim birdaha bu mevzu açılmadı ve esşimde bana tercüman oldum canım saol dedi bir daha bunlara kal geldi :KK53:bence bastan kestirip atacaksın canım sonra kıymete binmezsin sömürür ha sömürürler:KK36:

vallaha gülüm önce allah sabır ktolaylık versin
bende de aynı kaynana var ama ben tavrmı en bastan koydum kayınlarım 30una dayandı daha bişi yok onlar evlenince sunu bunu alırsınız dedi kayın babam yanındada kaynanam alttan alttan bakyor sizin durumuz iyi sende çalışacaksın oğlum senin maaşın bunun ikisinin maası kadar ben borç ödyorum dedi büyük abim cok para harcadı düğünde dedi bende dayanamadım ya ben körmüyüm bişi görmedim ben dedim düğün arabası teyzamin oğlunundu gelinlik yarısını abim ödedi dedim kına bize aitti eşyalar spot altın felan da takmadınız takılanıda aldınız düğün saolun parasını gözümün önünde eşim ödedi dedim sen neyin hesabını çıkartıryosun dedim adamlara kal geldi :KK53: sonra ben bize ne taktıysa kaynım bizde onlara aynısını takarız yok öyle dedim hersey karsılıklı dedim abim bilezik taktı ona bilezik sizinkiler küçük altın taktı küçük altın takarız bu kadar dedim kestirip attım biz kendi borcumuzu ödyoruz bana ne herkes biriktirsin kimseye agız egmesin dedim birdaha bu mevzu açılmadı ve esşimde bana tercüman oldum canım saol dedi bir daha bunlara kal geldi :KK53:bence bastan kestirip atacaksın canım sonra kıymete binmezsin sömürür ha sömürürler:KK36:
aferim sana gel alnından öpeyim seni

vallaha gülüm önce allah sabır kolaylık versin

sende benden farksız değilmişsin ben canım gelinliğine kadar yapmışsın sende benim gibi..kadir kıymet bilen nerde ama bole giderse bende senin gibi açıp ağzımı yumacam gözümü

Hemen hemen ayni seyler yasandi sayilir bizdede, cocuklar arasinda adaletsiz davranmayi nasil basariyorlar anlamiyorum, hepsi kendi cocugu degil mi? Yok kafam almiyor ama arkadaslar haklilar lafini cekmiyceksiz dobra dobra soyleyeceksin. Ben agzimi acip tek laf edemem, esimede aman bosver kirma hatirlarini derim, oda off askim cok safsin ya der gecer. Ama sen boyle olma, ne kadar masali olursan okadar hayra geciyorsun. esinede soyle, kendinde soyle, cunku haklisiniz, hicbir sey demeyede haklari yok onlarin. Allah yardimciniz olsun...

benimde yaşadıklarım birebir aynı nerdeyse ama ben calışmıyorumm borçlar desen 3senelik evliyiz hala ödüyoruz bitmiyoo cocuk olunca 2ye katlanıyoo hep benim ailem destek diğeer tarafta köstekk düğün yaptık 1kuruşş vermedi 1hafta arayla görümcemin düğünü oldu miletin içinde 2düğün yaptık diye gezdiler görünüşte yaptılar ama içine girince biz ödüyoz takılan bileizği bile eşim almış vermiş taktılarr eşya almaya gittik hediye olarak kendilerine tv sehpası istemişler bizden sonra gidipp parasını eşim veriyoo hediyeyi onlarrr borç istemelerr evelendikten sonra ve 3tane evi var kira gelememişte daralmışş bize sormuyoo varmı eksiğiniz diyee hep aynıı anlayacağın ben ilk kez bir ailenin bu kadar evlatlar arası ayrım yaptığını gördümm diğer oğlu bitane kızı bitane benim eşim üvey sanki sesinide cıkarmaz artık görüşmüyoz 8aydır eşimde anladıı artık aramıyoo aramıyolarda:KK47:
herşeyi baştan söyliceksin bence evlenmedenn kız tarafı yapıyoza erkek tarafıda yapacakk
cnm sende alttan almaa söylee ona neymiş cocuk ev araba alın ödeyinn hesapta vermeyinn
kimseyedee bişey almayınn sana ne yaptı kaynın evlenirken boşverr:KK47:
insanlara hakkettikleri gibi davranacaksınn yoksa kendin üzülüyosunn :KK47:

