• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN AİLESİNDEN BUNALDIM. LÜTFE YARDIM EDİN

Bizim toplumda evliliğin yürümesi tamamen erkeğe bağlı bence, erkek eşini koruyabilecek ,dengeleyebilecek olgunlukta değilse o aile kadınin sabrina muhtaç kaliyor, e kadın da beş yıl on yıl sabredip deliriyor haliyle,umarım sabirlisinizdir ama kocanizin değişme ihtimali yok gibi, şimdiden delirin gitsin bence,belki bu düzene iyice alışmadan gözleri korkar da rahat birakirlar
Kadın 5, 10 yıl sabredip deliriyor tespiti muhtesem. Ben 8 yıllık evliyim. Bu yıl resmen deli gibi geziyorum ortalıkta :( sanirim tahammül bitiyor.

Her evlat annesini dinler, kimimizin annesi özgürlük aşılamıştır onu dinler, kimisi söz dinle diye büyütmüştür onu dinler, kimisi ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasıncı büyütülmüştür idare etme sanatını bilir ve onu uygular. Siz büyüklere cevap verilmenin doğru olmadığını, misafire hürmetin öğretildiği, laf söz olmasın diye büyütülmüşsünüz deşin altını öyle çıkar, eşiniz de anne önce gelir-cefakar fedakar anneye değer ver diye büyümüş. Eltinizin çocuğuna bakıyormuş sorun ne kadar dertlidir, çocuğuna istediği terbiyeyi veremiyordur bile.
Size kahveyi makine yapıyor dediğinde oturacaktınız yerinize kızım kahve yapacaktın deyince anne makine yapıyormuş ya makinenin kahve hazır demesini bekliyorum deyip atacaktınız kahkahayı, milletin yanında laf yemeyi asla sevmezler çünkü. Beşik konusuna kimi bencillik gibi bakabilir ama ilk bebek önce o yatsın istemeniz doğal, düşer müşer dediklerinde bir şey olmaz her yanına yastık koyarız deyip siz hazırlayıverecektiniz yeri, onlara bırakmayacaktınız, azıcık cevval ve pratik olun.Teyzeyi size mi kitledi misafir olarak, yabancı değil ben zorlanıyorum artık o yapar ben yerim, zaten sen beni kızın gibi gördüğünden bana misafir gibi ağırlanmayı isteyen birini göndermezsin, malesef var öyle vicdansızlar karnı burnunda insanları misafirle yoranlar deyip hakkaten elinizi bir şeye sürmeyeceksiniz. Kalmış şurda 10-15 gününüz. Siz de laf çevirme sanatını öğrenin yoksa işiniz yaş. Bir şeyi istemiyor musunuz söyleyeceksiniz, konuşmak isteyen her türlü konuşur.
Herkes eşinizde bitiyor iş demiş çok doğru, iyilik yaramıyorsa farklı teknikler geliştirin.
Kayınvalide master degree, kibarlık ona işlemez çünkü oğlu her dediğini yapıyor.
O kadar doğru tespitler yapmışsınız aynen öyle diye diye okudum inanın. Benim büyütülme ve eşimin büyütülme tarzlarına kadar. Bu kadar çocuklarına düşkün olup her dk diplerinde olan bir kadının anlayışlı olarak eşinin ailesini de görün demesini beklemem de yanlış değil diye düşünüyorum bende kendimce.
Tabiki yeri geliyor eltime destek çıktığımda gizliden bana teşekkür ediyor. O daha uzun süre maruz kaldı.
Hep iyi niyetimden siz kendiniz yapın dedim oda eltimi kırmamak için çünkü düşünceli biri kendisi. Orada kayınvalidem yüzünden olan bir durumdu.
İnanın hala sindiremiyorum düşündükçeçıldırıyorum. Aileme söylemedm bile bayramda misafirim olduğunu ne tepki vereceklerini kestiremiyorum çünkü. Birde bizimkilerin ilk torunu onların ise 3. Bizimkiler doğal olarak biraz daha hassaslar şu an. Üstüme titriyorlar.
Artık lafı geldiğinde söylemeye çalışıyorum. Misafir durumunda da bir aradaydık eşimle yalnız kaldaydık nasıl ağırlarım ederim diye istemediğimi söylerdim. Ama annesi hemen zaten teyzende sizde kalmak istiyor deyince eşim de gelsinler madem işte dedi. Yani erkekler bunu göremiyor mu hamile diye göndermek istemiyorum. Nereye sığacaklar gelsinler dediğinde hemen teyzende size gelmek istiyordu. Göndermek istemeyen insanın tepkisi o mu olur sizce yok oğlum bir şekilde ayarlarız. Sen evli olmasan ne olacaktı falan demesi gerekmez mi

