• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

. En son pasta için annesnden bana “ şunu yazın” tarzında mesaj atmıştı. Tabi ben anlayınca özellikle yazdırmadım. Laf yapınca aa unuttum dedim 😅

Şu yaptığınız marifetmiş gibi anlatıyor bir de üzerine gülebiliyorsunuz. Gerçekten pesss

Ayy valla sizin gibi kasıntı insanlar beni bayıyor!
Evlendiniz diye adamı üzerinize tapulamadınız ki...

Kırk yılda bı gidiyorsunuz onda da mırın kırın ediyorsunuz.

Ama suç siz de degil
Eşiniz de.
Ben kendisini kısıtlamıyorum ki. Bana danışmadığı için gelemeyeceğimi söyledim. 3 günlüğüne 800 km yol çekemem.

Valla siz bize boşuna sormuşsunuz zira fikirleriniz ve davranışlarınız sabit.Her şeyi ödemesin elbette ama ailesini de senede bir kere görmek hakkıdır.Tamam da evli diyorsunuz e siz kendi ailenize gitmiyor musunuz? Ben sizi yüzde yüz haklı bulamadım biraz vurun abalıya yapıyorsunuz.Bulmuşsunuz sakin olgun adamı çatırdatıyorsunuz.Ama bir gün sabrı taşarsa çok yazık olur.
Esı zaten hatalı esıne karsı kararlı net degıl
Haha alemsiniz ya 😌 normalde çok uyumlu bi insanım ama bana sorulmadan plan yapıldığında sinirleniyorum ve uyum sağlamıyorum. Kötü bi huy sanırım.
Sorsaydı cevabın ne olacaktı durust ol lutfen.

belli ki emrivaki, sizin kırmızı çizgilerinizden biri. benim için de öyledir. normalde yapacğaım bir şeyse bile bana sorulmadan kararı verilip bana dayatılırsa bir plan, çok sinirlenirim ve katılmam. benim bu durumda yaptığım bir kere bunu ifade edip, planı da gerçekleştirmeyip, bu konudaki duruşumu belli etmek oldu. içinde benim olacağım bir plan için bana sorulmadan kimseye söz verilemez, bitti.
ama evlilik sevgililik gibi değil diye düşünüyorum, insanın bir şeyleri tolere etme çıtasını yükseltmesi gerekiyor bence. evli değilim ama evli olsam bu sefer o köye gider, sonrasında da asla bensiz yapılan planlara katılmayacağımı, bundan sonra bensiz plan yaparsa sonucunun bu olacağını söylerdim eşime, en azından sonrasında alacağı karşılığın ne olduğunu bilir ve insanlara ona göre söz verirdi.

Canım ya etmezse ? Çocuk olunca köyde köy derse ? Bizim evimizin düzenine göre hareket edilse planlansa olmaz mı ? Ailelerimiz burda ailesi daha yerleşmedi köye. Yerleşince zaten gitmek icap eder. Amacım yönetmekte değil elbette gidebilir fakat ailesi neden zaten gelirler düşüncesindeler ? Böyle düşünsünler istemiyorum.
Bak şöyle söyleyeyim biz her yıl mümkün olduğunca köye gideriz çünkü oğlum bayılıyor köy ortamına. Yeşillik içinde özgürce dolaşmak ona çok iyi geliyor. Bir de bu tarafından bakmayı denedin mi hiç? Çocuğun şehrin kalabalığından az da olsa kurtulması ve doğa ile iç içe olması iyi olmaz mı?

Kesinlikle. Oraya taşınınca her bayram ayrıca bayram dışındada gitmek ister

Gitmeye de hakki var. Ailesi sonucta. Konu sahibi ne kadar "artik evli" desede dogmamis cocugu da katsada bu böyle. Adam bir süre sonra tüm yaptiklarina karsi böyle tavir görünce tavrini degistirecektir. Herkesin sabri da bir yere kadar yeter

Hayır benim için öncelik eşimdir. Bizde her hafta mangala giderdik anne babamla ama eşim sevmez o yüzden katılamıyorum. Kafama göre gelirim demiyorum yani.
Bu ev kayınpederinizin değil mi? Neden cevap vermiyorsunuz buna? O aile o evi size vermese kira ne kadar alacaklardı?

Eşiniz sizinle evlendi diye ailesini silemez. Zaten yakın değilmişsiniz bayramda gidip 4-5 gün kalmaktan zarar gelmez. 30 senedir bu böyleymiş neden evlendiği için değiştirsin ki düzenini. Para mevzusuna gelince de bence eşiniz gayet yapması gerek bi yapıyor abartmadık sürece sıkıntı yok bence. Evet eşinizi değiştirmeye çalışıyorsunuz.
Ailesi burda canım. Aile alışkanlığı kaynanam senede 3 4 5 kez gider. Sonra parası kalmaz.