sende benden farksız değilmişsin ben canım gelinliğine kadar yapmışsın sende benim gibi..kadir kıymet bilen nerde ama bole giderse bende senin gibi açıp ağzımı yumacam gözümü

canım daha neler neler ohooo ilk 3 ay ekem bulamadım desem yeridir makarna yapyordum evde tekken oda ekmek parası artsın die birde annem alıp alıp gönderiyordu vallaha bir kere market gördü gönderdi pudinge kadar sivastan otobüse veripte yaa hamileliğimde bir kere aramadılar ne bir harclık ne bişi abim urfada öğretmen yiğenim iyi beslensinde zeki olsun die son 4 ayda her ay 100lira gönderdi ama karsı taraf fos:84: esimde bilir inkar etmez sonra lojmana tasındık para biriktirdik birde oğlum çok nasipliydi çok altın geldi kredimizi kapattıkta rahatladık allah onalrın inadına verdi rabbim sükürler olsun kaynanam bana siz 3 ay olmadan boşanırsınız dediği lafını bile iştiim:KK53: su evde bir halısı bir yün yatagı vardır onunlada övünür daha ne olacakdı die :KK53:halıyıda eşim sırlamış getirmiş düşünün yani
aman ben olsam postamı koyarım o ne la sen çalış onlar yesin evlenirken sana mı sordular yada diğeri borç yaparken sana mı danıştı açıkça söyle eşine merak etme alınmaz kırılmaz eskiden erkekler kadın tarafına yardım ederdi şimdi kadınlar yardım ediyor hey allahım bu ne dün ya yaa allah kolaylık versin

yorumları okuyorumda kızlar fazla körüklüyorsunuz, daha geleceklermiş de hiç görüşmemişler belki kaynının haberi bile yok, anca kayınvalide kendi kendine karar verip gelinini sinir etmek için bide arada eşiyle arasında huzursuzluk çıkarmak için laf ediyo olabilir :KK47:

yorumları okuyorumda kızlar fazla körüklüyorsunuz, daha geleceklermiş de hiç görüşmemişler belki kaynının haberi bile yok, anca kayınvalide kendi kendine karar verip gelinini sinir etmek için bide arada eşiyle arasında huzursuzluk çıkarmak için laf ediyo olabilir :KK47:

Iyi de konu kayninin haberi olup olmamasi degil zaten, kaynanasi surekli biseyler koparmaya calisiyor konu o. Bizde ona taviz verme diyoruz. Zaten kaynina yapacagi kadarini yapmis bile. Artik taviz vermesin.

Iyi de konu kayninin haberi olup olmamasi degil zaten, kaynanasi surekli biseyler koparmaya calisiyor konu o. Bizde ona taviz verme diyoruz. Zaten kaynina yapacagi kadarini yapmis bile. Artik taviz vermesin.

böyle kayınvaldeye taviz yok, evet yani kaynına plazma almış düğününde bilezik takmış, tamam ezdirmesin kendini ama eşiyle ortak bi noktada anlaşması önemli, eşi ne düşünüyo acep :26:yarın tupuk bize yazar artık

Arkadaşım, ev almayı düşünüyorsanız bu aralar faizler fena değil ama artacak, hatta bir kaç banka arttırdı, vakıfbankta konut kredisi faizi 0,74... bunu değerlendirebilirsiniz...