O kadar doğru tespitler yapmışsınız aynen öyle diye diye okudum inanın. Benim büyütülme ve eşimin büyütülme tarzlarına kadar. Bu kadar çocuklarına düşkün olup her dk diplerinde olan bir kadının anlayışlı olarak eşinin ailesini de görün demesini beklemem de yanlış değil diye düşünüyorum bende kendimce.
Tabiki yeri geliyor eltime destek çıktığımda gizliden bana teşekkür ediyor. O daha uzun süre maruz kaldı.
Hep iyi niyetimden siz kendiniz yapın dedim oda eltimi kırmamak için çünkü düşünceli biri kendisi. Orada kayınvalidem yüzünden olan bir durumdu.
İnanın hala sindiremiyorum düşündükçeçıldırıyorum. Aileme söylemedm bile bayramda misafirim olduğunu ne tepki vereceklerini kestiremiyorum çünkü. Birde bizimkilerin ilk torunu onların ise 3. Bizimkiler doğal olarak biraz daha hassaslar şu an. Üstüme titriyorlar.
Artık lafı geldiğinde söylemeye çalışıyorum. Misafir durumunda da bir aradaydık eşimle yalnız kaldaydık nasıl ağırlarım ederim diye istemediğimi söylerdim. Ama annesi hemen zaten teyzende sizde kalmak istiyor deyince eşim de gelsinler madem işte dedi. Yani erkekler bunu göremiyor mu hamile diye göndermek istemiyorum. Nereye sığacaklar gelsinler dediğinde hemen teyzende size gelmek istiyordu. Göndermek istemeyen insanın tepkisi o mu olur sizce yok oğlum bir şekilde ayarlarız. Sen evli olmasan ne olacaktı falan demesi gerekmez mi
Ailesine düşkün adam ya da kadın fark etmez eşinin düşkünlüğünü umursamaz ki ona göre rn birinci en düşkün en bi en aile kendisinindir. Sizin hamileliğinizin son günlerinizin zorluğunu eşiniz anlamaz çünkü o kendisinin evlilikte daha önemli olduğunu düşünerek büyümüş bir yurdum erkeği. Malum erkek olmak bir ayrıcalık yurdumda. Siz anlatacaksınız, öldüm bittim şeklinde değil; uzmanların yazılarından annenin ruhsal durumunun bebeği nasıl etkilediğini okutacaksınız ya da izleteceksiniz çünkü siz derseniz abartı naz olur, uzman derse önemsenir; çünkü eskiler 10 tane doğurmuş gık dememiştir.
Mutlaka düzelir bazı şeyler ama sizden de götürür.
Tam yeriymiş aslında eşinize dönüp ben de burdayım bana sorsaydın gelsin işte derken bu hhalimde benim hizmete ihtiyacım var evime ilk defa yatılı gelen insanın yanında nasıl yatıp dinleneyim? Kendim yapacak halim olmasa anneme gider yerim evdeki insanı aç mo bırakayım bunları senin düşünmen lazım, karnımdaki karpuz değil ikimizin bebeği diye söyleyecektiniz. Kimse size emrivaki yapamayacağını öğrenecekti.

