canım daha neler neler ohooo ilk 3 ay ekem bulamadım desem yeridir makarna yapyordum evde tekken oda ekmek parası artsın die birde annem alıp alıp gönderiyordu vallaha bir kere market gördü gönderdi pudinge kadar sivastan otobüse veripte yaa hamileliğimde bir kere aramadılar ne bir harclık ne bişi abim urfada öğretmen yiğenim iyi beslensinde zeki olsun die son 4 ayda her ay 100lira gönderdi ama karsı taraf fos:84: esimde bilir inkar etmez sonra lojmana tasındık para biriktirdik birde oğlum çok nasipliydi çok altın geldi kredimizi kapattıkta rahatladık allah onalrın inadına verdi rabbim sükürler olsun kaynanam bana siz 3 ay olmadan boşanırsınız dediği lafını bile iştiimsu evde bir halısı bir yün yatagı vardır onunlada övünür daha ne olacakdı die halıyıda eşim sırlamış getirmiş düşünün yani
aman ben olsam postamı koyarım o ne la sen çalış onlar yesin evlenirken sana mı sordular yada diğeri borç yaparken sana mı danıştı açıkça söyle eşine merak etme alınmaz kırılmaz eskiden erkekler kadın tarafına yardım ederdi şimdi kadınlar yardım ediyor hey allahım bu ne dün ya yaa allah kolaylık versin
böyle kayınvaldeye taviz yok, evet yani kaynına plazma almış düğününde bilezik takmış, tamam ezdirmesin kendini ama eşiyle ortak bi noktada anlaşması önemli, eşi ne düşünüyo acep :26:yarın tupuk bize yazar artık
eşin de biliyo hatasını.ailene söyleme diyo.söyliycem burama kadar geldi de.ailesinin yaptığı haksızlık düpedüz.ayy sinir oldum gene.hakkını helal etmiycekmiş.sıkıyosa babana anlatsın eşin bakalım adamcağız ne diyecek.
mimar ,gelinlik parasını kendi ödemiş,çok kazanıyo sanılıp kullanılmak isteniyo çok ortak noktamız varmış.bizim sektörümüzde insan hep daha iyisini yapmak zorundadır.yarının ne olacağı hiçbir zaman belli değildir.çocuk oldumu kıyıp çalışamazsın.kucağımda uyurken kıkırdamalarını bilirim.dünyanın en güzel şeyidir.sen çocuğundan ayrı kalmaya mahkum mu tutulacaksın paşazadelere para kazanmak zorunda mısın?oğluma 2 yaşına kadar kendim baktım .biraz ofiste biraz evde gece çizim yaparak idare ettim.2 yaşında yarım gün kreşe başladı çocuğum.sonra öğlen anneme bıraktılar.4 gibi uyanıyo.ben de o saate kadar işlerimi bitirip yanında olmaya çalışıyorum.kuzum kreşe çok severek gitmesine rağmen ben gelince çok huysuzlanıyordu.ağlamalar sızlamalar.gece kalkmalar ağlamalar bitmeyen.çok sabrettim.çocuğuma şefkat gösterdim.bu aralar annem çalışmasın diyomuş anneme.bazen de bne büyünce para kazanıcam sana araba alıcam diyo.3 yaşında daha.evimin işini yaptım.eşimin işi kötü gidince birçok şeyi sırtlandım.yüzleri bile kızarmadı.çok iyi düşün canım.
Okudukça daraldım valla,
nasıl insanlar bunlar böyle?
Kadın diğer çocuklarının işleri görülsün,
eksik gedikleri hallolsun diye sizin çocuk yapmanıza karışıyor.
Kayınvaliden tamamen kötü niyetli,bencil,çıkarcı ve düşüncesiz bir insan.
Ama sende de hata var,en başta mesela sen nasıl düğün takılarını sana bir iğnesi geçmemiş,
bir faydası olmamış birine bırakırsın.O takılar size ait.
Bak kadın yarısını kullanmış bile,düşün ne tiğnette bir insan.
Ayrıca kaynına tv almışsınız en kalınından bileziğini de takmışsınız bu halılarda nesi?
İkna olmuşsun ama yanlış yapıyorsun.
senin o fedakar baban her ay size destek olurken,
siz tepenize akbaba gibi üşüşen kayınvalidenin isteklerini uyguluyorsunuz.
Benim huyumdur arsızca istenen,dile getirilen birşeyi asla yapmam.
Bakar gözlemlerim birinin gerçekten yardıma ihtiyacı varsa yada bir eksiği varsa ama
dile getirmeyip susuyorsa çok daha fazlasını yaparım.
kaynın iyi niyetli olabilir ama siz zaten üstünüze düşeni yapmışsınız.
Fazladan yapacaklarınız gereksiz kahramanlıktan öteye geçmez bilgin ola...