4 yıldır evliyim.Her kayınvalideme gidişimde görümcelerimin sıkıtılarını dinlemekten bıktım.Çalışıyorum .3 yaşında bir oğlum var.Eşimin dönem dönem işlerinde sıkıntı olur.İşyerinden ayrıldı .8 aydır kendi düzenini kurmaya çalışıyor.İlk defa bu ay nefes aldık.Sabit bir maaşı yok.Öyle dönemler oluyor ki çalışmasam elimizde bir kuruş olmayacak.Oğluma hamileyken günde 3 kere kusuyordum.Son güne kadar devam etti.o halde dolmuşta kusa kusa işe gidiyordum.Eşimin işleri iyi gitmiyordu.Çalışmak zorundaydım.Sigortası yok.Beşiğimi,bebeğimin eşyalarını herşeyi kredi kartı çıkardım onla aldım.Sigortadan ödenen doğum parasıyla borçları kapattım.Bu dönemde kayınvalidem her gidişimizde oğlum kardeşin evlenecek koltuk lazım,diğeri 2. deneme de ikiz annesi oldu beşik lazım,mama lazım.Patronunla konuşsan hallediversen.Kist varmış ilaç parası 150 liraymış yetişemiyolarmış.Eşim sigortasını konuşamıyo.Pirim usulü çalışıyor o ay iş üretemezse para yok.2000 liralık çek alıyor.Bir dahaki ay boşÇek nakite dönünce oluyor sana 1600 aylık 800 gelmiş oluyor eve.Bazen daha az.Benim eşim 2000 kazanıyorum diye geçiniyor. arada sıkıntı oluyor işte normal diyor.Halbuki patronuyla çatıştığı,eve sinirli geldiği günlerin hiç farkında değil.yarın ne olacak korkusu yaşatıyor bana farkında değil.sigortası yok.Olacakların farkında değil.Çalışmasam nedüğün borçlarını ödeyebilirdik.Ne de doğru düzgün bir evde oturabilirdik.Geçen bir de demesin mi bizim para sıkıntımız yok.Niye annemlerde öyle söylüyorsun diye.Cebimizde 30 lira kalmış gece düşünüyorum çocuğumun başında bu saatte otobüs yok.Taksiyle doktora gidip ilaç alsak birkaç gün sonra işe gidecek yol paramız kalmayacak bırak ekmeği.Güzel Allah ım çok büyük.Öyle böyle nasip ediyor.Ama üniversite mezunu çalışan bir kadın olduğum halde bunları yaşıyor olmak birde hiçbirşey yokmuş gibi davranılması zoruma gidiyor.Maaşımı alıyorum mutlu olamıyorum.Bu ay bende maaşımı aldım eşimde kazandı ,biraz ferahladık diyemiyorum.Kaynanamın her anlattığı şey içime işlemiş.o o skıntıyı çekiyor bu bu sıkıntıyı çekiyor.ben kadın başıma bir sürü laf anlatırken dolandırıcı mı değilmi anlayamadığım insanlarla uğraşırken,ev işleriyle ve yavrumla uğraşırken sıkıntı çekmiyorum.Hiçbir problemim yok.Kocası 800 maaş alan sigortası ve evi olan görümcemin okadar çok sıkıntısı var ki.Biryerlerden bulup ona vermek lazım bunu işledi beynime kayınvalidem.Eşim 800 kazanmışsa o ay 200 zaten yol parasına yemeğine gitmek zorunda.Hastaneye gittiğinde 200 lira ödediğimiz oluyor basit şeyler için.Görümcelerin kayınvalidelerin vicdanla düşünmesi lazım birşeyleri.gelinler çalışıyorsa 2 kat çalışıyor demektir.Çocuklar çok huysuz oluyorlar ayrı kalınca bir taraftan da o eteğinden ayrılmıyor.Yemek yapabilmişsem oğlumdan fırsat bulup şükrediyorum.Şimdi birçok arkadaş diyecekki 500 e ev geçindirenler var.O da doğru.O zaman ben de görümcemlere diyeyim 500 e ev geçindirenler var.Benim canımı sıkan ev geçimimiz değil(ben Allah tan istiyorum.YAvrumun benim helal rızkımızı gönder diye.) bunun üstüne sürekli şikayet ediyor olmaları ve birşeyler istemeleri.öyle oluyor ki bayram geliyor.Eşim ödeme alamamış.15 lira kalmış cebimizde.Git sonra görümcelerin sıkıntılarını anlatsın kaynanan sen sus."İkizlerin birine eltisi beşik almış kızım biliyor musun.Diğerine alamadılar çocuklar."Bu cümleleri duyunca baskı hissediyorum üstümde.bir de o an sıkışıksak hepten nefret ediyorum eşimin ailesinden.Kimse para vermedi bana beşik için.Yemek yiyemiyordum sıkıntıdan yavrum küçücüktü karnımda.Taksitle aldım beşiğimi.Ödedim.O sıkıntılarda koltuk aldırdılar eşimin patronuna iş karşılığı.Eşim sıkıntıda sigorta işini halledeyim diyemedi.2 aydır maaş alamıyorum diyemedi.En kötüsü de ben başkalarından öğrendim koltuk aldırdıklarını.Bir ara abi gel koltuk bakmaya gidelim demişti eşimin yol parası yoktu cebinde gidememişlerdi.Surat asmıştı abisine.Barışsınlar diye görümcemi aramıza oturttularyemekte.Kendilerini överler.Onların eltileri kaynanaları kötüymüş .benim kaynanam görümcelerim iyiymiş.Ne yalan söyliyim hiçbirinin sıkıntısına üzülemiyorum.benim canım yok mu.Girsinler işe çalışsınlar diyorum içimden.Böyle olunca da sevgi saygı olmuyor ki.Benim evimde huzur olmayınca hiçbirşeyin bir anlamı olmuyor ki.Ben de görümce olucam kaynana olucam inşallah böyle olmam.Benim düşüncesizliğim yüzünden birinin evinde kavga olmasını ve küçük bir çocuğun korkudan ağlamasını Allah göstermesin bana.Yavrum üzülmesin diye üstünkörü konuşup kapatıyorum konuları.Ama bazen nefret oluyor içimde.Sorsanız kayınvalidem dünyanın en iyisi.Güler yüzle karşılar.Yemekler hazırlar.Hiçbir işimize karışmaz.Kızı gibi sever beni.Görümcelerimden ayırmaz.Ben yavrum için akrabaların hiç konuşmadığı bir ortam oluşmasın diye susuyorum.Ama eşim en azından haklısın diyemediği için onlar da bizim sıkıntılarımız görmezden geliyor diye buz gibi soğuyorum.Gelinleri olanlar ne olur o ailenin huzurunu içindeki yavrunun mutluluğunu düşünerek daha dikkatli olsunlar.Okadar çok sorunlu aile varki.İyi yapıyoruz sanıp çocuklarını mutsuz eden okadar çok insan var ki.Hepinize teşekkür ediyorum burdan.Hiç yazmıyorum ama her gün okuyorum.Okadar çok şey öğrendim ki herbirinizden.İyiki varsınız.