Ailesine düşkün adam ya da kadın fark etmez eşinin düşkünlüğünü umursamaz ki ona göre rn birinci en düşkün en bi en aile kendisinindir. Sizin hamileliğinizin son günlerinizin zorluğunu eşiniz anlamaz çünkü o kendisinin evlilikte daha önemli olduğunu düşünerek büyümüş bir yurdum erkeği. Malum erkek olmak bir ayrıcalık yurdumda. Siz anlatacaksınız, öldüm bittim şeklinde değil; uzmanların yazılarından annenin ruhsal durumunun bebeği nasıl etkilediğini okutacaksınız ya da izleteceksiniz çünkü siz derseniz abartı naz olur, uzman derse önemsenir; çünkü eskiler 10 tane doğurmuş gık dememiştir.
Mutlaka düzelir bazı şeyler ama sizden de götürür.
Tam yeriymiş aslında eşinize dönüp ben de burdayım bana sorsaydın gelsin işte derken bu hhalimde benim hizmete ihtiyacım var evime ilk defa yatılı gelen insanın yanında nasıl yatıp dinleneyim? Kendim yapacak halim olmasa anneme gider yerim evdeki insanı aç mo bırakayım bunları senin düşünmen lazım, karnımdaki karpuz değil ikimizin bebeği diye söyleyecektiniz. Kimse size emrivaki yapamayacağını öğrenecekti.
Ne kadar yanlış bir büyütme tarzı. Cahillik demek istemiyorum neticede benim sevdiğim adamı doğuran insan ama yaptığı cahillik bencillik.
Daha şimdiden götürüyoe sormayın. Ben ki hayata her şekilde pozitif bakmaya çalışan bir insanımdır. Sinirliyimdir ama sinirli anımda bile ağzımdan çıkan lafları tek tek tartar söylerim.
Bugün aşkım başka bir şey için ben yapamam dedim ben sana yaptırmam ben seni sırtımda taşırım hep böyle konuşuyor. İkili ilişkilerimiz de gerçekten aramız çok iyi.
Yemek bana kalmaz merak etmeyin her akşam kayınvalideme taşınırız. Ama benim son zamanlarım arkadaşlarımızda geliyor bayrama belki onlarlada bişey yapmak isteyeceğim. Ama hiç zannetmiyorum bütün akiamların tek tek planı yapılmıştıe. Herkes bişey deyince eşimde aağolsun hayır demiyor.

Sormayın daha yazamadım bir de beni düşünün ne kadar daraldım özellikle şu hamile halimle. Yeri geliyor artık surat asıp tavır da gösteriyorum. Ama o zaman da eşimle tartışıyoruz. Sakin söylesem hemen celalleniyor derdimi anlatamıyorum istediğim gibi.Sıcağın alnında kayınvalidem zorla kahvaltıya götürünce çok sıcak bunaldım falan dedim kayınvalidem ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Bende görmemezliğe vurdum ağladığını çünkü onun hatası herşey kendi istediği olsun diyip kimseyi dinlememesinden. Eşim kadına bişey demedin orda ağladı diyip benle kavga edip annesini teselli ettirdi sonra. Böyle kurnaz bir kayonvalidem var.
Gercekten cok iyiymis k.valide hanim.
Orda bos yere sebepsiz aglarken esiniz size catsa ne olacakti.
Ben kaynananin boyle politik olanindan korkarim.
Masallah bazilari guzel beceriyo.kafasi az calisan ogullarida hicbir seyi gormuyor

Aynı şekilde bende özellikle şu hamile zamanlarımda olanları hiç bir zaman unutmayacağım. Aslında hiç birine mecbur değiliz tabi ama bizim yetişmemizle onların ki bir değil demek ki. Yukarıda Allah var görüyor herşeyi bizede bu sabrımızın karşılığını muhakkak verir.
Bu canda bize emanet biliyorsunuz degil mi?allahtan gelen hastaliga vs.tamam sabir gosterilir sikayet edilmez ama bir kisi digerine zulm ediyorsa psikolojik siddet uyguluyorsa karsidaki kendi annen kardesin baban bile olsa kendini korumalisin.
Iyi niyet oldugu zaman herturlu fedakarligi gosterin zaten bundan kimse gocunmaz , hatta daha fazlasini yapmak isterseniz ama araya kotu niyet karisiyosa baskalarina gosteeis yapmak icin size fazladan is cikariliyosa, yaptiklariniz gormezden geliniyorsa orda bir sinir cizmek lazim.

