EŞİMİN AİLESİNDEN BUNALDIM. LÜTFE YARDIM EDİN

Hamileliğini kullan karnım ağrıyo kasıldım de. Kayınvaldeniz hep bir arada olmak istiyo ama eşiniz ikinizi aile olarak benimsememiş bence. Benim eşimin aileside hep birlikte olmak istiyodu. Haftada 2-3 kere giderdik beğenmezlerdi. Zamanla 1e düşürdüm. Şimdi 10 günde 1. Ama benim eşimde anlayışlı bu konuda. Bide 9 aylık hamileyken yatılı misafir ne demek ya.

Diger konularda bunalmis olabilirsiniz haksizda degilsiniz ama boyle birseyde halisiniz diyemeyecegim. Onlarin davranislari yuzunden el kadar sabi bebekten birseyleri sakinmayin yaziktir.

bence de en tehlikeli tür kaynana bu tip olanı, tatlı dille yaptırmayacağı şey yok, tam bir yumuşak diken aynı üslupla karşılık vermezseniz başarılı olamazsınız, şimdi diyeceksin ki nasıl ben bu kadar gerilirken sakın sakin nasıl halledeyim işte bende o noktadayım, bilen beri gelsin takipteyim

Bana göre de değil. Kayınvalidem ayıp olur yaptığı için herşeye kendime laf söylettirmek istemiyorum açıkçası. Kesinlikle ayıp onlar doğru söylüyorsunuz. Şöyle örnek vereyim bunun için ctesi günü düğün vardı ben gitmek istemiyorum dedim eşim ben sizi götürürüm olmadı duruma göre dedi annesi ile babasına. Merkezde bir düğün değildi. Daha sonra biz arkadaşlarımızla denize gitme planı yaptık. Düğünden bir kaç gün önce kayınvalidem beni aradı bir şey söylemek için ctesi düğüne gidicez ya orda hallederiz dedi ki ben gitmeyeceğimi söylediğim halde. Aaa ama siz gelicek misniz yaptı sonra biz dedim arkadaşlarımızla plan yaptık ctesi günü için. Dedi bizi götürürüm demişti ama neyse biz bir şekilde gideriz o zaman yaptı. Düğünden bir gün önce de uğradık hamile ya gelemediler derim falan dedi. Gerek yok bir şey söylemene dedim bende çokta gitmemiz gereken bir düğün bizim dedim. Ayip olur sorarlar neden gelmediler diye diyor hemen.
Bende o şekilde gidilmesini istemiyorum kalksın desin birazcık bugünde sizinkilere gidelim. En son tartışmamızda dedim denge yok ailelerimiz arasında dedim. Dengeye kuralım gerekirse haftada 1 er gün gidelim ikisene de dedim. Orta yol bile bulmaya çalışıyorım. Şöyle ağız dolusu tamam öyle yapalım cevabı bile alamıyorum.

Ay Allah hiç birimizin başına vermesin böylesini seni de korusun valla

bence şu aşamada yapacağın tek şey doğuma kadar idare etmek eşine sürekli daraldım yürüyüşe çıkalım kötü hissediyorum şuraya mı gitsek falan diyerek oraya gitmemek.

doğuma da kesinlikle kendi anneni çağır sorun yapacak olurlarsa beni en iyi kendi annem anlar kayinvalidemden çekinirdim de geç.

doğumdan sonra da zaten lohusasıydı kırkıydı evden çıkamazsın. E daha sonrasında da yeni doğmuş bi bebeğın var ve biraz hassas hani hay Allah dışarı çıkamazsınız.

inşallah doğumdan sonra da ben de başında durcam diye tutturmaz.

İşte en son ağlayarak kendini haklı çıkardığı için ters bir şey söylemek istemiyorum. Haksız duruma düşmemek için.