alsana şekerim.aynısı.başka bi yere yazmıştım yazdıklarını okuyunca kopyaladım.

eğer kayınvalidenler size halı fiyatı kadar yardım ettilerse bi nebzede olsa oluru var halı almanızın.ayrıca eşinle konuşma tarzını da çok taktir ettim.aslında oluru da yok .çünkü yetimiyoki baban size yardım ediyo.

EŞİNİN SEVGİLİ ANNESİNE SÖYLEYECEĞİ ŞU.BORÇLARIMIZ VAR.YARDIM ALMADIK SİZDEN.KARIM ÇALIŞIYO.ÜSTÜNE BİR DE BABASI YARDIM EDİYO.KARDEŞİMDE EŞİDE ÇALIŞIYOLAR.BİZ NASIL TAKSİT TAKSİT ALDIYSAK ONLAR DA ALIR.ONLAR İÇİN BİZİ SIKINTIYA SOKMAN HAK MI?

ya bunu söyleyecek erkek olsa zaten sorun çıkmayacak ta.nedir bu erkek annlerinin durumu.nedir yani bir çocuktan al diğerine ver?anne olarak elinden geliyosa yaparsın.gelmiyosa SUSARSIN.

eşin de biliyo hatasını.ailene söyleme diyo.söyliycem burama kadar geldi de.ailesinin yaptığı haksızlık düpedüz.ayy sinir oldum gene.hakkını helal etmiycekmiş.sıkıyosa babana anlatsın eşin bakalım adamcağız ne diyecek.

ne üzücü bi durum ya aynı zamanda sinir bozucu :KK50:
Hiç bi yararları dokunmuyor gibi bi de üstelik burnundan getirmeye devam ediyorlar.
Eve ne kadar para girerse girer herkesin de ona göre masrafı var böyle şeyler hiç hoş değil...
Eve giren paranın hesabını yapmak ona mı düşmüş :KK20:
Allah kolaylık ve sabır versin

dün akşam kayınvalidem çıktı geldi kızlar...işte küçük oğlunun geleceğinden eksiklerin alınacağından falan bahsedip durdu..hani benden sıkma canını anne alınır bizde yardım ederiz falan dememi bekliyo...küçük oğlunun aldıklarını eksiklerini bir bir anlattı..hatta dönüp dönüp anlatıı..zaten sinirliyim birde sizinle burda konuştum falan tersim döndü artık...

