Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Haha alemsiniz ya normalde çok uyumlu bi insanım ama bana sorulmadan plan yapıldığında sinirleniyorum ve uyum sağlamıyorum. Kötü bi huy sanırım.

Sizin gibi insanlarin neden hic ailesi olmayan biri ile evlenmiyor hic anlamiyorum. Madem ailesi ile hersey bu kadar batacak o zaman baskasinin ailesine de girmeyin. Cidden "artik evli", "artik evli"...
Ailesini sevmiyor değilim ki. Ailesi burda zaten. Alışmış olduğu düzeni kafasına göre devam ettiremez ki ? O zaman bende ettireyim ? Hala abimlerin yeni evini göremedim çünkü çalışıyorum ve iznimiz kısıtlı maddiyatta önemli. 2 senelik evliliğimde 3 kere gidilmiş olucak ve ben bunun görev haline gelmesni istemiyorum. Geçen sene Ramazan ayındaki kapanmada annesi 3 kere aradı beni izin almicak mısın sormadın bile hadi köye gidelim diye. Cumhurbaşkanı konuşmasını bitirmeden kaynanam damladı köy diye. Ruhum daralıyor köy diye rahat bıraksınlar istiyorum.

Bence sen kurban bayramını sonsuza kadar eşine feda et ve yaptığı güzelliklerşn kefareti olarak kabul et. Bayram bu kırgınlığa değmez, senin de geleneğin oluversin. Termosu evde unut bence ama bak adam ne güzel tatil ayarlamış senin köye gitme fedakarlığının hediyesi bu belkide. Sen kv ve görümcenin öfkesini kocandan çıkarıyorsun şu an. Köyün eşinin gözündeki yeri bayram geleneği olması, anasını babasını özlediğinden gitmiyor. Bence bu güzelliği zehir etme adama. Çünkü olanlarda kocanın kabahati yok

Bayram sonrası için tatil rezervasyonu yaptırmış eşi. Adam bunu düşünürken konu sahibini de keskin çizgiler çizmemesi gerekir diye düşünüyorum ben

Kocası düşünsün onu da.
Bu tarz abartili taviz veren insanlar genel olarak ilişkilerde aşiri pasif, kaygili, kaybetme korkusu yaşayan insanlar oluyorlar ve bu durumu bilen karşi taraf bu şekilde sonuna kadar kullanir.
Adam kendisi farkina varmadan duzelmez. Konu sahibi eşinden yerinde bir tepki almadikca adamin bu halini kullanmaya devam eder muhtemelen.

Benim eşimde kayseri de doğmuş büyümüş. Ailesi orada yaşıyor. Kurban bayramlarını ailesiyle geçirmek istiyor saygı duyuyorum. Ayrıca siz Ramazanda şehir dışı gezmişsiniz. Eşiniz kurban bayramı sonrasında sizin için tatil rezervasyonu da yaptırmış. Neden bunlara rağmen böyle saçma bir çıkış yapıp eşinizi üzüyorsunuz ki, devamlı böyle yaparsanız eşinizi kendinizden soğutursunuz.

Hem pasta alıp hem hediye alıp hemde takılarını takıp üstüna şunuda alıcam desem ailem izin vermezdi. Parasını verirerdi masraf yaptın o kadar al bunu derlerdi.

Ailsinin yanında da durumu açmayı düşünsemde bazen mantıksız geliyor. Durumu ailelere taşımak istemem.

Şöyle eş kişisi ve ailesini baskılayan insanların yaptıkları hiç hoş değil,aynı tavrı kendinizde görseniz hoşunuza gider mi ?
Ben hareketlerime dikkat ediyorum sorun orda canım benim. Çalışan insanlarız planlarımı eşime danışıp yaparım. Annemler plan yaptığında ben uygunumda eşime sorayım derim. Hele uzak yol maddiyatlıysa bunun için iyi bir planlama yapılması gerekir. Eşim laf yaptığında da haklıysa da haklıdır kırılmam ki

Eşinizin ailesi de size ev verdi. Bir ev kaç milyon haberiniz yok sanırım. Yılda vir kere gidemez mi adam ailesinin yanına. Sizinki eş olmak değiş hamilik yapmak, velilik yapmak. Ben bel yaşındaki oğlumu bu kadar yönetmiyorum