İşin kötü tarafı o açıkçası benim ailem genç. Annem hala çalışıyor. Doğumdan sonra ilk 10 gün ya da 15 gün annem duracak yanımda. Ama çalıştığı için daha sonra kayınvalidem gelicek. İnanın sonrası için daha çok korkuyorım.

kız kardeşiniz falan yok mu o gelse

hatta 15 günden sonra birine de ihtiyacınız olmayacak ki iki gün sonra gezinmeye başliyorsunuz zaten illa ki toparlanırsınız.

bebeği ya da çocuğu olan kiminle konuşsam düzeliyor diyorlar ama benim ki asla düzelmez :)
Umarım bebekten sonra bizim ayrı aile olduğumuzu çözebilir ama diyorum ya hiç ümitli değilim. Sağolsun eltim 2 çocukla heryere gittiği için onu örnek göstericekler. Ki her insan değil o öyle diye bende öyle olmak zorunda değilim ama kesin beklenti öyle olacak.

Söylesin laf.. ne olcak.
Onun yargısı seni infaz etmeye yeter mi? Oyle düşün. Neden o sekilde gidilmesini istemiyorsun? Kendisinin aklina gelmiyorsa daha dogrusu isine gelmiyorsa eger sen soyliceksin gidelim diye tabiki. Yok mok demez herhalde? Sen neden ondan agiz dolusu cevap bekliyorsun ki. Ha baktin gelmiyor ailene. Sende gitmezsin al sana fırsat.

kız kardeşiniz falan yok mu o gelse

hatta 15 günden sonra birine de ihtiyacınız olmayacak ki iki gün sonra gezinmeye başliyorsunuz zaten illa ki toparlanırsınız.
Var kız kardeşim ama oda henüz küçük 16 yaşında. Gene sürekli okul açılana kadar durucam yanında diyor. Eşimde izinli olacak zaten ama kimsenin evden çıkmayacağını biliyorum.

gerçekten çok zor bir durum insan kendisini değersiz hissediyo ama siz bebeğinizi düşünün

Diyorum götürüyorum da ama sanki zorla götürüyormuşum hissi beni çok üzüyor. Çünkü bende aileme çok düşkünüm.
Kurban bayramının ilk günü eşim babası abis köye gidecekler kurban kesmeye mesela. Ben hemen sordum bizimkilere gitmemiz gerek ilk gün diyorum. İlk gün gidemezsek ikinci gün gideriz diyor.
Zaten doğuma 13 gün var bir yere de gitmem zor olacak ama sağılsunlar hamileliğimi burnumdan getirdiler. Çok şükür sağlıklı geçirdim diye heryere gelip gitmemi istediler.

Üzülme. Şöyle düşün ,empati yap. Sen onun ailesine zorla gitmiyor musun? Cok cani gönülden mi gidiyorsun? Evde tencere tencere yemek pisirmisken hemde ve hamileyken? Ya da onun ailesini yakınlarını severek mi agirliyorsun. Bak nasıl sinir olmussun gelmis konu açmışsın. Oyle düşün. Zorla da olsa gelcek yapcak birsey yok.
Sen ilk günden git ailenin yanina.
O 2.gun gelsin madem. Al sana fikir.

Öyle yapıcam ki zaten onuda söyledim. Mesela şey de dedim. Siz dedim bayramda denize giderseniz ben gelmem artık yol yapmıyım tabi canım çıkma sen annemle oturursunuz dedi. Evde otururum ben dedim. O e birlikte oturursunuz işte dedi. Evden çıkacaksam annemlere giderim tabiki dedim. Aklınca beni uyarıyor sonra sizinkilerde deniz gider belki bizimle gitmeyip onlarla gitmezsin herhalde diyor. Herhalde dedim denize gitmezlerse annemle otururum dedim. Kendi ailem dururken onun annesi ile oturucam.

Ya eşiniz yokken kv ile açık açık konuşup rest çekeceksiniz. Kv niz o kadar tatlı dilli ki siz bile ondan iyi diye bahsediyorsunuz. Halbuki çok kurnaz.

Eşinizle de konuşamıyorsunuz madem cinnet geçirip rest çekip gerekirse ailenize gideceksiniz.

Kv nizle başa çıkabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü yılların kurdu olmuş.

Size 3 kez doğum yapmış bir insan olarak tavsiye ediyorum.
Doğumu ailenizin evinde yapın ve 40 ınız çıkana kadar annenizde kalın.

Sizde bu koca ve kabile varken lohusalıkta mahvolursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…