Dedigim gibi bu es ailesi icin gecerli degil kim olursa olsun..

Normal hayatta nasıl birisiniz ? Naif kibarlıktan kimseye hayır diyemiyor musunuz mesela veya siz hayır deyince sözünüz dinlenmeyince başkalarına uyarmısınız? Arkadaş ortamında nasılsınız çevrenizde nasıl biri olarak bilinirsiniz. Anlattıklarınızdan sadece kayınvalidenizde suç bulamadım. Sizde kendi hayatınızı yönetemiyorsunuz çok sesiz içine kapanık asosyal fazla naif kırılgan alıngan gibi bi izlenim oluştu. Eğer durum böyleyse çözüm sizde. Kayınvalideniz veya eşiniz değil önce siz kendiniz değişmelisiniz. Mesela şunu merak ettim niye sürekli kendi annenize gitmek için eşinizden onay bekliyorsunuz? Her mesajınızda bunu sezdim. O hayır dediği zaman kendi kararlarınızı uygulayamıyorsunız. Ama adam size çatır çatır her dediğini yaptırıyor. Bırakın sizin kararlarınızı . Kendi dediğini yaptırıyor. Oturmamış evliliğiniz tam bir cehennem. Sürekli stres halindesiniz. Bide hamile kalmışsınız. Keşke korunsaydınız evliliğiniz oturana kadar. Şimdi çocuk olacak zaten boşanamaz diye bi düşünce yapısı oluyo bazı hödüklerde. Üzgünüm toplum yapısı. Hayat okadar kısa ki. Kelebek kadar ömrümüz var aslında düşünürsek. Ve bu kısacık ömrümüzde yaşadığınız strese üzüntüye bakın. Kendinize dert almışsınız evlenerek. Bide çok geliyor nasıl yetişeceksiniz eş aile çocuk kendi ailen? Mesela sen diyemiyomusun annemin yanında doğurucam? Niye böyle pasifsin? Çocukluğundan beri gelen bişey mi bu ya da karakterin mi böyle? Tam çerezlik kıtır kıtır yemelik gelinsin akbaba kaynana yerde kemiklerini tükürüverir valla

Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle annesi.
Eşim ailesine çok düşkün. Aynı şekilde bende. Aynı şehirdeyiz hepimiz.
Ancak eşimin ailesi çok kalabalık.Sürekli bir arada olmak istiyorlar. Ben annesine söylediğim birşeyi hemen başkasından duyabiliyorum. Eşimin annesi Çok iyi bir insan yukarı da Allah var ancak artık çocuklarının ayrı birer ailesi olduğunu unutarak hala onun istediği gibi hareket etmelerni istiyor. Sürekli haftada 3-4 kez yemeğe çağırıyor. Birde beni aramıyor eşimi arıyor çünkü onun tamam diyeceğini biliyor. Ben evde kaç tencere yemek yapmış oluyorım. Bazen birde laf sokuyor siz gelceksiniz diye şunu bunu yapmıştım. En son dedim anne bende evde yemek yapıyorum önceden haber versen ona göre uğraşmazsın diye.
Birde ağzına dolamış olduğu hep beraber olalım hep beraber olalım lafı. Herşeyi de tatlı diliyle bir şekilde yaptırıyor.
Bende kendi ailemle aynı şehirdeyim ancak eşimin ailesini daha çok görüyorum. Ancak eşim bunu kabul etmiyor hemen kavga çıkartıyor. Her düğünde bizi de yanında götürmek istiyor. Evine misafir gelsin ille bizde gidiyoruz. Artık çok bunaldım.o kadar iç içeler ki her bayram bile birlikte olmaya çalışıyorlar. Eşimin abisi başka şehirde ya biz oraya gidiyoruz ya onlar geliyor. Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.Sadece çocuklarının yanında gösteriş yapıyor.
2 yıllık evliyim ve şuan 9 aylık hamileyim. Bu bayram olan artık benim için son nokta oldu. Yine abileri geliyor. Bu sefer dayısı ve 2 çocuğu teyzesi ve çocuğuda geliyor. E o kadar kalabalık olunca eşim bizde de kalsınlar dedi. Kayınvalidem hemen hamile olduğu için yollamak istemiyorum diyor. Eşimde ben ona yardım ederim deyince teyzende sizde kalmak istiyordu zaten diyor. Hamile diye yollamak istemiyorum demesi sırf göz boyama. 7 aylık hamileyken kayınvalidemin 10 tane arkadaşını evimde ağırladım. Mamalarımı da yaptım. Kahve yapıyım dediğimde insanlar gerek yok uğraşma derken kayınvalidem makinada yapıcak uğraşmıcak zaten yapsın. Kalkmayın daha oturun diye laflr söylüyor. Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar. Eşim gelince de zaten bişey demedi karında diyor. Bunu söyleyince bende kızdım diyemiyorum. Her olayımız böyle.daha o kadar çok var ki yazmam sayfalar alır. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Aynı hatta dahada fazlası bendede var

Geçirdim inanın geçirdim başka zamanlarda hem de bu halimle ağlama krizlerine girdim. Kesinlikle öyle bana bencil diyen arkadaşlar olmuş ama onun abileri şehir dışından geldi diye ben 10 gün boyunca nerdeyse kendi ailemi göremedim. Evlilik yıldönümümde burdalardı birde. Bu seferlik böyle olsun her zaman olmuyor ki diyor. İnanın kocama da aynı şekilde kızıyorum. Ama değiştiremiyorum. Bağırınca ben suçlu oluyorum. Bizimkilerle de çıktımı bütün gün geziyormuşuz denize gidiyormuşuz onun ailesi onları yapamıyormuşuz. Bir şekilde haklı çıkmaya çalışıyor. Sakin olunca da fırsattan istifade yapıyorlar.
Allahtan teyzeleri dayısı abis şehir dışında ama maşallah herşeye yetiyorlar. Yok ondan eminim doğumdan 1 gün sonra herkesi doldurmaya başlar kayınvalidem. Eşime onuda söyledim bak ben 1 ay sonra mevlid yapacağım. Ameliyatlı olucam eve çok insan gelmesn sen anneni uyar. Gelmek isteyen insana nasıl gelmein diyelim diyiveriyor o zamanda
Sen soyleyeceksin 1 aydan once kimse gelmesin ben ameliyatli olacagim dinlenmem lazim demelisin.

Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle annesi.
Eşim ailesine çok düşkün. Aynı şekilde bende. Aynı şehirdeyiz hepimiz.
Ancak eşimin ailesi çok kalabalık.Sürekli bir arada olmak istiyorlar. Ben annesine söylediğim birşeyi hemen başkasından duyabiliyorum. Eşimin annesi Çok iyi bir insan yukarı da Allah var ancak artık çocuklarının ayrı birer ailesi olduğunu unutarak hala onun istediği gibi hareket etmelerni istiyor. Sürekli haftada 3-4 kez yemeğe çağırıyor. Birde beni aramıyor eşimi arıyor çünkü onun tamam diyeceğini biliyor. Ben evde kaç tencere yemek yapmış oluyorım. Bazen birde laf sokuyor siz gelceksiniz diye şunu bunu yapmıştım. En son dedim anne bende evde yemek yapıyorum önceden haber versen ona göre uğraşmazsın diye.
Birde ağzına dolamış olduğu hep beraber olalım hep beraber olalım lafı. Herşeyi de tatlı diliyle bir şekilde yaptırıyor.
Bende kendi ailemle aynı şehirdeyim ancak eşimin ailesini daha çok görüyorum. Ancak eşim bunu kabul etmiyor hemen kavga çıkartıyor. Her düğünde bizi de yanında götürmek istiyor. Evine misafir gelsin ille bizde gidiyoruz. Artık çok bunaldım.o kadar iç içeler ki her bayram bile birlikte olmaya çalışıyorlar. Eşimin abisi başka şehirde ya biz oraya gidiyoruz ya onlar geliyor. Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.Sadece çocuklarının yanında gösteriş yapıyor.
2 yıllık evliyim ve şuan 9 aylık hamileyim. Bu bayram olan artık benim için son nokta oldu. Yine abileri geliyor. Bu sefer dayısı ve 2 çocuğu teyzesi ve çocuğuda geliyor. E o kadar kalabalık olunca eşim bizde de kalsınlar dedi. Kayınvalidem hemen hamile olduğu için yollamak istemiyorum diyor. Eşimde ben ona yardım ederim deyince teyzende sizde kalmak istiyordu zaten diyor. Hamile diye yollamak istemiyorum demesi sırf göz boyama. 7 aylık hamileyken kayınvalidemin 10 tane arkadaşını evimde ağırladım. Mamalarımı da yaptım. Kahve yapıyım dediğimde insanlar gerek yok uğraşma derken kayınvalidem makinada yapıcak uğraşmıcak zaten yapsın. Kalkmayın daha oturun diye laflr söylüyor. Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar. Eşim gelince de zaten bişey demedi karında diyor. Bunu söyleyince bende kızdım diyemiyorum. Her olayımız böyle.daha o kadar çok var ki yazmam sayfalar alır. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Onlar varken doldurun konuyu komşuyu eve huzur vermeyin misafire
Ayrıca kayınvalideniz iyi bir insan değil bence
Çocuklarının hayatını yöneten bir despot bunu tatlı dille yapıyor olması bir şey değiştirmez
Ben olsam sürekli ailemden birilerini çağırırım evde eşimle tek kalmam taki seni anlayana kadar
Arada yemek yapıp çağırdığında inat edip gitmezdim ben bugün yemek yaptım bunu yiyeceğim diye
İyice tepenize çıkmışlar malesef

Sormayın daha yazamadım bir de beni düşünün ne kadar daraldım özellikle şu hamile halimle. Yeri geliyor artık surat asıp tavır da gösteriyorum. Ama o zaman da eşimle tartışıyoruz. Sakin söylesem hemen celalleniyor derdimi anlatamıyorum istediğim gibi.Sıcağın alnında kayınvalidem zorla kahvaltıya götürünce çok sıcak bunaldım falan dedim kayınvalidem ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Bende görmemezliğe vurdum ağladığını çünkü onun hatası herşey kendi istediği olsun diyip kimseyi dinlememesinden. Eşim kadına bişey demedin orda ağladı diyip benle kavga edip annesini teselli ettirdi sonra. Böyle kurnaz bir kayonvalidem var.
Aşırı sinsi Kocanda ana delisi
Kesseler teselli etmezdim

