- 2 Ekim 2009
- 3.339
- 78
ya hadi kayınvalideni anlıyorum diyelim. Acındırıyorlar...
Annede acıyor..
ya o eşinin edepsiz kardeşiyle yengesine ne oluyor?
hem çalışıyorlar hem kendi evlerinde oturuyorlar siz kira ödüyorsunuz para vereceksiniz...
bunlar benimde başımdan geçti..
kirada oturuyorum. araba yok.
görümcemin kendi evi..
kaçıncıya araba değiştirirler bizden borç isterler...
biz kıt kanaat geçiniriz bizden borç isterler ve eşimde geri almaz üstelik..
neyse şimdi görüşmüyorumda kurtulduk...
ya şunuda anlarım. Sizin kendi evinizdir.onlarda çoluk çocuk vardır. Kiradır.
geçici dönem destek çıkarsınız. Aile kardeşler bunun için vardır..
ama anacım bunlar kene gibi yapışmış birkere...
Bana en çok koyan ise kendim özendiğim şeyi alamıyorum..
yeni ev alıyorlar ağlanıyorlar kredi diye..
sonrada süs püs eşyası alıyorlar..
yok ya...
Ama ne yapacaksın kardeş işte..
Eşimde bana söylemişti birkere. yakınmıştı onların sorumsuzluğundan aynı senin eşin gibi.
bensana özendiğin şeyleri almayı erteliyorum.
sıkışıklar diyorum.
onlar gidiyorlar lüks tüketim yapıyorlar demişti.
benim kayınvalidem de biz beyaz eşya seçerken en sadesini ucuzunu almamızı önermişti:) kendimiz ödeyeceğimiz halde. düğünden sonra kendilerini yeni evlerine çıktılar bi baktım ki bütün ev ankastre yapılmış, koridorları bile insana duyarlı sensörlü yerden yanan ışıklarla çalışıo:) oysa ki bizi havaalanında uğurlarken eşime paramız yok demişlerdi o da elimizde kalan son nakit paramızı acıyıp onlara vermişti...
Kayinvalide cok ayip etmis...
bu kadar hayatiniza mudahale etmesi hem ayip, hem kaldirilamaz, hemde esinizin annesi olmasina ragmen haksizlik!
tavrinizi koyun.
oho siz daha yolun başındasınız 19 yıllık evliyim bu yıl eşim kardeşlerine rest çekti oda kızım hastalanınca kardeşlerin ve annesin gerçek yüzünü gördüçok haklısınız ama işte tavır koyunca karşıdaki ne anlıyor önemli olan bu...benimkilerin işine gelmedikleri için anlamadıkları kesin...dün gün boyu eşimle ne konuştularsa artık..kadın akşam eteklerini toplayıp apar topar bana gelmiş baksanıza
oho siz daha yolun başındasınız 19 yıllık evliyim bu yıl eşim kardeşlerine rest çekti oda kızım hastalanınca kardeşlerin ve annesin gerçek yüzünü gördü
çok haklısınız ama işte tavır koyunca karşıdaki ne anlıyor önemli olan bu...benimkilerin işine gelmedikleri için anlamadıkları kesin...dün gün boyu eşimle ne konuştularsa artık..kadın akşam eteklerini toplayıp apar topar bana gelmiş baksanıza
siz ne diyosununz ben o kadar sabırlı olduğumu hiç sanmıyorum ama başa gelince çekiliyo demekki
peki esin sana hak vermedimi? kiz babasinin bu kadar yardim etmesi benim garibime gitti , Allah razi olsun, babadir tabiki yardim eder ama, bu her ay'mi olur? bunu esiniz nasil kabul eder? hayir, onun ailesi nasil goz yumar ,ayri!
(afedersin canim, butun yorumlari okuyamadan yaziyorum, bilgi atlamis olabilirim)
siz esinizle guzelce bu konuyu dibine kadar konusun, birdaha da acmayin. Ama halledip acmayin tabi, onun bu durumda tavri , sizinkinden daha onemli. Kimse esinin ailesiyle arasi kotu olsun istemez, fakat bu hayata taciz'e kadar gelmis, ne demek ''onumuzdeki 3yil bebek dusunmeyin'', bunu hic kimse sizden isteyemez!! kayinvalide dahil.