ne yapabilirim anne evlenmek için acele etmeselerdi o zaman bunun böle olacağını bile bile evlendiler...hiç birşey almadan beş kuruşsuz evlenirlerse ben neyapabilirim de sen durup durup bana geliyosun dedim...kendince savunmaya başladı yok şöle yok böle..bende benim dünya kadar borcum var ben yapacağımı yaptım birazda büyük oğlun elini taşın altına koysun dedim..valla ben yoruldum ya daha yeni evliyim 8 aydır bor ödüyorum..ben 2 aylık gelinken gittin küçük oğlunu evlendirdin..tekrar kendimi bir teleşenin içinde buldum dedim..ne evliliğimden ne yeni gelinliğimden hiç bişey anlamadım halende hissettirmiyosununz ..ben size gönül koyuyomuyum dedim..siz ben bişey diyince üzülüp hasta oluyosununz dedim..abisidir..ne isterse yapsın ama ben yoruldum...rızamda yok çünkü herkes ona bekle derken bir anda apar topar evlendi..

çok sert oldu belki ama kızlar gerçekten çok yoruldum...kayın validemle aramada 2 sokak var ya o kadar yakınınz..hiç gelmeyen kadın dün çıktı geldi..neden..beynimi yiyecek..ikimizde çalışıyoruz ben evde saat 20.00 den önce gelemiyorum gelin yemeğinizide burda yemeyin demez bile ama canı bişey isteyince çıkar gelir..sen bişey iste hastayım nasıl geliyim der..

kayınvalidem gittikten sonra eşime de bağırıp çağırdı...eğer beni ezip geçeceksen istediğini yap..demekki biz bir aile olamamışızdır demektir. bu...yoruldum ailenden senden borçlardan her bişeyden ne olur yetsin artık dedim..her sabah kahvaltı hazırlardım eşime kalkmadım ...sabah aradı açmadım..ailesi yüzünden eşimden soğuyorum..dün kayınvalideme al oğlunuda hadi git bıktım sizden die haykırmak istedim resmen..kanım çekilmiş gibi hissediyorum kendimi..bitsin geçsin istiyorum artık..

onlar yüzünden eşinizle aranızı bozmayın.eşiniz ailesine dur diyene kadar da çocuk düşünmeyin ama ev borcuna girilir.şundan söylüyorum.çocuk olunca edepsizlikleri artıyor böylelerinin.biraz daha eşinizi tartın derim.

aynen o kadar belkide ek derselerle falan dahada fazla..beyefendi sabredemyip bizden 2 ay sonra evlendiği için düğün maasrafi için kredi çekti...şimided mobilya için çekmişimiş. halıs perdesi kalmışmış..ama benim evimede farklı bi para girmiyo ki zaten üstelik bende eşimde özel sektörde ne olacağımız belli değil..zannediyolerki biz özelde daha çok para kaznıyoruz..ha bide şu lafi ikinizde mühendissiniz..daha kadın benim mimar olduğumun bile farkında deil sadece kazandığım parayla ilgilendiği için hatun..ama akşam eşime dedim..önce tamam al kardeşisin diyodum ama razı değilim beni çiğenyip geçeceksen karşına alırsın yanına değil bunuda bil dedim..zaten tavrımada koydum ama beni üzen bunların yüzünden benim evimdeki huzurum kaçıyo...eşimle aynı fikirde olsak dahi ara bi soğuyo iste ben mesala eve gidip eşim görmek istemiyorum bugün..buna kızıyorum..iyilikle olsun dedim ama bi çoğunuzun yorumlarından ve yaşadıklarından anladımki bu iş güzellikle olamayacak...illa dişini gösterecekmişsin