Sen eşinle huzurunu bozma yine de ama eşini bir kere karşına al ve
''bundan sonra ailene gidecek tek bir kuruş bana ihanettir haberin olsun,
ben evlenirken ya da bu evi geçindirirken kendi babamdan başka kimseden birşey görmedim,
ben babamdan hala yardım alırken,bunun için utanıp sıkılıp ezilirken,
senin düğün takılarımın yarısı hiç etmiş annen ne yüzle gelirde benden
diğer çocuklarına yaptıklarımdan fazlasını ister?,
bundan sonra o taraftan bana tek bir laf gelsin
bu konuyu babamlarla konuşurum ve onlara havale ederim,kimse kimsenin yüzüne bakamaz bir daha,
ben kimseden birşey beklemiyorum,kimsede benden beklemesin,
bugüne kadar verdiklerimiz yetsin artık''de...
Yanlız nasıl sinirlendiysem coşmuşum
Ama öyle ifrit oluyorum ki yeni evli ve kendi yağıyla kavrulmaya çalışan insanların,
başına üşüşen bu tiplerde.okudukça hırslanıp,yazdıkça coşuyorum
Yapmayın arkadaşım,halı da almayın.
İki kişi maşallah çalışıp kazanıyor,iyi de kazanıyorken.
benim evimdeki tv'den daha üst bir model alıcam onlara,
en kalın bileziğimi de takıcam,
büyük kaynımada borç adı altında haraç vericem,
üstüne bir de emri vak-i halı aldıracaklar bana.
Ve bu insanlar bana birşey yapmamış yanlış hatırlamıyorsam değil mi?
çünkü düğün borcu ödüyoruz demişsiniz.
Deli oluyorum ya bu tip insanlara.
O halıyı almazdım,yerine kayınvalidem geldiğinde çok daha ağır konuşur
silkelerdim ki kendine gelsin.
Allah yardımcınız olsun,ama sakın taviz verme...
evet ben de mimarım.çok ilginçtirki aynı yollardan geçmişiz canım.6 ay evimin yollukları yoktu.o durumda kadın bizi sıkıştırıyodu herşey için.ama bizim elimizde verecek birşey yoktu.eşimin işleri kötü gidiyordu bunu bile umursamadan baskı yapıyodu sürekli.
evinizin ne eksiği varsa onu aldır.bu devirde plazma ne demek.en büyük hediye zaten.düğüne bir bilezik takarsınız okadar.valla okudukça geride kalan 4 yılımı hatırladım.ben de sinirlendim.
bir insanın üniv. bitirmesi 17 senesini alıyo.iş hayatında bir yere gelmesi 5 senesini alıyo.bir de baban size para veriyomuş üstüne.eşin benimkine nazaran daha ılımlı.benimki kardeşime bir koltuk almışım çok mu diyodu.eşine ılımlı yaklaş şekerim adam kaba saba değilken.benim emeğimi babamın bana verdiğini kimseye veremezsin de.zaten ortada abartılacak bir durum yok.ikisi de çalışıyormuş.yaparlar.biz de öyle evlenmedik mi.ben her ay evimin eksiğini almaya çalışırım hala.onlarda öyle yapacak.tüm bunlar kayınvalidenin densizliği.hepsi mi aynı olur bunların y.
evet cnm ya...benim babam emekli mühendis ve emekli olduktan sonra kendine bir ofis açtı..işleride allaha şükür iyi..kaynınvalidemler babamın bize yardım ettiğini her biliyolar zaten..eşim her fırsatta annesine laf sokar saolusun g*** babam doğalgazımızı aldı, saolsun s***annem çay almış,şeker almı der kadın oralı bile olmaz...ne güzel olum varki alıyo der..birde babam için emekli maaşı var işi de var patron adam koymaz ona der..kayın pederimde emekli, kayın pederiminde dükkanı var oda patron adam..bunları söylemez hiç... eşim bunların farkında ..ama o hastalığı yokmu kayınalidemin elimiz kolumuzu bağlıyo..kadın biraz üzülsüb kesin bir hafta hastanede yatar sonra eşim vicdan yapar biz üzdük hasta oldum annem keşke ole demesydim die..
o zaman babasıylakonuşacak canım.kardeşiyle konuşacak.bizim böyle bir sıkıntımız var ve annem bizi boğuyo diyecek.kardeşi de annesini arayıp anne biz ikimiz de çalışıyoruz. eksik olursa da zamanla alırız diyecek.yengeme babası yardım ediyoken ben onlardan para almaya utanırım diyecek.zaten onlar da herşeylerini kendileri yapmadılar mı?yengem gelinliğini kendi ödemişti ki bu bir kızın boğazını düğümleyecek kadar kötü birşeydir diyecek.kayınvaliden hastalık hastası ve bunu kullanıyor.gerekirse doktoruyla konuşsun eşiniz.o üzülmesin .siz üzülün .bebeğiniz üzülsün .evinizde huzur olmasın.bunu istiyosa eşiniz ki istemez iyi bir insana benziyo.bir de kardeşine yardım etmek istiyo da hangi kardeşi ona yardım etmiş.yardım edecek durumu var mı?niye babanızın size para vermesine müsade ediyo.niye market alışverişinizi yapıyolar.eşinizi biraz utandırın.mutfağınızdakileri verin babanıza aç kalsın paşazade.neyiyle yardım etmek istiyo ?? ay ben de sinirleniyorum kusura bakmayın.hepsi aynı formatta bunların.eşimin cebinde kuruş olmazdı.bişey istediklerinde almak isterdi.ben de var ya.çalışıyorum ya.siz bunlarla gaza gelmeyin.eşinize karşı politik olmak zorundasınız.bu aşamada halledin.hakkaten halı falan da almayın.bu böyle gider.plazma ve bilezik olarak hediyenizi almışsınız zaten.gayet güzel.düğünde bilezik takmak adettir.bunu yapın bence.içiniz rahat olsun.gerisi onların densizliği.
