Eşimin ailesinden nefret ediyorum

canım aynıyiz inan ne zaman anneme gitsel yada onlar bize gelse benim deterjanımdan,çayımdan peynirime hadar market alışverişimi eksiksiz yaparlar 8 aylık evliyim tıplasan 2 yada 3 kere kendi evimin alışverişini kendim yapmışımdır...canım annem kışlık herşeyimi hazırlamış mantıma kadar bükmüş koymuş dolabe...kaynanamda vereceği yerde götürmeye çalışır...dün aksam eşimi aldım karşıma konuşmaya çalıştım...rızan yoksa tamam yapmayalım dio..ama kardeşim bişeyler yapmak istiyorum die artık yarım ağızla konuşmaya başladı...güna boyu belliki kayanam arıyıp eşini beynin yiyo..ogün ben yüzüne karşı rızam yok dedim ye sabah akşam arıyo..herşeyi söyledim eşime..çocuk istiyorum karışmasınlar dedim...çocuğum büyüyüp okul olay başlamadan ev olayını halletmek istiyorum dedim..hamilelik sürecimi özel doktor ve özel hastanede istiyorum bunlari içinde para biriktermek lazım dedim...kendini hazırla dedim artık bende ihtiyaçlarımı ertelemeyecem dedim..yeter benim sabrım bitti dedim...ole boş boş baktı yüzüme bende sıkıldım arık ailemle senin aranda kalmaktan dedi gitti pc ye oturdu ben aldım kitabımı odama geçtim..dün olanlarda bunlar işte canım

ah canlarım çok saolun ilginiz için..işte yazdım uygarra alaıntı yaparak..durum bole bu arda bu durumda kardeşinin haberi varmı dedim..akşam eşime yok ya beni kardeşim aramadı annem söylüto böle yapın yardım edin die dedi..bende dün burada sizlerle de paylaştıpım iki ihitmali eşimede söyledim..kardeşinin aramadığını düşünüyo..annesinin parası yokmuş ondan bizden istiyomuş yardımı..abiside bişey yapamazmış bilmiyomuşum sanki onda o hatun varken o hiç bişey yapamazmış..eşimin yorumları bole...bide dediki bilmiyosun sanki kardeşim bole bişey için ararmı bizi durumumuzu biliyo..zeten gelsinler biz teklif ettiğimizdede kabul etmeyecek bunuda biliyosun dedi..ben ee adam ne diye beni yoruyo annen o zaman dedim..bilmiyorum yoruldum canım ne olur sende sıkıştırma beni die kaçırdı ağzından..kaynanan eşimi artık ne kadar sıkıştırtıysa isyan etti adam akşam

ah kuzum ağzına sağlık bunların hepsini söyledim eşime evimde üçüncü şahışlardan dolayı huzursuzluk istemiyorum dedim...benim senle bi sıkıntım yok ama bak soğuyorum senden haberin olsun dedim..dahada gelmelerine varmış kaynımların kimbilir..onlar gelene kadar nasıl kabus içinde geçeek günlerim ..alacakmıyız almayacakmıyız..ne kadarını alacaz işte bole

sende mi mimarsın canım?

canım düğünden sonra bizim arkadaşlar bi eğlence mekanında yer ayırtırıp bize jest yaptılar ben ole bileziklerimle falan gidiyodum..arkadaşım bole gelmeyeceksin her halde dedi..bende annemi çağırsana o zaman gelin odasına gelsin dedim..sevgili arkadaşım kaynanmı çağırmış oysa ben kendi annemi istemiştim..bide altınları size bırakca demiş..insaları bekletmeyim die çıkardım verdim...oradan eve geldik..sabahtanda balayı için yola çıktık..ole kaldı altınlar dolayısyla..biz balayından gelene kadar giden gitmişti zaten..kalanını aldık arabamıza kullandık ama olan oldu...kaynımada dediğin gibi iyi niyetimle yardım ettim zaten..eşimin değilde sanki kendi kardeşimiş gibi destek çıktı..büyük abisi düğününde ince bi bilezik taktı çekildi köşesine...daha ne yapayım ya..ya hani bi odanın halısı alınır kadın bana bütün evin halısnı aldırmaya çalışıyo..eşimede söledim akşam sen önce bizim evin eksik halılarını al ondn sonra milletin arkasını toplarsın..milletin süpermanı senmisin dedim

evet ben de mimarım.çok ilginçtirki aynı yollardan geçmişiz canım.6 ay evimin yollukları yoktu.o durumda kadın bizi sıkıştırıyodu herşey için.ama bizim elimizde verecek birşey yoktu.eşimin işleri kötü gidiyordu bunu bile umursamadan baskı yapıyodu sürekli.