mimar ,gelinlik parasını kendi ödemiş,çok kazanıyo sanılıp kullanılmak isteniyo çok ortak noktamız varmış.bizim sektörümüzde insan hep daha iyisini yapmak zorundadır.yarının ne olacağı hiçbir zaman belli değildir.çocuk oldumu kıyıp çalışamazsın.kucağımda uyurken kıkırdamalarını bilirim.dünyanın en güzel şeyidir.sen çocuğundan ayrı kalmaya mahkum mu tutulacaksın paşazadelere para kazanmak zorunda mısın?oğluma 2 yaşına kadar kendim baktım .biraz ofiste biraz evde gece çizim yaparak idare ettim.2 yaşında yarım gün kreşe başladı çocuğum.sonra öğlen anneme bıraktılar.4 gibi uyanıyo.ben de o saate kadar işlerimi bitirip yanında olmaya çalışıyorum.kuzum kreşe çok severek gitmesine rağmen ben gelince çok huysuzlanıyordu.ağlamalar sızlamalar.gece kalkmalar ağlamalar bitmeyen.çok sabrettim.çocuğuma şefkat gösterdim.bu aralar annem çalışmasın diyomuş anneme.bazen de bne büyünce para kazanıcam sana araba alıcam diyo.3 yaşında daha.:KK59:evimin işini yaptım.eşimin işi kötü gidince birçok şeyi sırtlandım.yüzleri bile kızarmadı.çok iyi düşün canım.

Okudukça daraldım valla,
nasıl insanlar bunlar böyle?
Kadın diğer çocuklarının işleri görülsün,
eksik gedikleri hallolsun diye sizin çocuk yapmanıza karışıyor.
Kayınvaliden tamamen kötü niyetli,bencil,çıkarcı ve düşüncesiz bir insan.
Ama sende de hata var,en başta mesela sen nasıl düğün takılarını sana bir iğnesi geçmemiş,
bir faydası olmamış birine bırakırsın.O takılar size ait.
Bak kadın yarısını kullanmış bile,düşün ne tiğnette bir insan.
Ayrıca kaynına tv almışsınız en kalınından bileziğini de takmışsınız bu halılarda nesi?
İkna olmuşsun ama yanlış yapıyorsun.
senin o fedakar baban her ay size destek olurken,
siz tepenize akbaba gibi üşüşen kayınvalidenin isteklerini uyguluyorsunuz.
Benim huyumdur arsızca istenen,dile getirilen birşeyi asla yapmam.
Bakar gözlemlerim birinin gerçekten yardıma ihtiyacı varsa yada bir eksiği varsa ama
dile getirmeyip susuyorsa çok daha fazlasını yaparım.
kaynın iyi niyetli olabilir ama siz zaten üstünüze düşeni yapmışsınız.
Fazladan yapacaklarınız gereksiz kahramanlıktan öteye geçmez bilgin ola...
Sen eşinle huzurunu bozma yine de ama eşini bir kere karşına al ve
''bundan sonra ailene gidecek tek bir kuruş bana ihanettir haberin olsun,
ben evlenirken ya da bu evi geçindirirken kendi babamdan başka kimseden birşey görmedim,
ben babamdan hala yardım alırken,bunun için utanıp sıkılıp ezilirken,
senin düğün takılarımın yarısı hiç etmiş annen ne yüzle gelirde benden
diğer çocuklarına yaptıklarımdan fazlasını ister?,
bundan sonra o taraftan bana tek bir laf gelsin
bu konuyu babamlarla konuşurum ve onlara havale ederim,kimse kimsenin yüzüne bakamaz bir daha,
ben kimseden birşey beklemiyorum,kimsede benden beklemesin,
bugüne kadar verdiklerimiz yetsin artık''de...
Yanlız nasıl sinirlendiysem coşmuşum:KK1:
Ama öyle ifrit oluyorum ki yeni evli ve kendi yağıyla kavrulmaya çalışan insanların,
başına üşüşen bu tiplerde.okudukça hırslanıp,yazdıkça coşuyorum:KK1:
Yapmayın arkadaşım,halı da almayın.
İki kişi maşallah çalışıp kazanıyor,iyi de kazanıyorken.
benim evimdeki tv'den daha üst bir model alıcam onlara,
en kalın bileziğimi de takıcam,
büyük kaynımada borç adı altında haraç vericem,
üstüne bir de emri vak-i halı aldıracaklar bana.
Ve bu insanlar bana birşey yapmamış yanlış hatırlamıyorsam değil mi?
çünkü düğün borcu ödüyoruz demişsiniz.
Deli oluyorum ya bu tip insanlara.
O halıyı almazdım,yerine kayınvalidem geldiğinde çok daha ağır konuşur
silkelerdim ki kendine gelsin.
Allah yardımcınız olsun,ama sakın taviz verme...

X