Her evlat annesini dinler, kimimizin annesi özgürlük aşılamıştır onu dinler, kimisi söz dinle diye büyütmüştür onu dinler, kimisi ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasıncı büyütülmüştür idare etme sanatını bilir ve onu uygular. Siz büyüklere cevap verilmenin doğru olmadığını, misafire hürmetin öğretildiği, laf söz olmasın diye büyütülmüşsünüz deşin altını öyle çıkar, eşiniz de anne önce gelir-cefakar fedakar anneye değer ver diye büyümüş. Eltinizin çocuğuna bakıyormuş sorun ne kadar dertlidir, çocuğuna istediği terbiyeyi veremiyordur bile.
Size kahveyi makine yapıyor dediğinde oturacaktınız yerinize kızım kahve yapacaktın deyince anne makine yapıyormuş ya makinenin kahve hazır demesini bekliyorum deyip atacaktınız kahkahayı, milletin yanında laf yemeyi asla sevmezler çünkü. Beşik konusuna kimi bencillik gibi bakabilir ama ilk bebek önce o yatsın istemeniz doğal, düşer müşer dediklerinde bir şey olmaz her yanına yastık koyarız deyip siz hazırlayıverecektiniz yeri, onlara bırakmayacaktınız, azıcık cevval ve pratik olun.Teyzeyi size mi kitledi misafir olarak, yabancı değil ben zorlanıyorum artık o yapar ben yerim, zaten sen beni kızın gibi gördüğünden bana misafir gibi ağırlanmayı isteyen birini göndermezsin, malesef var öyle vicdansızlar karnı burnunda insanları misafirle yoranlar deyip hakkaten elinizi bir şeye sürmeyeceksiniz. Kalmış şurda 10-15 gününüz. Siz de laf çevirme sanatını öğrenin yoksa işiniz yaş. Bir şeyi istemiyor musunuz söyleyeceksiniz, konuşmak isteyen her türlü konuşur.
Herkes eşinizde bitiyor iş demiş çok doğru, iyilik yaramıyorsa farklı teknikler geliştirin.
Kayınvalide master degree, kibarlık ona işlemez çünkü oğlu her dediğini yapıyor.