halılarını perdlerini de alırlar.bi iki altın bozdurup öderler.bukadar basit.sıkmayın artık kendinizi.sarı kantoron çayı var.hapı da var ben kullandım.içim acıyodu sürekli.çok iyi geldi.bunlar unutur sizin içinizde yara olarak kalır.kapıyı kapatıp yalnız kaldığınızda evinizdeki huzur herşeyden önemli.eşinize haksızlık yapmamasını ve adil olmasını söyleyin.ona saygınız biterse ona sarılamazsınız bile.sizin arkanızda ollursa ilişkinizin güçleneceğini anlatın.
bu günler de geçecek.ama öyle politik olunki eşiniz sizden özür dilesin.yoksa hatalarını anlamayınca insanın içindeki acı bitmiyo.gerekirse babanız babasını arasın ve herşeyi anlatsın.babaların savunması balyoz gibi iner.
tamam o zaman.babanızdan çekiniyosa bi kükresin babanız siz de huzur bulun artık.ailesini de arasın bu kadın anca öyle susar.eşimin sigorta meselesi açılınca devlet hastanesinde muayene 15 lira diyodu.bir gribe 300 lira harcadık.babam yanalarında aman kızım sigorta çok önemlidir.biz farketmiyoruz ama büyük hastalıklardan Allah korusun diyince kadının sesi çıkmıyo artık.ben aileme hiçbişeyi anlatmadığım için yüz bulmuşlardı.siz babanızı devreye sokun o halletsin.sizi aşar bu mesele.
canım aynıyiz inan ne zaman anneme gitsel yada onlar bize gelse benim deterjanımdan,çayımdan peynirime hadar market alışverişimi eksiksiz yaparlar 8 aylık evliyim tıplasan 2 yada 3 kere kendi evimin alışverişini kendim yapmışımdır...canım annem kışlık herşeyimi hazırlamış mantıma kadar bükmüş koymuş dolabe...kaynanamda vereceği yerde götürmeye çalışır...dün aksam eşimi aldım karşıma konuşmaya çalıştım...rızan yoksa tamam yapmayalım dio..ama kardeşim bişeyler yapmak istiyorum die artık yarım ağızla konuşmaya başladı...güna boyu belliki kayanam arıyıp eşini beynin yiyo..ogün ben yüzüne karşı rızam yok dedim ye sabah akşam arıyo..herşeyi söyledim eşime..çocuk istiyorum karışmasınlar dedim...çocuğum büyüyüp okul olay başlamadan ev olayını halletmek istiyorum dedim..hamilelik sürecimi özel doktor ve özel hastanede istiyorum bunlari içinde para biriktermek lazım dedim...kendini hazırla dedim artık bende ihtiyaçlarımı ertelemeyecem dedim..yeter benim sabrım bitti dedim...ole boş boş baktı yüzüme bende sıkıldım arık ailemle senin aranda kalmaktan dedi gitti pc ye oturdu ben aldım kitabımı odama geçtim..dün olanlarda bunlar işte canım
canım benim iyi yapmışsın böyle konuşman güzel olmuş tüm isteklerini dile getirmişsin o şimdi kızar ama sonrada iyiki seni dinlemişim der hele bir çocuk olsunda bak ne masraf oluyor o zaman gık diyemez eşin zaten bence o sana tavır almıyor ailesine bişi diyomuyor nazı sana geciyor die diretiyor aynı benim eşimde der arada kalmakatan bıktım die ama artık sadece benim tarafımda insanın yaşı ilerledikçe birde aileden bişi görmedikçe eşine daha sıkı sarılıyor inana bana yani benim durumum böyle mesela sabah eşime etimiz azaldı hani annenler bayramda gönderdcekti kaç ay gecti dedim ses yok eşimde aman bırak onları seneye ben onlara gönderirim utansınlar diyor düşün yanii ama demekki eşinin ailesi baskın biraz bizimkiler o kadar deil artık birde biz aynı sehirde deiliz hemde ben 7 8 aydr ne konusuyorum ne görüşüyorum tartıştık bende küstüm o nedenle yaklaşamıyolar yoksa biz boşanmamını eşiğinden kaç kere döndük allah göstermesin de neyse canım inş gönlüne göre olur hersey çok öpyorum