Eşimin ailesinden nefret ediyorum

ya hadi kayınvalideni anlıyorum diyelim. Acındırıyorlar...
Annede acıyor..
ya o eşinin edepsiz kardeşiyle yengesine ne oluyor?
hem çalışıyorlar hem kendi evlerinde oturuyorlar siz kira ödüyorsunuz para vereceksiniz...
bunlar benimde başımdan geçti..
kirada oturuyorum. araba yok.
görümcemin kendi evi..
kaçıncıya araba değiştirirler bizden borç isterler...
biz kıt kanaat geçiniriz bizden borç isterler ve eşimde geri almaz üstelik..
neyse şimdi görüşmüyorumda kurtulduk...

ya şunuda anlarım. Sizin kendi evinizdir.onlarda çoluk çocuk vardır. Kiradır.
geçici dönem destek çıkarsınız. Aile kardeşler bunun için vardır..
ama anacım bunlar kene gibi yapışmış birkere...
Bana en çok koyan ise kendim özendiğim şeyi alamıyorum..
yeni ev alıyorlar ağlanıyorlar kredi diye..
sonrada süs püs eşyası alıyorlar..
yok ya...
Ama ne yapacaksın kardeş işte..
Eşimde bana söylemişti birkere. yakınmıştı onların sorumsuzluğundan aynı senin eşin gibi.
bensana özendiğin şeyleri almayı erteliyorum.
sıkışıklar diyorum.
onlar gidiyorlar lüks tüketim yapıyorlar demişti.

benim kayınvalidem de biz beyaz eşya seçerken en sadesini ucuzunu almamızı önermişti:) kendimiz ödeyeceğimiz halde. düğünden sonra kendilerini yeni evlerine çıktılar bi baktım ki bütün ev ankastre yapılmış, koridorları bile insana duyarlı sensörlü yerden yanan ışıklarla çalışıo:) oysa ki bizi havaalanında uğurlarken eşime paramız yok demişlerdi o da elimizde kalan son nakit paramızı acıyıp onlara vermişti...

ayenen dediğin gibi canım...hep sıkışıklar..kira yok.kredi yok..bizde arabadan dolayı kredi borçu var, kira var,düğün borcu var..ama bir acındıryor abisi işte çocuk varmış çok masraflıymı...ogün eşime abinlarin bütün parası evlerine giriyo bi borçleri yok, evlendiler 6 sene sonra çocuk yaptılar hiç insan çocuğumuz olacak die biraz bırkım yapmaz dedim.eşimde abimde o eş olduğu sürece onlardan bi yol olmaz dedi ki doğru büyük eltimin..süsüne püsüne gezmesine toazmasına para falan yetmez gerçeken her sene en az 2 çift çizme alır geçensenki geçen senen modasıymış giyemezmiş..artık bilemiyorum bir giydiğini bir daha giymeyen eymiş onu eltimi götünce anlıyorum..bende eşime o zaman az gezip az alışveriş yapsın bendede uzak dursun dedim...tam büyüğün kürtüldük die sevinirken bu seferde küçüğü çıktı..abisi istesede geri çeviryo yada bana ole dio..hatta biz araba için krdi çekince bıraz fazla çekin falan dediler..bende direk karşı çıktım o günden beri utanmadan birde bize abisi kırıldık size dio hey allahım ya sabır..peygamber sabrı versin

ya işte buna kızıyorum bilmem kaç yaşına gelmişsin bu saaten sonra sana ne gerek..iki genç insan bir hevesevleniyoler herşeyin en güzeline heves ediyo insan ..biraz yardım edeceğine aman elindekinde alalım el kızımı yiyecek oğlumun hazırını mantığı var ya iffit oluyorum canım...ama onlar el kızının herşeyini yemeyi mübah görüyolar...

Kayinvalide cok ayip etmis...
bu kadar hayatiniza mudahale etmesi hem ayip, hem kaldirilamaz, hemde esinizin annesi olmasina ragmen haksizlik!
tavrinizi koyun.

Kayinvalide cok ayip etmis...
bu kadar hayatiniza mudahale etmesi hem ayip, hem kaldirilamaz, hemde esinizin annesi olmasina ragmen haksizlik!
tavrinizi koyun.