evinizin ne eksiği varsa onu aldır.bu devirde plazma ne demek.en büyük hediye zaten.düğüne bir bilezik takarsınız okadar.valla okudukça geride kalan 4 yılımı hatırladım.ben de sinirlendim.

bir insanın üniv. bitirmesi 17 senesini alıyo.iş hayatında bir yere gelmesi 5 senesini alıyo.bir de baban size para veriyomuş üstüne.eşin benimkine nazaran daha ılımlı.benimki kardeşime bir koltuk almışım çok mu diyodu.eşine ılımlı yaklaş şekerim adam kaba saba değilken.benim emeğimi babamın bana verdiğini kimseye veremezsin de.zaten ortada abartılacak bir durum yok.ikisi de çalışıyormuş.yaparlar.biz de öyle evlenmedik mi.ben her ay evimin eksiğini almaya çalışırım hala.onlarda öyle yapacak.tüm bunlar kayınvalidenin densizliği.hepsi mi aynı olur bunların y.

evet cnm ya...benim babam emekli mühendis ve emekli olduktan sonra kendine bir ofis açtı..işleride allaha şükür iyi..kaynınvalidemler babamın bize yardım ettiğini her biliyolar zaten..eşim her fırsatta annesine laf sokar saolusun g*** babam doğalgazımızı aldı, saolsun s***annem çay almış,şeker almı der kadın oralı bile olmaz...ne güzel olum varki alıyo der..birde babam için emekli maaşı var işi de var patron adam koymaz ona der..kayın pederimde emekli, kayın pederiminde dükkanı var oda patron adam..bunları söylemez hiç... eşim bunların farkında ..ama o hastalığı yokmu kayınalidemin elimiz kolumuzu bağlıyo..kadın biraz üzülsüb kesin bir hafta hastanede yatar sonra eşim vicdan yapar biz üzdük hasta oldum annem keşke ole demesydim die..

şu an nasıl içinin ezildiğini tahmin ediyorum.görmüş geçirmiş kadınlar politik olmalısın diye akıl verirler bana hep.eşinle ilk başlarda yaptığın gibi tatlı tatlı konuşa konuşa hallet.bu sıkıntıda çocuk da düşünme şekerim.ha ben kazara hamile kalıp o süreçleri yaşadığım için söylüyorum.bu tür kayınvalidelerin tümün de aynı bakış açısı varki aynı şeyleri yapıyorlar.ya bunun yaşlılığı hastalığı var.limitlrini düğün altınlarıyla bitiriyorlar.sonraki süreçte yüzünü görmek istemez hale getiriyolar.hastalığında bir bardak su vermek gelmeyecek içimizden insanlığımızdan yapıcaz.niye böyle.insanlık erdemler ahlak öldü mü.ne bu hırs.niye böyleler.bir bilen var mı ya?

ay benim bilmediğim kesin...azcık bilsem zaten önlemimi alırdım bu hale hiç gelmezdim...

o zaman babasıylakonuşacak canım.kardeşiyle konuşacak.bizim böyle bir sıkıntımız var ve annem bizi boğuyo diyecek.kardeşi de annesini arayıp anne biz ikimiz de çalışıyoruz. eksik olursa da zamanla alırız diyecek.yengeme babası yardım ediyoken ben onlardan para almaya utanırım diyecek.zaten onlar da herşeylerini kendileri yapmadılar mı?yengem gelinliğini kendi ödemişti ki bu bir kızın boğazını düğümleyecek kadar kötü birşeydir diyecek.kayınvaliden hastalık hastası ve bunu kullanıyor.gerekirse doktoruyla konuşsun eşiniz.o üzülmesin .siz üzülün .bebeğiniz üzülsün .evinizde huzur olmasın.bunu istiyosa eşiniz ki istemez iyi bir insana benziyo.bir de kardeşine yardım etmek istiyo da hangi kardeşi ona yardım etmiş.yardım edecek durumu var mı?niye babanızın size para vermesine müsade ediyo.niye market alışverişinizi yapıyolar.eşinizi biraz utandırın.mutfağınızdakileri verin babanıza aç kalsın paşazade.neyiyle yardım etmek istiyo ?? ay ben de sinirleniyorum kusura bakmayın.hepsi aynı formatta bunların.eşimin cebinde kuruş olmazdı.bişey istediklerinde almak isterdi.ben de var ya.çalışıyorum ya.siz bunlarla gaza gelmeyin.eşinize karşı politik olmak zorundasınız.bu aşamada halledin.hakkaten halı falan da almayın.bu böyle gider.plazma ve bilezik olarak hediyenizi almışsınız zaten.gayet güzel.düğünde bilezik takmak adettir.bunu yapın bence.içiniz rahat olsun.gerisi onların densizliği.