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Bir çok açtığın konuda sana hak verdik ama:) bu sefer haksızsın kuzum:(

Ben kendisini kısıtlamıyorum ki. Bana danışmadığı için gelemeyeceğimi söyledim. 3 günlüğüne 800 km yol çekemem.
Ee bu kadar olumsuz yorum üstüne hala dediğim dedik olacaktiniz madem ne diye konu aciyirsunuz? Olan evliliginize olur ben söyleyeyim. Böyle böyle yıpranır.

Haha alemsiniz ya 😌 normalde çok uyumlu bi insanım ama bana sorulmadan plan yapıldığında sinirleniyorum ve uyum sağlamıyorum. Kötü bi huy sanırım.
Sorsa ne olacak.daha once de yazdım.. sizin cevabınız hayır olacak..o da bildiği için emrivaki yapmış.. belki tartışmak istememiş.. valla annemler istanbula çağırdığında, geliriz dedim.ustelik eşime sormadan..birşey demedi..yada onlar gelmek istediğinde yine eşime sormadan gelin dedim...zaten istediğiniz herşeyi yapan bir insana da biraz müsamaha gösterin.. her olayda da bana sorsun ,bana sorsun tribini anlamıyorum...biz buyutmuyoruz diye acaba bizde mi sorun var?🤣

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Eğer benim eşim babam için aldığım pastaya, annem için verdiğim 100 TL'ye, onların sağlığını takip etmek için aldığım tansiyon aletine ve en vahimi evimdeki termos kullanıp vermek için istemesine laf etseydi kesin boşanırdım gelip ayaklarıma kapansa da geri dönmezdim eşinizde peygamber sabrı varmış kıymetini bilin

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum
"Elimi versem kolumu kaptırırım" bakış açısıyla evlilikleri perde arkasında soğuk savaşa çevirmek evliliklerin en büyük düşmanı.
Kimden ve neden koruyorsunuz kendinizi bu kadar? Hayatı paylaşmak için evlendiğiniz adamdan mı?

Belki çevrenizde ki evlilliklerde yaşanan olumsuzlukları görüp kendinizce önlem almaya çalışıyorsunuz.
Ama her evlilik, her eş farklı.
Karşınızda ki, her sene iki bayramı benim ailemle geçiricez diyerek sizin aile bağlarınızı hiç sayan, dediğim dedik, saygısız ve bencil bir adam olsa bu inadı yapın derimde. Sizin anlattığınız eş profili böyle değil ki.
Gerçekten ne oluyor evlenince, sizden önce 30 sene bir arada olduğu insanları hiçe sayıp herşeyi sizinle mi paylaşmalı.
Senede bir eşini koluna takıp aile ziyareti yapamayacak mı?
Okutan, büyüten aileye harcadığı iki kuruşun hesabını mı vermeli?
E siz böyle davranırsanız ailesi haklı olarak gelin kısıtlıyor, sıkıyor diyecek. Durum bu değil mi zaten?

Son düzenleme:
Hayır benim için öncelik eşimdir. Bizde her hafta mangala giderdik anne babamla ama eşim sevmez o yüzden katılamıyorum. Kafama göre gelirim demiyorum yani.
Esiniz olmadan da katilabilirsiniz.
Ailenizle ya da arkadaslarinizla ozel vakitleriniz olabilir.
Bu burda dursun.
Ote yandan siz kafaniza gore davranmiyor olarak goruyorsunuz kendinizi ama bu esimin fikrini aliyorum durumu degil ki
Esinizin de sizin gibi mangal icin huzursuzluk cikarmasi ya da ailenizin yaninda laf etmeye calismasi ya da benim iznim az neden bana sormadilar diye tutturmasi lazim cagrildiginizda ya da siz heveslendiginizde.
Ancak oyle esitlenir durumunuz, su anki konudan yola cikarak.

Birlikte yaşadığımı için. İznimin az olduğunu bildikleri için. Evliliğimin ilk senesi iznimin az olduğunu söyledğimde kp “ iyi biz arabayla gideriz sen uçakla gelirsin” demişti. Borcumuzun ilk senesinde taksidimizin 2. Ayında adam kafasına göre plan yapıyor.

"İznim az olmasa gelirdim , otobüsle tüm vaktim yollarda geçecek" demeye çalışmışsınız. Kayınpederinizde alternatif sunmuş , “ iyi biz arabayla gideriz sen uçakla gelirsin” demiş. Ne demesini istiyordunuz ? Gelme mi deseydi ?

Bence kesinlikle eşine haksızlık ediyorsun senin yaptığın bu tavır onun sana verdiği değeri zamanla torpuleyecektir nasıl insanlar var sen biliyormusun valla öyle insanlar varki neler yapıyorlar çanta pasta bunlarda ne var erkekte evlendi diye ailesinden tamamen kopacak diye birsey mi var gercekten heleki seni nasıl düşünmüş bayramdan sonra bile tatil programi yapmış bence haksızlık huzursuzluk yapma yuvana sahip çık

Back