Normal hayatta nasıl birisiniz ? Naif kibarlıktan kimseye hayır diyemiyor musunuz mesela veya siz hayır deyince sözünüz dinlenmeyince başkalarına uyarmısınız? Arkadaş ortamında nasılsınız çevrenizde nasıl biri olarak bilinirsiniz. Anlattıklarınızdan sadece kayınvalidenizde suç bulamadım. Sizde kendi hayatınızı yönetemiyorsunuz çok sesiz içine kapanık asosyal fazla naif kırılgan alıngan gibi bi izlenim oluştu. Eğer durum böyleyse çözüm sizde. Kayınvalideniz veya eşiniz değil önce siz kendiniz değişmelisiniz. Mesela şunu merak ettim niye sürekli kendi annenize gitmek için eşinizden onay bekliyorsunuz? Her mesajınızda bunu sezdim. O hayır dediği zaman kendi kararlarınızı uygulayamıyorsunız. Ama adam size çatır çatır her dediğini yaptırıyor. Bırakın sizin kararlarınızı . Kendi dediğini yaptırıyor. Oturmamış evliliğiniz tam bir cehennem. Sürekli stres halindesiniz. Bide hamile kalmışsınız. Keşke korunsaydınız evliliğiniz oturana kadar. Şimdi çocuk olacak zaten boşanamaz diye bi düşünce yapısı oluyo bazı hödüklerde. Üzgünüm toplum yapısı. Hayat okadar kısa ki. Kelebek kadar ömrümüz var aslında düşünürsek. Ve bu kısacık ömrümüzde yaşadığınız strese üzüntüye bakın. Kendinize dert almışsınız evlenerek. Bide çok geliyor nasıl yetişeceksiniz eş aile çocuk kendi ailen? Mesela sen diyemiyomusun annemin yanında doğurucam? Niye böyle pasifsin? Çocukluğundan beri gelen bişey mi bu ya da karakterin mi böyle? Tam çerezlik kıtır kıtır yemelik gelinsin akbaba kaynana yerde kemiklerini tükürüverir valla
Aksine asosyal biri değilimdir. Planlar yapar arkadaşlarımızı bir araya toplarım. İkili ilişkilerim çok iyisir.İnsanlara arkadaşlarıma karşı duruşum hep nettir herkes sever sıcakkanlı bir insanımdır.kırılgan naif bir yapım yoktur sertimdir genelde.
Ben sorarım belki gün içinde bir plan yapmıştır bir işi vardır ben zaten yeri geliyor annemle kendim bireysel de çıkıyor görüşüyorum. Ama onunla da gitmek istediğimde söyleyerek gidiyorum. Böyle yetiştim böyle gördüm. Annem bile yemeğe çağıracağında uygun musunuz der onun annesi gibi şunu yaptım bu akşam bizde yiyin demez.
İnanın bu noktada değildi herşey hamile kaldıktn sonra eşim değişti. Bir ara çünkü erteledikte henüz yapmayalım dedik. Sonra biraz zaman geçince yapalım dedik.
Benim hamileliğimden sonra eşimin ailesne olan düşkünlüğü daha da arttı. Hamile kalmadan önce bu durumlar olaaydı ben bu evliliğe devam edemeyebilirdim zaten. Ailesi devrede olmadığı zaman eşim bir dediğimi iki bile etmez her istedğimi yapar dinler. Ailesi konu olunca farklı sadece.
Asla pasif bir karakter değilim genel de herkes onu yazmış ama gerçekten konu öyle değil. Kayınvalidemin karşı tarafı dinlememe gibi bir problemi de var geçen gün düğüne gitmedik biz başka plan yaptık sizi soranlara rahatsızlandı gelemedi deriz dedi ille sorarlar çünkü dedi demeyin dedim belli olmaz bir yerde görülür eder kötü duruma düşmeyelim. Bizde foto paylaştık görenler olmuş e ben rahatsız hamile diye demiştim diyor. Ama ben size söylemeyin demiştim dedim ben onu anlamamışım diyor ondan sonra ben size özellikle söyledim dedim. Ayrıca gitmek zorunda olduğumuz bir düğünde değildi bu kadar açıklama yapıcak kadar dedim. Susuyor o zamanda mesela.