halılarını perdlerini de alırlar.bi iki altın bozdurup öderler.bukadar basit.sıkmayın artık kendinizi.sarı kantoron çayı var.hapı da var ben kullandım.içim acıyodu sürekli.çok iyi geldi.bunlar unutur sizin içinizde yara olarak kalır.kapıyı kapatıp yalnız kaldığınızda evinizdeki huzur herşeyden önemli.eşinize haksızlık yapmamasını ve adil olmasını söyleyin.ona saygınız biterse ona sarılamazsınız bile.sizin arkanızda ollursa ilişkinizin güçleneceğini anlatın.

bu günler de geçecek.ama öyle politik olunki eşiniz sizden özür dilesin.yoksa hatalarını anlamayınca insanın içindeki acı bitmiyo.gerekirse babanız babasını arasın ve herşeyi anlatsın.babaların savunması balyoz gibi iner.

cnm zaten annemi aradım anlettım herşeyi..babam elini çeksin üstümüzden biraz..anlasın eşimde dedim..yoksa bunun sonu gelmiyo benim eşim eziliyo ailesi sizin yardımınızı normal görüyo dedim...annemde sinirlendi..ben seni eşinle evlendirdim..kaynanla değil dedi...sanki satın aldılar seni...bu kadar da değil dedi...ben zaten bişey alınmaması için elimden geleni yapacam...böylece herkeste anlasın isitoyrum bizi rahat bıraksınlar isityorum...eşim bir kere annesinden para istedi...kaynanam ne zaman ödersin dedi..eşimd ödeyemem vereceksen ole ver dedi...tupuk babası şu kadr verdi..sende bu kadar verde bu ayı çıkaralın dedi..kadında veremeyeceğıini nden veremeyeceğini anlattı..eşimde yemek yiyiodu bizde hadi kalk ben seni eve götürüyım evde ye yeyeğini dedi..kadın sofradan aldığı gibi eve götürüp geldi..okdar ğzlmüştüki hiç konuşmadı o akşam..bunları hep vurdum akşam yüzüne buna rağmende eğer elırsa kardeşinin ihityaçlarını tarım artık daha sert olur..elimde değil tutamıyorum kendimi...işte kendi ailesi bazende haklı çıkarmak isityo eşimde ozman çileden çıkıyorum..işte bu olaydan ötürü neden vermedi annen dedim..oda olsa veriridi yok demekki dedi...bende hiç görmedim olsada bize vermez o diğerlerine verir..hatta sen alır yine onlara verir dedim.sustu..savunması bile göçüyo farkında ama herşeyi tam anlatmıyo..mesala annesi buna bütün gün telde ne diyo nasıl çocuğun vicdanını sıkıştıryoki kestirip atamayı..yoksa eminim ben hayır derken ve açıklamasını yaparken ve o bna hak verirken kalkıp alalım demez..almak istese zaten fikrimi bile sormazdı..alır gçerdi die düşünüyorum belliki istemiyo..ama annesi ile olan boyutuda tam anlatmıyo

ah canım altınları falan kalmadı hepsini satıp onlarda 2.el bi araba aldılar...insan düşünür...eşyamız yok biraz bekleyelim die ama nerde..valla böle giderse durum ona çıkacak zaten..direk babamla konuşacam çeksin kulağını..benim iyi nietimi kötüye kullandın desin babam eşime..ben kendinizi toplayın bir an once ev sahibi olun die size yardım ettim..sense hiç umursamadın benden artık kuruş işlemez desin..beni çok yanılttın güvenimi kırdın falan desin eşim yıkılır adım gibi biliyorum çünkü babama saygızlıktan çok çekinir ama bi kendine gelir en azından