Allah yardimciniz olsun canim...
bende 9 yıllık evliyim canım benim kaynımda sorumsuzun teki dünya kadar borç yapar sıkışır eşimde acır destek çıkar.
üstüne de kaynım bana ne yaptın ki der.bu insanı biz evlendirdik evimde uzun süre kaldı askerlik masrafını biz karşıladık.sonuç ne yaptın oldu
ve hala benim kocam akıllanmıyor.peki ben ne yapayım
aslında başa gelince çekilimiyor eşimle aramız açılıyor bozuluyorbekliyorum benim adam ne zaman akıllanacak diye
sende şimdiden restini çek canım sonra benim gibi sinir olup durursun
doğru söylüyosununz...ama neden bu böyle..insanları gerçekten anlamıyorum kardeşim diye mantığı yok mu benimde kardeşim var üstelik erkek ve benim bu dünyada annem babam göçüp gittiğinde tek varlığım olacak...bide çocukcaz öğrenci..o kadar ince düşüncelidir ki...gelip kalınca çocuk yük oluyorum der..öğrenci haliyle evime elinin bir kere boş geldiğini görmedim.ben evelndikten sonra benden bir lira harçlık aldığını bilmem..abla senin artık bi düzenin var her şeyini hallettinde bana harçlık verme mi kaldı..sen borçlerını hallet önce der..ama yetişmekle alakalı bizim ailemiz milleti sömürmeyi göstermedi ki valla sabahtan beri, sinirirmden kuduryorum..daha doğru düzgün bir iş yapmadım sinirimden
doğru söylüyosununz...ama neden bu böyle..insanları gerçekten anlamıyorum kardeşim diye mantığı yok mu benimde kardeşim var üstelik erkek ve benim bu dünyada annem babam göçüp gittiğinde tek varlığım olacak...bide çocukcaz öğrenci..o kadar ince düşüncelidir ki...gelip kalınca çocuk yük oluyorum der..öğrenci haliyle evime elinin bir kere boş geldiğini görmedim.ben evelndikten sonra benden bir lira harçlık aldığını bilmem..abla senin artık bi düzenin var her şeyini hallettinde bana harçlık verme mi kaldı..sen borçlerını hallet önce der..ama yetişmekle alakalı bizim ailemiz milleti sömürmeyi göstermedi ki valla sabahtan beri, sinirirmden kuduryorum..daha doğru düzgün bir iş yapmadım sinirimden
doğru yetiştirilme tarzı da çok önemli
benim ailemde böyle kardeşlerimdekesinlikle hiç kimseden bir beklentileri yoktur
kaynımsa sorumsuzun teki ama bizde asıl suçlu eşim canım.kardeşim diye tıpışlayıp duruyor acıyor arkasını topluyor.
ben kızıncada bana haklısın bu son diyor artık o da akıllandı diyor ama nafile
senin eşin galiba seni dinliyor sen yolun başındasın şimdiden önlemini al
senin sinirini çok iyi anlıyorum çünkü bende aynı durumdayım ama dediğim gibi daha yolun başındasın eşine ve ailesine bu konuda taviz verme
günaydın kızlar...