Gercekten cok iyiymis k.valide hanim.
Orda bos yere sebepsiz aglarken esiniz size catsa ne olacakti.
Ben kaynananin boyle politik olanindan korkarim.
Masallah bazilari guzel beceriyo.kafasi az calisan ogullarida hicbir seyi gormuyor
Bunun benzeri başka örnekler de var. Bir keresinde kahvaltıya çağırdık abileri geldiği zaman ilk defa geleceklerdi evimize.o zaman ben daha hamile falan değilim çalışıyorım. Annesi biz gelmeyelim zaten yoğun çalışıyorsun dedi. Hayır sorun değil buyrun gelin ilk defa gelecekler bende ağırlamak isterim bir iki saat erken kalkıcam sadece nolacak dedim. Bunu gün içinde on kere söyledi. Hatta eşim yanımızda yoktu özellikle gittim dedim anne için rahat olsun sorun değil benim için. En son eşimin yanında tekrar söyledi bende son noktaya gelip cevap vermedim eşim cevap verdi benim yerime. Sonra eşim eve gelince bana kızdı kadın sana soruyor sorun olmasın diye sen cevap vermiyorsun dedi. Bende eşime dedim ki kaç kere cevap verdim sen yokken böyle şeylere takıldığını bildiğim için özellikle sorun olmadığını söyledim napıcam kırmızı halımı sericem dedim. Bir kerede daha söyle nolmuş diyor. E dedim sabaha kadar sürer giderdi o zaman dedm. Düşünün boşu boşuna bizi böyle bir nedenden tartışmamıza neden oldu. Hep böyle oluyor.

Onlar varken doldurun konuyu komşuyu eve huzur vermeyin misafire
Ayrıca kayınvalideniz iyi bir insan değil bence
Çocuklarının hayatını yöneten bir despot bunu tatlı dille yapıyor olması bir şey değiştirmez
Ben olsam sürekli ailemden birilerini çağırırım evde eşimle tek kalmam taki seni anlayana kadar
Arada yemek yapıp çağırdığında inat edip gitmezdim ben bugün yemek yaptım bunu yiyeceğim diye
İyice tepenize çıkmışlar malesef
Misafir sadece yatmaya gelecek yemeğe falan hep kayınvalideme gidilir kesin yapamam zaten kusura bakmasınlar. Her ne kadar yemekle uğraşmasam da dediğim gibi yatacak yerlerini ayarlaması olsn duşs girmeleri olsun kim toplayacak ayarlayacak bunları hepsi aynı saatte de kalkmayacaklar ki ben zaten sabaha kadar anca uyuyorum bir gün uyandığım saatler birbirini tutmuyor.
Her ne olursa olsun kendi bildiklerini okuyorlsr yeri geliyor suratımı çeke çeke yapacaklarından geri kalmıyorlar

kv o kadar sinsi ve kurnaz ki size bile bu kadar laf sokmaya karşı "çok iyi bir insan" dedirtmiş.:halay:
Bana laf sokması yok över eder bir şey istesem hemen yapar insan olarak iyidir. Ama benim kızdığım hep kendi istediğini yaptırmaya çalışarak oğullarını dibinde tutmaya çalışması. Ayrı bir aile olduklarını kabullenemiyor sanırım. Aşırı düşkün tek işi çocukları evinden bile çık az doğru düzgün dışarı ama herkese yeter

Saygı hak edene verilir benim anlayışıma göre.. Bence biraz çingar çıkarın.. Hayatta hiç bisey ve hiç kimse kendi sagliginizdan önemli değil.. Böyle kafanizda düşünüp akıl sagliginizi bozcaginiza sinirinizi çıkarın bagirin çağırın varsin gerisini onlar düşünsün.. Nereye giderse gitsin.. Gemileri yakabilecek gücünüz oldugunu gosterirseniz esinize ve kayinvalidenize bence geri adim atarlar.. Kaybetcek biseyi olmayan insandan herkes korkar.. Lütfen onlara iyi insan olacagim derken kendi sagliginizdan ve bebeginizin sagligindan olmayin.. Baslarim kocasina da kaynanasina da.. Çeker gidersiniz en fazla.. Kimseye eyvallah olmayacak bu hayatta.. Elin varsa başını kendin kasiycan.. Umarm yoluna girer gerek evliliginiz gerek kayinvalideniz.

Back