E zaten birlikte yasadiginiz icin birlikte plan yapiyorsunuzdur esinizle. kpederiniz ne derse desin size uymuyorsa siz yok musait degiliz dersiniz gecersiniz. Gel de derler kal da derler plan da yaparlar ama sizin ve esinizin ayri plani varsa ve birlikte uygulabiliyorsaniz onemli olan budur. Bunun su anki konunuz olan esinizin koy hevesiyle bir baglantisi yok. Koye gitmeye esiniz hevesliyse gonlunuzu de yapmak istiyorsa, ki cabaliyor, kpeder icin bir kibarlik, incelik yapmali beklentisinde olmamalisiniz

Evliliğimin ilk başlarında çok üzdüler beni o yüzden ısınamıyorum evet. Eşim danışsaydı gitmek hakkı diyip abime de uğrayığ gitmeyi teklif edicektim. Sormadığı için gidicem dediği için kendin gidebilirsin ben gelmiyorum dedim.

Eşinizle çocuk sahibi olmadan önce , dürüstçe tüm fikirlerinizi paylaşın.

Yarın öbür gün çocuğu biriniz avmye diğeriniz köye gitmek için çekiştirmemiş olursunuz böylece.

Bende pasta üstü yazı konusuna takıldım, bu kadar küçük hesaplar yapmamalı insan. Hayır yani kendine yazık. Düşünüyorum bu kadar ayrıntılı ve ince düşünsem 2 seneye ölürüm heralde

Esinizin her sene gittigini biliyorsunuz. Orayi özledigini de biliyorsunuz. Gitmesine engel olmaya hakkiniz yok. Esler kendi aralarinda konusur. Haberim yoktu diye iddia ediyorsunuz. Ama adam zaten her sene gidiyormus 30 sendir onlar oraya tasinsa esiniz sadece bir kere de gitmekle kalmaz. Siz isteseniz de istemeseniz de

En son pasta için annesnden bana “ şunu yazın” tarzında mesaj atmıştı. Tabi ben anlayınca özellikle yazdırmadım. Laf yapınca aa unuttum dedim
Bu yaptığınız ayıp. Alt tarafı pasta. Özellikle yazdırmayıp aa unuttum diyeceğinize dürüst olup yazdıramam deseydiniz. Fesatlık yapıp hain düşünceler içindesiniz. Köy sonrası tatil planı da yapmış eşiniz, bırakın da yılda bir köye gitsin. 10 gün planladıysa siz en fazla 3-4 gün kalırım deyin. İkisinin ortası olsun madem. Eşiniz hayırlı ve hatır sayar biri. Onlar da köyde kalmıyormuş zaten. Kurbanı işleri güçleri bitince dönmüyorlar mı? Siz onlardan önce dönersiniz.

Hakkım yok mu bazı şeylere demesinden meselenin sadece köye gitmek olmadığını seziyorum ben. Her cümleniz maddiyat. 100 TL, termos, tansiyon aleti, pasta... bunların lafını yapmaya utanır insan. Ben farketsem eşime bile sormam kendim alırım tansiyon aletini. Termosu mu beğendiler, gider onlara da alırım bir tane. Yaşlı insanlar yazık. Bence de iticisiniz. Adamı da bıktırırsınız bir gün.

Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz. Evet köy konusunda tartışma benimle dedi morali bozuldu. Benden kısma aksine daha yeni kuaföre gittim yüksek mevla harcadım. Kendisininde yoktur öyle pek harcaması. Aslında pasta almasına takılmıyorum da aynı anda peşpeşe harcama olunca huzursuzlanıyorum. Benim annem abim çok para harcadığında yavrum varmıydı üstünde ne kadar verdin diye sorar çok bişey aldıysa verir borcunuz var der. Belkide o yüzden beynimde ki yere oturtamıyorum.

Kesinlikle. Oraya taşınınca her bayram ayrıca bayram dışındada gitmek ister

Değişiyor. Bazen hiç bazen doğumgünü özel gün gelince birikiyor. Öyle aileme harcicam tarzı takıntısı yok ama alır yani. Kardeşin alsın canım tek sen mi evlatsın ?

Siz çocuk yapma fikrini mümkün olduğunca erteleyin,ayrıca sürekli maddiyattan bahsetmeniz ve 100 liralık pastanın hesabını yapmanız çok itici.Çoğu zaman eşimin aklına gelmese bile ben alıp götürürüm birşeyler ailesine.Ne kadar basit hesaplar bunlar böyle.

Hayır benim için öncelik eşimdir. Bizde her hafta mangala giderdik anne babamla ama eşim sevmez o yüzden katılamıyorum. Kafama göre gelirim demiyorum yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…