tavrınızı koyma vaktiniz çoktan gelmiş
geçiyor bile
bugün ev dizdirir halı aldırırlar
kurtuldum dersin
yarın başka ihtiyaçları çıkar
hiç zorluk çekmeden sahip olacakları için istediklerine
hiç bi zaman kimseye yük olmayalım idareli olalım falan demezler
aksine birde pişkin pişkin isteklerini devam ettirirler
sanırım eşinizde sizin ailenize güveniyor
siz sıkıntı çektim mi yardım edeniniz olur
ama kardeşi çektim mi yardım edeni olmaz diye düşünüyor sanırım
aslında kaynananla kardeşleriyle muhattap olmana bile gerek yok
tek muhattap olacağın kişi eşin
kendini onlara anlatmaya çalışarak yorma hiç
bu durumu ancak eşini karşına alıp çözebilirsin
kararlı durursan eminim oda anlıcaktır sonuçlarını
seni karşısına almaması gerektiğini

Son düzenleme:
tamam o zaman.babanızdan çekiniyosa bi kükresin babanız siz de huzur bulun artık.ailesini de arasın bu kadın anca öyle susar.eşimin sigorta meselesi açılınca devlet hastanesinde muayene 15 lira diyodu.bir gribe 300 lira harcadık.babam yanalarında aman kızım sigorta çok önemlidir.biz farketmiyoruz ama büyük hastalıklardan Allah korusun diyince kadının sesi çıkmıyo artık.ben aileme hiçbişeyi anlatmadığım için yüz bulmuşlardı.siz babanızı devreye sokun o halletsin.sizi aşar bu mesele.

aynen canımcım..böle giderse ole olacak..en son devreye sokmak istediğim kişiydi babam..çünkü baz az ve öz konuşur ayrıcada yutamazsınınz dediklerini çok ağır konuşur bide sakın sakın söler bole nasihat eder gibi daha çok bozar insanı..o yüzden dersinki keşke dövse bi temiz...o yüzden ole olacak eğer eşim tamam senin istediğin gibi olsun demezse

canım benim iyi yapmışsın böyle konuşman güzel olmuş tüm isteklerini dile getirmişsin o şimdi kızar ama sonrada iyiki seni dinlemişim der hele bir çocuk olsunda bak ne masraf oluyor o zaman gık diyemez eşin zaten bence o sana tavır almıyor ailesine bişi diyomuyor nazı sana geciyor die diretiyor aynı benim eşimde der arada kalmakatan bıktım die ama artık sadece benim tarafımda insanın yaşı ilerledikçe birde aileden bişi görmedikçe eşine daha sıkı sarılıyor inana bana yani benim durumum böyle mesela sabah eşime etimiz azaldı hani annenler bayramda gönderdcekti kaç ay gecti dedim ses yok eşimde aman bırak onları seneye ben onlara gönderirim utansınlar diyor düşün yanii ama demekki eşinin ailesi baskın biraz bizimkiler o kadar deil artık birde biz aynı sehirde deiliz hemde ben 7 8 aydr ne konusuyorum ne görüşüyorum tartıştık bende küstüm o nedenle yaklaşamıyolar yoksa biz boşanmamını eşiğinden kaç kere döndük allah göstermesin de neyse canım inş gönlüne göre olur hersey çok öpyorum

saol bitanem..doğru söylüyosun sonra kötü gelin oluyoruz..hiç düşünmezlar biz ne yaptıkta o bize böle davranıyo die...ayne valla öle..artık hazırlık yapsın eşimde yoktan parasızlıktan anlamıyorum şu saaten sonra valla..ben hergün 7lerde 8lerde işten çıkıyım mesai yapıyım iki kuruş için onlarda gelsin üstüne konsun..annem diyoki ben seni onları doyur die doğurdum dio..aynen ole bundan sonra benim evim benim kocam...ne yaparsa yapsın kayınvalidem aradı az önce açmadım..şirketten aradı dışarda dedirttim..anlasın tavırlı olduğumu die

Kayınlara iyilik yap,yap inan kıymet bilmezler 2 kaynıma hanımlarını ben buldum 1 kaynım 1 sene yanımda kaldı yeni evliyken diğerine maddiyat yönde destekledik ama yapılan iyiliklere ben vefa göremedim dünde biri başka il"e göçtü yardıma gitmedim değmez kötü günümde kapımı açıpta morel ,teselli veren olmadı ,insan yerine koymadılar, ki ben parada istemedim eşimle ben payımızı aldık hepsi benden uzak olsun

şaka heralde bu .şirketten aramalar .ay çıldırıcam .bu akşam eve damlar hırsından ben söyliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…