çok haklısınız ama işte tavır koyunca karşıdaki ne anlıyor önemli olan bu...benimkilerin işine gelmedikleri için anlamadıkları kesin...dün gün boyu eşimle ne konuştularsa artık..kadın akşam eteklerini toplayıp apar topar bana gelmiş baksanıza

oho siz daha yolun başındasınız 19 yıllık evliyim bu yıl eşim kardeşlerine rest çekti oda kızım hastalanınca kardeşlerin ve annesin gerçek yüzünü gördü

oho siz daha yolun başındasınız 19 yıllık evliyim bu yıl eşim kardeşlerine rest çekti oda kızım hastalanınca kardeşlerin ve annesin gerçek yüzünü gördü

siz ne diyosununz ben o kadar sabırlı olduğumu hiç sanmıyorum ama başa gelince çekiliyo demekki

peki esin sana hak vermedimi? kiz babasinin bu kadar yardim etmesi benim garibime gitti , Allah razi olsun, babadir tabiki yardim eder ama, bu her ay'mi olur? bunu esiniz nasil kabul eder? hayir, onun ailesi nasil goz yumar ,ayri!
(afedersin canim, butun yorumlari okuyamadan yaziyorum, bilgi atlamis olabilirim)
siz esinizle guzelce bu konuyu dibine kadar konusun, birdaha da acmayin. Ama halledip acmayin tabi, onun bu durumda tavri , sizinkinden daha onemli. Kimse esinin ailesiyle arasi kotu olsun istemez, fakat bu hayata taciz'e kadar gelmis, ne demek ''onumuzdeki 3yil bebek dusunmeyin'', bunu hic kimse sizden isteyemez!! kayinvalide dahil.
Allah yardimciniz olsun canim...

siz ne diyosununz ben o kadar sabırlı olduğumu hiç sanmıyorum ama başa gelince çekiliyo demekki

bende 9 yıllık evliyim canım benim kaynımda sorumsuzun teki dünya kadar borç yapar sıkışır eşimde acır destek çıkar.
üstüne de kaynım bana ne yaptın ki der.bu insanı biz evlendirdik evimde uzun süre kaldı askerlik masrafını biz karşıladık.sonuç ne yaptın oldu
ve hala benim kocam akıllanmıyor.peki ben ne yapayım
aslında başa gelince çekilimiyor eşimle aramız açılıyor bozuluyorbekliyorum benim adam ne zaman akıllanacak diye
sende şimdiden restini çek canım sonra benim gibi sinir olup durursun

eşim bu duruma çok üzülüyo canım...kendi babmdan görmediğimi görüyorum senin babamda diyo...ama işte allaha şükür babmın durumu iyi..zaten ne olduysa ondan oldu..nişanlılık döenminde paranız var diyip üstü kapalı herşeyi bizden beklediler...ama babam eşimi o kadar çok severki sanki kendi evladı..planlara gelince kimseyi dinleyecek değilim bebek allahın lütfüdür..olursa onlar ole dedi die vazgeçecek değilim tabi..zaten ailemede anlatım drumu babam ben destek çıkayım bi ev alıp ağızlrını kapasımn demiş..işte ne denirese densin babamda evledının hatırına katlanıyo

doğru söylüyosununz...ama neden bu böyle..insanları gerçekten anlamıyorum kardeşim diye mantığı yok mu benimde kardeşim var üstelik erkek ve benim bu dünyada annem babam göçüp gittiğinde tek varlığım olacak...bide çocukcaz öğrenci..o kadar ince düşüncelidir ki...gelip kalınca çocuk yük oluyorum der..öğrenci haliyle evime elinin bir kere boş geldiğini görmedim.ben evelndikten sonra benden bir lira harçlık aldığını bilmem..abla senin artık bi düzenin var her şeyini hallettinde bana harçlık verme mi kaldı..sen borçlerını hallet önce der..ama yetişmekle alakalı bizim ailemiz milleti sömürmeyi göstermedi ki valla sabahtan beri, sinirirmden kuduryorum..daha doğru düzgün bir iş yapmadım sinirimden

doğru yetiştirilme tarzı da çok önemli
benim ailemde böyle kardeşlerimde kesinlikle hiç kimseden bir beklentileri yoktur
kaynımsa sorumsuzun teki ama bizde asıl suçlu eşim canım.kardeşim diye tıpışlayıp duruyor acıyor arkasını topluyor.
ben kızıncada bana haklısın bu son diyor artık o da akıllandı diyor ama nafile
senin eşin galiba seni dinliyor sen yolun başındasın şimdiden önlemini al
senin sinirini çok iyi anlıyorum çünkü bende aynı durumdayım ama dediğim gibi daha yolun başındasın eşine ve ailesine bu konuda taviz verme