eşimin ailesinden nefret ediyorum..nefret ediyorum...daha önceki açtığım konudada bahsetmiştim,biz evlenirken eşimin ailesinden bir çöp bile göremedim die..eşimde bende 1 sene nişanlı kaldık.ve herşeyimizi taksitle aldık...ve halen ödemeye çalışıyoruz...bir büyük kaynım borç ister bir annesigil bunaltır..yeter ya..kayınvalidemler altınlarımı bile yediler hala doyuramadım ben bunları..iki kişi çalıştığımız halde halen benim canım babam destek çıkıyo bize ve ben artık bu durumu sinderemiyorum..en son olay ise şu; dün akşam kayınvalidem eşimi aradı eşimde gitti anneme bişey oldu galiba die (kendisi sirozda) bir panik bende geleyim dur dedim..beni yanlız istedi dedi..orda bir bozuldum zaten ..benim küçük kaynımda eltimde öğretmen..kendileri ayrı yerlerde görev yapıyolardı..sonra işte eş ayrılmazlığından bir araya gelebildiler..neyse işte eşya falan almaya başladılar..bunların bir kaç eksiği kalmış ve onlar alınacakmış..kayınvalidem dün eşime "biz size düğün yamak için çok borçalndık (ben hale meraktayım ben neyi ödüyosam)ben oçocuma hiç bişey yapamadım..karı koca çalışıyosununz ikinizde mühendissiniz..evinize bir sürü para giriyo..bunları o yüzden sen alacaksın yoksa analık hakkımı helal etmem demiş...ya borçum gıtlağımı geçti..daha ne bekliyolar bizden anlamıyorum..bi de büyük abisi var bunun her ay borç ister ve onlarda karı koca çalışıyolar üstelik kayınpederimin evinde oturuyolar kira dertleride yok ben bide kira veriyorum..
zaten biz onlar için bişeyler alacaktık..eşimde nnesine anne televizyonunu aldım kardeşimin bak hala ödüyorum..düğününde bileziğinide taktım...zaten senin bütün gelinlerin meslek dahibi hepsi çalışıyo.biz biraz daha fazla kaznıyouz die neden bize yükleniyosun demiş..kadın artık neler dediyse..eşim eve bembeyaz geldi..eğer seninde rızan varsa kardeşimin evinin halılarını biz alalım dedi bana..iyi dedim sen bilirsin ama yetti artık dedim senin ailen senden çekiyo benim babamda bizi toplayacam her ay para veriyo bu büyük haksızlık ve artık sabrım tükeniyo bil dedim...bilirsin küçük kardeşini severim,ne istiyosan alalım en fazla bir ay sonra biter borcumuz dedim ama abin arık para istemisin bizden onlarda çalışıyolar karı koca eğer benden hacerszi bi şey yaparsın beni karşına alırsın böle bil dedim...tamam üzülme snede haklsın ve ne olur annanlere bişey söleme dedi..şimdi biz size veriyoruz oğlum sende kardeşlerine veriyosun derler dedi..zaten senin ailenden gördüğümü kendi annemden babamdan görmedim...onları üzemk istemem dedi.bende yattım gidip...kavga etsek,bağırıp çğırsam eşim üzülüyo..ya yetti ciğerimi sökecekler
çok uzun oldu ama son hamleleride şu..dün kayınvalidem eşime araba borcununz üç senedn önce bitmez üç sene boyunca sizden ne bebek lafı nede ev lafı duymuycam oğlum bak beni üzme falan demiş çılracam ya..görüşmeyim diyecem nasıl olacak ya valla bi akıl verin ben napıyım mesafeyse kadın baksanıza oğlunu yanlız çağırıyo..allahım sen yardım et..
Canım benim hep bu görmüş,geçirmişlikten geliyo bunlar..
Sen nazik,kibar olayım derken,onlar büyük saygısızlık yapmak istemem derken bunlar oluyoo.
Bugün yarın bu babanın kulagına gider ve emin ol senin eşine vereceğin tepkiden belki daha yıkıcısını kocana söyler...
Al karşına konuş eşinle birikim yapmamız lazım,kiradaymışşın daha tatlım...Böyle giderse de daha kirada kalırsınız.Eşin tabiki abilik,kardeşlik vasıflarını yerine getirecek ama bu her defasında da olmaz..Önceliği ailesine yani sana vermesi lazımm.Tatlı bi dille konuş bakalım.
gelin alıyorlar ya kendilerine her şeyi yaptırırlar, istedikleri her zamane vine gelir kalırlar, parasını istedikleri gibi yerler zaten o gelin çalışsa da oğlundan fazla maaş bile alsa o gelinin değil onların parasıdır. evlenirken 3 kuruş yardım ederler ya da hiç etmezler ama "sürekli erkek çocuğu evlendirdik çok zor durumdayız" diye acındırırlar.