T
unuttuğunuz birşey var evlenmeden önce kaynanalar çocuklarının beynini yıkıyorlar hanımlarınızı dinlemiyeceksiniz birbirinize yardım edeceksiniz diye e böylece sanki gelinler bunada imza atmış gibi kızım 8 aylıkken kaynım bizde kaldı sonra diğer kaynım iş yeri yakın diye onada hergün öğlen yemeği hazırlamamı istendi eşimle bu konularda çok tartıştık yemek olayını kabuk etmeyince o kaynım benden hoşlanmaz kendini kullandırmayınca kötü gelin oluyorsun bana ne kaynana az çocuk doğursaydın

evet saolsun allahtan dinliyo..çünkü parasızlık acısını beraber çekiyoruz...abisinin eşine bakıyo kadın hiç bişeyini ertlemeiyo ben herşeyimi erteliyorum bunuda görüyo..ama işte anne hasta olunca yol burda tıkanıyo..annem hasta şimdi üzülür hasta olur die işler tersine dönüyo..bende buna kızyorum kayınvalidem hastalığını çok iyi kullanıyo...sanki benim kocam ağaç kavuğundan çıktı...sanki bu onun anası değil...güzellikle izah ediyorum olmuyo,kavga ediyorum olmuyo..düşmüyolar ya omuzlarımızdan..illa kötü mü konuşmak lazım..o zamanda kadın hasta oluyo..sebeb olmuş oluyoruz..ama karalıyım cnm artık bende hiç bir isteğimi ertelemeyecğim..ben erteledikçe onlar yüz buldu..baksana çocuk yapamma bile kadın süre koyuyo yok artık gel ortamıza yat hayret bi olay ya

Canım benim hep bu görmüş,geçirmişlikten geliyo bunlar..
Sen nazik,kibar olayım derken,onlar büyük saygısızlık yapmak istemem derken bunlar oluyoo.
Bugün yarın bu babanın kulagına gider ve emin ol senin eşine vereceğin tepkiden belki daha yıkıcısını kocana söyler...
Al karşına konuş eşinle birikim yapmamız lazım,kiradaymışşın daha tatlım...Böyle giderse de daha kirada kalırsınız.Eşin tabiki abilik,kardeşlik vasıflarını yerine getirecek ama bu her defasında da olmaz..Önceliği ailesine yani sana vermesi lazımm.Tatlı bi dille konuş bakalım
.

gelin alıyorlar ya kendilerine her şeyi yaptırırlar, istedikleri her zamane vine gelir kalırlar, parasını istedikleri gibi yerler zaten o gelin çalışsa da oğlundan fazla maaş bile alsa o gelinin değil onların parasıdır. evlenirken 3 kuruş yardım ederler ya da hiç etmezler ama "sürekli erkek çocuğu evlendirdik çok zor durumdayız" diye acındırırlar.

sizemi güvenip evlenmişler sizemi güvenip ev açıyolar hay allahım ya....
kaynananızda çok fenaymış gerçekten
eşinizde diyememişmi anne çocuk yaparken sizemi sorucaz
bence artık sende tavrını koy bir daha kimseye yardım etmiycez biz kimden yardım gördük de.
yardım kurumunu geçmişsiniz:97:

emin olun benimde en büyük korkum ..çümkü nasıl olursa olsun isterse kümes olsun ama kendimin bir evi olsun istiyorum...eşimde farkında ama işte anne kıramıyo demkki ama dün söyleyeceğimi söyledim..biz de aileyiz artık dedim bakalım korkarak bekliyorum kayınımla eltimin buraya gelmesini ne nasıl olacak biz inş. hiç bişeyalamdan bu işten sıyrılabilecekmiyiz.

aynen söylediğiniz gibi..daha önceki bir yorumdada yazmıştım..oğlumun hazırını el kızmı yiyecek die..ama siz bizim kanımız emin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…